Sinds 1988

Betonvloer verven

Als je ruwe betonnen vloeren wilt gaan schilderen zoals de vloer in je garage of als trendy betoonlook vloer in je woonkamer dan is het belangrijk dat de nieuwe verflaag goed hecht aan het nieuwe of oude betonnen oppervlakte.

Wilt u uw betonvloer is een nieuwe look geven door deze te verven dan kan dit vrij goedkoop uitgevoerd worden.

Leest u alles over de geschikte soorten verf voor betonvloeren, de prijzen per m² en hoe je vloeren van beton het beste kunt verven op deze pagina.

betonvloer-verven
Beton vloer verven

Waarom een betonvloer verven?

Tegenwoordig zijn betonlook vloeren erg in trek. De meeste mensen laten hun betonnen vloer storten en af vlinderen voor een mooi en glad eindresultaat.

Maar ook een nep betonvloer creëren door een laag egaline te laten aanbrengen op de bestaande ruwe betonvloer is mogelijk.

Je vloer laten egaliseren doe je met egaline. Egalisatiemortel is een cementgebonden product wat vanzelf een zeer vloeiende werking heeft (viscositeit).

Nadat de oude ruwe vloer opnieuw geëgaliseerd is kan deze worden geschuurd en op kleur worden geverfd. Maar welke vloeren kan je egaliseren?

 • Houten vloeren
 • Betonvloeren
 • Tegelvloeren
 • Ruwe betonvloer

Een betonnen vloer verven in je woonkamer, garage of winkel is tegenwoordig erg stijlvol. Of uw nu een ruwe of gevlinderde betonvloer heeft in uw garage, woonkamer of winkel, het verven van betonvloeren is gemakkelijk en goedkoop!!

Wat kost het verven van een betonvloer?

Als uw betonvloer wilt laten verven in uw woonkamer of garage dan zitten hier uiteraard kosten aan verbonden. maar wat is de vierkante meter prijs eigenlijk van betonvloeren opnieuw in de verf te laten zetten?

We zullen u hier in de onderstaande prijzentabel een gemiddeld voorbeeld geven.

Werkwijze schildersGemiddelde prijs
Reinigingsmiddel (vloer ontvetten)€3,60 per m²
Primer laag aanbrengen (hechting)€3,40 per m²
Betonvloer verf per laag€5,50 per m²
Inhuren schilder
Prijs schilder (uurtarief)Gemiddelde prijs (incl. btw en het materiaal)
Uurtarief€30,- tot aan €40,- per uur
Kostprijs per m² (vierkante meter)€9,- tot aan 22,- per m²

Wilt u exact weten wat de prijs is voor het laten schilderen van uw betonvloeren? Vraag dan geheel vrijblijvend een schilder offerte aan en wij zullen u verassen met een zeer goedkope prijs.

De schilders van de Schilder-Concurrent zijn betaalbaar en snel dus uw betonvloer laten schilderen in uw winkel of bedrijfspand is sneller klaar dan u denkt.

betonvloeren-schilderen
Betonvloeren schilderen

Jouw betonvloer verven?

Jouw betonvloer verven in uw bestaande of nieuwbouwwoning hoeft niet duur te zijn.

De gemiddelde kosten van betonvloeren schilderen bijvoorbeeld in je woonkamer van je nieuwbouwwoning of garage liggen tussen de 4,- en 7,- euro per m² ( vierkante meter ) afhankelijk van de kleur die u kiest.

Zo zijn der talloze redenen om jouw betonvloer te laten schilderen door een van onze goedkope schilders.

Verven van betonnen vloeren

Bij het verven van een beton vloer zijn er een paar aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Bijvoorbeeld als u een vloerverwarming hebt, deze moet volledig uitgeschakeld zijn zodat u voorkomt dat het verf snel opdroogt een reden hiervan is voorkomt u dat eindresultaat er mooier uitziet zoals u dat wilt.

Daarna kunt u het temperatuur langzamerhand opschroeven zodat het geleidelijk droogt.

Een gepolierd betonvloer vraagt om wat meer aandacht, zoals die zal altijd als eerst gekogelstraald moeten zodat de verf zich beter gaat hechten en niet dat die na enige tijd zal afschilferen.

