Sinds 1988

Huis verven

Als je een oud huis opnieuw wilt laten schilderen of je nieuwbouwwoning voorzien van een nieuwe laag schilderwerk. Op deze prijs informatie pagina vind u alles over het opnieuw schilderen van zowel de binnenkant of buitenkant van uw woning.

Wij geven een goede uitleg over de kosten van het nieuwe schilderwerk en ook leggen wij u uit hoe goedkoop u uw oude schilderwerk kunt laten overschilderen door een erkende maar goedkopere schilder.

Met alle tips betreft het overschilderwerk die u vind op deze pagina bent u er verzekerd van dat uw woonkamer, slaapkamers of zelfs dakkapel of schuur op de juiste manier wordt geschilderd.

huis-schilderen
Huis laten schilderen

Meer over de gemiddelde kosten

Leest u snel meer over de gemiddelde kosten van het laten schilderen van uw huis en wat de kosten zijn om een binnenschilder of buiten schilder in te huren voor het opnieuw verven van uw woning.

De Schilder-Concurrent schildert voor zeer scherpe prijzen uw gehele hoekwoning, tussenwoning of zelfs uw appartement.

Ook voor binnenschilderwerk en buitenschilderwerk maken wij een zeer scherpe vrijblijvende offerte voor u. Wilt u snel weten wat het verven van uw woning gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend de prijs bij ons aan!

Omdat ons schildersbedrijf uit Amsterdam zeer concurrerend is kunnen wij dus uw huis aan de binnenzijde of buitenzijde zeer goedkoop overschilderen.

Hierdoor krijgen wij met regelmaat vragen over de kosten van schilderwerk. Denkt u hierbij aan prijs en algemene vragen zoals:

 • Wat zijn de kosten van een geheel huis laten verven?
 • Wat is de kostprijs van de buitenkant van een huis laten verven?
 • Is een compleet huis laten overschilderen duur of valt dit mee?
 • Waarom zit er zoveel prijsverschil in schilderwerk?

Wat kost een huis schilderen (verven)?

Een gemiddeld huis opnieuw laten schilderen kost tussen de € 1.800 en € 3.200. afhankelijk van een tussenwoning, vrijstaand huis, hoekwoning of flat.

Bij de bovengenoemde kosten zit het schoonmaken, het schuren het vullen van gaten in de muren en de plafonds en het repareren van houtrot bij in begrepen.

Uiteraard is het schilderen van een grote woning zoals een vrijstaande villa een stuk duurder dan het overschilderen van een tussenwoning.

We hebben voor u een uitgebreide prijstabel gemaakt met de gemiddelde prijsberekening van het vereven van de binnen of buitenkant van uw woonhuis:

Soort woning / SchilderwerkPrijsindicatieExtra schilderwerk
Binnenkant huis laten schilderen ( tussenwoning )€ 900,- & € 2.400,- Geen dakkapel schilderen
Buitenkant huis laten schilderen  ( tussenwoning )€ 1.300,- & € 3.300,- Met dakkapel schilderen
Binnenkant huis laten schilderen ( hoekwoning )€ 1.100,- & € 2.400,- Geen dakkapel schilderen
Buitenkant huis schilderen  (hoekwoning )€ 1.600,- & € 3.600,- Met dakkapel schilderen
Gevelmuur laten verven:  ( +/- 50 m² )€ 1.800,- & € 2.100,- M² prijs
Kozijnen huis opnieuw laten schilderen€ 340,- & € 1.300,- 5 m² / alle buitenkozijnen
Deuren huis opnieuw laten schilderen€ 250,- & € 800,- 1 deur tot aan 15 deuren
Dag klusjes (kleine schilderklusjes)€ 35,-tot € 40,-  per uur

Een huis laten verven. Er kan aardig wat bij komen kijken. Wat zijn de huis verven kosten? Een huis verven buiten en binnen; kan ik dat combineren? In dit artikel gaan wij deze vragen beantwoorden.

We kijken naar de kosten voor een huis laten verven, het schilderwerk oververven op een goedkope manier en we geven een hoop tips over hoe je deze klus het best kan laten slagen.

Zo krijgt u na het lezen van dit artikel een goede indicatie. Want wat is handig qua schilderwerk voor uw huis.

Of u nou de woonkamer, slaapkamers of de gehele gevel wilt laten doen; alles is mogelijk. Wij nemen u mee in de gemiddelde kosten van het laten schilderen van een woning en hoe u een schilder daarvoor kan inhuren.

