Sinds 1988

Wat kost binnenschilderwerk?

Elke soort schildersbedrijf of schilder hanteert ze eigen tarieven voor zijn schilderwerken. De gemiddelde kosten van een goedkope en goede schilder liggen tussen de € 30,- en € 50,- per uur of tussen de € 20,- en de € 30,- per m² ( voor het sausen van muren of plafonds)

De bovengenoemde prijzen zijn inclusief de materialen en het arbeidsloon. Ook het hoge of lage btw-tarief is hierin berekend. Zoals bij nieuwbouw woningen schilderen.

Het soort schildersklus zoals het laten schilderen van je huiskamer heeft altijd invloed op de totaalprijs. Lees snel verder en u weet snel wat uw binnenschilderwerk gaat kosten voor zowel een oud huis als nieuwbouwwoning.

schilder-offerte

Als erkend en redelijk goedkoop schildersbedrijf krijgen wij vele vragen over de kosten van binnenschilderwerk. Denk hierbij aan:

Op al deze soort vragen geven wij u direct antwoordt op deze prijs en informatiepagina.

Wat kost een binnenschilder?

Het verschil tussen een binnenschilder en buitenschilder is groter dan u denkt. Binnenschilders hebben hele andere schilderwerken uit te voeren dan buitenschilders. Binnenschilders zijn veel meer gespecialiseerd in het schilderen van de binnenkant van uw woning zoals het sauzen van muren of het schilderen van het plafonds in je woonkamer of slaapkamers.

Ook latexverfspuiten of het aflakken en afschilderen van trappen binnendeuren en binnenkozijnen is het schilderwerk wat een binnenschilder zal uitvoeren.

U kunt uiteraard uw buitenschilderwerk werkzaamheden uitbesteden aan een winterschilder. Winterschilders zijn altijd goedkoper dan buitenschilders.

Natuurlijk zijn er vele schildersbedrijven die het schilderen van je woning goedkoop in de winter aanbieden. Slechte weersomstandigheden hebben geen goede invloed op je woningonderhoud

Wilt u korting ontvangen op de schilderwerk kosten? Dan kan dat!! door een winterschilder in te huren tegen een lager tarief.

Hieronder hebben wij voor u de meeste gekozen binnen schilderwerken met de gemiddelde kosten op een rijtje gezet.

Werkzaamheden binnenschilderHoe te schilderenTotaalprijs
Binnendeur opnieuw laten schilderenSchuren, gronden 1x aflakken€70,-
Voordeur opnieuw laten schilderenSchuren 1x grondverf, 1x aflakken€100,-
Achterdeur opnieuw laten schilderenSchuren, gronden 2x aflakken€100,-
Binnenkozijn opnieuw laten schilderenSchuren, grondverf, 2x aflakken€80,-
Kunststof kozijn opnieuw laten schilderenSchuren, primer aflakken (speciale verf)€45,-
Raamkozijn opnieuw laten schilderenSchuren grondverf, 2x afschilderen€60,-
Deurkozijn opnieuw laten schilderenSchuren grondverf, 2x afschilderen€15,-
Trap laten opnieuw schilderenSchuren grondverf, 2x afschilderen€21,-
Slaapkamer opnieuw laten sausenPer vierkante meter €10,-
Buitendeur opnieuw laten schilderenSchuren grondverf, 2x afschilderen€35
Woonkamer opnieuw laten wittenPer m² latex verf aanbrengen€10,-
Plafonds opnieuw laten sausenPer m² latexverf rollen€12,-
Plinten laten schilderenper strekkende meter€7,-
Vloer laten lakkenZie pagina vloer verven
Trapgat laten schilderenSauswerk incl trapleuningen€500,-
Schilderwerk onderhoudPer afspraak

Waar is de prijs van binnenschilderwerk van afhankelijk?

Welke soort schilderwerken wilt u in of buitens huis laten uitvoeren? Wilt u de muren en plafonds opnieuw worden gesaust of wilt u uw trappen opnieuw in de verf laten zetten?

