sikkens vakschilders
klantscore 8.7
de betere schilder

Snel een prijs ontvangen?

  • Kostenloos
  • Vrijblijvend
  • 8,7/10 beoordeling

Kosten schilder

Een goede schilder is een echte vakman met de juiste opleiding en de nodige ervaring. Zo een vakman levert echt kwaliteit en daar wordt in de regel ook voor betaald. Er zijn ook schilders zonder gedegen opleiding, zonder het juiste materiaal en zonder ervaring die voor bodemprijzen werken. Dit kan interessant lijken maar het schilderwerk dat zij doen is maar beperkt houdbaar en is daarom eigenlijk duurder.

Uurtarief van een schilder

Een goede schilder heeft een gemiddelde uurtarief van €30, wanneer iemand veel minder vraagt kunt u daar vraagtekens bij zetten. Ook wanneer iemand veel duurder is dan dat kunnen er vraagtekens bij gezet worden.

Wanneer u het uurtarief van een schilder van een schilder hoort moet u daarbij bedenken dat er ook nog materialen, vooral verf, bij gehaald moeten worden die geld kosten. Uiteindelijk zal er dan ook meer da dit geld per uur betaald moeten worden. Het tarief is overigens wel inclusief de kwasten, trappen en eventuele stijgers.

Prijs voor totale klus

In de meeste gevallen geven schilders een offerte voor de complete klus. Dit betekent dat er een prijs gegeven waarin het materiaal en de arbeidskosten in mee zijn genomen.

Wij merken dat veel van onze klanten deze optie als favoriet beschouwen. Mensen willen graag duidelijk en niet voor financiële verrassingen komen te staan. Wij begrijpen dit en hebben daarom besloten dat wij vooraf ook een vaste prijs kunnen geven. Op de offerte zal wel gespecificeerd worden wat deze kosten behelzen, dan ziet u dus duidelijk wat kosten voor het materiaal zijn, de loonkosten, de voorrijkosten enzovoort. Een voordeel hiervan is dat u onze offerte op een eerlijke manier kunt vergelijken met andere schildersbedrijf.

Kosten verschil buiten en binnen schilderwerk

De prijs is mede afhankelijk van het feit of we binnen of buiten moeten schilderen. Dit heeft niet perse met onze arbeidskosten te maken maar buiten gebruiken we altijd een duurdere verf dan dat we binnen doen. Binnen gebruiken we in de meeste gevallen de relatief goedkope latexverf, maar omdat dit op waterbasis is, is het niet geschikt voor buitenschilderwerk.

Voor buitenschilderwerk wordt eigenlijk altijd verf gekozen op oliebasis, dit is stukken duurder dan verf dat op water gedragen basis zoals bijvoorbeeld latex. Daarnaast is het vaak zo dat er voor de buitenkant van een woning op hoogte gewerkt moet worden. In veel gevallen zullen we daar ook iets voor moeten rekenen omdat het meer tijd in beslag neemt en er bepaalde veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

Wij zijn scherp geprijsd

Wij weten dat we zeer scherp geprijsd zijn vergelekenm et andere schilders uit onze regio. Dit hebben we al van veel klanten gehoord die bij andere bedrijven een offerte hebben opgevraagd om de prijzen met elkaar te vergelijken.

Dit komt mede omdat we al vele jaren ervaring hebben met dit werk en omdat we van doorwerken houden. In de praktijk betekent dit dat wij het werk waar anderen 4 dagen over doen in 3 dagen af kunnen krijgen. U betaald uiteindelijk dus minder loonkosten omdat we sneller klaar zijn. Bovendien is het zo dat ons werk jarenlang blijft zitten, u hoeft dus niet over 2 jaar weer een schilder in te schakelen om het opnieuw te laten schilderen, dit bespaart ook kosten.

Offerte schilderwerk

Bent u benieuwd wat de kosten voor uw schilder zullen worden voor de klus die u voor ogen heeft? Bij ons kunt u een vrijblijvende offerte binnen 2 minuten opvragen. Probeer zo duidelijk mogelijk in de offerteaanvraag te zijn zodat wij een betrouwbare offerte voor u kunnen opmaken. Wij doen dit altijd binnen 2 werkdagen (met uitzondering van vakanties). Mocht de offerte van onze schilder u bevallen wordt er altijd een afspraak op locatie gemaakt om een uiteindelijke offerte op te kunnen maken.

Gratis prijsopgave