Laten we meteen met het belangrijkste beginnen: het huis laten verven is niet goedkoop.

Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat het per se duur hoeft te zijn. Wij van de Schilder-Concurrent vinden dat u een eerlijke en scherpe prijs moet krijgen voor het schilderwerk.

Wij vinden dat u de beste kwaliteit moet krijgen voor een scherpe prijs. Het schilderwerk moet immers nog jarenlang meegaan.

Onze gediplomeerde schilders hebben de kennis in huis om uw klus tot een succes te maken!

trap-schilderen
Trap geschilderd

Waarom je huis laten verven?

Er kunnen verschillende reden zijn om je huis te laten verven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de kleuren op je plafond vergeeld zijn of dat de muren in de woon- en slaapkamers beschadigingen op hebben gelopen.

Het kan ook zijn dat de kozijnen er aftands uitzien of dat het schilderwerk van de gevel aan het bladeren is. Genoeg redenen om het huis flink onder handen te laten nemen. Wat uw reden ook mag zijn.

Wij snappen als geen ander dat de kleuren van uw huis de uitstraling bepalen. Zo is het binnenschilderwerk belangrijk voor het woonplezier.

Het kan geen kwaad om uw huis om de vijf jaar te laten verven, zeker aan de buitenkant.

De buitenkant van een huis krijgt te maken met allerlei weersinvloeden; regen, wind, storm, hittegolven etc.

Hierdoor krijgt het schilderwerk in de loop van de jaren beschadigingen. Maar ook mosgroei en roetdeeltjes maken de gevel niet heel veel mooier. Een nieuwe verflaag kan uitkomst bieden!

Zorg er wel voor dat het schilderwerk plaats vindt in de juiste periode. In de winter verven is meestal geen goed idee, tenzij u een winterschilder inhuurt.

Ook de binnenkant van uw woning is een klus die u het beste met enige regelmaat kan laten uitvoeren.

Een nieuw kleurtje is bevorderlijk voor uw woonplezier. De mogelijkheden zijn werkelijk waar eindig!

Huis over laten schilderen kosten

Iedere schilderwerk is weer anders. Of u nou een bestaande woning of een nieuwbouwwoning heeft. De prijzen van schilderwerk kunnen dan ook verschillen. Meerdere factoren zijn belangrijk voor de klus.

Zo is de ondergrond een belangrijke factor. Op gladde oppervlakten kan men namelijk makkelijker schilderen dan op ruwere ondergronden.

Het type verf is een andere factor die van invloed is op de prijs Het is maar net waar uw voorkeur ligt.

Hieronder ziet u de gemiddelde kosten voor het schilderwerk, het is slechts ter indicatie:

Deze kosten zijn inclusief btw en materiaalkosten.

Wanneer de ondergrond nog niet geschikt is om op te verven zal de prijs hoger zijn. Er moet immers dan meer werk plaatsvinden.

Wanneer de ondergrond glad is en dus schilderklaar zal de prijs een stuk lager uitvragen. Omdat ieder huis anders is, adviseren wij u om een offerte aan te vragen.

Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Zo krijgt u een duidelijke kostenindicatie en voorkomt u verrassingen!

huis-verven
Huis laten verven

Buitenkant huis kleuren

Naast het onderhoud aan de buitenkant van uw woning is de kleur van de buitenzijde een belangrijk aspect. De kleuren geven een verhaal weer. Het is uw persoonlijke keuze natuurlijk welke kleur u uw kozijnen wilt laten schilderen of uw buitenmuren.

De mogelijkheden zijn immens, u kunt het zo creatief maken als u zelf wilt. Combinaties en patronen zijn uiteraard mogelijk.

Het is dé manier om uw huis te personaliseren en om een mooi visitekaartje af te geven.

Wij geven u graag advies over de mogelijkheden en de kleurcombinaties om bijvoorbeeld de buitenkant van uw huis te schilderen. Samen met u maken wij de schilderklus tot een groot succes!

Zo kunt er nog jaren van genieten. Doe gerust alvast wat inspiratie op in uw omgeving. Of misschien wilt u wel iets heel anders?

Via apps als Pinterest kunt u alvast opzoek gaan naar inspiratie. Hoe duidelijker u het voor ogen hebt, hoe beter wij daar op in kunnen spelen.

