Sinds 1988

Keuken schilderen

Bent u van plan uw oude keuken op te laten knappen of een nieuwe keuken te kopen? Als uw budget het niet toelaat dan kunt u overwegen om uw oude keuken te laten schilderen.

Een schilderbeurt van keukenkastjes tot aan de muren van je keuken zorgt voor een goedkoper home-make-over.

Leest u hier alles over de keuken verven kosten en de mogelijkheden om uw oude keuken weer als nieuw te krijgen voor een goedkope prijs.

Keuken laten schilderen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een keuken schilderen, en dat hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Een nieuwe keuken laten inbouwen kost behoorlijk wat geld.

Gelukkig zijn er talloze goedkopere mogelijkheden zoals uw oude keuken opknappen door te schilderen.

Een keuken schilderen kan al heel voordelig zijn. Met een paar kleine aanpassingen en uw keuken ziet er weer uit als nieuw. Zo hoeft u geen complete keuken in te laten bouwen om het verschil te maken.

Een keuken van hout, geverfd of gelakt is prima te schilderen. Ook keukens van hard kunststof kunt u schilderen. Een keuken die keukenkastjes die gemaakt zijn van MDF met folie erop zijn echter niet geschikt.

De folielaag is flexibel en hierop kan geen goede hechting worden verkregen.

Wat kost een keuken schilderen?

Als u uw keuken schilderen wilt dan hoeven de kosten niet hoog te wezen! Echter kan je je keuken ook goedkoop laten verven. Onze schilder adviseert u over welke soort verf u nodig heeft en de verschillende materialen om het keukenproject tot in de perfectie te laten verlopen.

Wat kost een schilder gemiddeld? En hoeveel kost het om je oude keuken opnieuw te laten schilderen? De gemiddelde kosten van het schilderen van je keuken vind u hieronder in onze prijzentabel.

Globale inschatting van het te schilderen oppervlakte:Gemiddelde prijs
Hoekkast keuken€60 – €85
Apothekerskastdeur 40 x 200 cm€65 – €75
Koelkastdeur 40 x 180 cm€55 – €85
Plinten p/m€12 – €24
Lichtlijst p/m€9 – €19
Fronten 15 x 60 cm€19 – €35
Fronten 40 x 60 cm€35 – €65
Fronten 60 x 70 cm€45 – €75

Let u wel op alles kosten zijn inclusief: arbeid ontvetten/schoonmaken, schuren en btw en schilderwerk!

Om u een nog beter prijzenoverzicht te kunnen geven hebben wij voor u een aantal prijsvoorbeelden onder elkaar gezet.

Meest gekozen schilderwerk:

Het meest voorkomende schilderwerk is wanneer de keuken wordt geschilderd in een combinatie met het schilderen van de deuren of het keuken plafond. De gemiddelde kosten liggen dan tussen de € 1.440,- en € 2.900.

Grotere schilderwerken

Als u uw hele keuken laat schilderen en we gaan er vanuit dat je keuken ongeveer 3 tot 3,5 meter breed is dan zal u uitkomen op een gemiddelde prijs van tussen de € 380,- en € 670,-.

Gedetailleerd keukenproject

U moet zich voorstellen dat het schilderen van of spuiten van keukenkastjes natuurlijk een gedetailleerd schilderproject is. Als we ervan uitgaan dat wij als schilders 6 tot 7 keukenfronten schilderen met een gemiddelde afmeting van 40 x 60 cm dan zult u gemiddeld een prijs kwijt zijn van tussen de € 260,- en € 470,-

Keuken verven voor en na

Wij kunnen als geen ander begrijpen dat u graag een voorbeeld heeft van het eindresultaat of een voorbeeld van hoe de keuken er nu uitziet en komt uit te zien na het schilderen of spuiten.

Visualiseren van een nieuw geschilderde keuken is natuurlijk niet zo gemakkelijk. De ervaringen van onze klanten zijn echter vrij positief.

Maar wat ons als schildersbedrijf uit Amsterdam opvalt is dat de meeste mensen kiezen om hun keuken te laten spuiten in plaats van te laten schilderen.

Plan zelf je keuken schilderen

Heeft u geen geld om uw oude keuken opnieuw in de verf te laten zetten? Dan kunt u altijd overwegen om zelf uw oude keuken opnieuw over te schilderen.

