Sinds 1988

Kunststof kozijnen laten schilderen?

Wat kost het om kunststof kozijnen te laten schilderen door een goedkope schilder? En kunnen kunststof kozijnen wel geschilderd worden?

Alle kozijnen in uw oude huis of nieuwbouwwoning of deze nu van kunststof zijn, staal of harthout kunnen worden geschilderd. Echter is het bij het schilderen van een kunststof kozijn, deur of deurpost belangrijk dat u van te voren een goede hechtprimer gebruikt.

Leest u op deze pagina alles over het verven van kunststof kozijnen, de juiste primers en de gemiddelde prijzen om deze schilderklus uit te laten voeren door onze schilders.

kunststof-kozijnen-schilderen-kosten
Kunststof kozijnen

Prijs kunststof kozijnen schilderen

Wat is de prijs om een kunststof kozijn, deur of deurpost te laten schilderen door een professionele schilder? Door het laten overschilderen van kunststof kunt u uw raamkozijnen of deurkozijnen een andere kleur geven.

Dit zal een compleet andere uitstraling geven aan uw oude of nieuwbouwwoning.

Wij als erkend schildersbedrijf uit Amsterdam krijgen veel vragen over de kosten om een andere kleur op de kunststof kozijnen aan te brengen. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Kan een kuststof kozijn of kunststof deur wel geschilderd worden?
 • Wat zijn de kosten om alle kunststof kozijnen in mijn woning te laten verven?
 • Welke soort verf heb ik nodig om een kunststof raamkozijn te schilderen?
 • Kan ik zelf een kunststof kozijn schilderen?

De kunststof binnen kozijnen kan je zowel met zijdeglans, hoogglans of een matte verfsoort afschilderen. Een kunststof buiten kozijn wordt in de meeste gevallen in een zijdeglans afgelakt in verband met het schoonmaken.

Maar wat zijn nu de prijzen van kunststof kozijnen laten schilderen? Hieronder ziet u een kostentabel wat het verven van kozijnen kost:

Kozijnen laten schilderenKosten per kunststof kozijn
Kozijnen schilderen binnen€ 35,- tot aan € 70,- inclusief primerlaag
Kozijnen schilderen buiten€ 45,- tot aan € 140,- inclusief primerlaag

Zoals u ziet in de bovenstaande prijzentabel vind je de kosten voor het schilderen van de kunststof kozijnen inclusief het aan laten brengen van de hechtprimer.

Onze schilder kost gemiddeld dus tussen de € 35,- tot aan € 70,- als het gaat over de kunststof binnen kozijnen een andere kleur te geven en € 45,- tot aan € 140,- voor het laten overschilderen van je kunststof buiten kozijnen.

De prijs om je kunststof kozijn dus te laten schilderen in een andere kleur valt reuze mee als je dit vergelijkt met het schilderen van houten kozijnen.

Zie hieronder wat het verschil is tussen het verven en aflakken van houten kozijnen en kunststof:

Houten kozijnen schilderenPrijzen inclusief materiaal
Vierkante meter prijs (m²)€ 25,- tot aan € 30,-
Per kunststof kozijn ( normaal )€ 25,- tot aan € 40,- incl grondverflaag
Per kunststof deur ( normaal )€ 60,- tot aan € 80,- incl grondverflaag

Weinig onderhoud aan kunststof kozijnen!

Kunststof kozijnen hebben een gedegen reputatie dat ze weinig onderhoud nodig hebben. U kunt ze regelmatig schoonmaken met een vochtige spons of doek.

Gebruik nooit bleekmiddel, ammoniak of spiritus! Als u dit wel doet dan zullen de kunststof kozijnen of ramen vergelen of zelfs oplossen.

Een goed schoonmaakmiddel zoals Sint marc of Dreft moet de kozijnen gemakkelijk schoon krijgen.

Kunststof kozijnen schoonmaken

Het laten schilderen van alle verschillende kunststof onderdelen van uw huis zoals de binnen kozijnen, buitenkozijnen deuren en deurposten is niet heel goedkoop.

Echter vinden onze schilders van de Schilder-Concurrent dat het ook niet duur hoeft te wezen.

De gemiddelde prijzen van schilderwerk kunnen een groot verschil hebben per schildersbedrijf.

