Sinds 1988

Kamer verven

Een woning bestaat uit verschillende ruimtes en kamer, van de keuken tot het washok. Iedere ruimte is anders en moet dus anders aangepakt worden.

Per ruimte moet gekeken worden naar welke verf nodig is. In de keuken en badkamer is het bijvoorbeeld fijn als de verf watervast is en goed schoon te schrobben is. In de woon en slaapkamer is het juist fijn als het zo goedkoop mogelijk geschilderd kan worden.

Badkamer verven

Een badkamer verven wordt met watervaste verf gedaan. Dit voorkomt vocht en schimmel in de badkamer. Tegenwoordig zien we in badkamers niet alleen een strakke laag witte verf voorbij komen maar krijgen we ook steeds meer vragen over betonverf of badkamers die in kleur geverfd moeten worden. Dit is geen probleem. De meeste kleuren zijn in een watervaste variant beschikbaar.

In de badkamer kan ook direct over tegels geverfd worden. Het is wel belangrijk dat de tegels eerst geschuurd worden, anders hecht de verf niet goed.

De muren en plafonds van badkamers moeten uiteraard niet alleen tegen vocht kunnen maar moet ook snelle temperatuurswisselingen kunnen weerstaan. De warme dampen die van de douche komen hebben effect op het schilderwerk.

Woonkamer verven

Een woonkamer kan gespoten of gesaust worden. Veel van onze klanten laten een woonkamer schilderen als de vloer nog niet in de woning zit. Dit zorgt er voor dat spuiten een betere optie wordt. Spuiten geeft nevel die kan neerdalen. Als er een nieuwe vloer over de neergedaalde nevel wordt gelegd hoeft er dus veel minder afgeplakt te worden.

Wanneer een woning al af is en de vloer al gelegd is kan sauzen een betere optie zijn. Bij sauzen hoeft er minder afgeplakt te worden.

Keuken schilderen

Ook de keuken moet met speciale verf geschilderd worden. De keuken wordt vaak vet en de wanden van een keuken moeten daardoor goed schoongemaakt kunnen worden.

Normale latexverf is niet schrobbaar. Dit betekend dat er niet met een schuurspons te werk gegaan kan worden op normale verf. De verf die in keukens gebruikt wordt is wel schrobbaar en waterbestendig. Deze kan dus goed afgenomen worden als er vuil op gekomen is.

Trap schilderen

Ook bij het schilderen van de trap zijn verschillende mogelijkheden. Als woning nog niet afgewerkt is kan de trap soms gespoten worden. Het spuiten van een trap is prettig omdat het kostenefficient is.

Gaat het om een bestaande woning waar de trap bijgewerkt moet worden of in een andere kleur geschilderd moet worden dan zal de kwast er bij gepakt worden. De klus zal hierdoor tijdrovender worden en daarmee prijziger.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!