Sinds 1988

Schilderwerk

Schilderwerk binnen en buiten is belangrijk voor het behoud en onderhoud van uw woning.

Opnieuw schilderwerk laten aanbrengen door een betaalbare schilder geeft uw oude bestaande of nieuwbouwwoning weer bescherming tegen de verschillende Nederlandse weersinvloeden.

Leest u op deze pagina alles over de juiste werkwijze van binnenschilderwerk & buitenschilderwerk en de gemiddelde prijzen schilderwerk die door schilders berekend worden.

Buitenschilderwerk

Schilderwerk wat zijn de prijzen?

Wij als redelijk goedkoop schildersbedrijf uit Amsterdam krijgen vaak gerichte prijsvragen zoals:

Om de 5 tot 7 jaar is het verstandig om zowel uw schilderwerk aan de buitenzijde en binnenkant van uw woning over te laten schilderen door een goede maar goedkope schilder.

U wilt uiteraard zoals iedereen een goede kwaliteit schilderwerk laten aanbrengen wat niet te duur kost. Onze schilders van de Schilder-Concurrent kunnen voor u goedkoop schilderen met de gewenste kwaliteit.

Een goed schildersbedrijf heeft net als de Schilder-Concurrent jaren lang ervaring in binnen en buiten schilderen van nieuwbouwwoningen en renovatie huizen.

Als u uw schilderwerk uitbesteed aan een goedkoop schildersbedrijf is uw complete woning binnen een zeer korte tijd geheel opnieuw of overgeschilderd.

Natuurlijk zit hier een prijskaartje aan vast. Maar wat kost het uitbesteden van diverse soorten schilderwerken? De schilderwerk prijzen verschillen per schildersklus.

Hieronder hebben wij een prijzentabel voor u opgesteld zodat u een beter inzicht krijgt in de kosten van schilderwerk per m².

SchilderwerkenPrijs per uur of per m²
Binnenschilder inhuren
Per m² laten schilderen€ 25,- tot aan € 35,-
Per uur laten schilderen€ 30,- tot aan € 40,-
Spuitwerk per m²€ 6,- tot aan € 12,-
Sauswerk per m²€ 9,- tot aan € 14,-
Buitenschilder inhuren
Per m²€ 33,- tot aan € 40,-
Per uur€ 35,- tot aan € 50,-

Deze bovengenoemde prijsindicatie is voor schilderklussen die makkelijk te bereiken zijn zoals het laten schilderen van uw muren in uw woonkamer of keuken.

Voor de wat arbeidsintensieve schilderwerken zoals het schilderen van kozijnen of overschilderen van deuren rekenen schilders vaak een prijs per uur.

Het kan ook voor komen dat een schilder de tarieven per uur en prijs per m² met elkaar mixt en apart op zijn schilder offerte verwerkt.

schilder-concurrent-Amsterdam

Binnen & Buitenschilderwerk

Schilderen van een huis is niet zomaar een klusje die je even op een zondagmiddag uitvoert. Elke ondergrond waar de nieuwe schilderslaag over aangebracht moet worden vraagt om een andere aanpak.

De grootste verschillen hebben dan ook te maken met het binnen schilderen of buiten schilderen.

Buitenschilderwerk

Het buitenshuis schilderen is iets heel anders dan schilderwerk binnen.

Door de wisselende weersomstandigheden in Nederland zal buitenschilderwerk vaker onderhouden en schoongemaakt moeten worden. ( Minimaal eens in de 5 Jaar )

Buitenschilderwerk is een stuk belangrijker voor uw woonhuis dan binnenschilderwerk.

Buiten schilderwerk laat uw woning niet alleen aan de buitzijde er mooi uit zien het belangrijkste van schilderwerk buiten is dat het een beschermde functie heeft voor uw houten onderdelen van uw huis.

De Schilder-Concurrent raad u dan ook aan uw schilderwerk ten alle tijden goed te onderhouden en schoon te houden.

Op deze manier zal je woning beter beschermd zijn tegen water en vocht. Zo zal u uw levensduur van uw buitenkozijnen, buitenduren, boeidelen en gevel verlengen.

Prijzen

De prijzen van buitenschilderwerk uitbesteden liggen iets hoger dan de prijzen van binnenschilderwerk.

Waarom hier een prijsverschil in zit is vrij gemakkelijk te achterhalen. Door verschillende factoren zoals een schilder met een geheel andere soort verf zal moeten schilderen of de wisselende weersomstandigheden is de prijs van buiten schilderwerk hoger.

Dit geld zowel voor het uurtarief van een schilder als de vierkante meter prijs.

Wat kan een buitenschilder voor u uitvoeren en wat valt er precies onder buitenschilderwerk?

Binnenschilderwerk

Wilt u uw binnenschilderwerk over laten schilderen of opnieuw laten aanbrengen dan zal dit eens in de 7 jaar gedaan moeten worden.

