Schilderwerk onderhouden

Onderhoud schilderwerk in woning. Het vergt soms wat tijd. Toch is het belangrijk om het schilderwerk binnen en buiten goed bij te houden. Schilderwerk onderhouden kan namelijk de levensduur van het schilderwerk flink verlengen.

Dat scheelt behoorlijk op de schilderwerk kosten. Met een beetje oververven verdwijnt niet ineens de houtrot of de roest. Soms is er net wat meer werk voor nodig.

Snel een prijsindicatie?

Onderhouden schilderwerk

Onderhoud is belangrijk voor de levensduur van uw schilderwerk. Dit geldt voor zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk. Hoe kan ik nou het beste schilderwerk onderhouden? Wij hebben een paar tips voor u op een rijtje gezet.

Schoonmaken schilderwerk

Dit is een belangrijk punt dat vaak vergeten wordt. Controleer regelmatig de zwakke punten op schilderwerk en werk deze bij. Zo kunt u houtrot voorkomen. Met name de hoeken, overgangen en uitstulpingen verdienen extra aandacht. Ook de onderkant controleren kan handig zijn, zeker in het geval van hout en multiplex.

De houtverbindingen en de glaslatten kunnen gemakkelijk beschadigen. Wanneer u regelmatig schoonmaakt voorkomt u dit. Beschadigingen kunnen komen door vuil, zand, weersomstandigheden en of andere factoren.

Gebruik voor het schoonmaken lauw water en een vochtige doek. Neem alles even mee. U zult dan zien hoeveel rommel zich blijft hechten aan het schilderwerk.

Controleren schilderwerk

Wanneer u met de schoonmaak bezig bent, kunt ook het hout ondertussen inspecteren. Controleer op eventuele beschadigingen. Is de verf aan het poederen? Dit kunt u controleren door de vochtige doek te bekijken.

Wanneer u ziet dat de verf afgeeft, is de verf aan het poederen. De verf hecht niet meer goed, de beschermende functie neemt dan tevens af. Andere aanwijzingen zijn scheurtjes, blaasjes en bladerende verf. Groene aanslag op het schilderwerk?

Dan heeft u waarschijnlijk teveel last van vocht. Groene aanslag komt meestal door alg of mos. Haal dit – indien u dit ziet – direct weg.

onderhoud schilderwerk

Naden en putjes

Niets is vervelender dan putjes en naadjes in het schilderwerk. Deze kunt u uitkrabben. Het is daarna zaak om deze met epoxy te vullen; een reparatiemiddel met twee componenten. Als de naden waarneembaar zijn is het ook mogelijk om enkel een acrylaat kit te gebruiken. Wel willen wij u adviseren NOOIT plamuur te gebruiken.

Wanneer alle beschadigingen gerepareerd zijn kunt u de nieuwe laag verf aanbrengen. Schuur voordat u dat doet eerst alles nog even na. Gebruik een korrel van ongeveer 120. Eventjes ontvetten en u kunt aan de slag gaan.

Regelmatig het schilderwerk bijwerken

Dit wordt nog weleens overschat. Geef de verf regelmatig een beetje aandacht. Dat verdient het schilderwerk. Zo blijft alles in een topconditie en kan het schilderwerk nog jaren mee. Inspecteer alles met enige regelmaat. Doe dit wel wanneer de weersomstandigheden goed zijn. Tijdens een vochtige periode is het niet echt handig om het schilderwerk bij te gaan werken.

Kijk goed naar kitnaden. U wilt niet dat vocht door het hout wordt opgenomen. Dit heeft van invloed op de kozijnen en andere materialen. Dat zou zonde zijn.

Snel een prijsindicatie?

Ventilatie

Ventilatie is erg belangrijk. Als u ergens langs muren/plafonds donkere vlekken of aanslag ziet dan is er vaak iets loos met de ventilatie. Wanneer vocht blijft rondspoken in uw woning en geen kans krijgt om afgevoerd te worden krijgt u schimmel en andere lelijke plekken. Wanneer alles goed geventileerd wordt zult u dit minder snel krijgen.

Vuile en vochtige lucht wordt dan namelijk goed afgevoerd. Zet ramen veel open en controleer alles zorgvuldig. Raken ramen aan de binnenkant beslagen? Dan ventileert u waarschijnlijk niet voldoende.

Onderhoudsabonnement

Het kost uiteraard best wel wat tijd om alles te laten onderhouden. U kunt ook een onderhoudsschilder vragen! Zo blijft alles in absolute topconditie! Bij de Schilder-Concurrent kunt u een onderhoudsabonnement afsluiten. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken en houden wij ons bezig met het schilderwerk.

U kunt zelf de afspraken maken met de schilder. In de overeenkomst staat hoe vaak de schilder u huis komt inspecteren. Is er schade? Dan repareert de schilder dit meteen.

U huis blijft op deze manier in goede conditie. De waarde blijft constant en u hoeft zich geen zorgen te maken over beschadigingen en andere ongemakken.

onderhoud schilderwerk

Offerte aanvragen

Vraag vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan! We laten u graag kennismaken met onze gedegen kwaliteit en onze scherpe prijzen. De mogelijkheden zijn eindig! De Schilder-Concurrent staat voor u klaar! Wij zijn een schilderbedrijf in Amsterdam en omgeving. Onze schilders zijn allemaal gediplomeerd én enthousiast.

Wij hebben de expertise en de ervaring in huis om uw klus tot een succes te maken. Het zou zonde zijn als uw schilderwerk niet in goede conditie blijft en dat u uiteindelijk alles moet laten overdoen. Voorkom dit en laat het regelmatig onderhouden door een schilder met ervaring en kennis.

Zo kunt u nog jarenlang genieten van het mooie schilderwerk in uw huis! En blijft alles in een mooie conditie!

Als u uw huis al een keer door een professioneel schildersbedrijf heeft laten schilderen dan is u destijds vast de vraag gesteld of dat bedrijf regelmatig bij u terug mag komen om het schilderwerk in optimale conditie te houden.

Als schilderwerk namelijk regelmatig wordt “onderhouden” dan blijft de kwaliteit van het schilderwerk in goede conditie. De weersomstandigheden veroorzaken schade aan de verf. Deze zal gaan bladderen/loslaten en daardoor wordt het hout aangetast en gaat uiteindelijk rotten.

Een onderhoudsschilder repareert bestaande schilderwerken door een nieuwe laag verf aan te brengen of door met andere technieken bestaande verfwerken te repareren. Regelmatig is het nodig om een geheel nieuwe verflaag aan te brengen over een oude verflaag.

Vandaar dat wij onze klanten deze vraag wel altijd stellen. Hebben wij namelijk een object mogen schilderen en ziet het huis er weer pico bello uit dan willen wij graag dat dit zo blijft, vandaar dat wij geheel vrijblijvend een onderhoudscontract aanbieden.

onderhoud schilderwerk

Onderhoud noodzakelijk aan u schilderwerk

De onderhoud schilder kan zowel schilderwerken onderhouden aan de binnenzijde van een pand als aan de buitenzijde. Ook als het gaat om het schilderen van  een dakkapel kan onze onderhoud schilder de werkzaamheden gewoon verrichten.

Kortom voor alle soorten schilderwerk bent u bij onze onderhoudsschilder op het juiste adres. Vraag daarom nu nog een offerte aan zodat u spoedig het project een groen signaal kan geven!

Bent u benieuwd naar een gratis schilder offerte? Vraag hem dan nu vrijblijvend aan! Na ontvangst van uw offerte heeft u uiterlijk binnen twee werkdagen bericht.

Schilder-Concurrent
Bouke Klijn

Bouke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!