Sinds 1988

Schilder kosten

Niemand wilt natuurlijk teveel betalen voor het nieuwe schilder project wat u wilt laten uitvoeren door een goedkope schilder.

Of het nu gaat om binnenschilderwerk of buitenschilderwerk de schilder kosten zijn erg belangrijk van te voren te weten.

Leest u op deze pagina alles over de gemiddelde schilder kosten van verschillende schilderwerken in en rondom uw huis en de bespaar tips die wij u geven om zo goedkoop mogelijk uw schilderwerk uit te laten voeren.

schilder-Amsterdam
Buiten schilderwerk

Wanneer is het tijd om een binnen of buiten schilder in te huren? En wat zijn de kosten van het laten schilderen van de binnenkant of buitenkant van uw woning? In de meeste gevallen zal een schilder een uurtarief of vaste m² prijs in rekening brengen voor het nieuwe schilderwerk.

De kosten van schilders starten rond de € 30,- / € 25,- per uur. Hoe moeilijker het schilderproject is hoe duurder het uurloon van de schilders zal worden.

Mocht u een groot binnen of buiten schilderwerk willen laten uitvoeren dan kan er natuurlijk een totaalprijs worden berekend voor het gehele schilder project.

Bij de meeste schildersbedrijven zijn de materialen zoals de verf, afplakpapier, ladders enz inbegrepen in de kosten.

Leest u in ons kostenoverzicht de gemiddelde schilderwerk kosten per uur of per vierkante meter.

Soort werkzaamhedenPrijs per m² inclusief materiaalPrijs per uur inclusief materiaal
Binnenschilder€ 28,- tot aan € 35,-€ 33,- tot aan € 40,-
Sauswerk muren of plafonds€ 10,- tot aan € 15,-N.V.T
Spuitwerk latex of lak€ 6,- tot aan € 12,-N.V.T
Buitenschilder€ 33,- tot aan € 40,-€ 40,- tot aan € 45,-

Besparing!

Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan komt u in een verlaagd btw-tarief van 9% terecht. Normaal gesproken betaald men 21% Btw over de schilder kosten maar met een tussenwoning, hoekwoning of eengezinswoning die ouder is dan 2 jaar bent u dus duidelijker goedkoper uit!!!

Dit is een besparing van maar liefst 12% op uw nieuwe schilderwerk.. Helaas gaat dit voor het schilderen van nieuwbouwwoningen niet op. Lees hier meer over op de pagina het laten schilderen van een nieuwbouwwoning.

Professioneel maar toch goedkoop!

Wilt u graag de kosten weten van een professionele schilder? Onze schilders van de Schilder-Concurrent uit Amsterdam hebben de ervaring waar u naar op zoek bent!

De gemiddelde betaalbare schilder offerte die bij ons automatisch berekend wordt ligt tussen de 900,- en 1500 euro.

Natuurlijk zijn er ook kleinere schilder klussen waar het om enkele honderden euros gaat. Afhankelijk hoeveel schilderwerk er geschilderd moet worden kan ons schildersbedrijf voor u de scherpste prijs analyse maken.

Alles wat u wilt weten over de schilderkosten vind u terug op deze informatiepagina. Ook geven wij u de mogelijkheid om door te kunnen klikken en meteen de prijs te laten berekenen via ons offerte systeem.

Op deze pagina vind u een overzicht van algemene schilderkosten informatie. Voor meer informatie kunt u altijd doorklikken naar een specifieke pagina of zelfs uw prijs berekenen.

binnenschilder

Prijsvoorbeeld schilderwerk

Welke keuze beïnvloed de schilder kosten eigenlijk? Zoals aangegeven is in de bovenstaande prijstabel ziet u de gemiddelde kostprijs per m² schilderwerk.

Maar wat betekend dit nu voor de gehele totaalprijs van het nieuw uit te voeren schilderwerk? Door de onderstaande prijsvoorbeelden te geven kunt u de kosten van het schilderproject beter begrijpen en berekenen.

Meest gekozen schilderwerk door onze klanten:
Als je al je kozijnen aan de binnenkant van de woning laat schilderen, ben je inclusief verf en materiaal € 850,- kwijt.

Schilderwerk van grote oppervlaktes zoals muren en plafonds:
Zoek jij een huisschilder om je plafond te laten witten? Voor een plafond van 60 m² komt dit al snel uit op € 425,- inclusief latexverf en de materialen.

