Sinds 1988

Schilder offerte aanvragen

Wilt u graag weten waar u aan toe bent en welke prijs u kunt verwachten voor uw nieuwe schilderwerk?

Vraag gratis een offerte aan en ontvang binnen 2 min een prijsindicatie!

Of u nou een offerte schilderwerk buiten wilt hebben of voor een offerte schilder binnen; het kan allemaal zeer voordelig.

Wij kijken op deze pagina naar de kosten schilderwerk, prijsinformatie en wat er in een offerte hoort te staan. 

schilder-offerte

Wat kost schilderwerk?

Schilderwerk is niet altijd goedkoop, maar dat hoeft niet te betekenen dat het duur hoeft te zijn.

Wat kost een schilder nou precies? En wat zijn de kosten voor schilderwerk? Wij zijn de Schilder-Concurrent.

We staan al jarenlang garant voor de beste kwaliteit schilderwerk voor scherpe prijzen. Al onze schilder zijn gediplomeerd én enthousiast. Ze staan voor u klaar!

Wij zijn u graag van dienst. Wat uw schildersklus ook mag zijn. Of u nou uw trap wilt laten schilderen, uw kozijnen onder handen wilt laten nemen of de gehele gevel wilt laten schilderen; het is allemaal mogelijk!

Prijsopbouw

Time needed: 1 day.

Als u een offerte voor schilderwerk ontvangt wat is dan het eerste waar u naar kijkt? Inderdaad de prijs….

 1. Richtprijs:

  Een richtprijs wilt zeggen dat het gaat om een open schilder werk offerte. Dit wil zeggen dat het gaat om een prijsindicatie van de kosten van het schilderwerk wat u heeft aangevraagd. De exacte eindprijs zal worden bepaald als het complete schilderwerk is afgerond.offerte-schilder

 2. Uurprijs:

  In de meeste schilderwerk offertes staat het uurtarief en de materiaalkosten vermeld. Dit word dan ook wel een gesloten offerte genoemd.huisschilder

 3. Vaste aangenomen prijs:

  Als er in de offerte een vaste prijs staat vermeld dan weet u exact wat de totale kosten zullen wezen. Dit heet dan ook een gesloten offerte.schilderwerk-trap

Voorbeeld schilder offerte…

Wij begrijpen dat u eerst naar de prijs kijkt wanneer u de offerte ontvangt. De kosten van een schilder kunnen op verschillende manieren worden omschreven.

Zo is er de richtprijs. De richtprijs is een zogenaamde open schilderwerk offerte. Het gaat slechts om een indicatie van de prijs. De exacte eindprijs kan daar iets van afwijken (hoewel dat vaak verwaarloosbaar is).

Het uurtarief is de prijs voor de schilder per uur. Vaak staat in de offerte het uurtarief vermeld.

Hiernaast zie je de materiaalkosten staan. Dit valt allemaal onder een gesloten offerte. Er kan ook een vast aangenomen prijs worden vermeld. Dat wil zeggen dat u precies weet waar u aan toe bent.

De totale kosten van het schildersproject staan op de offerte, ook dit valt onder een gesloten offerte.

Bijkomende kosten

Als de schilder is begonnen met het opnieuw schilderen van uw huis kunnen er onverwachtse kosten bij de gemaakte prijs van een schilder komen. Het gaat meestal om reiskosten, voorrijkosten en het huren van extra materiaal (zoals bijvoorbeeld een steiger). Staan deze kosten niet in de offerte?

Neem dan contact op met de desbetreffende schilder. Meestal staat het wél vermeld in de offerte zelf.

Kijk daarnaast of de totaalprijs van het schilderwerk exclusief of inclusief btw is. Het kan ook zijn dat bepaalde onderdelen moeten worden gerepareerd door bijvoorbeeld houtrot. Probeer dit van tevoren te vermelden, hoewel het niet altijd zichtbaar is.

deuren-overschilderen

Schilder offerte lezen en begrijpen

Vraag altijd meerdere schilder berekeningen en offertes aan wanneer u schilderwerk wilt laten uitvoeren door een schildersbedrijf.

Zo kunt de prijzen van de offertes met elkaar vergelijken om uiteindelijk de juiste keuze te maken. Het is belangrijk dat offertes zo concreet mogelijk zijn, aan vage verhalen heeft u immers niets.

