Sinds 1988

Huis schilderen wat kost dit?

Het regelmatige overschilderen of opnieuw schilderen van je oude of nieuwbouwwoning is een zeer belangrijk aspect om uw woning te onderhouden.

Maar wat kost een vrijstaand, rijtjes. appartement of geheel huis laten schilderen zowel aan de binnenkant als buitenkant?

Voor het schilderen van uw huis bent u bij de Schilder-Concurrent altijd goedkoper uit dan bij andere schildersbedrijven die huizen schilderen.

De laatste jaren wordt er meer en meer gebruik gemaakt van airless spuitwerk. 

Het laten spuiten met latex van wanden en plafonds geeft een egaler en gladder resultaat en is per vierkante meter een stuk goedkoper, dan wanneer de verf met een verfroller of verfkwast wordt aangebracht.

huis-schilderen
Huis laten schilderen

Het spuiten van verf laat geen ongewenste structuren (als kwast strepen) achter, waardoor met name glad gestukte wanden en plafonds er veel strakker en egaler zullen uitzien.

Wij kunnen de verf in één of in verschillende kleuren spuiten op uw wanden of plafonds. 

Wij als goedkoop schildersbedrijf uit Amsterdam krijgen regelmatig vragen over de kosten van een huis schilderen. Denk hierbij aan:

Prijzenoverzicht huis laten schilderen

Prijs technisch is één enkele tint het voordeligst, doordat dit sneller werkt wordt dit door onze schilders het meest toegepast.

Voor wanden en plafonds geeft een kleur een zeer ruimtelijk effect. Met meerdere tinten op verschillende wanden of het plafond, ontstaan strakke lijnen tussen de plafonds en wanden.

Dit neemt wat meer tijd in beslag vanwege droogtijd van de verf. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de wanden in een glanzende of matte kras vaste coating te laten spuiten.

Ideaal voor een keuken wand of gewoon als decoratie in uw woonkamer of verder in huis.

Het opnieuw schilderen of aanbrengen van nieuw schilderwerk voor een bestaande of nieuwbouwwoning hoeft in onze ogen niet duur te kosten.

Als u uw woning zelf wilt gaan schilderen zal dit ook zeker niet goedkoop wezen aangezien u toch materiaal en tijd kwijt zult zijn.

Een huis verven en de kosten hiervan zijn uiteraard erg belangrijk om van te voren te weten voordat u een offerte aanvraagt.

Als u uw gehele huis opnieuw wilt laten schilderen door een schilder kan een schilder voor u een prijsberekening van te voren maken.

Leest u hieronder een gemiddeld prijzenoverzicht voor het laten schilderen van de buitenkant van uw bestaande of nieuwbouwwoning:

Woonhuis soortPrijzenMet of zonder dakkapel
Buitenschilderwerk woonhuis schilderen (tussenwoning)€ 1.100 & € 2.250Geen dakkapel
Buitenzijde woonhuis schilderen (tussenwoning)€ 1.500 & € 3.400Met een dakkapel schilderen
Buitenzijde huis schilderen (hoekwoning)€ 1.400 & € 3.000Geen dakkapel
Buitenzijde huis schilderen (hoekwoning)€ 1.700 & € 4.000Met een dakkapel
Buitenmuur schilderen: +/- 50 m²€ 2.000 & € 2.300
Kozijnen schilderen prijs€ 440 & € 1.500Vanaf 6 m² tot aan alle buiten kozijnen van 1 woonhuis
Deuren woonhuis schilderen€ 240 & € 1.000Van 2 tot aan 20 deuren
Raamkozijnen huis schilderen€ 25 & € 260Van 3 meter tot 35 meter
huis-laten-schilderen
Het spuiten van wanden en plafonds

Schilderen of spuiten van wanden en plafonds?

Voor al onze toepassingen hebben wij uitvoerig verschillende soorten verf getest. Zodoende houden wij ons niet aan een merk vast, maar heeft u de keuze uit verschillende verf merken.

Uiteraard geven wij u het beste advies, waardoor u een goede keuze kunt maken.
Zoals gezegd is glad stucwerk ideaal (als ondergrond) om te spuiten met latexverf.