We zullen u hieronder een stappenplan laten zien om de juiste volgorden aan te houden voor het opnieuw verven van uw keuken:

 1. Keukenkastjes demonteren van de bestaande keuken.
 2. Keukenkastjes ontvetten, schuren en plamuren.
 3. Afplakken keukenkastjes waar nodig.
 4. Grondverf aanbrengen met een roller en goed laten drogen. ( dit kunt u herhalen )
 5. Lakverf ( aflakken kastjes) en minimaal 24 uur laten drogen
 6. Lichtjes opschuren en nogmaals eind laag aanbrengen
 7. Geverfde keukenkastjes en keukendeurtjes weer monteren op bestaande keuken

Wilt u nog jarenlang genieten van het nieuwe schilderwerk en uw keuken? Dan is het geen slecht idee om een plan te maken voor het schilderwerk. Hier kunt u volledig uw creativiteit in kwijt.

U kunt een aantal vernieuwingen aanbrengen, of een nieuwe ondergrond. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Zo kunt u het ook laten bewerken met licht of juist met schaduwen.

Een professionele schilder luistert graag naar wat uw wensen zijn. Zo hoeft u niet eens een nieuwe keuken aan te schaffen. Met een dosis creativiteit, goede verf en professionele vakman, voelt uw keuken straks weer als nieuw!

Veel gekozen schilderwerk keuken

De kosten om een keuken opnieuw te verven kunnen erg uiteenlopen. Door het schilderwerk van de keuken te combineren zult u altijd goedkoper uit zijn dan u alleen kiest de keukenkastjes een andere kleur te lanen geven.

Hieronder hebben wij een handige tabel voor u opgesteld met de meest gekozen gecombineerde schilderprojecten:

Prijzen keuken schilderen 2022Kosten gemiddeld (inclusief)
Keuken laten schilderen inclusief deuren en plafond€1400,- tot aan €3000,-
De hele keuken laten schilderen€450,- tot aan €800,-
Gericht schilderklus in de keuken alle keukenfronten schilderen€250,- tot aan €500,-

Keuken laten spuiten

Wat is goedkoper? Uw keuken laten schilderen of uw keuken laten spuiten?

U kunt een keukenspuiter al inhuren vanaf 33,- euro per m². Een keukenspuiter kan ervoor zorgen dat het werk snel en goed wordt uitgevoerd. De verf wordt onder hoge druk aangebracht met een verfspuit.

De verf wordt op deze manier als het ware verneveld.

Hieronder wordt de verf gelijkmatig verdeeld. Het resultaat is verbluffend strak en egaal.

Verfspuiten door een spuiter is een relatief nieuwe schilder techniek. Het werkt heel anders dan het klassieke schilderen. Bij het rollen van de keukenkastjes wil het nog eens voorkomen dat tijdens het drogingsproces banen en strepen zichtbaar worden.

Dit geeft een niet zo mooi resultaat. Bij verfspuiten zijn banen en strepen voorgoed verleden tijd. De verf wordt gelijkmatig verdeeld, op deze manier heb je altijd een egaal en strak resultaat.

Daarnaast gaat keukenverfspuiten een heel stuk sneller dan het traditionele schilderen. En het allermooiste is nog dat spuiten van een keuken ook nog een stuk goedkoper is.

Wel is het heel belangrijk om alles zorgvuldig en goed af te plakken.

Zo komt de verf alleen op de daarvoor bestemde plek. Gelukkig kan onze schilder dit ook voor u regelen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat alles goed wordt uitgevoerd.

Aanrechtblad

Een aanrechtblad krijgt veel te verduren tijdens het koken. De verf die moet worden gebruikt op uw keukenblad heeft daarom flink wat eisen:

 • De verf moet kras vast zijn
 • De verf moet hittebestendig wezen
 • De verf moet tegen schoonmaakmiddelen kunnen

Als u uw aanrechtblad opnieuw wilt laten schilderen dan kiest u voor een acrylverf met een Polyurethaan. Een verfsoort met Polyurethaan is namelijk veel harder en zal geen krassen achter laten. Vergelijk deze verfsoort met een 2 componenten laag.

Veel aanrechtbladen worden tegenwoordig of in de betonlook gestukadoord of in de betonverf geschilderd. Leest u hier alles over het stucen van een aanrechtblad.

