Laagste prijs schilderen

De laagste prijs voor schilderen is soms lastig te vinden. Er zijn enorm veel aanbieders. Ziet u door de bomen het bos niet meer?

Geen zorgen! Wij weten precies hoe u zoveel mogelijk kosten kan besparen op een professionele schilder.

De laagste prijs voor schilderen kun je vinden door zoveel mogelijk offertes aan te vragen bij gecertificeerde schildersbedrijven.

Door te vergelijken kunt u de meest aantrekkelijke optie kiezen die het beste bij uw klus past.

Natuurlijk wilt u niet teveel betalen voor een schilder. Wij van de Schilder-Concurrent bieden hoge kwaliteit schilderwerk voor een lage prijs.

Wij zijn van mening dat schilderwerk aantrekkelijk moet zijn voor iedere portemonnee.

In dit artikel duiken we dieper in op de kosten voor een schilder voor het buitenschilderwerk en het binnenschilderwerk. Zo gaat uw huis straks weer als nieuw aanvoelen!

Snel een prijsindicatie?

Goedkope schilder vinden

Een goedkope schilder vinden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wij adviseren u om vooral opzoek te gaan naar schilders bij u in de regio.

Dit scheelt namelijk weer op de reiskosten. Een schilder werkt met drie tarieven: een uurtarief, een tarief per vierkante meter /m2 of een totaalprijs.

Het tarief is geheel afhankelijk van de klus. Voor grotere oppervlakten wordt meestal een tarief per m2 gevraagd terwijl voor een dakkapel verven of kozijnen schilderen meestal een tarief per uur wordt gevraagd.

Dit zijn immers gecompliceerdere klussen.

U kunt ook zelf de kwast pakken en aan de slag gaan. Toch raden wij dit af, wanneer u niet de ervaring heeft. Het is belangrijk om enige voorkennis te hebben, evenals ervaring.

Heeft u deze ervaring niet? Dan adviseren wij u om de klus uit te besteden.

Zo weet u honderd procent zeker dat de klus in een keer goed gebeurd.

Tijd is ook geld. Dus in zekere zin scheelt het u ook geld. Een schilder kunt u al heel voordelig inhuren. Zo heb de laagste prijs voor schilderen.

deuren-schilderen

Laagste prijs voor een professionele schilder?

U kunt u al heel voordelig een goede vakman inhuren voor uw schilderklus. Wij vinden het belangrijk dat u niet de hoofdprijs hiervoor hoeft te betalen.

Hieronder laten wij u prijsindicatie zien voor de kosten van een schilder.

Op het internet staat talloze informatie over de prijzen voor een schilder. Zoek niet verder!

Hieronder hebben wij een duidelijk overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten voor een schilder:

Type schilderwerkTotaalprijs
Buitenschilder 
Per m²€ 34 – € 40
Per uur€ 40 – € 48
Binnenschilder 
Per m²€ 29 – € 33
Per uur€ 34 – € 40
Spuitwerk per m²€ 5 – € 10
Sauswerk per m²€ 10 – € 16

De kosten zijn inclusief btw en materiaalkosten. Uiteraard kan de prijs voor u schilderklus hier iets van afwijken. Iedere klus is weer anders.

De laagste prijs voor schilderen? Vraag offertes aan!

Goedkope schilder inhuren met goede service

De service van een schilder wordt nog weleens onderschat. Wij zijn van mening dat goede service heel belangrijk is voor de gehele schilderklus.

Helaas zijn er een aantal spelers actief die daar anders over denken. Vaak bieden deze zwart betaalde schilders waardeloze kwaliteit voor idioot lage prijzen. Echter is het uiteindelijk duurder.

U moet immers binnen een mum van tijd opnieuw een schilder inhuren. Zo heeft u wel de laagste prijs voor schilderen, maar niet beste kwaliteit.

Daarom is het goed om van tevoren goed te kijken naar de garantiemogelijkheden van de schilder die u inhuurt voor de klus.

