Sinds 1988

Schilder tips de 5 beste!

Het schilderen van kozijnen, deuren of een trap lijkt op het eerste gezicht makkelijk zelf te doen. Echter kan er heel veel mis gaan bij het zelf schilderen van muren of plafonds.

Wilt u er zeker van zijn dat uw eigen schilderwerk voldoet aan de eisen zonder dat u vlekken, strepen of banen creëert in het nieuwe schilderwerk?

Voor een vlekkeloos eindresultaat hebben wij van de Schilder-Concurrent de 5 beste schilder tips voor u op een rijtje gezet.

Van het voorbereiden van het schilderwerk tot het aflakken hier leest u alle tips wat u moet weten voordat u zelf gaat schilderen.

Voorbereiding schilderwerk

Het voorbereiden van schilderwerk is bijna net zo belangrijk als het schilderwerk zelf. Door ons 5 stappen te volgen kunt u er zeker van zijn dat u uw nieuwe schilderwerk op de juiste manier aanbrengt. Lees hier hoe je schilderwerk voorbereid:

Laat u adviseren welke verf u nodig heeft: Koop nooit zomaar de goedkoopste verf. Laat u uwzelf goed adviseren door een verfspecialist uit een verfzaak. Er zijn teveel verschillende soorten verf te koop en een fout om de verkeerde verf uit te kiezen zit in een klein hoekje.

Afplakken voor muren schilderen: Wilt u een wand verven? Zorg ervoor dat u uw vloer goed afplakt met een schilderdoek of een stucloper. Breng schildertape langs uw kozijnen en plinten aan om de spatjes van de verf op te vangen.

Gebruik de juiste verf: Gebruik de juist grondverf, afschilderverf kwasten en rollers. Werk zo weinig mogelijk met een kwast (tenzij u uw kozijnen overschilderd) bij het verven van muren gebruik je zoveel mogelijk een vachtroller.

Breng op de juiste manier grondverf of primer aan: Voordat u begint met schilderen zal u het oppervlakte (van hout of MDF) lichtjes moeten opschuren en ontvetten. Hierna is het belangrijk dat u een grondverflaag aanbrengt. Grondverf of primer zorgt ervoor dat je de juiste hechting krijgt voor uw nieuwe verflaag.

Aflakken / Sauzen: Als u grote oppervlaktes moet schilderen zoals de muren of plafonds lees dan deze pagina eens over het sauzen van muren. Voor deuren verven is het belangrijk dat u eerst horizontaal de verflaag aanbrengt. Overlappen van de nieuwe lagen verf is erg belangrijk. als u dit niet doet dan krijgt u kale en schrale plekken.

Toch maar een schilder inhuren….

Ziet u het zelf schilderen toch niet zitten? En u bent toch van plan om een schilder in te gaan huren? Wat kost een schilder dan en hoe lang is hij met het schilderwerk bezig?

In de wereld van het schilderen is een uurtarief berekenen van een schilder heel gebruikelijk.

Maar wat kost een schilder per uur? Het uurtarief schilder of de prijzen van schilderwerk per uur of per m2 hangen af van de diverse soorten schilderwerken die uitgevoerd moeten worden.

We zullen u de gemiddelde schilderskosten in een tabel laten zien zodat u van te voren weet wat het schilderwerk bij u thuis globaal kan gaan kosten:

Schilderen vanGem prijsWerkzaamheden
Kozijnen verven€ 90 tot € 150 Schuren en 2 x schilderen
Trap schilderen€ 200 tot € 750 Schuren en 2 x lakken
Woonkamer schilderen€ 700 tot € 1.500 Sauswerk ,kozijnen ,deuren schilderen
Deuren schilderen€ 150 tot € 1.700 Van 1 deur tot 30 deuren
Muren sauzenVanaf € 8 per m2 Sauzen van muren en plafonds

Wilt u uw gehele huis laten schilderen aan de binnenkant of wilt u uw gehele huis laten schilderen aan de buitenkant?

Er zit een flink prijsverschil in binnen of buitenschilderwerk. Dit komt omdat buitenschilderwerk vaak wat lastiger te bereiken is zoals een dakkapel over laten schilderen.

kozijnen-schilderen

Gratis prijsopgave aanvragen

Als u snel wilt weten wat uw huis schilderen gaat kosten vraag dan eens geheel vrijblijvend een schilder offerte bij ons aan.

