schilder kosten

U bent benieuwd naar de kosten van een professionele schilder? Onze schilders hebben ruime ervaring en kunnen u dus goed vertellen waar u in iedere situatie op kunt rekenen.

De gemiddelde schilder offerte is 1500 euro. Er zijn echter ook schilderklussen van enkele 10tjes of van duizenden euro’s. De prijs is sterk afhankelijk van het type klus.

Op deze pagina vind u een overzicht van algemene schilderkosten informatie. Voor meer informatie kunt u altijd doorklikken naar een specifieke pagina of zelfs uw prijs berekenen.

Snel een prijsindicatie?

Binnenschilderwerk kosten

Voor binnenschilderwerk wordt meestal een m2 prijs aangehouden. Om een prijs te berekenen is het dus handig om de woning in te meten.

Het inmeten van de woning is niets meer of minder dan het opmeten van alle muren. Zo weten we hoeveel meter er geschilderd moet worden.

De m2 prijs voor binnenschilderwerk is gemiddeld:

Soort schilderwerkgemiddelde m2 prijs
binnenschilderwerk30
Binnen spuitwerk15
Binnen sauswerk20

Vaak kan er ook een combinatie van schilderen, spuiten of sauzen gedaan worden. Dan kan er een combinatie prijs gemaakt worden waardoor de m2 prijs omlaag gaat.

Als stijlregel kunt u er vanuit gaan dat het schilderwerk goedkoper zal worden wanneer u veel muren zonder decoraties heeft. Lange gladde muren kunnen snel geschilderd worden.

Ornementen, deurposten of raamkozijnen nemen meer tijd in beslag en zullen de m2 prijs omhoog drijven.

Meer informatie over de kosten van binnenschilderwerk kunt u vinden op de informatiepagina binnenschilderwerk.

Schilder kosten/kosten schilder

Een schilder kunt u al inhuren vanaf een paar 10tjes. Pas wanneer de klus groter en tijdrovender wordt zal de klus meer gaan kosten.

Zowel een binnen als een buitenschilder kost 30-40 euro per uur.

Schilders met meer ervaring zullen een lagere m2 prijs kunnen hanteren bij een gelijkblijvend uurtarief. Door de extra ervaring kunnen zij namelijk efficienter werken.

De m2 prijs kan soms wel onder de 10 euro zijn. Zeker als het een grotere klus is waar veel spuit en sauswerk gedaan kan worden.

In principe zijn schilders in de winter iets goedkoper dan in de zomer. In de winter hebben schilders het namelijk minder druk. Hierdoor werken ze tegen een lager tarief om toch nog klussen binnen te halen.

Meer informatie over schilder kosten en kosten schilder is te vinden op de informatiepagina’s. U kunt er ook voor kiezen om direct uw prijs te berekenen in onze kostencalculator.

Uurtarief schilder

Een schilder zal 30 tot 40 euro per uur rekenen. Vaak is het tarief in de winter wat lager dan in de zomer.

Vroeger waren poolse schilders nog erg goedkoop. Inmiddels zijn de prijzen van poolse of nederlandse schilders erg naar elkaar toe getrokken.

Het heeft dus niet veel nut meer om voor een poolse, bulgaarse of hongaarse schilder te gaan. Zeker niet als u garantie op uw schilderwerk verwacht.

Een uitgebreid overzicht van schilders uurtarieven is op de pagina uurtarief schilder te vinden. Op deze pagina kunt u ook rekenvoorbeelden vinden voor veelvoorkomende klussen.

Goedkope Schilder nodig? Bespaar op de kosten

Besparen op schilderkosten is iets wat iedereen wil. Het belangrijkste is dat u de juiste schilder vind. Vraag daarom offertes aan bij verschillende bedrijven. Een offerte bij ons bedrijf kunt u aanvragen via het offerteformulier.

Daarbij zijn er nog flink wat zaken waar u zelf rekening mee kunt houden om de kosten te drukken:

  • Voer een deel van het voorwerk zelf uit. Denk bijvoorbeeld aan schuren of afplakken. Dit scheelt de schilder tijd en dus geld.
  • Schilder in het laagseizoen. In de zomer zijn schilders over het algemeen 25% duurder. Besparen kan dus buiten het seizoen.
  • Ga voor een schilder die zijn diensten online aanbiedt. Schilders die enkel offline werken zullen het moeten hebben van mond tot mond reclame. Hierdoor zullen zij niet op prijs concurreren.
  • Vraag voldoende offertes aan. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken krijgt u een referentiekader voor de prijzen

Laagste prijs schilderen

De laagste prijs voor schilderen is rond de 30 euro per uur. Zeker in het laagseizoen zijn schilders voor deze tarieven best te vinden.

Het schilderen per m2 wordt goedkoper op het moment dat er voor een goedkopere methode gekozen wordt. Denk bijvoorbeeld aan spuiten in plaats van schilderen. Zo kan de m2 prijs vaak wel gehalveerd worden.

Voor de aller laagste prijs kunt u het offerte formulier invullen. U kunt dan in 2 minuten uw prijs berekenen.

Snel een prijsindicatie?

Schilder-Concurrent
Bouke Klijn

Bouke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!