Sinds 1988

Wat kost schilderen?

De laagste prijs om zo goedkoop mogelijk je huis te laten verven is soms lastig te vinden. Er zijn enorm veel schildersbedrijven die met hun m² prijzen of uurtarief stunten op het internet.. Zo ziet u door de bomen het bos niet meer?

Geen zorgen! Wij van de Schilder-Concurrent weten precies hoe u zoveel mogelijk op de kosten van een schilder kunt besparen.

De gemiddelde kosten van de meeste schilders liggen rond de € 30,- en € 40,- per uur. Ook kunnen schilders een prijs calculatie maken per m².

De meeste berekeningen van schilderwerken zijn inclusief de materiaalkosten, arbeidsloon en de Btw.

schilder-offerte

Wat kost een schilder voor het buitenwerk?

Hoe duur is buitenschilderwerk en wat kost een buitenschilder? Als u uw buitenschilderwerk van uw huis opnieuw wilt laten schilderen dan is dit uiteraard niet alleen maar om uw huis er mooi uit te laten zien. Buitenschilderwerk geeft een bescherming tegen het rotten van uw houten gedeeltes van uw woonhuis zoals:

  • Kozijnen
  • Deuren
  • Boeilijsten
  • Dakkapellen

Het nieuwe schilderwerk zal uw houten kozijnen, deuren enz beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Buitenwerk wordt op een hele andere manier uitgevoerd dan binnenschilderwerk.

Ook de gemiddelde prijzen van buitenschilderwerk liggen hoger dan die van het binnen laten schilderen. Maar wat kost buitenwerk nu exact?

BuitenwerkPrijs calculatieHoe?
Voordeur laten schilderen€90,-Schuren, gronden, 1x aflakken
Achterdeur laten schilderen€70,-Schuren, gronden, 1x aflakken
Raamkozijn laten schilderen€25,-Schuren, gronden, 1x aflakken
Tussenwoning laten schilderen€1.300,-Schuren, gronden, 1x aflakken
Appartement laten schilderen€1000,-Schuren, gronden, 1x aflakken
Hoekwoning laten schilderen€2.600,-Schuren, gronden, 1x aflakken
Vrijstaand huis laten schilderen€4.500,-Schuren, gronden, 1x aflakken

Mocht uw voorkeur dan toch uitgaan naar het uurtarief van de schilder die u heeft gekozen dan kan dit in goed overleg met het schildersbedrijf.

Een uurtarief afspreken met een goedkope schilder wordt vaak gedaan bij het schilderen van kleinere klusjes. Denk hierbij aan een buitenmuurtje schilderen of het verven van een kunststofkozijn.

Het gemiddelde uurtarief van buitenwerk laten overschilderen ligt gemiddeld tussen de €25,- en €35,- per uur. Bij een m2 prijs zal dit tussen de €10,- en €25,- liggen. deze kostprijzen zijn inclusief de btw.

wat-kost-schilderen?
Buitenschilder

Wat kost een heel huis laten schilderen?

Als uw bestaande woning of nieuwbouwwoning toe is aan een nieuwe laag verf dan is het belangrijk voor u te weten wat dit gaat kosten.

Gemiddeld kost het laten schilderen van je woonhuis tussen de € 2.000,- en € 3.500. Deze genoemde bedragen zijn niet alleen maar voor het uitgevoerde schilderwerk maar ook voor de materiaalkosten, het schuren, plamuren en ontvetten van de te schilderen gedeeltes van uw huis.

De uiteindelijke prijs zal hoger of lager uitkomen omdat niet elke woning het zelfde is. Elk type woning heeft een andere oppervlakten wat geschilderd moet worden. Leest u hier de onderstaande prijs calculatie voor het schilderen van verschillende type woningen.

Type woningGemiddelde calculatieprijs Met of zonder…
Buitenkant huis opnieuw laten schilderen tussenwoning€ 1.100,- tot aan € 2.600,-Zonder dakkapel schilderen
Buitenkant huis opnieuw laten schilderen tussenwoning€ 1.500,- tot aan € 3.500,-Met dakkapel laten schilderen
Buitenkant huis opnieuw laten schilderen hoekwoning€ 1.400,- tot aan € 2.900,-Zonder dakkapel schilderen
Buitenkant huis opnieuw laten schilderen hoekwoning€ 1.800,- tot aan € 3.800,-Met dakkapel laten schilderen
Gevel opnieuw laten schilderen: 70 m²€ 2.000,- tot aan € 2.300,-n.v.t
Kozijnen huis opnieuw laten schilderen € 450,- tot aan € 1.700,-Vanaf 5 m² of alle buiten kozijnen schilderen
Deuren huis opnieuw laten schilderen prijs€ 250,- tot aan € 1.100,-Vanaf 1 tot er met 18 deuren
Ramenkozijnen opnieuw laten schilderen€ 20,- tot aan € 270,-Vanaf 3 tot aan 45 meter

Wat kost binnenschilderwerk?