Bij ons bent u gemiddeld 20% goedkoper uit om uw kunststof kozijnen een andere kleur te laten schilderen. Vraag hier geheel gratis een prijs aan.

Zelf je kunststof kozijn schilderen of laten doen?

Wilt u op de kosten van het schilderen van je kunststof raam of deur kozijnen besparen. Dan kunt u altijd een poging doen dit zelf te proberen. het overschilderen van kunststof onderdelen zoals je raamkozijnen of schuifdeur is niet een hele makkelijke schilderklus.

Bij het opnieuw oververven van kozijnen komt nog heel wat kijken. Een van de belangrijkste aspecten is dan ook dat schilderwerken aan kunststof een goede tussen hechting nodig hebben om zo de eind laag goed te laten hechten.

U wilt natuurlijk niet dat het nieuwe schilderwerk loslaat van uw kunststof kozijn.

Het veranderen van kleur van je kunststof kozijnen is dus niet zo heel eenvoudig. Veel mensen willen bijvoorbeeld in hun nieuwbouwwoning de kunststof of stalen kozijnen een andere kleur geven.

Ons advies is huur voor dit soort schilderwerkzaamheden een betaalbare schilder voor in. Op deze manier kan er niets fout gaan en de Schilder-Concurrent berekend altijd de scherpste prijs!

Bent u nieuwsgierig naar wat het laten schilderen van alle kunststof kozijnen in je huis gaat kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend bij ons een prijs hiervoor aan.

U zult versteld staan hoe goedkoop wij uw kunststof onderdelen van uw huis kunnen schilderen.

kleur-kunststof-kozijnen
Kleuren kaart kunststof kozijnen

Kozijnen vervangen voor kunststof

Als je je oude houten kozijnen wilt vervangen voor kunststof dan is dit een hele klus wat zeker niet goedkoop zal zijn. U zult een goede aannemer in handen moeten nemen en uw huis zal gedeeltelijk moeten worden verbouwd.

Tegenwoordig is een huis verbouwing niet goedkoop!

Kies er daarom voor om uw oude houten kozijnen te laten opknappen door een schilder in plaats van al uw kozijnen te laten vervangen.

Mochten uw houtenkozijnen rot zijn dan kan onze schilder met een 2 componenten plamuur de rotte gedeeltes van de houtenkozijnen vervangen zodat deze weer als nieuw lijken. Als u een rot kozijn heeft dan betekend dat niet dat u meteen moet kiezen om dat kozijn te vervangen voor een kunststof exemplaar.

Laat onze schilder uw oude kozijnen opknappen en netjes overschilderen voor een betaalbare prijs! U zult versteld staan van het eindresultaat.

Als u een vrijblijvende prijs heeft aangevraagd kunt u zelf ondervinden of u goedkoper uit bent om uw oude kozijnen te voorzien van nieuw schilderwerk of de vervanging van uw kozijnen.

Aluminium kozijn schilderen

Heeft u Aluminium kozijnen in uw huis? Ook een aluminium kozijn kan geschilderd worden in een andere kleur.

Voor kozijnen van gewoon aluminium kan het beste een watergedragen acrylaat verfsoort worden gebruikt. Je zult wel met wat verschillende aspecten rekening moeten houden.

 • Voordat je het aluminium wilt gaan schilderen moet u er voor zorgen dat u grondig het aluminium heeft schoongemaakt en goed opschuurt. Doet u dit niet dan zal de nieuwe verflaag gaan bladderen en loslaten!
 • Gebruik een goede primerlaag die er voor zorgt dat de hechting tussen de oude laag verf en de nieuwe optimaal is.

Uiteraard weten de meeste mensen dat houten kozijnen met regelmaat moeten worden overgeschilderd. Hout trekt vocht aan en als de kozijnen geen goede laag verf bevatten zullen de kozijnen van hout wegrotten.

Waarom een aluminium kozijn schilderen?

Omdat aluminium kozijnen en kunststof kozijnen weinig onderhoud nodig hebben wil dit niet zeggen dat deze niet geschilderd hoeven te worden. Aluminium kozijnen hebben vele positieve eigenschappen zoals:

 • Aluminium is sterk en licht van gewicht
 • Aluminium kozijnen zijn erg duurzaam
 • Kozijnen van aluminium zijn erg onderhoudsvrij

Als u een huis of pand heeft met aluminium kozijnen maar u vind de uitstraling of kleur niet mooi dan kunt u deze in plaats van te vervangen opnieuw laten schilderen in een andere kleur. Aluminium kozijnen verven hoeft niet veel te kosten.

