sikkens vakschilders
klantscore 8.7
de betere schilder

Snel een prijs ontvangen?

  • Kostenloos
  • Vrijblijvend
  • 8,7/10 beoordeling

Goedkope Schilder

Een goedkope schilder vinden die vakwerk levert is niet makkelijk, maar wel mogelijk. Wij zetten je alvast op weg wanneer je op zoek wil naar een goedkope schilder en toch vakwerk geleverd wil krijgen.

Een goedkope schilder vind je voornamelijk door online meerdere offertes op te vragen en deze goed naast elkaar te leggen. Vergelijken en schilders tegen elkaar uitspelen loont vaak. De uurlonen van de schilders kunnen heel uiteenlopend zijn, dus als je gaat voor de eerste de beste schilder betaal je vaak een heel stuk te veel.

Let wel op want een goedkope schilder is één ding, hij/zij moet natuurlijk wel vakwerk afleveren. Wij geven je in dit artikel alvast mee hoe je je een goedkope én vakkundige schilder selecteert en zo honderden euro’s kunt besparen. Bovendien bezorgen we ook een richtprijs, zodat je je geen buil kunt vallen en een veel te duur betaalde schilder inschakelt.

Hoe vind je een goedkope schilder?

Schilder werkzaamheden in huis en op zoek naar een voordelige schilder? Dat kan, er zijn heel wat betrouwbare schilders die vakwerk leveren tegen een scherp tarief. Een belangrijke eerste stap is in je kennis- en vriendenkring rondhoren of iemand een goedkope schilder kent of ervaring heeft met betaalbare schilders. Als deze schilder bij je kennissen vakwerk heeft afgeleverd, dan mag je er quasi zeker van zijn, dat ook jouw schilderwerk een succes wordt.

Wil je zeker zijn van de goedkoopste schilder? Dan is er eigenlijk maar één optie. Je zult offertes moeten opvragen. Door offertes op te vragen en te informeren naar de uurtarieven van schilders kun je de voordeligste schilder vinden. Wil je zeker zijn van de laagste prijs, dan zijn een 5-tal offertes toch wel het minimum. Prijsverschillen tussen schilders zijn niet uitzonderlijk en kunnen in de honderden euro’s lopen. Wil dit zeggen dat je alle offertes manueel moet opvragen bij de verschillende schilders? Nee, dat is niet noodzakelijk want er zijn ook websites waar je met één druk op de knop meerdere offertes kunt opvragen. Ook tussen de offertes die je dan krijgt zitten ongetwijfeld heel wat betrouwbare schilders. Referenties checken kan altijd en via Google Reviews kun je vaak heel waardevolle info sprokkelen. Je merkt het, er zijn dus verschillende opties om snel je offertes van goedkope schilders vast te krijgen. Uiteraard kun je ook het internet afspeuren en de schilders stuk voor stuk contacteren, maar dan ben je natuurlijk wel een tijdje zoet. Anderzijds als het je heel wat centen oplevert, waarom zou je het dan niet doen?

Schilderwerk offerte

Als je een offerte voor je schilderwerk aanvraagt is het belangrijk dat je gedetailleerd aangeeft wat je nodig hebt. Anders krijg je misschien een prijs die de werkelijkheid niet gaat benaderen en dat zou zonde zijn. Een goedkope schilder vinden begint dus bij het geven van een gedetailleerde beschrijving van de werken. Vraag ook steeds voldoende offertes aan en doe dit bij voorkeur bij regionale schilders. Een goedkope schilder moet vaak niet van al te ver komen zodat je geen peperdure vervoerskosten aangerekend krijgt. Geloof ons maar als we zeggen dat de transportkosten in de uiteindelijke prijs verrekend zijn. Let bij het vergelijken van offertes ook op dat je appelen met appelen vergelijkt. Als de offertes qua inhoud al te veel van elkaar afwijken kun je natuurlijk onmogelijk vergelijken. Wat op het eerste zicht de voordeligste schilder lijkt, hoeft dit niet te zijn als deze met inferieure producten werkt of veel meer uren nodig heeft om de klus te klaren. De goedkoopste schilder hoeft dus niet altijd de voordeligste uurprijs te hebben. Het mooie aan gegroepeerd offertes kunnen aanvragen is alvast dat je een heleboel tijd wint en je één aanvraagt richt aan meerdere leveranciers. Ze vertrekken dus stuk voor stuk met dezelfde info.

Schilder werkzaamheden laten uitvoeren

Het spreekt voor zich dat je schilder werkzaamheden maar beter tijdig voorziet in je planning. Hoe sneller je aan je offerteronde kunt beginnen, hoe voordeliger. Moet je last minute nog een schilder te pakken krijgen, dan swingen de prijzen vaak de pan uit. Goedkope en vakkundige schilders zitten vaak vol en je moet ze dan ook een hele tijd op voorhand strikken en vastleggen. Wacht je te lang om je schilder werkzaamheden in te plannen, dan betaal je vaak een heel stuk meer.