Ook vragen zoals is de ondergrond al klaar om opnieuw geschilderd te worden? En moet er een speciale lak gebruikt worden omdat u kunststof kozijnen in uw huis heeft?

Als u een dakkapel wilt laten plaatsen is het verstandig deze meteen te laten schilderen en het overige buitenschilderwerk mee te laten nemen. Dit zal aanzienlijk schelen in de kostprijs van een schilder.

Soms moeten de muren en plafonds opnieuw worden voorzien van een latexverf laag en kunt u hier een goede maar goedkope binnenschilder voor inhuren. Als je dakkapel door de schilder netjes geschilderd is dan krijgt u woning vanzelf een betere uitstraling.

binnenschilderwerk-kosten
Binnen schilderwerk

Onderhoudscontract binnenschilderwerk

Uiteraard heeft binnen laten schilderen een hele andere totaalprijs dan buiten laten schilderen. Dit heeft te maken dat een schilderklus binnen in huis vaak goedkoper is dan een schilderklus aan de buitenkant van je woning.

Een schilder kan een onderhoudscontract opstellen zodat uw binnenschilderwerk en uw buitenschilderwerk tip top in orden blijft. De prijs van het laten schilderen van de buitenkant van je woning heeft ook te maken of u in een tussenwoning, hoekwoning of eengezinswoning woont.

Het schilderen van een appartement of tussenwoning is sneller uitgevoerd dan een vrijstaande woning. De prijs van het schilderwerk zal daarom altijd iets goedkoper uitpakken.

Een goed opgestelde schilder offerte zorgt voor een goed overzicht van de schilderwerk kosten. Zo weet u exact waar u aan toe bent en zult u nooit teveel betalen voor het nieuwe schilderwerk!

TIP: Het vergelijken van meerdere offertes is raadzaam om te doen. Vraag bij ons gratis een schilder offerte aan en vergelijk onze prijs met die van andere schildersbedrijven.

Prijzen welke schilders berekenen

Een leerling schilder kost natuurlijk niet zo veel als een vakspecialist schilder die al 40 jaar ervaring heeft in diverse soorten schilderwerken. De vakman met 40 jaar schilderervaring heeft een duurdere prijs per uur of per vierkante meter.

Wilt u weten wat een schilder kost dan kunt u geheel vrijblijvend op onze website de prijzen van onze schilders aanvragen. Door dit te doen kunt u de kosten van binnenschilderwerk met elkaar vergelijken en betaald u nooit teveel!!!

Vaste kosten binnenschilderwerk

Een van de beste opties is om de schilder te vragen naar een vaste prijs voor het uit te voeren schilderwerk. Op de factuurberekening staat het volgende:

 • Btw-tarief
 • Arbeidsloon
 • Reiskosten
 • Verf en materialen
 • Steiger huur

Bespaar op je binnenschilderwerk

Time needed: 1 day.

Wilt u niet teveel betalen om bijvoorbeeld uw oude huis of nieuwgebouwde woning te laten stucen en te schilderen? Lees hier dan het stappenplan om flink te kunnen besparen op uw schilder prijs!

 1. Vraag verschillende offertes aan voor de schilderwerk kosten.

  Door meerdere schilder offertes aan te vragen kunt u de prijzen van verschillende schilders vergelijken. Door te vergelijken komt vanzelf de goedkoopste prijs voor uw nieuwe schilderwerk naar boven.schilder-offerte

 2. Een vaste prijs aanvragen inclusief de btw geeft u meer duidelijkheid.

  Bij het aanvragen van schilder offertes is het belangrijk voor u dat u vraagt naar een vaste prijs inclusief de btw. Hoe duidelijker u bent over wat de schilder moet uitvoeren hoe makkelijker het is voor een schilder om zijn exacte berekening te maken.huisschilder

 3. Vergelijk de schilderwerk kosten met die van andere schildersbedrijven.

  Door de prijzen van schilders te vergelijken heeft u al snel de goedkoopste schilder te pakken. Prijzen vergelijken of kijken naar de schilder reviews is erg belangrijk om zo bij een goede schilder terecht te komen. binnenschilder