De oppervlakte zal eerst afgeschuurd moeten worden.

Een kleine oppervlakte zou u met de hand kunnen afschuren. Voor een grotere oppervlakte kunt u terecht bij schildersbedrijf de Schilder-Concurrent.

Houdt u der wel rekening mee dat het kogelstralen goed en zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Zodat u verzekerd ben van een mooi en perfect eindresultaat.

Een nieuwe betonvloer mag pas geverfd worden als deze volledig is uitgedroogd. (Ong 3 tot 7 Weken) of langer.

Een tip om te controleren of u vloer volledig droog is: U kunt een plakkertje aanbrengen op de vloer en kunt deze na 24u verwijderen.

Merkt u dat tijdens het verwijderen er condens mee komt dan is de vloer nog niet droog genoeg om af te werken met een schilderslaag.

Epoxy vloer laten leggen

Een epoxy vloer laten leggen is een vloer waar vaak de meeste mensen voor kiezen. Waarom? Een vloer van epoxy of ook wel betonlook vloer genoemd is relatief goedkoop per m² en is snel gelegd.

Een epoxy vloer is zeer makkelijk te reinigen en wat men niet weet is dat het heel hygiënisch is. Zo wordt een epoxy vloer vaak aangelegd in ziekenhuizen of tandartspraktijken.

Meest sterke eigenschappen van epoxy is dat het vloeistofdichte vloer is en ook nog erg geschikt kan zijn voor een coatingsmateriaal.

De ondergrond van een epoxy vloer is volledig stabiel omdat het hard is.

Kostprijs beton vloer verven

Hoeveel je betaalt voor het kleuren van een betonvloer is afhankelijk van het feit of je het zelf wilt doen of een vakman inschakelt:

Hieronder ziet u ongeveer een gemiddeld prijsopgave wat u betaald voor het schilderen van uw betonnen vloer.

Ook als u het door een vakman laat doen ziet u ongeveer wat het u gaat kosten bij de Schilder-Concurrent Amsterdam.

Betonvloeren werkzaamhedenKostprijs gemiddeldExtra aanvullend
Prijs schilder€30 – €55 per uurGemiddelde prijs (incl btw & materiaal)
Betonvloer verf€4,25 per m²
Gepolierde betonvloer€40 – €120 per m²Vloer verwarming mogelijk
Expoxy betonvloer schilderen€25 per m²24 uur drogen !
Tarief per m²€9 – €18 per m²

Een schilder of zelf doen ?

Om uw betonnen vloer zelf te verven kan heel voordelig zijn. Maar u kunt ook heel snel fouten maken wat kan leiden tot hoge onverwachte kosten,ook uw nodige materiaal zal uw wat kosten.

Als uw een vakman inschakelt heeft u natuurlijk een aantal voordelen waar u van geniet en profiteert.

Onze vakman zal zijn kennis met u delen, die kan u advies geven over de juiste keuzes maken. Zoals bijvoorbeeld welke beton verf u het beste kan gebruiken? is uw vloer al voldoende droog?

Onze vakman kan door middel met zijn ervaring precies weten hoe hij uw betonvloer het beste aanpakt. Zodat u verzekert bent van een mooi kwalitatief eindresultaat en waar u optimaal op lange termijn van kan genieten.

Ook het nodige materiaal brengt onze vakman mee wat u ook natuurlijk in kosten zal besparen. Kortom het scheelt u tijd en moeite en u staat er niet alleen voor! Wilt u meer informatie over hoe wij te werk gaan.

Vraag u dan hier onze vrijblijvende offerte op.

Soorten vloerverf beton

Een betonvloer verven kan u verschillende soorten verf gebruiken.Let u wel op dat u rekening moet houden met bepaalde punten.

En daar bedoelen we mee dat u de juiste verf kiest voor u betonvloer dat hangt af van de mate waarin u betonvloer belast wordt.

 • Betonverf acryl:Water draagbare,reukloze betonverf zonder oplossingsmiddel voor betonvloeren met een normale belasting.
 • Betonverf polyurethaan hars:Watergedragen reukloze betonverf die gebruikt wordt voor zwaar belast betonvloeren.
 • Betonverf epoxy: Betonvloeren 2 componenten verf die zwaar belast worden( wordt vaak gebruikt bij garagevloeren).
 • Betonverf Polyurethaan-alkyd: Voor betonvloeren met een normale belasting.