Gedetailleerd ( moeilijk ) schilderwerk:
Het laten schilderen van 2 trappen met elk 15 treden, kost € 590,- inclusief verf en de materiaalkosten.

schilder-kosten-berekenen
Verven van een plafond

Prijsopbouw schilder kosten

Uiteraard heeft de keuze van het schildersbedrijf die u kiest een grote invloed op de prijs. Ieder schildersbedrijf of schilder die u inhuurt heeft zijn eigen tarieven en prijzen per uur.

Kiest u of zoekt u een goedkope schilder of wilt u juist een schilder die wat duurder is met een zeer hoge kwaliteit schilderwerk? Om de kosten van schilders te achter halen kunt u het beste schilderwerk offertes aanvragen.

Op deze manier kunt u het schildersbedrijf kiezen wat bij u past prijstechnisch en zal u nooit teveel betalen voor het opnieuw schilderen van uw woning.

Zo heeft u vele keuzes zoals het kiezen voor:

Vergelijk onze kosten van schilders met die van andere schildersbedrijven en u zult zien dat wij het voordeligste schildersbedrijf van Nederland zijn!!!!

1: Binnenschilder kiezen

Wat kost een binnenschilder en hoe werken binnenschilders de binnenkant van uw huis af? Wij vertelde u al eerder dat een binnenschilder rond de € 30,- per vierkante meter en € 40,- per uur berekend.

Maar waarom deze verschillende prijzen? Als het schilderwerk wat uitgevoerd moet worden erg gedetailleerd is dan zal er een prijs per uur berekend worden.

Bij grotere oppervlaktes zoals het schilderen van muren en plafonds berekend de schilder een prijs per m². Leest u hieronder de meest gekozen prijzen en de 5 meest voorkomende vormen van schilderwerk in huis.

Hier berekenen wij als voorbeeld de trappen, kozijnen per uur en de muren en plafonds per vierkante meter.

SchilderwerkPrijs inclusief materiaalkosten Werkwijze schilder
Trap laten schilderen € 250,- tot aan € 600,-Schoonmaken, schuren 1x witten en schilderen
Dakkapel laten schilderen€ 375,- tot aan € 830,-Zijpaneel, zijbalk en dakkapel incl kozijnen & ramen
Kozijnen laten schilderen€ 450,- tot aan € 1.600,-Vanaf 6 m² tot aan alle buitenkozijnen van je woning
Deuren laten schilderen€ 250,- tot aan€ 1.750,-Vanaf 1 deur tot aan 38 deuren & deurposten
Plafond laten schilderen€ 200,- tot aan € 1.400,-Vanaf 25 m² tot aan 40 m² inclusief gehele keuken schilderen met keukenkastjes
schilder-kosten

2: Buitenschilder kiezen

Buitenschilderwerk en het inhuren van een buitenschilder kost altijd iets meer. Dit komt omdat buitenschilders rekening moeten houden met de weersomstandigheden en hele andere verf gebruiken dan de binnenkant van uw huis.

Ook zullen buitenschilders steigers of een hoogtewerker moeten gebruiken om zo makkelijker bij uw boeidelen of dakkapel te komen. Een buitenschilder kost gemiddeld tussen de € 30,- en € 40,- per uur.

Buiten deze kosten kan een buitenschilder ook een totaalprijs maken voor de hele woning te schilderen schilderen aan de buitenkant. U kunt zo gemakkelijk een onderhoudscontract laten maken voor het schilderwerk buiten om uw huis.

De prijzen hieronder in de kostentabel zijn voor gemiddelde woningen, dus de totaalprijs voor het laten schilderen van jouw woning kan natuurlijk wel iets afwijken.

Wilt u al het oude schilderwerk laten verwijderen van uw woning? Houd dan rekening dat u ongeveer de dubbele kostprijs kwijt bent van de onderstaande prijzen.

Soort woningBuitenschilderwerk kosten incl materiaalkosten & Btw
Appartement laten schilderen€ 900,-
Tussenwoning laten schilderen€ 1.400,-
Hoekhuis of 2 onder 1 kap laten schilderen€ 2.900,-
Vrijstaand huis laten schilderen€ 5.800,-

3: Winterschilder kiezen

Vele mensen kiezen voor de goedkoopste optie als ze hun huis willen laten schilderen. Een winterschilder inhuren om je woonhuis in de winter opnieuw te laten schilderen is inderdaad een stuk voordeliger.