Wat natuurlijk kan helpen als je de prijs van je schilder werkzaamheden wat wil drukken is al zelf wat voorbereidend werk doen. Zo spaart de vakman tijd uit, waardoor het uurtarief van de schilder ook minder hoog oploopt.

Betrouwbare schilders vinden

Waar je betrouwbare schilders vindt? In je netwerk natuurlijk. Hoor eerst eens in je intieme kring of ze recent beroep hebben gedaan op betrouwbare schilders. Wie weet hebben zij wel de gouden tip voor je en kunnen ze je aan een goedkope schilder helpen.

Verder vind je natuurlijk op het internet een hele waaier aan schilders, maar hoe pik je er de betrouwbare en goedkope schilders uit? Door af te gaan op reviews. Je kunt op Facebook en Google vaak heel wat reviews vinden over schilders. Je moet ze natuurlijk met een korreltje zout nemen, maar ze vertellen je vaak heel wat over een schilder. Telt een schilder tientallen positieve reviews, dan mag je er quasi zeker van zijn dat je met een vakman te maken hebt.

Verder kun je ook een betrouwbare schilder vinden via sites waar je meerdere offertes tegelijkertijd kunt aanvragen. Zij werken vaak enkel samen met betrouwbare schilders en ze vormen zo eigenlijk een eerste screening. Schilders die hun afspraken niet nakomen worden meestal geweerd. Er zijn dus heel wat manieren om aan een betaalbare en betrouwbare schilder te komen. Om jou om de juiste keuze te maken en met een vakkundige schilder in zee te gaan.

Afwerkingsniveau bepaalt mee de prijs

Geen twee schilders zijn gelijk. Uiteraard kan het uurtarief tussen schilders stevig verschillen, maar soms heeft dat ook te maken met het afwerkingsniveau dat wordt geleverd. Het spreekt voor zich dat een hoger afwerkingsniveau ook duurder is. Om een hogere graad van afwerking te bekomen, moeten meer uren geklopt worden, waardoor het totale kostenplaatje natuurlijk duurder wordt. Het is natuurlijk de kunst om net dat afwerkingsniveau te vinden dat je nodig hebt, tegen het goedkoopste tarief.

Bepaal dus bij voorkeur ook het afwerkingsniveau dat je wenst. Wil je dat alles tot in de kleinste puntjes in orde is, of ben je met minder tevreden? Hoe minder gedetailleerd werk er nodig is, hoe goedkoper het schilderwerk. Bovendien heb je dan natuurlijk een ruimere keuze uit schilders.

Uurtarief schilder

Wat een schilder kost? Een goedkope schilder herken je meestal aan zijn lage uurtarief. De gemiddelde kosten van een schilder kunnen we je alvast meegeven. Reken toch wel op een kostprijs van 40 euro per uur. Een buitenschilder zal trouwens vaak net iets meer aanrekenen dan een binnenschilder. Logisch want het werk vergt ook meer inspanning en de schilder moet in weer en wind presteren.

Weet dat je op het uurtarief van de schilder kunt besparen door voor een lokale schilder te kiezen. Zo bespaar je op transportkosten. Soms kan het ook interessanter zijn om niet via een uurtarief te werken maar via een prijs per m2. Zo weet je meteen wat je schilderwerk kost. Zeker wanneer het om grote oppervlaktes gaat wordt er vaak een prijs per vierkante meter gehanteerd. Zit je met gedetailleerd schilderwerk, dan zal een vakman quasi altijd een prijs per uur hanteren. Door verschillende offertes te vergelijken en te kiezen voor een vakman met een laag uurtarief, kun je zo aardig besparen.

Winterschilder is duurder

Niet enkel het vakmanschap, de regio en de urgentie heeft een invloed op het uurtarief en de kostprijs van je schilder, ook het seizoen speelt een rol. Zo betaal je een winterschilder vaak minder. De vraag daalt, de goedkope schilders gaan op zoek naar bijkomend werk en de prijzen dalen. Voor jou een buitenkansje natuurlijk. Vaak liggen de tarieven tot 10 euro per uur lager. Zeker bij langdurige of grote klussen scheelt dat een aardige slok op de borrel. Kun je je schilderwerken uitstellen, dan kan het dus lonen om tot de winter te wachten. Vraag je dan meerdere offertes op, dan merk je al snel dat de kosten lager liggen.

Ontvang vandaag nog je offerte van een goedkope schilder

Ben je op zoek naar een vakman tegen een scherpe prijs? Vraag vandaag dan nog hier je offerte aan. Niet alleen ben je zeker van de voordeligste prijs, je doet ook beroep op een vakman en de offerte is geheel vrijblijvend. Door voor ons te kiezen, kun je tot maar liefst 40% besparen, wat toch mooi meegenomen is, nee? Het kost niet, dus waarom zou je het niet doen. Vraag vandaag nog je offerte aan!

Gratis prijsopgave