sikkens vakschilders
klantscore 8.7
de betere schilder

Snel een prijs ontvangen?

  • Kostenloos
  • Vrijblijvend
  • 8,7/10 beoordeling

Wat zijn de gemiddelde kosten voor binnenschilderwerk?

Als u uw bestaande of nieuwbouwwoning opnieuw wilt laten schilderen dan zijn de kosten van het binnenschilderwerk niet geheel onbelangrijk. Hoe duur is het inhuren van een binnenschilder? En wat zijn normale prijzen om uw wanden, plafonds of deuren en kozijnen opnieuw te laten schilderen?

Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over de m2 ( vierkante meter ) prijzen en de gemiddelde kosten van een schilder.

Kosten binnenschilderwerk

De kosten voor een binnenschilder liggen tussen  € 30- € 35 per uur of per m2 (vierkante meter)  € 25-  € 30. Daar in tegen is een vaste prijs eventueel ook mogelijk voor het binnenschilderwerk.Bekijk onderstaand de gemiddelde prijzen per deel dat een binnenschilder voor u te werk gaat.

Schilderwerk binnenschilder Kostenindicatie Afhankelijkheid
Plafonds opnieuw laten schilderen € 150 – € 1.450 Oppervlakte plafond (Beeld bij ong 25 m2 tot 75 m2(vierkante meter)
Deuren opnieuw laten schilderen € 750 – € 1.000 Vooraf aantal deuren incl. deurposten
Trappen opnieuw laten schilderen € 250 – € 600 1x sausen incl. schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen opnieuw laten schilderen € 350 – € 1850 Van 5 m2(vierkante meter) tot aan alle buitenkozijnen van een woning
Muren opnieuw schilderen: 15 m2(vierkante meter) € 200 – € 300

Muren die ooit zijn geschilderd en nog een keer de zelfde kleur moeten, daar staat normaal gesproken 1 laag voor. Gestucte muren of kale muren eisen 2 lagen, en muren die donker van kleur zijn een lichter tint geven eisen 3 of meer lagen. Houdt u er rekening mee dat de huidige staat van de muren ook meetelt.

De huidige staat van de wanden en plafonds bepaalt hoeveel lagen er geschilderd moeten worden:

Binnenschilders berekenen voor lakwerk een totaalprijs of uurbasis,bekijk onderstaand de gemiddelde kosten indicatie.

Lakwerk binnenschilder Kostenindicatie
Deuren lakken €80 – €150
Kozijnen lakken €35 – €75
Trappen lakken €350 – €750

De totale prijs hangt af van de huidige staat van het lakwerk. deuren, kozijnen en trappen die goed zijn onderhouden daar bent u natuurlijk goedkoper op uit.

Als u bijvoorbeeld een speciaal soort houtwerk,meubels wilt laten doen kan een binnenschilder ook een uur prijs berekenen.De kosten daarvan varieert tussen de  €25 – €30 per uur. Een  binnenschilder berekend daarbij vaak ook materiaalkosten.Dit heeft ook te maken met bijvoorbeeld de soort verf waarmee de binnenschilder werkt.

*Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schildersbedrijven rekenen voor een schilder opdrachten. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

binnenschilderwerk

Hoe worden de kosten van een binnenschilder bepaald?

Houdt u er rekening mee dat het altijd verstandig is om een afspraak te maken met de binnenschilder om bij u langs te komen om samen de opdracht door te nemen. Zodat u een beter idee heeft van de offertes zonder onaangename verrassingen achteraf.En u zou ook u wensen en eisen kunnen bespreken.

De totale kosten van een binnenschilder opdracht hangt van de grootte, bijvoorbeeld hoe groter de opdracht hoe lager de prijs van de m2(vierkante meter).een strak gestucte muur of plafond is goedkoper dan een muur die niet goed is onderhouden of bijvoorbeeld een spachtelputz muur.

De ervaren schilders kunnen ongeveer in 60 min 9 tot 17 vierkante meter schilderen,hoe sneller en zorgvuldiger de binnenschilder te werk gaat hoe lager de kosten van het schilderwerk. De schilder moet met bepaalde zaken rekening houden waardoor de snelheid kan worden berekend zoals met wat voor ondergrond heeft schilder te maken,moeten er meerdere lagen worden aangebracht, als dat het geval is dan kunnen de kosten wat hoger uitvallen.