 4. Betaal altijd maar 90% van de totaalkosten van de schilder offerte en hou minimaal 10% achter de hand.

  Als de schilder eenmaal begonnen is met het opnieuw schilderen van de binnenkant of buitenkant van uw huis betaal dan niet in een keer het hele gecalculeerde bedrag. Belangrijk is dat u altijd 10% van de schilderrekening achter de hand houd mocht u niet tevreden zijn over het nieuw aangebrachte schilderwerk.Binnenschilderwerk-kosten

 5. Combineer schilderwerk

  Mocht u een kleine schildersklus hebben dan kunt u beter het schilderwerk combineren. Als u ook een trap te schilderen heeft of een kozijn laat de schilder dan alles in een keer afschilderen. Hoe groter de schildersklus is des te goedkoper de schilder offerte zal worden….buitenschilder

Wij hebben jarenlange ervaring met allerlei soorten binnenschilderwerk. De Schilder-Concurrent is een erkend schildersbedrijf uit Amsterdam.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij willen hoge kwaliteit schilderwerk aanbieden voor iedere portemonnee.

Goedkoop binnenschilderwerk

Frank Boeijen zong ooit over een Utopia in een van zijn grootste hits. Goedkoop schilderwerk is dat misschien ook wel.

Toch vinden wij het heel belangrijk om te zorgen voor aantrekkelijke scherpe prijzen. We willen schilderwerk voor iedereen!

Wanneer wij om ons heen kijken zien wij een aantal schildersbedrijven met bizar hoge prijzen. Dit is onnodig in onze ogen.

Vergelijk offertes altijd met elkaar! Zo kunt u uiteindelijke het beste schildersbedrijf kiezen dat bij u past.

U wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor het schilderwerk in uw woning. Wij begrijpen dat als geen ander.

Aan de andere kant van het spectrum heb je spotgoedkope schildersbedrijf. Vaak is dat te mooi om waar te zijn.

De kwaliteit is discutabel. Met het gevolg dat u binnen een mum van tijd weer een schilder moet laten langskomen – uiteindelijk is het duurder.

Personaliseren

Vraag vandaag bij ons nog een offerte aan! Wij laten u graag zien wat wij u kunnen bieden! De offerte ontvangt u binnen ongeveer 2 werkdagen. Uiteraard is een offerte aanvragen altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Het hangt volledig af van uw wensen! Laat ons uw persoonlijke smaak weten! Onze schilders kunnen daar haarfijn op inspelen. Zo krijgt u precies het schilderwerk waar u van droomt.

We kunnen eindeloos variëren met kleuren, patronen en accenten. Laat ons in de offerteaanvraag zo duidelijk mogelijk weten wat u wensen zijn.

Het is ook belangrijk voor ons om te weten met wat voor ondergrond wij te maken hebben. Moeten wij over behang heen schilderen, of over gestucte muren? Laat ons dit ook weten in de aanvraag van een offerte. Een ondergrond is namelijk letterlijk de fundering van het schilderwerk.

muren-verven
Muren laten spuiten met latex

Voorbereiden schilderwerk

Wilt u nog meer geld besparen op de kosten? Begin dan voordat de schilder bij u in huis komt alvast met de voorbereidingsmaatregelen.

Dit kunnen allerlei kleine werkzaamheden zijn. Maak de ondergrond alvast goed schoon en ontvet alles zorgvuldig.

Repareer kleine onzuiverheden van tevoren en schuur waar nodig is. Op deze manier kan de schilder vrijwel direct aan de slag met schilderen! Daarnaast scheelt het u geld. Natuurlijk kunt u dit ook aan de schilder zelf overlaten.

Waarom regelmatig binnen schilderen?

Goed en strak binnenschilderwerk is om meerdere redenen belangrijk. Allereerst is er de gehele nieuwe uitstraling van uw huis.

