Sinds 1988

Badkamertegels verven

Heeft u zin om uw badkamer, wc, keuken of washok een nieuwe en frisse uitstraling te geven? Maar u wilt niet de oude tegels vervangen? Omdat dit te duur wordt?

U kunt zonder problemen de wand en vloertegels (bijvoorbeeld) in de badkamer verven, dankzij de speciale verfproducten die daarvoor beschikbaar zijn.

Als je je tegels van je doucheruimte een andere uitstraling wilt geven of een geheel andere kleur dan kan dit dus prima zonder dat u uw tegelwerk hoeft te slopen.

Door je badkamertegels te schilderen geeft u uw badkamer binnen een handomdraai weer een nieuw uiterlijk.

Lees hier alles over de kosten van tegels verven en wat de voor en nadelen hiervan zijn.

Goedkoop je badkamer opknappen

Wilt u uw badkamer goedkoop laten verbouwen? Dan zijn er eigelijk weinig mogelijkheden omdat een badkamer verbouwing best een hoop kost.

Wilt u toch graag uw oude badkamer opfrissen en de oude geglazuurde tegels een nieuwe look geven?

Denkt u dan eens aan de oude badkamertegels verven. Er is zeer veel mogelijk wanneer u ervoor kiest om de badkamertegels te verven. U kunt de kleur of kleurcombinaties kiezen die u graag wilt.

Dat is meestal sneller en stukken goedkoper dan het vervangen van de oude wand of vloertegels van je douche of badkamer.

U kunt uw creativiteit kwijt en de badkamer precies de uitstraling geven die u voor ogen heeft! De prijs van badkamertegels schilderen ligt vaak echt stukken lager dan het vervangen van tegels.

Lees hier alles over de kosten schilder en de prijzen van schilderwerken.

Lees meer informatie over de prijs van een badkamer verven:

 • Het aanbrengen van de verflaag.
 • De voordelen en nadelen.
 • Welke primer u moet gaan gebruiken over de wand of vloertegels te schilderen.

Prijs tegels verven

Wat kost het verven van badkamertegel of vloertegels eigenlijk? Als u uw wand of vloertegels wilt laten verven door een huisschilder dan is dit een goedkope of ook wel low budget oplossing om uw badkamer of wc ruimte snel weer een nieuw uiterlijk te geven.

Er zijn wel een paar belangrijke aspecten waar u rekening mee dient te houden.

We hebben hieronder een prijzentabel gemaakt met daarin de soorten verf.

Verf soortPrijs per liter (12m²)Niet vochtige ruimteVochtige ruimte met tegels
Grondverf€ 20,-€ 20,- (voor 1 laag)
Tegelverf€ 35,-€ 70,- (voor 2 lagen)
Tegelverf en grond verf in 1€ 40,-€ 80,- (voor 2 lagen)
Totaal€ 80,-€ 90,-

Soorten badkamerverf inclusief de prijzen.

Deze prijsvergelijking is dus voor een niet vochtige ruimte maar ook voor een vochtige ruimte zoals uw badkamer te behandelen.

 • Vochtige ruimtes zoals de badkamer: Dient u eerst de wandtegels te behandelen met grondverf (1 laag aanbrengen) en daarna pas met de tegelverf (in 2 lagen).
 • Aantal m² per liter verf: U kunt per liter verf ongeveer 12 m² aanhouden om tegels te schilderen.
Badkamer vloer nieuwe look gegeven

Tegels verven nadelen

Ook tegels schilderen heeft zo ze nadelen. Door je tegels in je badkamer te verven omdat u graag deze in een andere kleur wilt hebben zijn de mogelijkheden van het schilderwerk een beetje beperkt.

Bij het plaatsen van nieuwe tegels zal je meer keuze hebben dan het overschilderen van de wand- of vloertegels.

Een ander vervelend nadeel van tegels een andere kleur geven is dat de tegelverf niet op de juiste manier wordt aangebracht. Zo krijgt u last van een loszittende verflaag op uw tegelwerk.