Kosten schilderwerk

Een nieuwe verflaag gaat beslist het verschil maken. Sterker nog; nieuwe kleuren zorgen ervoor dat u in compleet ander huis woont.

Frisse kleuren kunnen daartoe bijdragen. Het schilderwerk moet kwalitatief wel goed zijn.

Van scheurtjes, banen en bladerende verf wordt niemand vrolijk. Voorkom dit! En laat het schilderwerk binnen om de 7 jaar doen. Zo blijft het mooi.

Wanneer u een goede schilder inhuurt bent u altijd voorzien van kwaliteit. Het schilderwerk gaat nog jaren mee.

Zelden gaat er iets mis, mocht dat wel zo zijn dan kunt u terugvallen op de goede garantieregelingen.

TYPE SCHILDERWERKGEMIDDELDE PRIJSAFHANKELIJK VAN
Plafond huis laten schilderen€ 140,- tot € 1.150,- 25 t/m 60 m²
Trap huis laten schilderen of laten spuiten€ 240,- tot € 590,-Schuurwerk, schoonmaak, ontvetten
Kozijnen huis laten schilderen€ 290,- tot € 1.850,-Van 2 t/m alle kozijnen
Deuren huis laten schilderen€ 240,- tot € 900,- 1 t/m 15 deuren, inclusief kozijnen
Dakkapel huis laten schilderen€ 400,- tot € 900,-Grootte

Schilderwerk goedkoop uitbesteden

Een huis laten verven kost veel tijd en vakmanschap. Het kan daarom geen kwaad om het werk uit te laten besteden aan een schildersbedrijf.

De Schilder-Concurrent staat voor u klaar! Wij zijn een gerenommeerd schildersbedrijf in Amsterdam en omgeving. Onze schilders zijn gediplomeerd en enthousiast.

Onze prijzen zijn zeer aantrekkelijk. Het kan soms tot wel 40% schelen op de kosten.

Onze klanten zijn zeer tevreden over ons werk. Kwaliteit hebben wij dan ook hoog in het vaandel staan.

Zo blijven klanten bij ons terugkomen. Wij gaan snel en efficiënt te werk, hierdoor kunnen we prijzen laag houden.  

huis-verven
Woning laten verven

Schilder inhuren

Een schilder inhuren scheelt uzelf een hoop werk. Onze schilders hebben jarenlange ervaring en weten precies welke middelen nodig zijn om uw klus tot een succes te maken.

Doordat ze nauwkeurig en vakgericht te werk gaan is de kwaliteit altijd hoogstaand.

Wilt u uw muren en plafonds in huis laten verven? Dan kunt u kiezen voor spuitwerk. Spuitwerk is goedkoop en werkt dekkend.

Bij het rollen zie je soms nog banen en oneffenheden terugkomen. Bij spuitwerk is dit niet het geval. De verf wordt verneveld door middel van een airless verfspuit. Hierdoor ziet alles er strak en elegant uit.

De volgende zaken zijn noodzakelijk voor het uitvoeren van een schilderklus:

 • Schoonmaken en ontvetten van ondergrond
 • Schuren van oppervlakten
 • Goed afplakken van alle vloeren, kozijnen etc.
 • Reparaties uit laten voeren
 • Gaten vullen
 • Grondverf als basis gebruiken
 • Het uiteindelijke schilderwerk

Gaat u zelf uw huis schilderen? Dan is het handig om deze zaken scherp te houden. Ervaring is een vereiste wanneer u uw woning gaat schilderen. Wilt u dat het sneller gaat?

Huur dan een schilder in. Zo hoeft u zich nergens zelf zorgen over te maken. Een schildersbedrijf kan de materialen vaak goedkoper inkopen. Dit scheelt enorm in de prijs.

Daarom zullen de kosten tussen zelf schilderen en het laten uitvoeren door een schildersbedrijf niet eens zo heel veel verschillen.

Offerte voor het opnieuw schilderen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten van het opnieuw schilderen van uw woonhuis? 

Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan! De Schilder-Concurrent staat voor u klaar! Onze prijzen zijn scherp en wij leveren daarnaast de allerbeste kwaliteit.

Vul de offerte zo uitgebreid mogelijk in. Zo kunnen wij u de juiste prijsopgave geven en weten wij precies wat wij voor u kunnen betekenen.

Onze prijzen zijn tot soms wel 40 % goedkoper dan bij de concurrenten!

