Schilder concurrent - Professionele schilders

Gratis prijsopgave

  • Kostenloos
  • Vrijblijvend
  • 9,5/10 beoordeling

Een goedkope schilder gaat altijd in een bepaalde volgorde te werk als het gaat over ramen, deuren schilderen of kozijnen schilderen. Het is belangrijk om een goede volgorde aan te houden in het schildersvak, vooral bij kozijnen schilderen.

De beste volgorde om hier aan te houden bestaat uit 4 stappen. Om u zo volledig mogelijk te adviseren treft u onderstaand de juiste stappen aan als u zelf overweegt met de kozijnen aan de slag te gaan.  Als u aan deze stappen toe bent dan heeft u ontvet, geschuurd en de grondverf aangebracht.

1. Als start kan het beste begonnen worden bij de onderkant van de bovenste ligger.

2. De binnenkant van het kozijn komt hierna, nu kunnen er geen druppels (zakkers) vallen op het pas geschilderde werk.

3. Als dit allemaal geschilderd is kunnen we vlak op gaan schilderen, dit is vergeleken met de binnenkant vrij makkelijk. Je hebt hier namelijk geen hoekjes.

4. Als laatste kunnen we het scharnier of de slotkant doen. Dit is een erg precies werkje voor de schilder.

Waarom kozijnen geschilderd moeten worden

Kozijnen die binnenshuis zitten, bijvoorbeeld in een muur om van 1 kamer naar een andere te kijken of de deurkozijnen binnen, hoeven niet niet heel nodig geschilderd worden. Afgezien van het feit dat u wellicht de kleuren gewoon wilt aanpassen om een andere sfeer in huis te creëren.

Bij buitenkozijnen is dit een heel verhaal, deze worden geschilderd omdat dit noodzaak is. De verflaag hier betekent maar dan een esthetische verandering, het dient ook ter bescherming van de weersinvloeden op het hout waar de kozijnen van gemaakt zijn. Het is dan ook zaak dat de buitenkozijnen 1 keer per 5 jaar geschilderd worden, kozijnen zijn simpelweg hartstikke duur. Het is het dus meer dan de moeite waard om de kozijnen goed te verzorgen door deze op tijd opnieuw te schilderen.

Kosten kozijnen laten schilderen

Mocht u behoefte hebben aan een professionele partner die uw kozijnen komt schilderen of spuiten neem dan contact op met de Schilder -Concurrent of vraag vrijblijvend een offerte aan. Het offerte formulier treft u hier ook op onze site aan. Als u op het offerte formulier uw wensen en het werk goed omschrijft dan heeft u binnen maximaal 2 werkdagen een kosten indicatie.

We merken dat mensen het als prettig ervaren als we direct duidelijkheid geven over de prijs van het kozijnen schilderen. Dit kunnen we echter alleen doen emt de juiste informatie, we willen u dan ook verzoeken om de offerte aanvraag zo duidelijk en compleet mogelijk in te vullen. Denk er bijvoorbeeld aan om hoeveel kozijnen het gaat, of deze binnen of buiten  zitten, welk materiaal het is en wanneer de laatste keer is geweest geweest dat de kozijnen geschilderd zijn.

Gratis prijsopgave

Bespaar direct
tot 40%