Maar ook structuur ondergronden zoals glasvezel behang, spack en spachtelputz zijn prima te spuiten op wanden en plafonds.

Sommigen mensen zijn handig en gaan zelf de verf met een roller aanbrengen, vaak om de kosten voor het schilderwerk te verlagen.

Het wil dan nog wel eens voorkomen dat het resultaat dat behaald wordt vlekkerig is of strepen heeft achter gelaten. De teleurstelling is alom groot. En men komt erachter dat schilderen, netjes schilderen, een vak is.

Niet voor niets is schilderen een eeuwen oude ambacht die niet zomaar door iedereen uitgevoerd kan worden.

oud-huis-schilderen
Oude woning laten schilderen

Schilderen oud huis

Wist u trouwens dat wij ook restauratie en renovatie schilderwerk uitvoeren? Veel mensen met een oud pand willen die weer in de oude staat herstellen door middel van restauratie en/of renovatie.

Bij zulk werk hoort vaak ook het in ere herstellen van het originele schilderwerk. Wij voeren dit werk met grote regelmaat uit in monumentale herenhuizen. boerderijen of andere oude panden.

Wij weten hoe we veilig oud hout kunnen schoonmaken en zo gereed maken voor het schilderwerk. Ook gebruiken we alleen materialen die geschikt zijn voor dit soort werk.

Wanneer je je huis opnieuw of over laat schilderen door een huisschilder dan zal de prijs bepaalt worden door verschillende factoren.

Wat is er nou niet leuker dan je muren plafonds of kozijnen is flink op te laten knappen door een betaalbare schilder. Als je oude schilderwerk afbladdert of geel is geworden dan is het de hoogste tijd om je huis is lekker opnieuw te laten overschilderen door een goede schilder.

Om al deze problemen van uw schilderwerk te voorkomen is het belangrijk dat uw binnenschilderwerk een in de 7 jaar opnieuw wordt geschilderd en uw buitenschilderwerk eens in de 5 jaar overnieuw wordt gedaan.

Een binnenschilder zorgt natuurlijk dat uw binnenschilderwerk zoals uw muren, plafonds en binnendeuren of kozijnen in orden komen tegen een scherpe prijs. Leest u hieronder een goede prijsindicatie van de kosten van verschillende soorten schilderwerken.

Soort schilderwerkenGemiddelde prijzenWel of niet
Woonkamer plafond schilderen: 50 m²€ 1.100
Deuren van je huis schilderen€ 250 tot € 9003 tot 15 deuren & deurposten
Dakkapel van je huis schilderen€ 400 tot € 900
Trap van je huis schilderen€ 320 – € 6001x grondverf, schuren, schoonmaken, afschilderen
Kozijnen van je huis schilderen€ 350 tot € 1.200Van 6 m² tot alle buitenkozijnen van je woning
woonkamer-schilderen
Woning laten schilderen

Binnenkant schilderen

Zelf de binnenkant van je huis gaan schilderen is een hoop werk. sommige mensen kiezen er voor om hun huis wit te schilderen de andere weer grijs. Maar in tegenstelling van de kleuren die er gebruikt worden voor het schilderen van een woning blijft het een hoop werk.

Een schilder kan voor binnenschilderwerk 2 verschillende tarieven aanhouden. Zo kan een schilder een uurtarief in rekening brengen maar ook een vaste prijs maken voor je gehele huis te laten schilderen.

De gemiddelde kostprijs ( uur prijs ) ligt tussen de 30,- & 40,- euro per uur. Deze prijzen zijn exclusief materialen en eventuele voorrijkosten

Als de goedkope buitenschilder kiest om een vaste prijs te maken voor je huis schilderen dan kun je prijzen verwachten van 6,- tot aan 18,- euro per m².

Wat valt er onder binnenschilderwerk?

Er zijn verschillende onderdelen die vallen onder het schilderen binnenshuis. Denk hierbij aan:

Buitenkant schilderen

Buitenschilderwerk is uiteraard iets heel anders dan het schilderen van de binnenkant van je huis. In tegenstelling tot binnenschilderwerk wordt er bij bet schilderen aan de buitenkant van je huis vaak een vaste prijs gemaakt door een buitenschilder.