Doordat wij efficiënt te werk gaan en slim inkopen kunnen wij de prijzen aantrekkelijk houden zonder de kwaliteit te verliezen.

Zo kunt u nog jarenlang vooruit met het gloednieuwe schilderwerk in uw woning!

Wat komt er allemaal kijken bij het verven van een huis?

Zo, de beslissing is genomen om je woning te laten schilderen, maar wat nu? Het belangrijkste zijn de kosten die verbonden zijn aan een huis verven.

Een goedkope, maar vakkundige schilder op de kop tikken is vaak een eerste, belangrijke stap.  De volgende stap is een timing en bekijken wat er allemaal bij het verven van een huis komt kijken.

Voor de timing hang je natuurlijk voor een stuk van de schilder af. Hij/zijn moet natuurlijk beschikbaar zijn en de schilderwerken kunnen inplannen.

De agenda van een kwalitatieve schilder zit vaak aardig vol, dus op tijd beginnen zoeken is de boodschap. Vervolgens moet je ook rekening houden met eventueel voorbereidend werk.

Zo moet je de te verven oppervlakte reinigen, andere delen afdekken en natuurlijk zorgen dat je ook nog een beetje kunt leven, zonder dat alles op stelten staat.

Dit kun je ook allemaal door de schilder laten doen. Een ervaren schilder heeft ervaring met het verven van huizen en weet wat de grote struikelblokken zijn.

Zo is er het reinigen, maar net zo goed houdt hij rekening met het behandelen van bepaalde materialen, de droogtijd en eventueel de afwerking.

Stuk voor stuk stappen waar aardig wat tijd in kan kruipen en waar je rekening mee moeten houden in de planning.

Hoeft je huis niet compleet geverfd te worden, maar wil je slechts een aantal muren of zaken laten bijwerken, dan scheelt dit natuurlijk een slok op de borrel.

Kozijnen laten schilderen

Laat je je huis verven, dan komen vaak de kozijnen aan bod. Logisch, want de kozijnen bepalen voor een groot stuk de uitstraling van je woning.

Bovendien zijn ze aan heel wat weersinvloeden onderhevig, waardoor ze regelmatig een opfrisbeurt kunnen gebruiken.

Zeker als het om de buitenkozijnen gaat, het spreekt voor zich dat de binnenkozijnen minder onder handen genomen moeten worden.

 • Buitenkozijnen: Een goede behandeling is noodzakelijk voor de buitenkozijnen. Zij moeten heel wat kunnen weerstaan. Zeker als het om een houten kozijn gaat dien je deze goed te laten beschermen met een lak. Een goede schilder zal hier rekening mee houden. Wil je je buitenkozijnen laten schilderen dan moeten de weersomstandigheden wel meezitten. Reken voor het verven van je kozijnen toch al snel op 40 euro per uur.
 • Binnenkozijnen: Deze kozijnen schilderen vergt veel minder voorbereiding. Het gaat vaak ook een stuk vlotter, wat de kosten drukt. Voor dit schilderwerk wordt meestal een acrylverf gebruikt. Er zijn alternatieven, maar acrylverf is veruit het minst belastend voor het milieu en verkleurt nauwelijks. Bovendien droogt de verf ook snel, waardoor de schilder snel weer verder kan. Niet onbelangrijk als je een heel huis te verven hebt.

Welke verf soort?

Een woning bestaat uit verschillende materialen, waarbij het ene materiaal in huis al makkelijker te verven valt dan een ander.

Wij zetten hier even de belangrijkste materialen op een rijtje die aan bod kunnen komen bij het verven van een huis.

