Sinds 1988

Deuren schilderen

Wat kost het schilderen van binnendeuren of buitendeuren in uw oude of nieuwbouwwoning? Als u uw binnen- of buiten deuren opnieuw wilt laten schilderen inclusief de deurposten (kozijnen) dan wilt u uiteraard weten wat dit kost?

Onze schilders van de Schilder-Concurrent zullen u een duidelijke uitleg geven van de prijzen en de diverse mogelijkheden op het gebied van deuren schilderen of uw deuren laten spuiten.

Wat de schilderklus dan ook mag zijn het is van groot belang bij het verven van deuren of de deuren hangen of liggen opnieuw geschilderd worden.

Een deur moet op de juiste manier behandelt worden zodat u een schitterend eindresultaat krijgt.

deuren-schilderen
Deuren schilderen

Wat kost deuren schilderen?

Wat kost een deur laten schilderen en welke soort verf kan je het beste hiervoor gebruiken? De kosten van binnendeuren of buitendeuren laten schilderen hangen grotendeels af van de hoeveelheid.

Als het om een deur schilderen gaat ben u altijd meer geld kwijt dan de schilder alle deuren inclusief de buitendeur van uw huis moet overschilderen.

De gemiddelde kosten van het laten schilderen van 2 deuren zoals je voordeur of achterdeur begint rond de € 200,-

Hoe meer deuren en deurposten u wilt laten verven of spuiten hoe lager de prijs per deur zal gaan kosten. Hieronder hebben wij voor u een prijscalculatie gemaakt zodat u een goed inzicht krijgt van de prijzen van deuren schilderen.

Deuren soortenPrijsindicatie
Buiten- en binnendeuren schilderen€ 200,- tot aan € 700,-
Binnen- en buitendeuren + de deurposten schilderen€ 600,- tot aan € 1.500,-
Deuren laten spuiten met verf€ 700,- tot aan € 1.700,-

De bovengenoemde prijzen in de kostentabel zijn berekend inclusief de btw en de verf. We zijn in deze kosten berekening uitgegaan van een simpele opdekdeur.

Strepen en banen in deuren hoe komt dit?

Onze schilders krijgen veel vragen over hoe het kan als men een deur gaat schilderen dat er strepen of banen ontstaan? Wanneer u van plan bent uw deuren over te gaan schilderen is dit best een uitdaging om zelf te doen.

Streeploos deuren schilderen is niet zo makkelijk als dit lijkt. Er zijn een aantal manieren om op de juiste manier uw deur te verven zonder dat u strepen of banen zult zien in uw nieuwe schilderwerk.

Tips zelf doen:

 • Gebruik een goede grondverf of primer (voor kunststofdeuren) die er voor zorgt dat de nieuwe laag verf op de deur niet te snel droogt. Een te dikke laag verf verhoogt het risico op strepen..
 • De beste tip die wij u kunnen geven is gebruik een verfroller in plaats van een kwast! Als u de deur verven gaat met een kwast zal deze altijd strepen achterlaten. Gebruik alleen maar een kwast voor de kleine hoekjes.
 • Als u de hangende deur uit zijn scharnieren kunt krijgen is het prettig de deur liggend te schilderen. Let wel op dat u in een stofvrije ruimte schildert!

Als de verse verf (water gedragen of op oliebasis) net is aangebracht zult u nog geen strepen zien. Het is belangrijk dat de net geschilderde deur rustig opdroogt. Te snel drogen zoals vaak bij water gedragen verfsoorten gebeurt veroorzaakt ook strepen of de banen die u juist niet wilt hebben.

Wilt u gegarandeerd streep loze deuren? Vraag dan een de prijzen van deuren schilderen geheel vrijblijvend aan. U zult versteld staan van hoe goedkoop wij uw deuren kunnen schilderen of spuiten!