Het kan helpen om de offerteaanvraag zo duidelijk mogelijk in te vullen. Wat moet er precies gebeuren? Wat zijn uw wensen? Dit is allemaal bevorderlijk voor de duidelijkheid van de offerte.

Kosten schilderwerk

We lieten eerder op deze pagina al zien dat de prijs op verschillende manieren berekend kan worden. Omdat de kosten behoorlijk uiteen kunnen lopen, geven wij u alvast een grove prijsindicatie voor schilderwerk.

Het gaat hier om de gemiddelde kosten, de kosten kunnen hier dus iets van afwijken. Ieder huis is immers weer anders.

SchilderklusPrijzenSchilderwerken
Woonkamer schilderen€ 700 tot € 1.450 Sauswerk, kozijnen en deuren schilderen
Deuren schilderen€ 140 tot € 1.650 Van 1 deur tot ongeveer 30 deuren
Muren sauzenVanaf € 7 per m2 Sauzen van muren en de plafonds
Kozijnen verven€ 85 tot € 150 Schuren en twee keer schilderen
Trap schilderen€ 200 tot € 740 Schuren en twee keer lakken

De prijzen zijn inclusief btw. De btw voor woningen die ouder zijn dan 2 jaar is slechts 9% btw. Dat scheelt behoorlijk! Is uw huis jonger dan 3 jaar? Dan is het btw-tarief 21%.

schildersbedrijf-Amsterdam

Wat staat er in een schilder offerte?

Naast de prijs staan er waarschijnlijk nog een aantal andere onderdelen in de offerte. De volgende punten staan vaak in een offerte:

 • Werkzaamheden | Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd? De exacte werkzaamheden kunt u terugvinden in de offerte. Hoe duidelijker, hoe beter.
 • Planning | Een belangrijk onderdeel. De startdatum en oplevering worden vaak genoemd.
 • Garantievoorwaarden | Ook niet geheel onbelangrijk. Meestal wordt er vijf jaar garantie gegeven voor buitenschilderschilderwerk en twee jaar voor het binnenschilderwerk.
 • Type verf | Wat voor verf gebruikt de schilder? Controleer de kleurcodes goed!

Binnen- & buitenschilderwerk

Vaak kan schilderwerk gecombineerd worden, het is vaak een stuk voordeliger om klussen te combineren. De schilder hoeft op die manier niet apart nog een keer langs te komen.

Toch zitten er grote verschillen in de uitvoering van het schilderwerk. Binnen heb je immers niet te maken met storm, regen en sneeuw – tenminste dat hopen wij.

Voor het schilderwerk buiten zijn vaak weer andere materialen en andere verf nodig dan voor het binnenschilderwerk. Dan is er nog de ondergrond. De ondergrond is letterlijk de fundering voor het schilderwerk.

Er zijn verschillende type ondergronden. De schilder weet precies welke verf voor welke ondergrond het meest geschikt is.

schilder-offerte

Wanneer laag btw tarief voor schilderwerk?

Goed nieuws! Tenminste wanneer u een woning heeft die ouder is dan 2 jaar. Dan kunt u profiteren van flink wat prijsverschil.

U hoeft namelijk in dat geval maar 9% btw te betalen in plaats van 21% btw. Dit kan behoorlijk schelen op de totaalprijs.

Bij een nieuwbouwwoning schilderen wordt wel gewoon het tarief van 21 procent berekend op de schilder offerte. Dit is handig om te weten voordat u een offerte aanvraagt.

Prijsverschillen schildersbedrijven

De prijzen tussen de verschillende schilders kunnen behoorlijk uiteenlopen. Er zijn veel spelers op de markt en er wordt nog weleens gestunt met prijzen.

Als het te mooi is om waar te zijn, is dat vaak ook het geval. Er zijn een aantal schilders die discutabele kwaliteit bieden voor hele lage prijzen.

Het probleem is dat u binnen een mum van tijd weer een schilder moet inschakelen. Gevolg? U komt alleen maar duurder uit.

Vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven. Zo kunt u ze met elkaar vergelijken om de juiste keuze te maken

winterschilder

Vergelijken de prijzen van schilders

Vergelijk de offertes van verschillende bedrijven met elkaar! Vraag minimaal 3 offertes aan.