Wilt u graag weten wat het schilderen van aluminium gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend binnen 2 minuten de prijs bij ons aan!

Primer voor je kunststof kozijnen

Zoals wij hierboven al meerdere keren geschreven hebben is een hechtprimer echt nodig! Een goede primer om je kunststof kozijnen te gronden is bijvoorbeeld Sudwest Allgrund.

Deze primer is speciaal voor kunststoffen te laten hechten aan een nieuwe verflaag. Breng de hechtprimer altijd in 2 dunne laagjes aan nadat u de kunststof delen met fijn schuurpapier op geschuurd heeft.

U kunt ook kiezen voor fijne schuurpats (schuursponsjes)

Kunststof kozijnen schilderen

Extra kosten kunststof kozijnen

Als u al uw kunststof kozijnen en deuren aan de buitenkant van uw huis wilt laten schilderen in een andere kleur dan is het belangrijk dat u kiest voor de juiste schilder.

Een goede schilder zoeken is vaak een lastige opgave. Dit is helemaal het geval als het gaat om kunststof schilderwerken. Leest u hieronder de totaal prijs om al je kunststof kozijnen te laten schilderen aan de buitenkant van uw woning:

Buiten schilderen kozijnenTotaal prijs inclusief hechtprimer
Appartement of flat€ 550,- tot aan € 1500,-
Vrijstaande woning en/of nieuwbouw€ 3900,- tot aan € 6950,-
Tussenwoning€ 750,- tot aan € 1550,-
Hoekwoning€ 950,- tot aan € 2150,-

Hoe schilderen ik mijn kunststof kozijnen?

Wilt u toch zelf de kozijnen gaan schilderen? Dan is het handig om de volgende stappen in acht te nemen. Dit is dé juiste manier om een kunststof kozijn te schilderen.

 1. Schoonmaak

  U kunt voor de schoonmaak het beste een schoonmaakmiddel kiezen waar geen siliconemiddel is aan toegevoegd. Silicone is geen ideale combi met verf; de verf zal hierdoor minder gaan hechten. Een ander schoonmaakmiddel wat goed ontvet is volstaat voor het schoonmaken van de kozijnen. Na het schoonmaken kunt u het glas en de muren gaan afplakken.

 2. Schuurwerk

  Wij raden u aan om hiervoor schuurpapier te gebruiken met korrel 120. Doe dit schuren voorzichtig. Haal na het schuren een vochtige doek over het schuurwerk.Amsterdams-schildersbedrijf

 3. Ontvetting

  Dit is heel belangrijk voor het uiteindelijke resultaat van het schilderwerk. Het is belangrijk dat u alles zo zorgvuldig mogelijk ontvet met een sterk schoonmiddel.

 4. Hechting

  Wanneer u alles heeft laten opdrogen kunt u de hechtprimer gaan aanbrengen. Het is belangrijk om een speciale primer te kopen, geen grondverf. De verf moet kunnen bewegen, dit om bladeren te voorkomen.

 5. Nog een keer schuren

  Hier kunt u een andere korrel voor gebruiken, 180 of 200. Te grof schuurpapier zorgt er voor dat er krassen komen. Dat is zonde, want deze krassen blijven je ook zien wanneer de verf er overheen gaat.

 6. Schilderen kunststof kozijnen

  Nu is het tijd voor het moment waarop u al die tijd zat te wachten: het daadwerkelijke schilderen van de kozijnen. Kies hiervoor een dekkende verf uit en breng deze in een of in twee lagen aan. Wij raden om twee dunne laagjes aan te brengen. Zo blijft het mooi dekkend en strak.

Offerte kunststof kozijnen

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons.

Onze professionele schilders staan voor u klaar! Wij luisteren naar uw wensen om uw huis extra glans te geven. Tip: doe zelf alvast wat voorwerk. Dat scheelt weer in de uiteindelijke kosten.

Binnen twee dagen ontvangt u van ons een duidelijke offerte met de prijzen. Zo kunt u straks nog jarenlang genieten van de fonkelende kozijnen in uw woning.