Het oog wilt immers ook wat. Van aftands, vergeeld schilderwerk wordt niemand blij. Het schilderwerk is bepalend voor de sfeer in het huis.

Loszittende verf en vochtplekken zijn gezicht. U woning verdient beter! Nieuw schilderwerk zorgt ervoor dat u uw woning weer als nieuw ervaart. Frisse nieuwe kleuren, kunnen een huis maken, terwijl aftands schilderwerk een huis kan breken.

Alleen al wanneer u uw kozijnen onder hand laat nemen verandert er iets in huis. Het valt meteen op en het is bevorderlijk voor de sfeer.

U kunt hier uw gehele persoonlijke smaak in kwijt. Wat voor kleuren lijken u mooi in uw huis?

Wat-kost-binnenschilderwerk?
Kozijnen schilderen

Bescherming

Misschien nog wel belangrijker dan het uiterlijk is de bescherming van uw huis. Goed schilderwerk zorgt ervoor dat alles nog jarenlang mooi strak blijft.

Wij geven daarom altijd garantie op ons schilderwerk, mocht er wel een keer iets misgaan (dit komt gelukkig zelden voor).

U kan een laagje verf zien als een soort van beschermende huls van uw muren. Een huls die kwalitatief goed moet zijn. We hebben alle voordelen van een goede beschermende huls voor u op een rijtje gezet:

 • Minder last van vocht
 • Minder slijtage
 • Schimmels hou je buiten de deur

Functies binnenschilder

De mogelijkheden van een binnenschilder gaan veel verder dan alleen schilderen. Een binnenschilder staat garant voor kwaliteit en is kundig op meerdere vlakken. De vakman neemt al uw zorgen uit handen.

Een binnenschilder zorgt ervoor dat het schilderwerk in uw woning er weer tiptop uitgaat zien.

Daarnaast kan de binnenschilder verschillende problemen voor u oplossen.

De werkzaamheden van een schilder binnen zijn zeer omvangrijk. We hebben de belangrijkste werkzaamheden op een rijtje gezet:

 • Binnenschilderwerk: Van voorbereiding tot het daadwerkelijke schilderen. De schilder weet precies wat voor schilderwerk uw huis nodig heeft.
 • Advies geven: Van tevoren kan de binnenschilder u handige adviezen geven over wat de mogelijkheden zijn.
 • Kozijnen schilderen: Een vak apart. De binnenschilder kan ook uw kozijnen binnen onder handen nemen.
 • Deuren schilderen: Een ander kleurtje voor de deuren? Geen probleem!
 • Behangen van de muren: Uw schilder kan uw hier talloze adviezen voor geven.
 • Beschadigingen herstellen: Houtrot, schimmel, oneffenheden en andere nare kwaaltjes? De binnenschilder kan dit voor u herstellen.
 • Onderhouden schilderwerk: U kunt een onderhoudsabonnement afsluiten bij de binnenschilder. Op deze manier hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Het schilderwerk gaat zo nog jarenlang mee!

Om de hoeveel tijd je huis schilderen?

Wanneer moet je je huis laten schilderen? Deze vraag horen wij met enige regelmaat. Er is niet zozeer een eenduidig antwoord op te geven. Het hangt eigenlijk volledig af van uw huis.

Ieder huis is namelijk uniek. U kunt het beste het huis een nieuwe schilderbeurt geven wanneer het nodig is.

Wellicht klinkt dit wat vaag. Wij proberen hiermee te zeggen dat een huis nieuw schilderwerk nodig heeft wanneer de verf zijn beste tijd heeft gehad.

Is de verf gaan bladeren, verkleuren of vies geworden? Dan is het tijd voor een nieuwe laag verf! Meestal is dit nodig om de 10 jaar.

Soms kan het langer duren en soms korter. Wanneer er voorzichtig wordt omgegaan met de muren, kan het soms jaren meegaan. Maar ook dat hoeft niet altijd een garantie te zijn.

spuiten-van-uw-muren
Spuiten van muren

Type verf binnenschilderwerk

Heeft u al een mooie geschikte kleur gevonden? Dan is het tijd voor het kopen van verf waarmee we kunnen gaan schilderen.