Als men denkt aan tegels verven dan denkt men vaak aan het schilderen van badkamertegels. Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden dan allen dat!

Je kan de tegeltjes achter je keuken schilderen, of je vloertegels in je woonkamer een andere kleur geven. Een belangrijk aspect bij de schilderwerken van tegels is dat u kiest voor de juiste tegelverf!

Mogelijkheden schilderen

Om badkamertegels te verven is wel een speciale verf nodig. Deze verf moet goed hechten, nat mogen worden en tegen warmte kunnen.

U kunt zo op snelle wijze badkamer een flinke opknapbeurt geven door een betonverf of normale verf te gebruiken die uiteraard wel waterafstotend is.

Allerlei soorten kleuren en tinten verf zijn mogelijk bij het verven van uw badkamer.

Dit geeft u dus de mogelijkheid om uw badkamer de uitstraling en kleur te geven die u graag wilt.

Er wordt dan meestal ook een twee componenten verf gebruikt, al dan niet schimmelwerend.

Ontvetten van de tegels

Wanneer u de tegels gaat verven is het van belang dat de tegels geheel ontvet worden. Op een vette ondergrond is het niet mogelijk om goed te schilderen.

Wanneer u dit toch doet zult u zien dat de verf na verloop van tijd los zal laten. Voor een beter hechting is het ook mogelijk om de badkamertegels een beetje te schuren.

Zeker omdat de tegels glad zijn hecht de verf namelijk moeilijk.

Wanneer u de badkamertegels gaat ontvetten kunt u het best wat zuurdere schoonmaakmiddelen gebruiken, dan wordt het oppervlak ruwer en hecht de verf straks beter.

Schilderen tegels werkwijze

Time needed: 1 day.

Waar moet u beginnen met het schilderen? Om ervoor te zorgen dat u een goed begin maakt als u uw betegeling in de badkamer wilt gaan schilderen hebben wij voor u een stappenplan gemaakt.

 1. Ontvet eerst de badkamertegels.

  Start met water en zeep of gebruik een ontvetter. Daarna kan het oppervlak eventueel nog met alcohol nagepoets worden. Het is belangrijk om de tegels goed te ontvetten, anders hecht de grondverf niet goed.ontvetter

 2. Repareer met stucwerk eventueel kapotte tegels.

  Kapotte tegels moeten eerst gerepareerd worden. Dit kan gedaan worden met bijvoorbeeld een vuller. Twee componenten vuller zal steviger zijn. Een component vuller is echter makkelijker aan te brengen.

 3. Schuur de laklaag op de tegels.

  Het opschuren kan met staalwol of met schuurpapier. Een schuurmachine of multitool met schuurkop kan hierbij helpen. De tegels moeten licht worden opgeschuurd dus niet kaal. Zodra de tegels mat beginnen te worden is de tegel voldoende bewerkt. Gebruik redelijk fijn schuurpapier(240g tot 400g) om krassen in de tegels te vermijden. Doe een stofmasker op. Het fijne tegelschuursel is niet goed voor de longen.

 4. Zorg ervoor dat de tegels stofvrij zijn.

  Een stofzuiger met een Hepa filter zal het fijne stof opnemen. Daarna kan met een vochtige doek de rest van het stof opgenomen worden. Spoel de doek tussendoor goed uit zodat het stof niet uitgesmeerd wordt, maar echt verwijderd wordt.

 5. Ontvet voor de zekerheid nog een keer de tegels

  Een natte doek met wat ontvetter zorgt er voor dat de tegels makkelijk vetvrij te krijgen.

 6. Droog de tegels goed af

  Als de tegels en de voegen nog nat zijn zal de verf niet goed hechten. Ook kan het vocht niet goed ontsnappen nadat de grondverf is aangebracht. Natte tegels schilderen kan dus voor schimmel op langere termijn zorgen. Wacht met schilderen tot alles helemaal droog is. Een ventilator in de ruimte plaatsen kan helpen.