Een nieuwe laag verf aanbrengen op de wat kwetsbaardere onderdelen zoals je trap of trapleuning zullen iets vaker onderhouden moeten worden dan uw binnendeuren of kozijnen.

Binnenschilderwerk is een leuke schildersklus om zelf te doen of het uit te besteden aan een goedkope schilder.

Als uw oude schilderslaag van uw kozijnen afbladert of uw plafond heeft last van verkleuring en vochtvlekken dan is het de hoogste tijd om een professionele schilder in te huren.

De bovenstaande problemen die u tegen kunt komen bij binnenschilderwerk hebben natuurlijk een negatieve uitstraling op uw gehele interieur. Houd daarom de hieronder staande schilderwerken goed bij:

 • Binnenmuren schilderen
 • Plafond schilderen
 • Trap en trapleuning schilderen
 • Binnenkozijnen & Binnendeuren schilderen

Goedkope huisschilder

Het laten schilderen van uw huis is een van de belangrijkste schildersklussen om uw woning goed te onderhouden.

Goed schilderwerk beschermd en laat uw bestaande of nieuwbouwwoning weer stralen. Huisschilders hebben alle kennis en ervaring in huis om uw woonhuis zo goedkoop mogelijk te laten overschilderen.

Het is daarom geen gek idee om een huisschilder in te schakelen. Maar wat kost een huisschilder en welk schilderwerk kan hij voor u uitvoeren?

Huisschilders voeren de volgende schilderwerkzaamheden uit:

 • Buiten schilderwerk
 • Binnen schilderwerk
 • Buiten muren schilderen
 • Binnen muren schilderen
 • Interieur schilderen

Voor zowel de uitstraling als de bescherming van uw huis nemen onze huisschilders van de Schilder-Concurrent graag alle zorg uit uw handen.

Wilt u weten wat een schilder kost? Vraag geheel vrijblijvend een schilder offerte aan en wij verassen u met een zeer scherpe prijs.

Als u eenmaal hebt besloten dat het inhuren van een huisschilder de juiste manier is, moet u ervoor zorgen dat u een gekwalificeerd, gerenommeerd bedrijf selecteert voor de klus.

Hier is een lijst met vragen die u aan potentiële kandidaten kunt stellen, zodat u weet waar u op moet letten bij het kiezen van een huisschilder.

1. Geeft het bedrijf gratis prijsopgaven?

Lees hier een handig stappenplan om tot een gratis schilder offerte te komen en flink te besparen op de kosten van een schilder:

 1. Factoren die prijs bepalend zijn

  Hoewel de schilder kosten niet de enige bepalende factor mogen zijn bij het inhuren van een huisschilder, kunt u met een gratis prijsopgave rondkijken voordat u zich aan een schilder bindt.

  Vergelijking van verschillende prijzen van verschillende schilders is iets wat u niet moet overslaan!schildersbedrijf-Amsterdam

 2. Prijs kwaliteit schilderwerk belangrijk

  Houd in gedachten dat een lage prijs voor het opnieuw laten schilderen van je huis niet garandeert dat de producten van hoge kwaliteit zijn of dat het werk goed wordt gedaan.

  U kunt het beste vragen naar details over de verfsoort en garanties om er zeker van te zijn dat u geen appels met peren vergelijkt.huisschilder

 3. Houdt het schildersbedrijf mij op de hoogte van de vorderingen?

  Buitenschilderwerk en interieurprojecten met meerdere kamers zijn vrij omvangrijk en kunnen meer dan een dag in beslag nemen.

  Uw schilders moeten u tijdig op de hoogte houden van hun vorderingen en of ze verwachten het werk op tijd af te hebben. Het is ook redelijk om dagelijks begin- en eindtijden te vragen, vooral als u thuis wilt zijn terwijl de schilders aan het werk zijn.schilderwerk

 4. Ruimt het bedrijf zelf op als de klus is geklaard?

  Het laatste wat u wilt is dat u modder van de vloer moet schrobben of verfspatten van uw ramen moet verwijderen.

  Ongelukken gebeuren, maar echte vakmensen nemen maatregelen om ze te voorkomen, zoals het dragen van schoenovertrekken en het neerleggen van lakens op meubels, toonbanken en vloeren. Voordat de schilders vertrekken, moeten zei de werkruimte grondig schrobben en rommel en vuil of stof dat ze hebben achtergelaten opzuigen of opvegen.
  schilderwerk-afplakken

 5. Kan het bedrijf mij helpen de juiste kleur verf te vinden?

  Na jaren van ervaring op het werk, moeten professionele schilders hebben een scherp oog voor welke tinten het beste bij elkaar passen. Als u niet zeker weet welke kleur u de muren of binnen of buitenkant van uw huis moet verven, is het verstandig om advies te vragen.