Door een gratis prijsopgave aan te vragen kunt u de prijzen van andere schilders vergelijken om te zorgen dat u niet teveel betaald. Vergelijk en wees goedkoop uit!!

Buitenschilderwerk

Het hele huis verven is een hele klus. Zeker als u zowel de binnen- als buitenkant wilt laten schilderen. Buiten komen er hele andere dingen kijken bij het schilderwerk.

Het schilderwerk moet voldoen aan andere eisen. Het huis heeft het zwaar te verduren in een land als Nederland. Hittegolven, sneeuw, storm, regen, hagels etc.

Al deze weersomstandigheden hebben invloed op de gevel van uw woning. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel jaar de buitenkant van het huis te verven.

De verflaag biedt bescherming. Maar niet alleen dat een nieuwe laag verf ziet er ook nog eens heel mooi uit.

U kunt uw huis een compleet nieuwe uitstraling geven. Het is hét visitekaartje. Van verlopen schilderwerk wordt niemand vrolijk.

Voor het buitenschilderwerk heb je vaak andere materialen nodig dan binnen. Meestal moet er een steiger gehuurd worden of een ladder om alle werkzaamheden uit te voeren.

Een professionele schilder kan u helpen met deze omvangrijke klus.

buitenschilderwerk

Binnenschilderwerk

Een muur schilderen binnen is vaak wat makkelijker. Toch is dit een klus die met enige regelmaat wordt onderschat, met het gevolg dat u bij het drogingsproces banen en strepen ziet. Bij verf rollen is dit vaak het geval.

U kunt er ook voor kiezen om een latexspuit te huren (of het te laten uitvoeren door een professionele schilder) voor het binnenschilderwerk. Latex spuiten is een zeer effectieve manier van schilderen.

Met latex spuiten heeft u geen last van strepen en banen.

De verf wordt onder hoge druk aangebracht en als het ware verneveld. Binnen een mum van tijd zit de verf op de muren. Vooral voor grotere oppervlakten is dit zeer effectief.

Het nadeel is dat u alles goed moet afplakken, meer dan bij het klassiek rollen van verf. Dit komt doordat de verf verneveld wordt en zich makkelijker verspreidt.

Met afplakken kunt u uw vloeren en meubelen goed beschermen.

Schilder tips plafond

Bij favoriete schildersklussen staat het plafond schilderen zeker niet op nummer één. Het is een lastige klus.

Je werkt boven je macht en vaak heb je hiervoor een ladder nodig.

Het is een schildersklus die niet voor iedereen is weggelegd, omdat het nogal een werkje is. Onze professionele schilders nemen graag uw zorgen uit handen, om uw plafond een frisse nieuwe laag verf te geven.

Zo weet u honderd procent zeker dat het in een keer goed gebeurd. Onze experts kunnen uw plafond in alle mogelijke kleuren sauzen!

schilder

Temperatuur

Als u gaat schilderen houdt dan de volgende tips in de gaten. Stel u ramen en deuren gaat schilderen. Zorg dan dat het houtwerk geschuurd en vetvrij is.

Repareer eventuele gaatjes in het houtwerk en breng, als deze handelingen achter de rug zijn, (repareren, schuren en afnemen met ammoniak) de eerste laag grondverf aan.

Probeer alleen te schilderen met verf dat net onder kamertemperatuur is. U kunt hierbij denken aan zestien tot achttien graden.

Zorg er in ieder geval voor dat de verf niet warmer wordt dan 22,5 graden omdat in warme verf belletjes kunnen ontstaan.

Deze belletjes tasten het eindresultaat van een schilder klus zichtbaar aan. Indien u in de winter wilt verven is het aan te raden om gebruik te maken van speciale verf die niet wordt aangetast door de kou.

Alle schilder tips vind u op onze website

Wanneer het buiten erg koud is kan dit namelijk ook het eindresultaat sterk beïnvloeden als u niet beschikt over winterproof verf.

Mocht u deze risico’s willen vermijden dan kunt u de klus ook aan ons over laten.

Mocht u toch zelf aan de slag gaan en u werkt met een nieuwe kwast, haal uw kwast dan even met de haren over een schuurpapiertje heen en weer.

Op deze manier worden eventueel los zittende haren verwijderd en komt dat niet terecht in uw schilderwerk.

Informeer over de mogelijkheden die wij voor u kunnen betekenen via de website! Wilt u weten wat de schilder prijzen zijn? kijk dan op deze pagina en laat ons voor u een prijs berekenen.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!