 7. Plak alles af.

  De delen die niet geschilderd moeten worden in de badkamer bijvoorbeeld het bad, de douche en de vloer moeten goed afgeplakt worden. Zo krijgt u een net resultaat.

 8. Begin met een laag grondverf aanbrengen.

  Grote delen worden met de roller gesaust. De hoeken kunnen met de kwast gedaan worden. Het is ook mogelijk om het geheel te spuiten. Let er bij spuiten wel op dat de ruimte goed geventileerd is. Ook zal er meer afgeplakt moeten worden bij het spuiten.

 9. Bij droging van de grondverf, lichtjes opschuren.

  Om de toplaag goed te laten hechten aan de grondverf is het belangrijk om de grond laag licht op te schuren. Dit kan met 400g tot 600g schuurpapier. Het hoeft alleen opgeruwd te worden. Hierna moet de oppervlakte opnieuw stofvrij gemaakt worden.

 10. Breng nu de eerste laag tegelverf aan.

  Wederom kan met de roller het grootste gedeelte gedaan worden. De randen worden met de kwast gedaan. Het geheel kan ook gespot worden. Let er op dat bij het spuiten de verf voldoen verdund wordt. Dunnere verf zal eerder uitlopen, het kan dus niet te dik worden aangebracht. Het is bij de eerste laag niet belangrijk dat de verf 100% dekkend is. Als de voegen met de roller niet wordt meegenomen dan kunnen die met een kwast worden gedaan en vervolgens met een roller worden overgeschilderd.

 11. Na droging van de eerste laag kunt u de 2e laag tegelverf of betonverf aanbrengen.

  Tussen de lagen schuren is optioneel. Meer lagen is alleen nodig wanneer de verf nog niet 100% dekkend is.

Oude tegels verven laag multiprimer

De kwaliteit van het uiteindelijke resultaat van oude badkamertegels verven is afhankelijk van de voorbehandeling van de tegels.

Voor het oude badkamertegels verven is de hechting van groot belang.

Dit is omdat het mogelijk is dat oude tegels te glad zijn waardoor de nieuwe verf niet goed hecht.

Ook is het van groot belang bij het oude badkamertegels verven laag multiprimer gebruiken. Dit is een soort primer die gebruikt kan worden, dit zorgt ervoor dat de verf hecht aan de badkamertegels.

Dan is men er zeker van dat de nieuwe verflaag voor langere tijd goed blijft zitten.

Droogtijd

Elke verf heeft zijn droogtijd. Lees goed op de emmers van de grondverf of tegelverf hoeveel droogtijd er tussen de eerste laag en tweede laag zit.

Als u te snel een nieuwe laag aanbrengt kan de verf loskomen en gaan bladeren. De gemiddelde droogtijd van grondverf en betonverf of tegelverf is tussen de twee en drie uur.

Betonverf gebruiken

Een betonlook vloer laten leggen of betonlook laten stucen is tegenwoordig erg populair. Maar als je wat goedkoper uit wilt wezen is de keuze om je tegels te laten schilderen in een betonlookverf helemaal niet zo een slecht idee.

Betonlook verf is echter een antraciet grijze kleur verf wat op een beton kleur lijkt. U kunt hier een 2 componenten betonverf voor gebruiken met 2 verschillende kleuren grijs.

De ervaringen van onze klanten zijn erg positief als onze schilders een betonlook verf gebruiken op tegels. Je tegels in je badkamerruimte laten verven in een betonlookverf is bijna niet te onderscheiden van een stuclaag.

Voor en na

Iedereen is natuurlijk benieuwd naar het eindresultaat van het overschilderen van zijn of haar badkamertegels.