Winterschilders geven u het prijsvoordeel omdat de meeste schilders in de wintermaanden weinig tot geen buitenschilderwerken hebben om uit te voeren.

De meeste winterschilders geven in de winters een gemiddelde korting van 15% tot aan 35%. Andere schildersbedrijven bieden weer korting aan op het uurloon van hun schilders. Denk hierbij aan kortingen van 10 euro per uur.

De kwaliteit van het schilderwerk is zeker niet minder dan bij normaal schilderwerk. Omdat onze winterschilders met speciale verf voor lagere temperaturen werken is de kwaliteit even hoog als normaal. Echter kunnen onze winterschilders niet uw woning aan de buitenzijde schilderen met vorst of neerslag zoals regen of sneeuw.

4: Welke verf kiezen

Of u een trap wilt laten schilderen of u wilt uw buitenkozijnen opnieuw in de verf laten zetten de soort verf en de kwaliteit hiervan is erg belangrijk. In de onderstaande prijzentabel ziet u de meest gangbare verfprijzen per liter.

Ook vertellen wij u het verbruik (hoeveel vierkante meter u per liter verf kunt schilderen)

Soort verf & merkPrijs per liter Aantal m² (per liter)Bijkomend
Grondverf (Sigma)€ 18,- tot € 38,-8 – 12Hechting en onderlaag
Beits en lak (Sigma)€ 18,- tot € 50,-10 – 16Afwerking laag
Dekkende verf (Sigma)€ 18,- tot € 45,-3 – 16 *Binnen & buitenverf
Latex (Sigma)€ 4,- tot € 14,-3 – 10Voor muren en plafonds

Hierboven gaan wij uit van het verfmerk Sigma. Sigma is een kwaliteits verf wat de meeste schildersbedrijven gebruiken om woningen te schilderen.

Grondverf laten aanbrengen

Als je meerdere lagen dekkende verf nodig heeft dan is het van groot belang dat u eerst een laag grondverf aanbrengt.

Duurdere merken verf bevatten meer kleurpigment zodat deze een betere deklaag geven dan de goedkopere verfsoorten. Uiteindelijk bent u door een goedkope verf te gebruiken net zo duur uit als u een verfsoort koopt die duurder is.

Naast de veel gebruikte verfsoorten zijn er ook de specialeverf soorten. Lees hieronder de kosten van de 3 meest gebruikte soorten:

Speciaalverf soortenPrijs per liter verf
Magneetverf (muur)€ 33,- tot aan € 45,-
Metallic- of glitterverf (muur)€ 18,- tot aan € 34,-
School- of krijtbordverf (muur)€ 33,- tot aan € 58,-

Grotere oppervlaktes schilderen

Bij het laten schilderen van grotere oppervlaktes zijn er 2 schildertechnieken waaruit u kunt kiezen die goedkoper uitvallen.

  • Spuitwerk ( latexverf spuiten )
  • Sauswerk ( rollen met de roller

Het sauswerk voor wanden en plafonds kost gemiddeld tussen de € 8,- en € 12,- per m². Spuitwerk van latexverf kost daar in tegen rond de € 6,- per m² een stuk goedkoper dus!!

(Mocht het zo wezen dat de eerste laag van de latexverf niet goed dekt door bijvoorbeeld nicotine aanslag of roet en ernstige vervuiling dan zullen er 2 lagen aangebracht moeten worden wat de kosten doen oplopen)

Binnenschilderwerk kosten

Voor binnenschilderwerk wordt meestal een m² prijs aangehouden. Om een prijs te berekenen is het dus handig om de woning in te meten.

Het inmeten van de woning is niets meer of minder dan het opmeten van alle muren. Zo weten we hoeveel meter er geschilderd moet worden.

De m² prijs voor binnenschilderwerk is een gemiddelde berekening:

Soort schilderwerkgemiddelde m² prijs
binnenschilderwerk€ 30,-
Binnen spuitwerk€ 15,-
Binnen sauswerk€ 20,-

Vaak kan er ook een combinatie van schilderen, spuiten of sauzen gedaan worden. Dan kan er een combinatie prijs gemaakt worden waardoor de m² prijs omlaag gaat.

Als stijlregel kunt u er vanuit gaan dat het schilderwerk goedkoper zal worden wanneer u veel muren zonder decoraties heeft. Lange gladde muren kunnen snel geschilderd worden.

Ornementen, deurposten of raamkozijnen nemen meer tijd in beslag en zullen de m² prijs omhoog drijven.