Vergeet niet dat ook de soort verf een grote invloed heeft op het eindresultaat van de deur. Bij een hoogglans verf, zijdeglans zie je namelijk veel sneller oneffenheden dan u met een wat mattere verf gaat schilderen.

schilder-offerte

Schilder inhuren voor deuren schilderen

Het verven van deuren is dus inderdaad niet zo heel gemakkelijk. Ook kozijnen en deurposten voorzien van een nieuwe laag verf blijft een tijdrovende klus. Hierdoor krijgen wij veel vragen over de kosten en hoe je een deur het makkelijkste kan schilderen. Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden:

 • Hoe duur is het schilderen van deuren en deurposten? ( de gemiddelde prijzen per deur laten verven liggen rond 80,- euro per deur. Hoe meer deuren en deurposten u laat verven hoe hoe lager de prijs zal worden.

 • Wat kost een deur over laten schilderen? Het overschilderen van een oude deur is altijd iets duurder dan het schilderen van een nieuwe houten of kunststof deur. Er kan 25% prijsverschil in zitten.

 • Kost deuren schilderen veel? Deuren schilderen hoeft niet veel te kosten. Echter is het spuiten van deuren mooier en soms goedkoper.

Een schilder inhuren is niet goedkoop, maar dat wil niet zeggen dat de schilderwerken duur hoeven te zijn. De prijzen voor het inhuren van een schilder kunnen behoorlijk uiteen lopen.

Wij vinden het belangrijk dat schilderwerk aantrekkelijk is voor iedere portemonnee, daarom houden wij de prijzen laag, zonder kwaliteit te verliezen.

Het schilderen van deuren en deurposten wordt nog weleens onderschat. Ja, het is een relatief simpele klus wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld het plafond verven.

Een deur verven vergt meestal een paar stappen die niet kunnen worden overgeslagen. U wilt uiteraard dat uw deuren strak in de verf zitten zonder strepen en banen.

Het schilderwerk kunt vergemakkelijken door de deur uit de sponning te halen. Nadat dit is gedaan kun je deuren liggend verven. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Schilderwerk combineren ontvang een lagere prijs!

Een combinatie van verschillende schilderklussen zoals je deuren, kozijnen, deurposten of trap laten schilderen van je huis maakt de schilderwerk prijs altijd goedkoper. Door kleine schilderklusjes te combineren drukt u de totaalprijs van de schilder berekening.

Door schilderwerk te combineren bent u altijd goedkoper uit dan u denkt. 

Omdat u de ingehuurde schilder in een keer veel meer schilderwerk geeft zal hij u een flinke korting hanteren op zijn calculatie.

Als je graag je schilderwerk wilt laten uitvoeren door een professionele schilder dan is het altijd de vraag “Wat kost de schilder”? Hieronder in het prijzenoverzicht heeft u wat gemiddelde prijzen voor het combineren van diverse schilderwerken:

SchilderwerkenPrijs calculatieFactoren
Trap laten schilderen€ 240,- tot aan € 550,-Schuren, schoonmaken en twee keer afschilderen
Dakkapel laten schilderen€ 380,- tot aan € 800,-Gehele dakkapel inclusief kozijnen, ramen en zijkanten
Kozijnen laten schilderen€ 375,- tot aan € 1.500,-Vanaf 5 strekkende meter tot alle kozijnen van je woning
Plafond laten schilderen€ 200,- tot aan € 1.300,-Vanaf 20 m² tot 50 m² woonkamer plafond witten

Deuren en kozijnen laten schilderen

Vaak kunt u wel zien wanneer het schilderwerk toe is aan nieuwe, frisse laag. Een nieuwe laag verf verandert het aanzicht van uw woning. Een frisse nieuwe look!

Zo kunt u er weer een flink aantal jaren op vooruit. De kozijnen en deuren zijn namelijk van grote invloed van de gehele aanblik van het huis, uw visitekaartje.