Om u een indruk te geven hoe uw badkamer eruit komt te zien na het schilderen van de wand- of vloertegels hebben wij voor u een foto gemaakt zodat u duidelijk het eindresultaat kunt zien van het schilderwerk van tegels.

Der voor en Erna

Verfsoort voor tegels

Niet elke verfsoort kan worden toegepast op tegels zoals ze bijvoorbeeld bij de Action of Praxis vertellen. Er is een speciale tegelverf op de markt die meer hechting bied dan andere soorten verven.

Vaak word er ook een 2 componenten verf gebruikt die extra hard wordt en zeker goed hecht.

Normale verf kan wel tegen water maar de 2 componenten verf is een verf soort die slijtvast is en u zekerheid geeft dat dit de eerste komende 20 jaar blijft vastzitten.

Ook voor de vloer is er een kleurvaste verf verkrijgbaar. Uiteraard moet deze verf ook slijtvast wezen en is de 2 componenten verf hier erg voor geschikt.

Hoelang deze verf op de vloer meegaat is afhankelijk van mate waarop de vloer gebruikt.

Hoeveel verf heeft u nodig?

Het is wel verstandig van te voren uit te rekenen hoeveel verf er nodig is en reken altijd een beetje extra voor omstandigheden.

Let er ook op dat alle kleurnummers hetzelfde zijn. Zo heeft u voldoende verf en kunt u uw badkamertegels in een egale kleur schilderen.

Verven is niet alleen voordeliger, u kunt ook snel de badkamer weer een andere trendy kleur geven. U kunt het schilderwerk zelf doen of de klus laten uitvoeren door een professionele schilder.

De prijs badkamer tegels schilderen hoeft dus niet zo hoog te zijn als het vervangen van de tegels door nieuwe en het geeft een prachtige resultaat.

Witgeschilderde badkamer
Witgeschilderde badkamer

Bespaar op het verven van je badkamertegels

De prijs voor badkamertegels schilderen ligt veel lager dan de oude tegels laten vervangen door nieuwe.

Het kost alleen multiprimer, nieuwe verf en een paar uur aan schilderwerk.

De prijs badkamer tegels schilderen is afhankelijk van de soort verf en het merk. Laat u over de te gebruiken verf en primer daarom goed informeren bij de verfspecialist of de schilder.

Als u het door ons laat doen weet u in ieder geval zeker dat het goed gebeurd en dat de verf op de badkamertegels lang blijft zitten.

Vraag hier geheel vrijblijvend aan wat badkamertegels kost? En ontvang binnen 2 dagen een prijsindicatie.

Vragen & Antwoorden badkamer verven

Kun je badkamer tegels verven?

goede-schilder

Badkamertegels kan je (mits je dit goed uitvoert) goed verven. Dit komt door de speciale verfproducten voor tegels. Zo kan je met een betonverf je tegels een stoer uiterlijk geven of je tegels in een geheel nieuwe kleur laten schilderen. Lees hier alles over de mogelijkheden van het verven van je badkamer of vloertegels.

Wat kost tegels verven?

schilder

Wilt u uw tegels een andere kleur geven dan kunt u ervoor kiezen uw badkamertegels of vloertegels te laten verven. De gemiddelde kosten voor het verven van tegels liggen tussen de € 12,- en € 25,- per vierkante meter. Lees hier meer over de prijs van het verven van tegels.

Kan je vloertegels schilderen?

Erkende-schilder

Vloertegels zijn goed te schilderen. Mits je deze goed ontvet en schuurt. Voordat u begint met het verven van vloertegels zult u moeten zorgen dat u een goede hechting krijgt tussen de tegels en de nieuwe verflaag. Lees hier hoe je vloertegels kunt verven.

Hoe lang moet tegelverf drogen?

Als u uw tegels gaat schilderen is het belangrijk dat u tussen de eerste en tweede laag een droogtijd aanhoud van tenminste 24 uur. Doet u dit niet dan kan de verf van de tegels gaan afbladderen. Lees hier meer over tegels verven.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!