Het is anno 2020 verplicht om water gedragen verf te gebruiken. Dat is fijn. Deze verf stinkt niet! En is veel minder slecht voor het milieu en de gezondheid.

De bekendste soorten van watergedragen verf zijn acrylverf en latexverf. Deze verfsoorten worden ook veel gebruikt voor het schilderwerk binnen.

Naast de kleur kunt kiezen voor het type glans. U kunt hier denken aan zijdeglans, maar ook hoogglans.

Latex spuiten

De tijd staat niet stil. Ook niet als het op schilderwerk aankomt. Het klassieke schilderen wordt nog steeds veel gedaan. Het sausen met een roller. Toch zijn er nu ook andere mogelijkheden die zorgen voor een nog strakker resultaat.

Latex spuiten is zo’n nieuwe techniek. De verf wordt met airless verfspuit onder enorme druk aangebracht. Doordat verf wordt verneveld,

wordt het gelijkmatig verdeeld over de muren. Vooral voor grotere oppervlakten is dit handig.

Muren schilderen is op deze manier binnen een mum van tijd gepiept. Strepen en banen zijn hiermee verleden tijd. Het resultaat is altijd strak en egaal.

Het nadeel is wel dat alles goed afgeplakt moet worden. Dit kost meer werk dan bij het rollen.

Latex-spuitwerk
Latex spuitwerk

Verf rollen

Voor kleinere oppervlaktes is verf rollen handig. Wel is er op deze manier meer kans op strepen en banen. Wanneer u het laat uitbesteden door professionele schilder voorkomt u dat.

Vaak kunt u pas na het drogingsproces het resultaat pas echt goed zien. Dan worden vaak ook de strepen en banen zichtbaar.

Voorkom dit! Probeer de verf gelijkmatig te verdelen en gebruik altijd een verfbak en een gedegen verfroller.

Tips binnenschilderwerk

Wij hebben een aantal handige tips voor het binnenschilderwerk bij elkaar geraapt. Dit zijn handige zaken om rekening mee te houden, om zo tot het beste resultaat te komen.

 • De voorbereidingen zijn erg belangrijk. Dit wordt nog weleens onderschat. Repareer alles zorgvuldig en maak goed schoon.
 • Gebruik bij het schoonmaken een ontvetter, ammonia en water.
 • Voorstrijkmiddel gebruiken voor binnenschilderwerk. Dit zorgt voor een goede en gelijke dekking. De verf blijft op deze manier beter hechten.
 • Schuur alles bij waar nodig is.
 • Zet na het schilderen de kwasten in water. Zo kunt u ze hergebruiken.
 • Breng de verf horizontaal aan bij grotere oppervlakten. Verdeel het vervolgens verticaal.

Kozijnen & deurposten schilderen

Ook de kozijnen en de deuren verdienen aandacht. In dit kopje besteden we er speciale aandacht aan, want ook in het echt verdienen ze dat.

Kozijnen en deurposten maken en breken uw woning. Wanneer het er vervallen uitziet, valt dat direct op. Daarom kan het kwaad om ook deze componenten met enige regelmaat bij te werken. Zeker wanneer de kozijnen van hout zijn.

Houten kozijnen zijn extra fragiel. Het ziet er prachtig uit, wanneer het schilderwerk goed is. Daarnaast hebben deze kozijnen een beschermende functie.

Wanneer u dit niet goed laat onderhouden kunt last krijgen van lekkage en schimmels.

Dat moeten we natuurlijk voorkomen. Onze binnenschilders hebben ervaringen met kozijnen en deuren. Ook kunststofkozijnen kunt u laten schilderen. Zo krijgt uw interieur een compleet andere uitstraling.

Kosten binnenschilderwerk

De kosten voor een binnenschilder liggen tussen  € 30- € 35 per uur of per m² (vierkante meter)  € 25-  € 30. Maar ook een vaste prijs is mogelijk voor het binnenschilderwerk.