Niemand wil teveel betalen voor het binnenschilderwerk van je woonhuis. Het is daarom belangrijk om je van te voren goed te verdiepen in de schilder kosten. Dit is een zeer belangrijke stap en verstandig om te doen anders zou u het net zo goed zelf kunnen doen.

Maar wat kost een binnenschilder en wat zijn de gemiddelde kosten van binnen schilderwerken? Zoals wij al aangegeven hebben kost een gemiddelde binnenschilder tussen de € 30,- en € 45,- per uur.

Waarom deze prijzen zo verschillend zijn komt omdat gedetailleerd schilderwerk per uur wordt berekend en grotere oppervlaktes zoals muren en plafonds schilderen per vierkante meter.

Hieronder ziet u in onze calculatietabel de meest voorkomende prijzen met de meest voorkomende oppervlaktes die bij binnenschilderwerk voorkomen.

Te schilderenGemiddelde calculatieprijsWerkwijze binnenschilder
Trap laten schilderen€ 300 – € 700Ontvetten-schuren-gronden-schuren-afschilderen
Dakkapel laten schilderen€ 400 – € 930Dakkapel inclusief kozijnen schilderen
Kozijnen laten schilderen€ 470 – € 1.800Vanaf 6 m² tot alle binnen kozijnen
Deuren laten schilderen€ 270 – € 1.950Vanaf 2 tot aan 40 deuren incl deurposten schilderen
Plafonds laten schilderen€ 220 – € 1.500Vanaf 20 m² tot aan 150 m² sauswerk

Als u uw muren en plafonds opnieuw wilt laten schilderen dan heeft u een keuze uit verschillende schildertechnieken waar er een van goedkoper is dan de ander! Bij sauswerk heeft u de keuze om latex te laten spuiten of te laten rollen.

Sauswerk kost gemiddeld tussen de € 9,- en € 14,- per m² terwijl spuitwerk van latexverf een goedkopere prijs heeft deze prijs ligt namelijk tussen de € 7,- en € 11,- per m² (vierkante meter)

De gecalculeerde prijzen zijn inclusief het spuiten of rollen van 2 lagen dekkende muurverf.

Goedkope schilder vinden

Een goedkope schilder of goedkope behanger vinden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wij adviseren u om vooral opzoek te gaan naar schilders bij u in de regio.

Dit scheelt namelijk weer op de reiskosten. Een schilder werkt met drie tarieven: een uurtarief, een tarief per vierkante meter /m² of een totaalprijs.

Het tarief is geheel afhankelijk van de klus. Voor grotere oppervlakten wordt meestal een tarief per m² gevraagd terwijl voor een dakkapel verven of kozijnen schilderen meestal een tarief per uur wordt gevraagd.

Dit zijn immers gecompliceerdere klussen.

U kunt ook zelf de kwast pakken en aan de slag gaan. Toch raden wij dit af, wanneer u niet de ervaring heeft. Het is belangrijk om enige voorkennis te hebben, evenals ervaring.

Heeft u deze ervaring niet? Dan adviseren wij u om de klus uit te besteden.

Zo weet u honderd procent zeker dat de klus in een keer goed gebeurd.

Tijd is ook geld. Dus in zekere zin scheelt het u ook geld. Een schilder kunt u al heel voordelig inhuren. Zo heb de laagste prijs voor schilderen.

deuren-schilderen

Laagste prijs voor een professionele schilder?

U kunt u al heel voordelig een goede vakman inhuren voor uw schilderklus zoals een schuifpui laten schilderen of uw buitenkozijnen. Dan vinden wij het belangrijk dat u niet de hoofdprijs hiervoor hoeft te betalen.

Hieronder laten wij u prijsindicatie zien voor de kosten van een schilder.

Op het internet staat talloze informatie over de prijzen voor een schilder. Zoek niet verder!