Mochten uw oude kozijnen en deuren te zijn aan een nieuwe laag verf dan is het laten overschilderen van uw kozijnen, deuren en of deurposten de oplossing. Het opnieuw laten verven door een schilder hoeft niet te veel te kosten.

Door het laten verven van uw kozijnen en binnendeuren of buitendeuren zal uw woning er weer stralend uitzien. Zowel kunststof deuren laten schilderen als houten deuren laten schilderen kan vrijwel goedkoop!

Wat heeft de schilder exact nodig bij het opnieuw schilderen van kozijnen en deuren? En wat kosten de materialen om een nieuwe laag verf aan te brengen?

Benodigdheden:

 • Ontvetter en een goed reinigingsmiddel
 • Schuurmachine met fijn en grof schuurpapier
 • Water gedragen grondverf
 • Water gedragen lak
 • Stofzuiger
 • Goede rollers en kwasten
 • Schragen (om liggend je deuren te schilderen)

Als je zelf je deuren wilt schilderen dan zijn de bovenstaande materialen echt nodig.

Deuren verven

Welke verf voor deuren?

Een geluk bij een ongeluk. Watergedragen verf is verplicht voor binnenschilders. Particulier is dit niet het geval. Hoe gek dat ook klinkt.

Je kan kiezen voor verf op waterbasis of synthetische verf. We raden de laatste optie af, de verf stinkt en is slecht voor uw gezondheid.

Daarnaast wil deze verf nog weleens verkleuren in de loop der jaren. Wij raden u watergedragen verf aan. Verkleuren komt met dat type verf minder snel voor.

De bekendste types verf zijn acrylverf en latex. Deze verfsoorten worden vooral binnenshuis gebruikt, voor bijvoorbeeld de deuren.

Welke kleur voor uw deuren?

Als je je huiskamer, slaapkamers, of keuken aan het verven of behangen bent dan zullen de deuren ook geschilderd moeten worden. Zodra u klaar bent met verven en de behanger is klaar met het behangen van de muren dan zullen de oude binnendeuren gaan opvallen omdat deze niet opnieuw geschilderd zijn.

U kunt kiezen om uw oude deuren te vervangen voor nieuwe deuren of u maakt de keuze om de oude deuren op te laten knappen door een nieuwe laag verf? Maar welke kleur past het beste bij uw interieur?

Als u van rust houd en een eenheid dan kiest u voor om de deur in dezelfde kleur als de muur te schilderen. De meeste mensen kiezen voor witte muren met de Rall kleur 9001 of een standaard kleur wit. Wit is ook een van de meest voorkomende kleur om je deuren te laten schilderen in huis.

Omdat de deur in dezelfde kleur als de muur wordt geschilderd creëer je een zeer rustige leefruimte zoals in uw woonkamer. Vaak wordt dit al onbewust gedaan doordat de witte muren en de witte kozijnen en deuren eigenlijk een standaard combinatie zijn. Rall kleur 9010 (gebroken wit) wordt ook veel gebruikt.

Het voordeel van binnendeuren aflakken is dat u altijd uw gewenste kleur kunt kiezen.

Kleuren kaart

Hoe kunststof deuren verven?

En deur of kozijn van kunststof heeft een hele andere behandeling nodig dan een houten deur of kozijn. Kunststof binnen of buitendeuren zullen nadat zei licht zijn geschuurd behandelt worden met een speciale primerlaag.

Op deze manier krijgt die nieuwe verflaag een goede hechting en krijgt u geen last van afgebladderde verf op uw deur.

Maar hoe kan je zelf nu een kunststof deur schilderen?

Als u zelf een poging wilt wagen om uw kunststof deuren te gaan schilderen dan doet u dit net zoals het schilderen van houten deuren. Zorg ervoor dat u de verf snel aanbrengt zodat u geen lelijke strepen of plekken in uw nieuw aangebrachte schilderwerk krijgt.

Nieuw aangebrachte verflagen hebben een uithardingstijd van enkele weken. Tijdens deze periode is de nieuwe verflaag erg kwetsbaar.