Gecertificeerde schilders hebben altijd gedegen garantiemogelijkheden. Zoals het hoort. Mocht er iets mis gaan; dan kan de schilder het snel voor u oplossen.

Betaalbaar schilderwerk

Wilt u nog meer korting op het schilderwerk? Combineer! Combineren is dé oplossing voor nog meer korting op het schilderwerk.

Combineer bijvoorbeeld het binnen- en buitenschilderwerk. De schilder kan op deze manier een mooie totaalprijs voor u maken.

U kunt ook kijken of uw buren ook een schilder nodig hebben. Wanneer u de klus laat combineren met uw buren kunt u nog meer korting krijgen op de kosten van een schilder. Daarnaast ziet uw straat er weer fonkelnieuw uit.

Zoekt u een goedkope schilder in Amsterdam of een goedkope schilder in Rotterdam of Utrecht?

Kijk vooral bij u in de regio voor een betaalbare schilder. Dit scheelt namelijk op de reiskosten. Schildersbedrijven hebben meestal meerdere schilders in dienst.

Hierdoor zijn ze flexibel inzetbaar en kunnen ze grote opdracht aannemen. Bij een zzp schilder of een zwartwerker heeft u deze mogelijkheden niet. Vooral aan zwartwerkers kleven een hoop nadelen.

Zeker wanneer het aankomt op de kwaliteit en de garantie.

De tarieven van een zzp schilder liggen vaak lager dan die van een schildersbedrijf. De zzp schilder is echter in zijn eentje, daardoor zijn er minder mogelijkheden, die een schildersbedrijf u wel kan aanbieden.

buitenschilderwerk5

Zwart betaalde schilder

De zwartwerker of zwart betaalde schilder kost gemiddeld 12 euro per uur. Dat is natuurlijk super goedkoop.

Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dat is het ook. Het tarief van deze Poolse schilders ligt een stuk lager dan die van de Nederlandse schilders.

Voor een erkende schilder betaal je meestal rond de 30 euro per uur.

Goedkoop is duurkoop. Helaas is de kwaliteit van zwart betaalde schilder erg slecht. De afwerking rammelt, evenals de gehele kwaliteit.

Doordat de schilder zwart worden uitbetaalde is er vrijwel geen garantie. Ook qua verzekeringen kunt u nergens op terugvallen.

Wanneer je een zwart betaalde schilder inhuurt kunt u dus best wel risico lopen.

Het is vooral belangrijk dat u met het nieuwe schilderwerk nog jaren vooruit kan. Niet dat binnen 2 jaar weer een schilder moet inhuren.

Dat is ontzettend zonde van het geld.

Wanneer u een gecertificeerde schilder inhuurt weet u honderd procent zeker dat u de beste kwaliteit in huis haalt. Én dat u nog jarenlang kan genieten van het nieuwe schilderwerk in uw woning.

Snel een prijsindicatie?

Lage btw-tarief voor laagste prijs schilderen

Heeft u een huis die ouder is dan 2 jaar? Ja? Gefeliciteerd! Dan komt u in aanmerking voor het btw-tarief van 9 procent oftewel: het lage btw-tarief! Dit kan fors schelen op de eindprijs van het schilderwerk.

Wanneer u een nieuwbouwhuis heeft moet u helaas wel het btw-tarief van 21 procent betalen voor de kosten van een schilder.

We hebben dit lage tarief te danken aan de afbouwsector. Het had te maken met de kosten voor renovatiewerkzaamheden.

Hierdoor zijn de kosten van de btw verlaagd naar het lage tarief. Uw moet dan wel een woning hebben die ouders is dan 2 jaar.

Wilt meer weten over de btw en zit u nog met vragen? Neem dan een kijkje op de website van de belastingdienst.

Besparen op de kosten schilderen

De meeste schilderklussen worden uitgevoerd in de zomerperiode. Van eind maart tot halverwege september.

In de koude wintermaanden kunt u echter ook een schilder inhuren. Doordat schilders rond deze tijd minder werk hebben, kan dat al zeer voordelig.

Een winterschilder schildert in de koude wintermaanden. Dankzij speciale technieken kan hij alsnog buiten voor u aan de slag gaan.