De plafonds

Het schilderen van een plafond is meestal altijd een voordelige opdracht het kan zo zijn dat  zijn dat de binnenschilder een meerprijs daarvoor berekend. En dat wordt dan een arbeidsintensieve opdracht. Hierbij heeft u meer informatie over wanden en plafonds schilderen.

De deuren

Deuren is een nauwkeurige opdracht waardoor de schilder zorgvuldig te werk moet gaan,de exacte kosten van de deuren kunnen altijd wat hoger uitvallen dan normaal. Het kan zo zijn dat de deuren meerdere lagen nodig heeft, ook loopt zo een deur snel schade op. Houdt u er rekening mee dat een deur met een speciale motief of een deur met een raam erin altijd wat meer tijd in beslag neemt dan normaal. Hierbij heeft u meer informatie over deuren schilderen.

De kozijnen

Als u uw kozijnen goed onderhoudt heeft u daar mee profijt van, als u het door een binnenschilder laat doen kan de prijs wat hoger uitvallen dan bijvoorbeeld het schilderen van een muur, het is een opdracht waarbij de binnenschilder zorgvuldig te werk moet gaan. Als u uw kozijnen 1 keer in de zes jaar laat doen daarmee bespaart u ook de kosten.

Binnenschilderwerk-kozijnen

De trap

Een trap is een factor waarbij een schilder zich moet richten op meerdere oorzaken zoals traptreden, leuningen en stootborden, klimwanden er komt wat meer bij kijken bij het schilderen van een trap. Een binnenschilder schuurt de trap eerst en daarna schilderen waarbij grondverf wordt gebruikt. De trap wordt meestal in delen geschilderd waardoor om en om de treden wordt geschilderd zodat de trap in gebruik kan blijven. Omdat er veel verf op water basis wordt gebruikt en dat heel snel droog is, is het vaak minder nodig. Houdt u er rekening mee dat het kan zijn als de binnenschilder lak verf gebruikt voor u trap dat de kosten  kunnen toe nemen. Hierbij heeft u meer informatie over een trap schilderen.

Winterschilder

Winterschilders werken in de periode november tot maart met een korting van 10% – 25% van de totaalprijs waardoor het aantrekkelijk is om in de wintermaanden u huis te laten schilderen. Over het algemeen hebben de schilders het hele jaar door genoeg werk. De meeste schilders hanteren nog wel de kortingen, informeer dan bij hem of haar naar de winterschilder prijzen, de kosten zijn gemiddeld voor binnen €25 per m2 (vierkante meter) en voor buiten €30 per m2(vierkante meter). Een winterschilder zorgt voor het zelfde kwaliteit wat het werk betreft maar dan voor een normale schilder tarief, wat wel handig is bijvoorbeeld het schilderen van deuren of buitenkozijnen. Dan zou je minder rekening hoeven te houden met het weer.

binnenschilder

Btw-tarief  schildersopdracht

De BTW-tarief is afhankelijk van de leeftijd van u woning. Is u woning ouder dan twee jaar ? Dan kan u bij een aantal werkzaamheden gebruik maken van het lage BTW-tarief. Ook voor het jaar 2019 blijft dit het zelfde. Is u woning jonger dan twee jaar dan zijn de tarieven voor de arbeidskosten 21%. Houdt u er rekening mee dat ook voor de materiaalkosten het zelfde BTW- tarief gevraagd kan worden.

Binnenschilder inhuren via de Schilder Concurrent.

Geen tijd of wilt u professioneel schilderwerk uitgevoerd laten worden door de Schilder concurrent? De prijzen voor binnenschilderwerk kunnen ook tegenvallen,  waardoor mensen vaak het zelf gaan doen. Uitgevoerd schilderwerk door ervaren binnenschilders gaat altijd langer mee en dat is een reden om een schilder in te schakelen. Via Schilder concurrent krijg je een goed beeld van ervaren vakmannen vergelijk je de prijzen en voorstellen en dan kan je een keuze maken voor geschikte binnenschilder.

Gratis prijsopgave