Aandachtspunten:

Time needed: 1 day.

Houd u rekening met het schilderen van binnendeuren of buitendeuren met de onderstaande tips:

 1. Fabrieksgarantie

  Als u zelfstandig gaat schilderen dan vervalt automatisch de fabrieksgarantie. Dit is zeker het geval bij kunststof kozijnen en deuren zelf schilderen.kunststof-kozijnen-laten-schilderen

 2. Hang en sluitwerk deuren verwijderen

  Als u uw deuren liggend wilt verven dan zal u het hang- en sluitwerk moeten demonteren. Ook de deurscharnieren zullen moeten verwijdert. Zorg er altijd voor dat u deze onderdelen niet raakt met de verf.hang-en-sluitwerk-deur-demonteren-schilderen

 3. Zorg voor een geschikte verfsoort voor kunststof

  In de grondverf en lak mogen geen siliconen zitten. Siliconen geeft hechting problemen en zorgt ervoor dat de verf op uw kunststof deur los laat.kunststof-deur-schilderen

Kunststofdeuren verven kost een hoop tijd en zal nauwkeurig uitgevoerd moeten worden. De overweging om een professionele schilder hiervoor in te huren en een prijsopgave te laten maken is dan ook niet heel raar.

Vraag geheel vrijblijvend de kosten aan om uw kunststof kozijnen en deuren te laten schilderen door een van onze betaalbare schilder.

U zult verstelt staan van onze scherpe prijs!!!!!!!!

Voorbereiding schilderwerk deuren

Voordat u begint met schilderen is het eerst zaak om aantal voorbereidingswerkzaamheden uit te voeren. We beginnen met de scharnieren van de deur, de deurklink en de cilinder.

Deze moeten van de deur af. Zo blijft enkel de houten deur over. Dit werkt een stuk makkelijker dan wanneer je de deur laat zitten. Maak vervolgens de deur vetvrij en schoon.

Is de deur droog? Dan kan er geschuurd worden met een schuurmachine of schuurpapier. Na het schuurwerk nog even met een droge doek over het oppervlakte heen.

Daarna is het tijd voor de grondverf. Dit is de eerste laag. Gebruik voor de laag grondverf een kwast of een roller. Laat de laag grondverf een paar uur drogen.

Repareer vervolgens de kleine scheurtjes en gaatjes met plamuur of een houtvuller. Wanneer alles goed is opgedroogd kunt u beginnen met de volgende laag grondverf.

Is de laag droog? Schuur dan het oppervlakte nog lichtjes, zo blijft de verf beter hechten. Ga nogmaals met een droge doek over het oppervlakte voordat u begint met schilderen.

Laat de laklaag goed drogen, minimaal 2 dagen. Nadat het droog is kunt u nogmaals gaan schuren om vervolgens de deur af te gaan lakken. Klaar!

over-schilderen-buitenkant-woning
Verven oude deuren of nieuwe deuren

Beide deuren kunt u uiteraard gaan verven. Bij oude deuren is er soms net wat meer werk nodig. De verf is vaak gaan bladeren of misschien al erger: de deur is gaan rotten.

Een deur vervangen is een stuk duurder dan een deur opnieuw gaan verven. Laat het nooit zover komen! Probeer altijd de deuren en kozijnen goed te checken op onvolmaaktheden.

Repareer kleine scheuren en gaatjes en controleer alles zorgvuldig. Zo voorkomt u houtrot.

Het verven van een oude deur kan best wel een intens karweitje zijn. De huidige verflaag moet eerst worden weggehaald. Dit kun je doen door de verf te laten afbranden.

Gaten, scheuren en oneffenheden moet worden gerepareerd met een plamuurmiddel. Hierna komt het aan op veel schuren. Vervolgens volgt u de stappen die wij hierboven ook hebben besproken.