De totaalprijs kan per situatie verschillend wezen. Afhankelijk van de tijd van het jaar en de huidige staat van je buitenschilderwerken kan de schilder de kosten opstellen. In de winter kan je natuurlijk ook eens denken aan een goedkope winterschilder.

Wat valt er onder buitenschilderwerken?

Buitenshuis laten schilderen zijn hele andere schilderonderdelen dan het schilderen aan de binnenkant. Lees hier wat er allemaal onder buitenschilderwerk valt:

dakkapel-laten-schilderen

Prijzen schilder vergelijken!

Als u van plan bent om meerdere schildersklussen tegelijktijdig te laten schilderen door een schildersbedrijf dan is de prijs uiteraard een belangrijke factor. Wij als goedkope schilders uit Amsterdam raden u dan ook aan eerst wat prijzen van verschillende schilders met elkaar te gaan vergelijken.

Door de kosten van schilders te vergelijken betaalt u nooit te veel en zal u eerder goedkoper uit wezen met uw schilderwerk dan duur!

Vraag hier eens vrijblijvend onze prijzen aan en laat ons u eens verrassen?

Factoren huis schilderen

  • Voorbereidingen schilderwerk: Wanneer het huidige wat oudere schilderwerk in een slechte staat verkeerd zal het eerst geplamuurd en in de grondverf gezet moeten worden. Deze voorbereidende werkzaamheden kunt u, om kosten te besparen, zelf uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan schuren, ontvetten gronden.
  • Hoe groot is het schilderwerk?: U kunt een keus maken door alleen de kunststof kozijnen of houten kozijnen opnieuw te laten schilderen of bijvoorbeeld al het houtwerk aan de buitenkant van je huis. Wanneer u alle schilderwerkzaamheden uitbesteedt aan een goede schilder hoe groter vaak de korting is die u krijgt.
  • Waar woont u?: Het kan dat het goedkope schildersbedrijf in een grote woonplaats zoals Amsterdam, Utrecht, Almere, Rotterdam gedurende de periode dat er geschilderd wordt zijn busje moet parkeren. Deze extra parkeerkosten worden ook in de offerte aangegeven.
  • Makkelijk of moeilijk bereikbaar?: Voor moeilijk bereikbare plaatsen die overnieuw geschilderd moeten worden zoals de nok van het dak, bovenverdieping of bijvoorbeeld een groot of klein dakkapel kan het noodzakelijk zijn dat er een steiger moet worden geplaatst. Deze extra kosten voor de huur en het plaatsen van de steiger worden natuurlijk in de offerte verwerkt.

Offerte huis schilderen vrijblijvend!!!

Wilt u uw wanden en plafonds perfect geschilderd hebben voor niet al te veel geld? Vraag gratis de schilder offerte aan bij de Schilder-Concurrent. Wij zorgen er altijd voor dat u de scherpste prijs ontvangt!

Als u gebruikt maakt van het offerte formulier op onze site, heeft u uiterlijk binnen twee werkdagen zicht op de kosten.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een huis opnieuw laten schilderen?

Een gehele woning opnieuw laten schilder hoeft niet duur te kosten. Ook kan je een gehele woning zowel aan de binnenkant als de buitenkant goedkoop laten schilderen. Lees hier hoe je dit doet!

Hoe vaak moet je je huis laten schilderen?

Er zit een groot verschil tussen de prijs van buitenschilderwerk of de prijs van binnenschilderwerk. Echter hoef je binnen maar een keer in de 7 jaar opnieuw te schilderen. Buiten schilderen zal ( mits u het schilderwerk goed schoon houd ) een keer in de 5 jaar overgeschilderd worden.

Kan je de buitenkant van je huis in de winter schilderen?

U kunt eens denken aan een winterschilder! Een goedkope winterschilder is altijd voordeliger dan dat u uw buitenkant van uw huis in de zomer laat schilderen. Lees hier waarom dit is?

Is een vrijstaand huis schilderen duurder?

Afhankelijk van de grote van een woonhuis ( of dit nu vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning of appartement is ) kan ons schildersbedrijf de Schilder-Concurrent een beschaafde prijs voor u opmaken. Dit kan geheel vrijblijvend.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!