Verf voor schilderwerk keuken

Niet alle verf is geschikt voor het schilderen van een keuken. Het is belangrijk om een goede, gedegen verfsoort te kiezen voor het schilderwerk in uw woonhuis.

De verf mag niet afstoten en moet goed kunnen hechten. Wij weten uit ervaring dat mensen meestal kiezen voor poly-urethaan lak.

Een uitstekende keuze; poly-urethaan is slijtvast en in heel veel kleuren te krijgen. 

De verf kost tussen de 10,- en 40,- euro per liter. U kunt daarnaast kiezen tussen acrylaat-verf (water verdunbaar) of terpentine verdunbare verf.

De schilder kan u hiervoor meer advies geven. Wanneer u een schilder inhuurt voor het schilderen van een keuken is de prijs van de verf altijd inclusief! 

Schilderwerk combineren

Wanneer er losse componenten in uw keuken worden geschilderd, zoals keukenkastjes, kan het zijn dat ze wel heel erg opvallen in verhouding met de muren.

Het is mooi om het schilderwerk op elkaar af te laten stemmen. Daarnaast kan dat al heel voordelig. Hoe meer vierkante meters u wilt schilderen, des te meer korting u krijgt.

Wanneer u de keuken laat schilderen, kunt u er ook voor kiezen om andere onderdelen in uw huis onder handen te laten nemen.

Denk aan bijvoorbeeld deuren schilderen, de trap verven, of kozijnen schilderen. Een professionele schilder kan dit allemaal voordelig voor u onder handen nemen. 

Zo kunt u het schilderwerk perfect op elkaar af te laten stemmen. Uw interieur krijgt op deze manier een geweldig upgrade waar u nog jarenlang van kan genieten!

Hieronder hebben wij een prijsindicatie samengesteld voor verschillende schilderklussen:

Lakwerk (schilderwerk aflakken)Kostenindicatie
Deuren schilderen€75,- tot €125,-
Kozijnen schilderen€30,- tot €65,-
Trap schilderen€250,- tot €500,-
Muren sauzen€200,- tot €1400,-

Besparen op de kosten keuken schilderen

Wilt u besparen op de kosten van het schilderen van een keuken? Dan zit u hier helemaal goed.

Wij hebben een aantal handzame tips voor u op een rijtje gezet. Zodat u zo voordelig mogelijk uw keuken kan laten schilderen.

Bespaartip 1: Voorwerk

Het kan behoorlijk wat geld schelen wanneer u alvast wat voorwerk doet in de keuken voordat de schilder langskomt. Denk hierbij aan kleine werkzaamheden.

Zo kunt u alvast alles een beetje opruimen, schoonmaken, afplakken en hier en daar wat schuren. Op deze manier kan de schilder direct al aan de slag gaan met het schilderwerk.

De schilder hoeft dan (minder) bezig met het voorwerk. Dit kan behoorlijk schelen op de totale kosten.

Bespaartip 2: Offertes aanvragen

Deze bespaartip is er eentje die nog weleens onderschat wordt. Wij adviseren u om minimaal 4 offertes aan te vragen bij verschillende schildersbedrijven.

Zo kunt de schilder offertes naast elkaar leggen en ze met elkaar vergelijken. Soms kan dit tot wel 45 procent schelen op de totale kosten van het schilderwerk.

Meestal krijgt u offertes binnen twee werkdagen binnen. Daarnaast is een offerte aanvragen altijd gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. 

Lees voordat u offertes aanvraagt, eerst referenties en reviews van het desbetreffende schildersbedrijf.

Helaas zijn er een aantal spelers op de markt die slecht schilderwerk leveren voor lage prijzen.

Daarnaast zijn er een aantal zwart betaalde schilders actief met soort gelijke kwaliteit – u heeft daarnaast geen garantiemogelijkheden waar u op terug kan vallen.

Bespaartips 3: Winterschilder inhuren

Ach, het is voorbij die mooie zomer. In de koude kille maanden, kunt u gebruik maken van een zogenaamde winterschilder.

Een winterschilder is goedkoper dan een reguliere schilder. Een winterschilder is in te huren voor binnenschilderwerk en buitenschilderwerk.

De schilder is tot soms wel 30 procent goedkoper dan een normale schilder. Dit kom doordat schilders in de winter minder klussen hebben. Dit ten voordele van u! Zo gaat u met fris schilderwerk het voorjaar in! 