Kostprijs schilder

Een schilder kunt u al vinden en inhuren vanaf een paar 10tjes. Pas wanneer de klus groter en tijdrovender wordt zal de klus meer gaan kosten.

Zowel een binnen als een buitenschilder kost 30-40,- euro per uur.

Schilders met meer ervaring zullen een lagere m² prijs kunnen hanteren bij een gelijkblijvend uurtarief. Door de extra ervaring kunnen zij namelijk efficienter werken.

De m2 prijs kan soms wel onder de 10,- euro zijn. Zeker als het een grotere klus is waar veel spuit en sauswerk gedaan kan worden.

In principe zijn schilders in de winter iets goedkoper dan in de zomer. In de winter hebben schilders het namelijk minder druk. Hierdoor werken ze tegen een lager tarief om toch nog klussen binnen te halen.

Meer informatie over de schilder kosten en kosten van schilders is te vinden op onze website. U kunt er ook voor kiezen om direct uw prijs te berekenen in onze kostencalculator.

schilder-offerte

Uurtarief schilder

Een schilder zal 30,- tot 40,- euro per uur rekenen. Vaak is het tarief in de winter wat lager dan in de zomer.

Vroeger waren poolse schilders nog erg goedkoop. Inmiddels zijn de prijzen van poolse of nederlandse schilders erg naar elkaar toe getrokken.

Het heeft dus niet veel nut meer om voor een poolse, bulgaarse of hongaarse schilder te gaan. Zeker niet als u garantie op uw schilderwerk verwacht.

Een uitgebreid overzicht van schilders uurtarieven is op de pagina uurtarief schilder te vinden. Op deze pagina kunt u ook rekenvoorbeelden vinden voor veelvoorkomende klussen.

Goedkope Schilder nodig? Bespaar op de kosten

Besparen op schilderkosten is iets wat iedereen wil. Het belangrijkste is dat u de juiste schilder vind. Vraag daarom offertes aan bij verschillende bedrijven. Een offerte bij ons bedrijf kunt u aanvragen via het offerteformulier.

Daarbij zijn er nog flink wat zaken waar u zelf rekening mee kunt houden om de kosten te drukken:

  • Voer een deel van het voorwerk zelf uit. Denk bijvoorbeeld aan schuren of afplakken. Dit scheelt de schilder tijd en dus geld.
  • Schilder in het laagseizoen. In de zomer zijn schilders over het algemeen 25% duurder. Besparen kan dus buiten het seizoen.
  • Ga voor een schilder die zijn diensten online aanbiedt. Schilders die enkel offline werken zullen het moeten hebben van mond tot mond reclame. Hierdoor zullen zij niet op prijs concurreren.
  • Vraag voldoende offertes aan. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken krijgt u een referentiekader voor de prijzen

Laagste prijs schilderen

De laagste prijs voor schilderen is rond de 30,- euro per uur. Zeker in het laagseizoen zijn schilders voor deze tarieven best te vinden.

Het schilderen per m² wordt goedkoper op het moment dat er voor een goedkopere methode gekozen wordt. Denk bijvoorbeeld aan spuiten in plaats van schilderen. Zo kan de m² prijs vaak wel gehalveerd worden.

Voor de aller laagste prijs kunt u het offerte formulier invullen. U kunt dan in 2 minuten uw prijs berekenen.

Vragen & Antwoorden

Wat kosten schilders nu eigenlijk?

De kosten van schilders zijn afhankelijk van wat voor soort schilderwerk ze moeten uitvoeren. Leest u op deze pagina alles over de gemiddelde prijzen van schilders of bereken uw prijs voor uw schilderwerk in 1 minuut!!

Is een schilder van de Schilder-Concurrent goedkoper?

Wij kunnen u vertellen dat ons schilderwerk 20 tot aan 30% goedkoper is dan bij andere schildersbedrijven. Om hier achter te komen vraag geheel vrijblijvend de prijzen aan.

Wat kost een schilder per uur in 2021?

Het uurloon van een schilder ligt gemiddeld tussen de 30,- en 40,- euro per uur. Afhankelijk of u een binnenschilder of buitenschilder nodig heeft kan het uurtarief verschillend zijn.

Wat kost een schilder buiten?

Buitenschilders zijn altijd iets duurder dan binnenschilders. Een buitenschilder is afhankelijk van de weersomstandigheden en zal ook hele andere verf gebruiken. Lees hier alles over de kosten van buiten en binnen schilders.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!