Bekijk onderstaand de gemiddelde prijzen per deel dat een binnenschilder voor u te werk gaat.

Schilderwerk binnenschilderKostenindicatieAfhankelijkheid
Plafond schilderen€ 150 – € 1.450Oppervlakte plafond (Beeld bij ong 25 m² tot 75 m²(vierkante meter)
Deuren schilderen€ 750 – € 1.000Vooraf aantal deuren incl. deurposten
Trap schilderen€ 250 – € 6001x sausen incl. schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen schilderen€ 350 – € 1850Van 5 m²(vierkante meter) tot aan alle buitenkozijnen van een woning
Muren schilderen: 15 m² (vierkante meter)€ 200 – € 300 

Muren die ooit zijn geschilderd, kunt u nog een keer dezelfde kleur geven, daar staat normaal gesproken 1 laag voor.

Gestucte muren of kale muren hebben meestal 2 lagen nodig, muren die donker van kleur zijn een lichter tint geven eisen 3 of meer lagen. Houdt u er rekening mee dat de huidige staat van de muren ook meetelt.

De huidige staat van de wanden en plafonds bepaalt hoeveel lagen er geschilderd moeten worden:

Binnenschilders berekenen voor lakwerk een totaalprijs of uurbasis,bekijk onderstaand de gemiddelde kosten indicatie.

Lakwerk binnenschilderKostenindicatie
Deuren lakken€80 – €150
Kozijnen lakken€35 – €75
Trappen lakken€350 – €750

De totale prijs hangt af van de huidige staat van het lakwerk. deuren, kozijnen en trappen die goed zijn onderhouden daar bent u natuurlijk goedkoper op uit.

Als u bijvoorbeeld een speciaal soort houtwerk,meubels wilt laten doen kan een binnenschilder ook een uur prijs berekenen.

De kosten van binnenshuis laten schilderen daarvan varieert tussen de €25 – €30 per uur. Een binnenschilder berekent daarbij vaak ook materiaalkosten.

Dit heeft ook te maken met bijvoorbeeld de soort verf waarmee de binnenschilder werkt.

Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schildersbedrijven rekenen voor een schilder opdrachten. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

Plafonds schilderen

Het schilderen van een plafond is meestal altijd een voordelige opdracht het kan zo zijn dat  zijn dat de binnenschilder een meerprijs daarvoor berekent. En dat wordt dan een arbeidsintensieve opdracht.

Hierbij heeft u meer informatie over wanden en plafonds schilderen.

Deuren schilderen

Deuren is een nauwkeurige opdracht waardoor de schilder zorgvuldig te werk moet gaan, de exacte kosten van de deuren kunnen altijd wat hoger uitvallen dan normaal.

Het kan zo zijn dat de deuren meerdere lagen nodig heeft. Houdt u er rekening mee dat een deur met een speciale motief of een deur met een raam erin altijd wat meer tijd in beslag neemt dan normaal.

Hier kunt u meer informatie vinden over deuren schilderen.

Binnenschilderwerk-kozijnen
Binnen schilderwerk kozijnen

Kozijnen schilderen

Als u uw kozijnen goed onderhoudt heeft u daar mee profijt van, als u het door een binnenschilder laat doen kan de prijs wat hoger uitvallen dan bijvoorbeeld het schilderen van een muur,

het is een opdracht waarbij de binnenschilder zorgvuldig te werk moet gaan. Als u uw kozijnen 1 keer in de zes jaar laat doen daarmee bespaart u ook de kosten.

Trap schilderen

Een trap is een factor waarbij een schilder zich moet richten op meerdere zaken. Denk hier aan de traptreden, leuningen, stootborden en klimwanden.

Er komt wat meer bij kijken bij het schilderen van een trap. Een binnenschilder schuurt de trap eerst en daarna gaat de schilder schilderen, waarbij grondverf wordt gebruikt.