Bespaartip 4: kwantumkorting

Hier geldt de gouden regel: hoe meer oppervlakte er geschilderd moet worden; hoe meer korting u krijgt!

Combineer het schilderwerk in uw woning, of vraag eens bij uw buurman of hij ook een schilder nodig heeft.

Zo kan de schilder in een keer meerdere werkzaamheden doen. U krijgt op deze manier een aantrekkelijke kwantumkorting. Fijn voor u én fijn voor uw buren.

Wanneer de keuken verven?

Wanneer keukenkastje aan de frontjes lelijker worden, kunnen reparaties én nieuw schilderwerken het simpel oplossen.

Eens in de zoveel jaar heeft een keuken een schilderbeurt nodig. Wanneer de kleuren vergelen, blaasjes en scheurtjes zichtbaar worden is het tijd voor een nieuw likje verf.

U hoeft uiteraard niet de gehele keuken te vervangen, maar een paar simpele reparaties en fris schilderwerk kan de keuken nog jaren meegaan. Zie het als een soort upgrade.

Wilt u dat het schilderwerk zo lang mogelijk goed blijft? Dan kunnen wij een u paar nuttige tips geven:

 • Ventileer goed. In de keuken zijn er meestal veel dampen en kan de verf uitdrogen. Voorkom scheurtjes en ventileer goed in de keuken. 
 • Maak regelmatig het schilderwerk even schoon met een doekje. Zorg er tevens voor dat er geen vet op het schilderwerk komt. Check dit met enige regelmaat. 
 • Controleer het schilderwerk minimaal twee keer per jaar. Tijdens deze controle checkt u de staat van het schilderwerk. Eventuele beschadigingen kunt u bijwerken waar het nodig is. Zo blijft het schilderwerk in goede conditie en verlengt u de levensduur van het schilderwerk. 

Schilder inhuren voor keuken

Bent u op zoek naar een professionele schilder voor het schilderwerk in uw keuken ? Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan! De schilder-Concurrent staat garant voor hoge kwaliteit schilderwerk voor lage prijzen.

De Schilder-concurrent is actief in de regio van Amsterdam en omstreken. Wij luisteren graag naar uw wensen en zorgen ervoor dat uw keuken straks weer als nieuw aanvoelt!

Vragen & Antwoorden

Wat kost een keuken schilderen?

Schilder-kosten

Als je je keuken wilt laten schilderen kunt u het beste wat ander schilderwerk combineren. Denk hierbij aan het keuken plafond of de achterwand van uw keuken. De kosten van een keuken verven liggen tussen de € 1.300 en € 2.900.

Hoe schilder je een keuken?

Wil je zelf je keuken gaan schilderen? Dan zal u een stappenplan moeten volgen om de juiste werkwijze aan te houden. Een keuken schilderen is een tijdrovende klus. Volgt u het stappenplan op deze pagina en uw keuken is binnen de kortste keren weer zo goed als nieuw!

Kan je een keuken schilderen?

goede-schilder

Als u een houten keuken heeft is deze prima te verven met een lakverf of beits. Ook als uw keuken bestaat uit hard kunststof kunt u deze laten spuiten of laten schilderen. Leest u hier alles over een houten keuken verven en de kosten.

Welke verf voor keukenkastjes verven?

Erkende-schilder

De beste keukenverf is een water gedragen aflaklaag van het merk Sigma S2U Nova Satin. Deze zijdeglans verf is een van de meest verkochte keukenverf soort die erg slijtvast is en hittenbestendig voor uw keukenblad.

Kan je een keukenblad schilderen?

wat-kost-schilderen?

Je kan je aanrechtblad zeker verven, echter is het belangrijk dat u een goede verfsoort koopt die hittenbestendig en kras vast is. Ook moet de verf tegen schoonmaakmiddelen kunnen. Tegenwoordig kiest men voor een betonlook aanrechtblad. Lees hier meer informatie.

Wat kost een keuken witten?

goedkope-vakschilders

Wilt uw keukenplafond of keukenmuren opnieuw laten witten? Dan kan u rekening houden met een totaalprijs tussen de € 600,- en € 1200,-. Latexverf laten spuiten is altijd goedkoper per vierkante meter. Lees hier meer over de prijzen van latex laten spuiten.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!