Hieronder hebben wij een duidelijk overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten voor een schilder:

Type schilderwerkTotaalprijs
Buitenschilder 
Per m²€ 34 – € 40
Per uur€ 40 – € 48
Binnenschilder 
Per m²€ 29 – € 33
Per uur€ 34 – € 40
Spuitwerk per m²€ 5 – € 10
Sauswerk per m²€ 10 – € 16

De kosten zijn inclusief btw en materiaalkosten. Uiteraard kan de prijs voor u schilderklus hier iets van afwijken. Iedere klus is weer anders.

De laagste prijs voor schilderen? Vraag offertes aan!

winterschilder

De beste service

De service van een schilder wordt nog weleens onderschat. Wij zijn van mening dat goede service heel belangrijk is voor de gehele schilderklus.

Helaas zijn er een aantal spelers actief die daar anders over denken. Vaak bieden deze zwart betaalde schilders waardeloze kwaliteit voor idioot lage prijzen. Echter is het uiteindelijk duurder.

U moet immers binnen een mum van tijd opnieuw een schilder inhuren. Zo heeft u wel de laagste prijs voor schilderen, maar niet beste kwaliteit.

Daarom is het goed om van tevoren goed te kijken naar de garantiemogelijkheden van de schilder die u inhuurt voor de klus.

Gecertificeerde schilders hebben altijd gedegen garantiemogelijkheden. Zoals het hoort. Mocht er iets mis gaan; dan kan de schilder het snel voor u oplossen.

Wat kost een winterschilder?

Als je van plan bent om je huis opnieuw te laten schilderen maar u vindt het laten schilderen van je huis door een schilder een beetje duur dan kunt u is nadenken om je huis in de winter te laten schilderen.

Verdiep je is in de prijzen van een winterschilder aangezien deze een stuk goedkoper is!!!

Winterschilders calculeren vanaf de maanden November tot aan April lagere kosten voor schilderwerk. De Schilder-Concurrent laat u alle voordelen en de kosten van een winterschilder inzien zodat jij voor een veel goedkopere prijs je een prachtig geschilderd huis krijgt.

Kosten

Een winterschilder inhuren voor buitenwerk berekend ongeveer een kostprijs tussen de 10,- en 40,- euro per vierkante meter (m²). Bij het afspreken van een vast uurloon (uurtarief) dan zullen de kosten tussen de 25,- en 40,- euro per uur zijn.

Als u schilderwerk binnen wilt laten uitvoeren door een winterschilder dan zal hij een prijscalculatie maken van gemiddeld 18,- tot 35,- euro per vierkante meter.

De gemiddelde kosten van winterschilders zijn dus voor binnen rond de € 20,- per m² en voor buiten € 35,- per m². Een winterschilder geeft u vanaf November tot April een korting tussen de 10% en 35%!!!!

Dit maakt het voor u zeer aantrekkelijk om je huis in de winter te laten schilderen zodat u in de zomer lekker uw tuin kan laten opknappen!

Leest u hier onze gemiddelde calculatie van de winterschilder kosten:

Winterschilder inhurenPrijscalculatie per m² Prijscalculatie per uur
Binnenschilder inhuren€ 20 – € 35€ 25 – € 35
Sauswerk wanden en plafonds€ 7 – € 14
Spuitwerk wanden en plafonds€ 4 – € 9
Buitenschilderwerk opnieuw overschilderen€ 25 – € 35€ 30 – € 45
Ontdek de exacte prijzen voor jouw huis te laten schilderen!!

Betaalbaar schilderwerk

Wilt u nog meer korting op het schilderwerk? Combineer! Combineren is dé oplossing voor nog meer korting op het schilderwerk.

Combineer bijvoorbeeld het binnen- en buitenschilderwerk. De schilder kan op deze manier een mooie totaalprijs voor u maken.

U kunt ook kijken of uw buren ook een schilder nodig hebben. Wanneer u de klus laat combineren met uw buren kunt u nog meer korting krijgen op de kosten van een schilder. Daarnaast ziet uw straat er weer fonkelnieuw uit.

Zoekt u een goedkope schilder in Amsterdam of een goedkope schilder in Rotterdam of Utrecht?

Kijk vooral bij u in de regio voor een betaalbare schilder. Dit scheelt namelijk op de reiskosten. Schildersbedrijven hebben meestal meerdere schilders in dienst.

Hierdoor zijn ze flexibel inzetbaar en kunnen ze grote opdracht aannemen. Bij een zzp schilder of een zwartwerker heeft u deze mogelijkheden niet. Vooral aan zwartwerkers kleven een hoop nadelen.