  RAL 9010 is geen wit maar een gebroken witte verfsoort. RAL 9001 noemt men een creme witte verf. Deze verschillende kleuren worden zowel voor de binnenkant als de buitenkant van kozijnen gebruikt.kosten-schilder

 6. Repareert het bedrijf beschadigde plinten, gipsplaten of sierlijsten tijdens het werk?

  Schilders kunnen ook bepaalde merken of kwaliteiten voor het werk aanbevelen. Vergeet niet, als het gaat om verf kwaliteit, je krijgt wat je ervoor betaalt.

  Schilderen over beschadigde muren of rotte gevelbekleding kan het werk versnellen en de schilders geld besparen, maar het zal niet de hoogwaardige resultaten opleveren waar u naar op zoek bent. Zorg ervoor dat uw huisschilders deze belangrijke stap niet overslaan.

  Doen ze dat wel, dan kunt u te maken krijgen met bubbelende of barstende verf, waardoor u het project opnieuw moet uitvoeren. De reparatiewerkzaamheden kunnen de uiteindelijke kosten iets verhogen, maar het is het superieure resultaat meer dan waard.Amsterdams-schildersbedrijf

 7. Staat het schildersbedrijf goed aangeschreven?

  De schilder concurrent is aangesloten bij verschillende branche organisaties en is al sinds 1988 werkzaam binnen de schilderbranche. Als erkende schilder van NOA kunt u er vanuit gaan dat uw klus in goede handen is. Bij de Schilder-Concurrent streven wij ernaar uw verwachtingen elke keer weer te overtreffen.

  Wanneer u met ons samenwerkt, is het antwoord op elke vraag hierboven een volmondig “ja!”. Wij bieden zowel buiten- als binnenschilderwerk aan om aan al uw behoeften te voldoen.goedkope-vakschilders

Soorten schilderwerk

De Schilder-Concurrent biedt twee soorten schilderwerk aan. Binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Wij beschikken over de middelen om te schilderen, sauzen, spuiten en doen dit voor de gehele woning.

Onze schilder maakt van uw oude huis weer een gehele nieuwe woning door het aanbrengen van een nieuwe schilderlaag. Er zit een groot verschil als u zelf het schilderwerk wilt uitvoeren of dit laten doen door een vakbekwame schilder.

We zullen u hier een voorbeeld geven van het zelf schilderen en wat hier mis aan kan gaan:

 • Wat onze schilders regelmatig zien is dat de wande en de plafonds pas opnieuw zijn gestukadoord door een stukadoor.
 • Men denkt dan zelf wel even snel de wanden of de plafonds snel te gaan witten maar voor 90% verprutsen ze het nieuwe stucwerk. Men creëert strepen en banen in het plafond wat erg lastig is om opnieuw te schilderen en tot een goed eindresultaat te komen.

Er is professionele apparatuur nodig zoals een bouwsteiger of bouwladders om op grote hoogte veilig te kunnen werken.

 • Buitenmuur schilderen
 • Huis wit schilderen
 • Huis verven
 • Huisschilder
 • dakkapel schilderen
 • Huis schilderen
 • Gevel schilderen
 • Buitenschilderwerk
schilders

Onze professionals kunnen het interieur van een woning vlot en vakkundig schilderen. Zo heeft u minimale overlast van de werkzaamheden en een resultaat waar u jaren trots op kunt zijn.

Schilder prijzen

Het schilderen van een interieur of kamer kost gemiddeld 800,- tot 3000,- euro. In de meeste gevallen wordt er echter een m² prijs genomen.

Enkele voorbeelden van gemiddelde kosten zijn:

SchilderwerkenPrijscalculatie
Woning interieur 100 m²€ 700 – € 3900,-
Enkele kamer € 200 – € 900,-
Keuken€ 200 – € 1200,-
Enkele muur schilderen€ 100 – € 500,-

Om zeker te zijn van een scherpe prijs kunt u altijd een prijsberekening opvragen. Zo heeft u een idee van de kosten die u te wachten staan. U kunt dit eenvoudig doen via het offerteformulier.

Vragen & Antwoorden

Hoe wordt schilderwerk berekend?

De prijsberekening van schilderwerk kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Leest u hier wat een schilder kost.

Wat kost schilderwerk?

De gemiddelde kosten van schilderwerk hangen af van verschillende factoren. op deze pagina lees u alle prijzen over binnenschilderwerk en buitenschilderwerk.

Hoe duur is schilderwerk uitbesteden?

Als u een goed schildersbedrijf inhuurt om uw binnen of buiten schilderwerk uit te laten voeren door een goedkope schilder dan hoeft schilderwerk niet duur te zijn. Lees hier alle prijs informatie die u moet weten!

Moet je schilderwerk onderhouden?

Ja, het onderhoud van schilderwerk is erg belangrijk. Lees hier alles over hoe je schilderwerk onderhouden moet.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!