Sinds 1988

Meubels verven

Wilt u uw oude houten of eiken meubels opnieuw laten verven, bijvoorbeeld uw houten tafel opnieuw laten lakken of uw buffetkast opnieuw laten spuiten?

Dan kunnen onze schilders dit voor u waar maken. Als erkend schildersbedrijf voeren wij niet alleen grote schilderwerken uit, maar ook wat kleinere klussen.

Ook de vaste componenten in uw kamers zoals een radiator kunnen wij verven. Houten meubels verven zorgt voor een compleet nieuw en uniek uiterlijk.

Zo kunt u ons ook inschakelen voor het opnieuw of oververven van heel uw interieur. Ze zijn dan weer opgeknapt en gaan weer jarenlang mee.

Vaak krijgen wij de opdracht om oude meubilair in een nieuw verf jasje te steken en dat doen wij met veel plezier.

Leest u op deze pagina hoe u oude meubels opknapt door een nieuwe verflaag aan te brengen, en wat de kosten zijn om dit door een goede betaalbare schilder uit te laten voeren.

Meubels spuiten

Populaire meubels om te schilderen

Vaak wordt er gekozen om oude meubels te verven. Meubels die er eigenlijk niet meer uitzien kunnen helemaal opgepimpt worden met een likje verf.

Meubels die wij vaak schilderen zijn:

 • Keukenkastjes
 • Keuken schilderen
 • Eettafels
 • Nachtkastjes
 • Oude houten doelen

Het is echt verbluffend wat voor resultaat een nieuwe lik verf op een aantal meubels kan geven.

Een hele ruimte zoals bijvoorbeeld de woonkamer kan een compleet andere uitstraling krijgen door het verven van de meubels.

Verven van meubels niet moeilijk

Meubels verven van eikenhout of grenenhout of laten spuiten is geen moeilijke klus, maar wel een vrij intensieve, bijvoorbeeld keukenkastjes verven.

Ook is het fijn als u hier al enige ervaring mee heeft. Voor een nog beter en sneller resultaat kunt u deze klus dan ook uitbesteden aan één van onze schilders.

Zij weten precies welke voorbereidingen ze moeten treffen en welke verf ze het beste kunnen gebruiken.

Tijdens het schilderen gaan zij zeer nauwkeurig te werken. Ze leveren u dan ook een geweldig eindresultaat.

MDF-verven

Wat kost het schilderen van meubels?

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de te schilderen meubels kunt u ook een vaste prijs afspreken.

Op deze vraag kunnen wij u snel antwoord geven. Omdat het meubels schilderen vaak per uur word berekend kunt u rekening houden met een kostprijs van ongeveer gemiddeld 30 euro per uur.

Een kast van MDF laten schilderen is natuurlijk veel minderwerk dan een eettafel met stoelen van MDF.

Stappenplan houten meubels verven

Time needed: 1 hour.

Houten meubels zijn de meest simpele meubels om te schilderen. Met onderstaande stappen is het gemakkelijk dit uit te voeren:

 1. De meubels opschuren met een middelfijn schuurpapier

  Meubels met beschadigingen kunnen eerst met grover schuurpapier afgewerkt worden (80) vervolgens kan met steeds fijner schuurpapier(120,150,220) een mooie finish behaald worden. Sla geen stappen over, dan duurt het schuren alleen maar langer.

  Meubels kunnen met de hand of machinaal geschuurd worden. Lastige hoekjes kunnen met een multitool en schuurkop geschuurd worden.

 2. Stof en vetvrij maken met een natte doek en ammonia

  Het is belangrijk dat het meubel 100% stofvrij is, anders is dit in het eindresultaat te zien. Een vochtige doek met wat ammonia zorgt er voor dat het oppervlak stof en vet vrij is.

 3. Gronden met grondverf

  Grondverf aanbrengen zorgt voor een goede hechting tussen de toplaag en het hout. Het is het beste als de drager van de verf ( water, terpentine ) hetzelfde is als de drager van de toplaag. Bij modernere lakken is dit echt minder belangrijk dan vroeger.

 4. Aflakken met de kleur van uw keuze

  Het aflakken kan met de kwast of spuit gedaan worden. Voor vernis is een grondverf laag niet nodig. Het aflakken of schilderen kunt u in principe doen met de verf die geschikt vindt. Latex wordt wel afgeraden om meubels waar glazen op komen te staan om mee te verven. Latex verf is namelijk water gedragen dit kan dus verdwijnen wanneer het vochtig wordt.

Kan je meubels spuiten?

Een mooiere en goedkopere oplossing om je meubels een andere kleur te geven is het laten spuiten door een spuiter.

Je kan je meubels spuiten met een spuitbus maar als je echt een mooi eindresultaat wilt dan kunt u uw meubels het beste laten spuiten door een autospuiter of schildersbedrijf met een spuitcabine zoals de Schilder-Concurrent heeft.

Het spuiten van meubels zoals je kastdeuren keuken of tv meubel is altijd goedkoper dan dat je zelf je interieur wilt gaan verven.

Wilt u graag weten wat het schilderen van meubels kost? Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsopgave bij ons aan.

Vragen & Antwoorden

Welke verf gebruiken voor meubels?

De beste verf je momenteel kan gebruiken om je meubels te schilderen is Flexa meubelverf. Leest u hier meer informatie.

Hoe oude meubels verven?

Schilder-kosten

Natuurlijk kan u uw oude meubels weer opknappen door deze opnieuw te voorzien van een verflaag. Leest u hier alle manieren en de prijzen van meubels schilderen .

Welke verf voor eiken meubels verven?

schilderwerk-prijzen

Als je eikenhouten meubels heeft dan kunt u het beste white wash gebruiken. Eiken meubels hebben namelijk een nerfstructuur. Ook een krijtverf wordt vaak toegepast op meubels van eikenhout.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!