 • Hout
  Dit materiaal komt veelvuldig voor bij het verven van een huis. Denk maar aan binnendeuren bijvoorbeeld of houten kozijnen. In principe wordt hout het best geschilderd met een acrylslak, maar net zo goed kan alkydverf een oplossing bieden.  De laatste verf biedt een betere dekking en vergt vaak een laagje minder, maar heeft dan weer geurhinder en eventuele verkleuring tot vervolg. Laat je goed informeren bij het verven van je huis en je voorkomt veel onheil.
 • Plastic
  Let op, niet elke verf is geschikt om kunststof mee te verven. Begin met het ontvetten en voorzie een goede primer. Na de primer is er nog wat schuurwerk nodig en kun je vervolgens een lak aanbrengen. Een kwalitatieve schilder weet welke kunststoffen er beter niet geschilderd worden. Weet dat melamine en formica geen enkel probleem vormen om te schilderen.
 • Metaal
  Ook metaal komt zowel binnen als buiten veelvuldig voor. Ga je je huis laten verven, dan zal er meer dan waarschijnlijk ook wat metaal geschilderd moeten worden. Goed afschuren is vaak nodig om roest te verwijderen en het metaal stofvrij te maken. In principe kun je met één laag metaalverf verven en is dat voldoende.
 • Steen
  Vaak gaat het dan om een bakstenen buitenmuur als je je huis laat verven. Alles begint met een goede reiniging van de muur. Vervolgens zal er een grondlaag aangebracht worden en een afwerklaag.
buitenmuren-laten-schilderen
Buitenmuren laten schilderen

Werkwijze huis verven

Hoe je het verven van je huis aanpakt, hangt samen met de werkzaamheden die je wil laten uitvoeren.

Gaat het om buiten- en binnenschilderwerk of om maar één van beide. Neem je alles tegelijkertijd onder handen, dan is een grondige voorbereiding aangewezen.

Begin eerst en vooral met het schoonmaken van de woning en de te schilderen oppervlaktes.

Verf hecht nu eenmaal minder makkelijk als er vet aan te pas komt. Vaak is ook een voorbehandeling van toepassing.

Dit kun je uiteraard ook aan je schilder overlaten. Het spreekt voor zich dat een ervaren schilder thuis is in het verven van huis en weet welke materialen een voorbehandeling nodig hebben en welke niet.

Het afdekken van vloeren en ga zo maar door is een ander belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien. Wil je schade voorkomen, dan is afdekken de boodschap.

Het verven van het huis is natuurlijk het belangrijkste. Zijn de nodige voorbereidingen getroffen, dan kan de schilder er aan beginnen. Je zult voor een stuk rekening moeten houden met de planning van de schilder.

Na het grove werk is het vaak nog noodzakelijk de nodige afwerkingslagen te voorzien. Hoe gedetailleerder de schilder aan het werk moet gaan, hoe meer tijd dit in beslag zal nemen en hoe hoger het kostenplaatje.

Vraag dan ook steeds een gedetailleerde offerte aan je schilder. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Schilderwerken aan je huis laten bijwerken

Wil je niet je hele huis laten verven, maar gaat het slecht om enkele kleine retouches op opfriswerken, dan hoef je niet veel tijd te spenderen aan de planning.

Meestal neemt je schilder dit er wel snel even tussendoor bij.

Hoe vaak moet je huis geschilderd worden?

Deze vraag beantwoorden is niet zo simpel, het hangt immers ook van jezelf af. Kun je geen vlekje op je muur zien, dan zul je geregeld moeten laten verven.

Reken voor het houtwerk van je huis toch maar standaard op één keer in de zeven jaar. Zeker het buitenschilderwerk vergt een regelmatige opfrisbeurt.

Het schilderwerk zorgt er ook voor dat je hout langer meegaat. Als gouden stelregel is van toepassing dat er om de 5 à 10 jaar geschilderd dient te worden.

Natuurlijk hebben ook externe factoren hier invloed op. Denk maar aan dampen, kinderen of houtwerk dat intensief gebruikt wordt.

Ontvang vandaag nog je offerte!

Ben je op zoek naar een vakman tegen een scherpe prijs om je huis te laten verven? Vraag vandaag dan nog hier je offerte aan

Niet alleen ben je zeker van de voordeligste prijs, je doet ook beroep op een vakman en de offerte is geheel vrijblijvend.

Door voor ons te kiezen, kun je tot maar liefst 40% besparen, wat toch mooi meegenomen is.

Het kost niets, dus waarom zou je het niet doen. Vraag dan hier u vrijblijvende offerte aan!

Vragen & Antwoorden

Wat kost het verven van een huis?

Het compleet laten verven van een hoekwoning, eengezinswoning of vrijstaand huis hoeft niet veel te kosten. Een goedkope schilder kan deze schilder klus prima betaalbaar voor u uitvoeren. Leest u hier hoe u goedkoper uit bent.

Hoe kan je het beste je huis laten schilderen?

De juiste volgorden voor het overschilderen of het opnieuw schilderen van een nieuwbouwwoning of bestaande woning kunt u in ons stappenplan terug vinden op deze pagina.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!