Zeker wanneer het aankomt op de kwaliteit en de garantie.

De tarieven van een zzp schilder liggen vaak lager dan die van een schildersbedrijf. De zzp schilder is echter in zijn eentje, daardoor zijn er minder mogelijkheden, die een schildersbedrijf u wel kan aanbieden.

buitenschilderwerk5

Zwart betaalde schilder

De zwartwerker of zwart betaalde schilder kost gemiddeld 12,- euro per uur. Dat is natuurlijk super goedkoop.

Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dat is het ook. Het tarief van deze Poolse schilders ligt een stuk lager dan die van de Nederlandse schilders.

Voor een erkende schilder betaal je meestal rond de 30,- euro per uur.

Goedkoop is duurkoop. Helaas is de kwaliteit van zwart betaalde schilder erg slecht. De afwerking rammelt, evenals de gehele kwaliteit.

Doordat de schilder zwart worden uitbetaalde is er vrijwel geen garantie. Ook qua verzekeringen kunt u nergens op terugvallen.

Wanneer je een zwart betaalde schilder inhuurt kunt u dus best wel risico lopen.

Het is vooral belangrijk dat u met het nieuwe schilderwerk nog jaren vooruit kan. Niet dat binnen 2 jaar weer een schilder moet inhuren.

Dat is ontzettend zonde van het geld.

Wanneer u een gecertificeerde schilder inhuurt weet u honderd procent zeker dat u de beste kwaliteit in huis haalt. Én dat u nog jarenlang kan genieten van het nieuwe schilderwerk in uw woning.

Lage btw-tarief huis schilderen!

Heeft u een huis die ouder is dan 2 jaar? Ja? Gefeliciteerd! Dan komt u in aanmerking voor het btw-tarief van 9 procent oftewel: het lage btw-tarief! Dit kan fors schelen op de eindprijs van het schilderwerk.

Wanneer u een nieuwbouwhuis heeft moet u helaas wel het btw-tarief van 21 procent betalen voor de kosten van een schilder.

We hebben dit lage tarief te danken aan de afbouwsector. Het had te maken met de kosten voor renovatiewerkzaamheden.

Hierdoor zijn de kosten van de btw verlaagd naar het lage tarief. Uw moet dan wel een woning hebben die ouders is dan 2 jaar.

Wilt meer weten over de btw en zit u nog met vragen? Neem dan een kijkje op de website van de belastingdienst.

Besparen op de kosten van schilderen

De meeste schilderklussen worden uitgevoerd in de zomerperiode. Van eind maart tot halverwege september.

In de koude wintermaanden kunt u echter ook een schilder inhuren. Doordat schilders rond deze tijd minder werk hebben, kan dat al zeer voordelig.

Een winterschilder schildert in de koude wintermaanden. Dankzij speciale technieken kan hij alsnog buiten voor u aan de slag gaan.

Zo gaat u met frisse kleuren het voorjaar in.

Een andere bespaartip: vraag meerdere offertes aan. Vraag bij minimaal 4 schildersbedrijven een offerte aan.

Zo kunt u de offertes met elkaar vergelijken. Door te vergelijken ziet u direct welke schilder het voordeligst voor u is en wie er het beste bij u klus past. Soms kan dit tot wel 45 procent schelen op de kosten!

Lees van tevoren referenties en reviews van de schildersbedrijven voordat u offertes gaat aanvragen.

Het aanvragen van offertes is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Zo heeft u alle vrijheid om u te oriënteren op de beste prijs voor het schilderwerk in uw woning.

Het kan ook schelen door alvast voorbereidende maatregelen te treffen voordat de schilder komt.

Denk hier aan het schoonmaken van de ondergrond met een schoonmaakmiddel of een ontvetter.

Maar ook reparaties: scheurtjes, oneffenheden en blaasjes wegwerken. De ondergrond is de fundering voor het schilderwerk.

Het scheelt enorm als deze al redelijk strak is!

over-schilderen-buitenkant-woning

Latex spuiten

De tijd staat niet stil. Ook niet in de wereld van het schilderwerk. En dat is maar goed ook. Naast het klassieke sauzen zijn er verschillende verftechnieken. Latex spuiten is een relatief nieuwe techniek.

De verf wordt onder hoge druk verneveld met een speciale latexspuit. De verf wordt op deze manier gelijkmatig aangebracht.