De trap wordt meestal in delen geschilderd waardoor om en om de treden wordt geschilderd zodat de trap in gebruik kan blijven.

Omdat er veel verf op water basis wordt gebruikt en dat heel snel droog is, is het vaak minder nodig. Houdt u er rekening mee dat het kan zijn als de binnenschilder lak verf gebruikt voor u trap dat de kosten  kunnen toe nemen.

Hierbij heeft u meer informatie over een trap schilderen.

schilderwerk-trap
Schilderwerk trap

Winterschilder voor binnenschilderwerk

Winterschilders werken in de periode november tot maart met een korting van 10% – 25% van de totaalprijs waardoor het aantrekkelijk is om in de wintermaanden u huis te laten schilderen.

Over het algemeen hebben de schilders het hele jaar door genoeg werk. De meeste schilders hanteren nog wel de kortingen, informeer dan bij hem of haar naar de winterschilder prijzen, de kosten zijn gemiddeld voor binnen €25,- per m² (vierkante meter) en voor buiten €30,- per m²(vierkante meter).

Een winterschilder zorgt voor het zelfde kwaliteit wat het werk betreft maar dan voor een normale schilder tarief, wat wel handig is bijvoorbeeld het schilderen van deuren of buitenkozijnen.

Dan zou je minder rekening hoeven te houden met het weer.

binnenschilder

Btw-tarief schildersopdracht binnenschilderwerk

Het BTW-tarief is afhankelijk van de leeftijd van u woning. Is u woning ouder dan twee jaar ? Dan kan u bij een aantal werkzaamheden gebruik maken van het lage BTW-tarief.

Ook voor het jaar 2021 blijft dit het zelfde. Is u woning jonger dan twee jaar dan zijn de tarieven voor de arbeidskosten 21%. Houdt u er rekening mee dat ook voor de materiaalkosten het zelfde BTW- tarief gevraagd kan worden.

Binnenschilder inhuren via de Schilder Concurrent.

Geen tijd of wilt u professioneel schilderwerk uitgevoerd laten worden door de Schilder concurrent? 

Uitgevoerd schilderwerk door ervaren binnenschilders gaat het schilderwerk altijd langer mee en dat is een gedegen reden om een schilder in te schakelen.

Via Schilder concurrent krijg je een goed beeld van ervaren vakmannen vergelijk je de prijzen en voorstellen en dan kan je een keuze maken voor geschikte binnenschilder.

Wij begroeten u graag als klant!  Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Vragen & Antwoorden

Hoe lang gaat goed binnenschilderwerk mee?

schilder

Goed uitgevoerd binnenschilderwerk zal tussen de 5 en 7 jaar mooi blijven voordat dit weer opnieuw geschilderd moet worden. Echter heeft u de verkleuring zelf in de hand. Door nicotineaanslag of een slechte afzuigkap voor het koken zal het schilderwerk sneller verkleuren.

Wat kost schilderwerk binnen?

Schilder-kosten

De kosten van schilderwerk zijn afhankelijk van wat voor soort binnenschilderwerk er uitgevoerd moet worden. Op deze pagina leest u exact wat een schilder kost en welk soort schilderwerken er binnenshuis gedaan moeten worden.

Hoe vaak moet binnenschilderwerk gedaan worden?

Erkende-schilder

Binnenschilderwerk blijft langer mooi dan buitenschilderwerk. Buitenschilderwerk zal eens in de 5 tot 6 jaar opnieuw moeten worden overgeschildert en binnenschilderwerk kan (als je er netjes mee omgaat) wel 10 jaar lang mee. Lees hier meer over het onderhoud van schilderwerk.

Hoe wordt schilderwerk berekend?

goedkope-schilder

Binnen of buitenshuis laten schilderen door een schilder kost natuurlijk geld. Maar hoe wordt schilderwerk exact berekend? Een schilder maakt een calculatie opstelling van de gehele klus en specificeert deze. Op deze manier wordt de prijs van het uit te voeren schilderwerk duidelijk.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!