Zo gaat u met frisse kleuren het voorjaar in.

Een andere bespaartip: vraag meerdere offertes aan. Vraag bij minimaal 4 schildersbedrijven een offerte aan.

Zo kunt u de offertes met elkaar vergelijken. Door te vergelijken ziet u direct welke schilder het voordeligst voor u is en wie er het beste bij u klus past. Soms kan dit tot wel 45 procent schelen op de kosten!

Lees van tevoren referenties en reviews van de schildersbedrijven voordat u offertes gaat aanvragen.

Het aanvragen van offertes is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Zo heeft u alle vrijheid om u te oriënteren op de beste prijs voor het schilderwerk in uw woning.

Het kan ook schelen door alvast voorbereidende maatregelen te treffen voordat de schilder komt.

Denk hier aan het schoonmaken van de ondergrond met een schoonmaakmiddel of een ontvetter.

Maar ook reparaties: scheurtjes, oneffenheden en blaasjes wegwerken. De ondergrond is de fundering voor het schilderwerk.

Het scheelt enorm als deze al redelijk strak is!

over-schilderen-buitenkant-woning

Latex spuiten

De tijd staat niet stil. Ook niet in de wereld van het schilderwerk. En dat is maar goed ook. Naast het klassieke sauzen zijn er verschillende verftechnieken. Latex spuiten is een relatief nieuwe techniek.

De verf wordt onder hoge druk verneveld met een speciale latexspuit. De verf wordt op deze manier gelijkmatig aangebracht.

Het gevolg is dat de verf binnen een mum van tijd op uw muren en plafonds zit.

Wel is het zaak om alles goed af te plakken. Strepen en banen zijn voorgoed verleden tijd. Het resultaat is hoe dan ook strak en egaal.

Doordat dit snel en effectief kan is de prijs voor latex spuiten verrassend laag

Hoge kwaliteit schilderwerk voor een lage prijs

Hoe groter u schilderklus is, hoe meer korting u krijgt! Wij adviseren u vooral om zaken te combineren. Dit kan binnen- en buitenschilderwerk zijn of zelfs een samenwerking met uw buren.

Wanneer de schilders bijvoorbeeld alle gevels onder handen nemen. Er is veel mogelijk.

Vraag altijd meerdere offertes aan bij minimaal 4 verschillende schildersbedrijven.

Zo kunt tot wel 45 procent korting krijgen op de totale kosten. Zit u nog met vragen? Geen probleem! Op deze website hebben wij de meest uiteenlopende artikelen geschreven over schilderwerk.

Bijvoorbeeld over de gevel schilderen, plafond verven, trap schilderen en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindig!

Hoe is het mogelijk dat wij de laagste prijs kunnen rekenen voor uw schilderwerk?

  1. Onze schilders zorgen voor een efficiënte werkwijze.
  2. Alle schilders zijn gediplomeerd.
  3. Wij kopen onze materialen slim (scherp) in.
  4. Onze schilders bieden een hoge kwaliteit en werken snel.
  5. Onze schilders geven de juiste service.

Als je als schilder over voldoende vaardigheden bezit en je werkt met het beste gereedschap en de beste verf dan creëer je een prachtig eindresultaat.

Het spreekwoord; goed gereedschap is het halve werk, gaat bij schilderwerk zeker op. Zo krijgt u de laagste prijs voor schilderen.

Schilderwerk voor een betaalbare prijs met een goede schilder

Wilt u onze prijs weten voor schilderwerken? Neem dan vandaag contact met ons op. Wij staan u graag te woord. 

Wilt u ook de kwaliteit, vakkundigheid, service en prachtig schilderwerk ervaren van de Schilder- Concurrent?

U kunt uiteraard een offerte via ons offerte systeem aanvragen, binnen maximaal twee werkdagen bent u in het bezit van een kostenspecificatie.

Mocht u tevreden over onze prijsstelling zijn dan hopen wij snel voor u aan de slag te mogen gaan.

Schilder-Concurrent
Bouke Klijn

Bouke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!