Het gevolg is dat de verf binnen een mum van tijd op uw muren en plafonds zit.

Wel is het zaak om alles goed af te plakken. Strepen en banen zijn voorgoed verleden tijd. Het resultaat is hoe dan ook strak en egaal.

Doordat dit snel en effectief kan is de prijs voor latex spuiten verrassend laag

Hoge kwaliteit schilderwerk voor een lage prijs

Hoe groter u schilderklus is, hoe meer korting u krijgt! Wij adviseren u vooral om zaken te combineren. Dit kan binnen- en buitenschilderwerk zijn of zelfs een samenwerking met uw buren.

Wanneer de schilders bijvoorbeeld alle gevels onder handen nemen. Er is veel mogelijk.

Vraag altijd meerdere offertes aan bij minimaal 4 verschillende schildersbedrijven.

Zo kunt tot wel 45 procent korting krijgen op de totale kosten. Zit u nog met vragen? Geen probleem! Op deze website hebben wij de meest uiteenlopende artikelen geschreven over schilderwerk.

Bijvoorbeeld over de gevel schilderen, plafond verven, trap schilderen en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindig!

Hoe is het mogelijk dat wij de laagste prijs kunnen rekenen voor uw schilderwerk?

  1. Onze schilders zorgen voor een efficiënte werkwijze.
  2. Alle schilders zijn gediplomeerd.
  3. Wij kopen onze materialen slim (scherp) in.
  4. Onze schilders bieden een hoge kwaliteit en werken snel.
  5. Onze schilders geven de juiste service.

Als je als schilder over voldoende vaardigheden bezit en je werkt met het beste gereedschap en de beste verf dan creëer je een prachtig eindresultaat.

Het spreekwoord; goed gereedschap is het halve werk, gaat bij schilderwerk zeker op. Zo krijgt u de laagste prijs voor schilderen.

Schilderwerk voor een betaalbare prijs

Wilt u onze prijs weten voor schilderwerken? Neem dan vandaag contact met ons op. Wij staan u graag te woord. 

Wilt u ook de kwaliteit, vakkundigheid, service en prachtig schilderwerk ervaren van de Schilder- Concurrent?

U kunt uiteraard een offerte via ons offerte systeem aanvragen, binnen maximaal twee werkdagen bent u in het bezit van een kostenspecificatie.

Mocht u tevreden over onze prijsstelling zijn dan hopen wij snel voor u aan de slag te mogen gaan.

Vragen & Antwoorden

Wat kost het om je huis te laten schilderen?

schilder

Een bestaande of nieuwbouw huis schilderen kost gemiddeld tussen de 2.200 euro en de 3.300 euro. De meeste mensen betalen gemiddeld rond de 3000,- euro voor het laten schilderen van hun huis. Lees hier exact de prijzen van het binnen en buiten schilderen van woningen.

Wat kost buitenkozijnen laten schilderen?

goedkope-schilder

De gemiddelde kosten van het schilderen van buitenkozijnen zijn afhankelijk of deze van kunststof of hout zijn. Op onze website vind u alle informatie betreft het schilderen van kozijnen zowel binnen als buiten.

Wat kost een schuifpui laten schilderen?

Schilder-kosten

Als je openslaande deuren heeft of een schuifpui die niet meer goed in de lak staat dan is het de hoogste tijd deze opnieuw te laten schilderen door een schilder. Maar wat kost dit? Leest u hier op deze pagina wat het schilderen van een schuifpui kost.

Hoe vaak moet je je huis laten schilderen?

goede-schilder

Als je je schilderwerk goed onderhoud dan zullen uw kozijnen, deuren enz langer mee gaan. Hoe vaak je exact je huis moet laten overschilderen is afhankelijk van het onderhoud wat u pleegt aan het schilderwerk. U kunt gemiddeld uitgaan dat een woonhuis tussen de 5 en 6 jaar opnieuw geschilderd moet worden.

Hoeveel graden moet het zijn om buiten te schilderen?

wat-kost-schilderen?

Als je kwalitatief goed schilderwerk wilt aanbrengen doe je dit bij de juiste temperatuur. Deze temperatuur ligt tussen de 12 en 20 °C. Temperaturen die hoger liggen dan 20 graden zullen de verf te snel laten drogen. Temperaturen onder de 12 graden zullen water gedragen verfsoorten niet goed laten drogen. Lees hier alles over goed schilderwerk.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!