Zo krijg u een goed inzicht in de verschillende mogelijkheden. Hiernaast is het zaak om referenties en reviews van het bedrijf te lezen.

Zo kunt u er bijna altijd zeker van zijn dat u de juiste kwaliteit in huis haalt.

Ga voor de kwaliteit! En niet voor de meest goedkope! Vraag ook bij ons een offerte aan!

Wij laten u graag kennis maken met ons bedrijf. Wij bieden hoge kwaliteit schilderwerk voor een scherpe prijs.

Bespaar op u schilder offerte!

Een heel huis laten schilderen is een aardig investering. Het kan daarom geen kwaad om te besparen op de kosten van het schilderwerk.

Dit kunt u doen door offertes met elkaar te vergelijken. Neem hier rustig de tijd voor.

Dit moet nooit een haastklus worden. Omdat er een belangrijke keuze gemaakt wordt. Kies voor een mooie prijs die binnen uw budget past.

Lees van tevoren reviews en referenties, zo weet u precies wat voor kwaliteit u in huis haalt.

De kosten van de verschillende schildersbedrijven kunnen behoorlijk verschillen. Laat u niet van de wijs brengen! En kijk goed naar de totaalprijzen en de prijsopbouw.

Hoge kortingen op schilder offerte

Vraag vandaag nog een offerte bij ons aan! Wij zijn soms tot wel 40 procent goedkoper dan andere schildersbedrijven.

De prijzen willen wij laag houden, zodat wij schilderwerk kunnen aanbieden voor iedere portemonnee.

Een schilder offerte aanvragen is bij ons altijd gratis en geheel vrijblijvend. De Schilder-Concurrent uit Amsterdam en omstreken staat voor u klaar!

schilder offerte aanvragen

Direct een offerte ontvangen?

Wanneer u een schilder wilt inhuren is het verstandig om altijd eerst een offerte aan te vragen.

In deze offerte worden de beraamde kosten vermeld. Zo weet u welke prijs u kunt verwachten voor het schildersproject start.

Hierin staan tevens alle voorwaarden in vermeld zoals levertijd, materiaalkosten en dergelijke.

Na het inlezen van de offerte kunt u wellicht nog aanpassingen doen aan het project zodat de kosten lager uitvallen.

Bij ons kunt u direct een offerte opvragen. Vermeld een korte omschrijving van uw project met een schatting van het oppervlak dat geverfd moet worden.

Scherpe prijs in je schilder offerte

Wij zullen vervolgens zo spoedig mogelijk een offerte maken zodat u snel weet waar u aan toe bent. Meer informatie over een offerte en over schildersklussen vindt op de website.

Vragen & Antwoorden offerte schilders

Wat kost een schilder offerte aanvragen?

Een schilder offerte is in de meeste gevallen geheel gratis. In ieder geval kunt u hier bij de Schilder-Concurrent binnen 2 minuten een schilder offerte aanvragen.

Is een offerte bij de Schilder-Concurrent goedkoper dan andere schildersbedrijven?

In onze ervaringen kunnen wij u vertellen dat wij altijd 20 tot 30% goedkoper zijn met onze schilderberekeningen. Vraag hier de prijzen binnen 2 minuten gratis aan.

Is de Schilder-Concurrent goedkoper?

Ja, onze schilder voeren hun schilderwerk goedkoper uit dan andere schildersbedrijven. Dit neemt zeker niet weg dat de kwaliteit van ons schilderwerk afneemt. Lees hier meer over ons schilderwerk en de prijzen.

Hoeveel betaal je voor een schilder?

schilder-offerte

De kosten van schilders zijn afhankelijk van welk soort schilderwerk er uitgevoerd moeten worden. U kunt gratis bij ons de prijs voor het schilderen van bijvoorbeeld uw huis opvragen en u ontvangt binnen 2 minuten de schilder offerte in uw mailbox!!!

Waar moet ik opletten met een offerte van schilder?

schilderwerk-prijzen

Zoek u een schilder die een vaste prijs maakt voor zijn schilderwerk? Dan weet je exact waar je aan toe bent. Controleer of de genoemde prijs in de offerte van de schilder inclusief of exclusief btw berekend is. Voor huizen ouder dan twee jaar geldt namelijk een laag btw-tarief op schilderwerk namelijk maar 9%

Schilder-Concurrent