Over kunststof heen verven

Kunststof kozijnen hebben als kenmerk een mooi en strak uiterlijk te hebben. Er zijn mensen die denken dat het veranderen van de kleur van deze kunststof kozijnen een onmogelijke taak is.

Hoewel dit niet een gemakkelijke opgave is, is het schilderen van jouw kunststof kozijnen wel degelijk mogelijk.

Het fijne van kunststof kozijnen is dat je er niet veel geld aan kwijt bent voor het onderhoud.

Wel kan het zo zijn dat de kleur na ene periode begint te vervagen. In zo’n geval zal je dan de kozijnen opnieuw moeten laten schilderen.

Dit kan natuurlijk ook gewoon zijn omdat je vanaf het begin niet tevreden was over de kleur van de kozijnen. Wil jij graag jouw kozijnen laten schilderen, dan zijn er een aantal zaken waar je van op de hoogte moet zijn.

Zo zal het plaatsen van een lak verf op de kunststof kozijnen niet het enige zijn wat er moet gebeuren.

Het is dus zeker mogelijk om kunststof kozijnen te laten schilderen, zo hoef je niet de gehele kozijn te vervangen. Toch gaat het verven van kozijnen met veel meer gepaard, dan het plaatsen van een nieuwe verf laag.

Hoe het verven van kozijnen in zijn werk gaat, heeft veel te maken met de materialen van kunststof kozijnen.

Dit zal namelijk inzicht geven in de verfsoorten voor kunststof kozijnen die gebruikt kunnen worden. De werkmethode kunststof kozijnen schilderen is ook heel anders dan vele mensen in gedachten hebben.

Op deze punten gaan we in de rest van dit artikel inhoudelijk op in.

Binnenschilderwerk-kosten
Buiten schilderwerk

Kunststof kozijnen schilderen

Kunststof kozijnen zijn kozijnen die onderhoudsarm zijn. Daaronder is te verstaan dat je niet veel tijd of geld aan de onderhoud van deze kozijnen kwijt bent.

Toch zijn er mensen die de kleur van hun kozijnen willen veranderen, omdat de kleur aan het vervagen is of simpelweg omdat ze op zoek zijn naar kozijnen met een andere kleur, voor een andere uitstraling.

Handig is het dus dat je de kozijnen kunt laten verven en zo niet de kozijnen zelf hoeft te vervangen.

Het veranderen van de kleur van jouw kunststof kozijnen verloopt niet door enkel en alleen een nieuwe laag verf op de oude kleur van de kunststof kozijnen te smeren.

Er is wat voorwerk dat eerst moet geschieden voordat je de nieuwe verflaag kan toepassen. De voorbehandeling van de kunststof kozijnen maakt dat de nieuwe verflaag lang blijft zitten.

Zo ben je verzekerd van een langdurig, goed uitziend resultaat.

Het voor-behandelen van de kozijnen heeft meerdere stappen zoals het schuren van de kunststof kozijnen en het vetvrij maken van de kozijnen. Dit helpt de verflaag beter vast te houden aan de kozijnen.

Ook moet er een base laag worden aangebracht. Na het grondig schuren van de kunststof kozijnen moet je de primer aanbrengen.

De primer maakt de kozijnen gereed om om een nieuwe verflaag te krijgen. De keuze van de verf is ook iets waar goed over nagedacht moet worden.

Je kunt namelijk niet elk type verf gebruiken voor het verven van jouw kunststof kozijnen.

Speciale verfsoort

Zo zal je niet dezelfde verf kunnen gebruiken voor jouw kunststof kozijnen als het verftype dat je op jouw muren hebt gebruikt.

Er is een speciale verfsoort voor kunststof kozijnen op de markt, die je kunt gebruiken voor het veranderen van de kleur van jouw kozijnen. 

Zoals je merkt is het verven van kunststof kozijnen niet iets wat je doet zonder er weet van te hebben.

Het inhuren van een schilder is daarom wellicht het handigst voor jouw om te doen. Zo heb je gegarandeerd een professioneel resultaat, waar lang van te genieten valt.

De kosten kunststof kozijnen laten schilderen, die gemaakt worden zijn afhankelijk van het schilderwerk dat gedaan moet worden.

Zo is er bijvoorbeeld in een verschil in het verven van binnen kunststof kozijnen of juist buiten kunststof kozijnen.