Grondverf, lakken. En veel schoonmaken en schuren. Een nieuwe deur schilderen kost veel minder werk. Vaak hoef je geen verf af te branden of een laag grondverf aan te brengen.

Streeploos schilderen deur

Gaat u verven met een roller? Streeploos verven is dan bijzonder lastig. Toch zijn er een aantal schilderstips om banen en strepen zoveel mogelijk te voorkomen.

Een goede voorstrijk/primer is essentieel, het maakt de kans op strepen een stuk kleiner. Rol daarnaast de verf niet te dik.

Dikke lagen verven lijkt goed te werken, toch is dit helemaal niet het geval. Je maakt juist meer kans op strepen en banen. Met een kwast werk je hoekjes af.

De rest kunt u het beste met een roller te werk gaan. Wanneer de verf pas droogt kunt u de strepen en banen zien. Omdat de verf ongelijkmatig droogt.

Wilt u helemaal geen strepen en banen? Laat dan het werk uitbesteden aan een professionele schilder. Een airless latex spuit kan uitkomst bieden!

Latex spuiten is de ideale techniek voor een streeploos resultaat. Het werk gaat heel erg snel. De verf wordt onder een hoge druk verneveld en op deze manier aangebracht. Het resultaat is dan ook altijd strak en egaal.

Een ideale oplossing voor het mooiste schilderwerk. Een schilder kan uw zorgen uit handen nemen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan! Dit is geheel gratis en vrijblijvend.

Besparen op kosten deuren schilderen

Onze schilders staan voor u klaar! Alle schilders van de Schilder-Concurrent zijn gediplomeerd en hebben de juiste ervaring in huis om uw klus tot een succes te maken! Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag dan vandaag nog offerte bij ons aan! Dit is geheel gratis en vrijblijvend.

Binnen twee werkdagen krijgt u van ons een offerte op maat. Wij bieden de scherpste prijzen voor hoogstaande kwaliteit. Combineer uw schildersklus zodat wij u een mooie korting kunnen geven. Zo ziet het schilderwerk in uw huis er weer tiptop uit.

Een deur schilderen is niet één van de moeilijkste schilder klussen. Echter is de voorbereiding wel heel belangrijk.  Zo zal de deur goed ontvet moeten worden, en los zittende verf delen moeten worden verwijderd.

Hierna kunt u de deur met een fijn schuurpapier of schuur blokje opschuren voor een optimale hechting van de grondverf. Als u klaar bent met de eerste laag grondverf kunt u de deur plamuren met lak plamuur om weer een egale structuur te krijgen.

Als de plamuur droog is kunt u deze fijn schuren en daarna in de grondverf zetten.

buiten-schilderwerk-overschilderen
Buitenschilderwerk overschilderen

Laten schilderen van binnendeuren & buitendeuren

Wanneer u geen tijd of zin heeft, of wanneer u gewoon wilt weten dat het schilderen van de deuren perfect moet gebeuren kan het raadzaam zijn om een schilder in te huren voor deze klus.

Wanneer u een erkend schildersbedrijf in huis neem weet u bijna zeker dat het schilderen goed gebeurd en heeft u een bepaalde garantie op het geleverde werk.

Bovendien hoeft u zelf geen moeite te doen met afplakken en verschillende materialen in de bouwmarkt kopen. Een schilder neemt u al het werk uit de handen.

Deuren spuiten of schilderen?

Nu de gehele deur in de grondverf staat kan het afschilderen beginnen. Zorg dat alle stof verwijderd is van de deur en ook uit de ruimte waar u de deur schildert.

Dit moet in één keer goed gebeuren anders verspilt u uw kostbare verf (en tijd). Deuren schilderen is iets dat wij dagelijks doen. Wij hebben daarvoor de mankracht en de expertise in huis.

Uiteraard kunt u ook op een referentieklus kijken. Dit is dan bij iemand thuis waar we in het verleden een deur geschilderd of gespoten hebben.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!