Een betonvloer schilder je het makkelijkst met Epoxy. Het schilderen kost 2 uur per ruimte. Epoxy moet 24 uur drogen. Een professional zal 25,- euro per m² rekenen.

Schilder-Concurrent is al 20 jaar expert op het gebied van schilderen. Ook betonvloeren behandelen wij regelmatig.

Een betonvloer verven kan met verschillende soorten betonvloer verf. Welke verf je kiest hangt vooral af van de mate waarin de betonvloer belast wordt.

TIP: er is speciale garagevloerverf beschikbaar die bestand is tegen de weekmakers zoals in rubber banden. Deze verf is erg slijtvast en meestal grijs of transparant. Betonverven op alkyd- of acrylbasis zijn meestal wit, grijs of bruin.

Schilder-concurrent is al 20 jaar expert op het gebied van schilderen. Ook betonvloeren behandelen wij regelmatig.

Een betonvloer schilder je het makkelijkst met Epoxy. Het schilderen kost 2 uur per ruimte. Epoxy moet 24 uur drogen. Een professional zal 25,- euro per m² rekenen.

Betonvloer garage of woonkamer?

Het schilderen van uw betonnen vloer is een prachtige manier om uw garage, woonkamer of een andere ruimte een wat luxer uitstraling te geven.

Het schilderen van beton is ingewikkelder dan het schilderen van muren of raamkozijnen. Dit komt omdat beton vaak vocht vast kan houden, ruw is of niet hecht.

Er zijn verschillende soorten vloeren die geschilderd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Ruwe betonvloeren
 • Betonvloeren verven met vloerverwarming
 • Garagevloer

Niet iedere vloer wordt op dezelfde manier behandeld. Je hebt keuze uit latex of betonverf. Beide hebben voor en nadelen.

Soorten betonvloeren

Een gevlinderde betonvloer wordt ook toegepast in privé woningen.

De gevlinderde betonvloer heeft een moderne uitstraling en vloerverwarming is makkelijk te integreren. Wanneer de vloer droog is dan is het wel nog heel ruw.

Om het beton machinaal te vlinderen krijgt uw een compactere structuur,maar moet nog altijd gepolijst worden om zijn glans te krijgen.

Massive betonvloer

Een massieve betonvloer kan worden toegepast in een nieuwbouwwoning of een bestaande woning.

Houdt u wel rekening met een minimale dikte van 7 cm een massieve vloer moet minimaal 7 cm dik zijn.

U kunt deze wel combineren met een vloerverwarming maar let u op dan moet u betonvloer wel minimaal 10 cm dik zijn.

Plaats u de vloer in de badkamer of keuken dan is het ook mogelijk om een coating aan te brengen. Zo is u vloer beschermd tegen vocht en vuil.

Betonlook gietvloer

Betonlook vloeren zijn naadloze vloeren die uit een niet massieve betonlaag bestaan.

Het gieten van een betonlook gietvloer is specialistisch werk en kan alleen door een erkende schilder of vloerenlegger met ervaring worden uitgevoerd.

Gietvloeren zijn veel dunner dan een massieve betonvloer (ongeveer tussen de 1-7 mm). Wilt u graag weten wat een gietvloer laten leggen kost?

Kijk dan eens op onze website de vloer-Gigant.nl.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een betonvloer verven?

De gemiddelde prijzen van betonvloeren schilderen liggen niet zo hoog. Leest u hier alles over de kosten van betonvloeren verven.

Kan ik mijn garagevloer schilderen?

Als u een garage vloer heeft van beton dan kan je hier prima een verflaag over aanbrengen. Wilt u graag weten wat het kost om uw garagevloer te laten schilderen? Lees hier dan de prijzen per m².

Hoe schilder je een betonvloer?

Bij het verven van betonvloeren is het belangrijk dat de ondergrond vetvrij en draagkrachtig genoeg is. Ook mag de betonvloer niet nat zijn. Lees hier alles in een stappenplan hoe je een betonnen vloer het beste kunt verven,.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!