Ook de staat waarin de kunststof kozijnen zich bevinden bij het moment van het inhuren van een schilder speelt een rol. Zo kan het zo zijn dat jouw kozijnen er niet al te best uitzien.

Dit betekent dat de schilder veel meer werk heeft om te doen, om ervoor te zorgen dat u het gewenste eindresultaat heeft.

Ook het aantal kozijnen speelt een rol bij het berekenen van de prijs. Het aantal vierkante meter wordt ook in acht genomen.

Zo zijn kunststof kozijnen van deuren groter soms dan dat van een raam. Mogelijke extra kosten kunnen het uurtarief dat door de schilder of het schildersbedrijf wordt gehanteerd.

Verder kunnen er mogelijke voorrijkosten in rekening worden gebracht.

Dit zijn de kosten die men calculeert vanaf het punt waar de schilder zich bevindt tot het punt waar jij woont.

Om inzage te krijgen in de financiële kosten die erbij komen, kun je altijd een offerte aanvragen. De offerte is dan ook geheel gratis en vrijblijvend.

Materialen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn kozijnen welke van PVC zijn gemaakt. Dit is een materiaalsoort dat minder prijzig is dan bijvoorbeeld hout.

PVC is makkelijk te bewerken en wordt gemaakt door waterkoolstoffen samen te combineren.

Hierdoor ontstaan er korrels of een poeder, waar men dan kunststof kozijnen van kan maken.

Kunststof kozijnen worden vaak als vervangende optie gebruikt. Houten kozijnen zijn namelijk een stuk duurder en hebben wat meer onderhoud nodig.

Verfsoorten voor kunststof kozijnen

Het verven van kunststof kozijnen doe je niet op de zelfde manier als wanneer je de rest van de woning zou verven.

Ook zijn er verschillen voor het verven van de buitenkant en binnenkant van de kozijnen. Er wordt namelijk geadviseerd dat buitenkozijnen met een hoogglans verf worden geverfd.

De reden hierachter is dat het zorgt voor het beste resultaat, welke tevens ook lang mee zal gaan. Ook moet je voorafgaand aan het verven een primer gebruiken.

De primer zorgt ervoor dat de verf zich zal hechten aan de kunststof kozijnen. Het niet gebruiken van de primer zal resulteren in een slecht resultaat.

Dit zal erg veel tijd verspillen, daar je het werk opnieuw zal moeten doen.

De kunststof kozijnen binnen in jouw woning kunnen geverfd worden met een hoogglansverf , maar ook met een zijdeglans verf.

De keuze ligt geheel aan jou, met betrekking tot het kiezen van een glansgraad. Ook voor de binnenkozijnen moet je voorafgaand aan het verven een primer gebruiken.

Voor de binnenkozijnen bestaan er ook speciale verfsoorten en primers. Voor de buitenzijde kan men gewoon een universele primerlaag gebruiken.

Vragen & Antwoorden

Kun je kunststof kozijnen wel schilderen?

kleur-kunststof-kozijnen

Als houten kozijnen niet goed geschilderd zijn kunnen deze verrotten. Bij kunststof kozijnen is dit niet het geval. Kunststof is prima te schilderen zolang u maar de juiste hechtprimer gebruikt. Lees op deze pagina alles over de hechting van kunststof kozijnen.

Wat kost het als ik al mijn kunststof kozijnen laat schilderen?

schilderwerk-prijzen

Als u alle kunststof kozijnen in uw huis een andere kleur wilt geven dan moet u aan prijzen denken tussen de 500,- euro tot aan 3000,- euro voor een eengezinswoning. Een vrijstaande woning is uiteraard een stuk prijziger. Lees hier wat alle kunststof kozijnen overschilderen kost.

Welke verf voor kunststof deuren?

goede-schilder

U kunt zowel een matte verf als zijdeglans of hoogglans verf gebruiken als u kunststof wilt verven. Echter is de hechtprimer het belangrijkste aspect bij het schilderen van kunststof raam- of deurkozijnen.

Kun je over kunststof heen verven?

schilder

Niet alle kunststoffen zijn geschikt om te schilderen. Polypropeen en polytheen zijn kunststoffen waar een nieuwe verflaag slecht aan blijft hechten. Kunststof kozijnen worden van een andere kunststofsoort gemaakt. Lees hier hoe je het schilderen van kunststof aanpakt.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!