Sinds 1988

Goedkope Schilder

Op het moment van schrijven zijn er meer dan 12.000 schildersbedrijven in 2022 in Nederland. Van huisschilders tot aan een restauratieschilder.

De vraag is hoe goedkoop zijn deze schildersbedrijven en voeren zei hun schilderwerken wel met de juiste kwaliteit uit?

Hoe vind je een goede maar goedkope schilder zonder dat kwaliteit van het schilderwerk achteruit gaat? Leest u hier alles over de gemiddelde schilder kosten en onze slimme bespaartips!

goedkope-schilder
Goedkope buitenschilder

Kosten wat het kost zullen wij u laten inzien (voordat je een schilder inschakelt voor je schilderproject) wat de normale kosten van schilders zijn.

Wat kost een schilder normaal gesproken? De uiteindelijke schilderwerk prijzen zijn grotendeels afhankelijk van verschillende factoren zoals:

  • Wat wilt u laten schilderen?
  • Wilt u alleen de buitenkant van uw gehele huis laten schilderen?
  • Wilt u alleen de gehele binnenkant van uw huis laten schilderen?
  • Of wilt u woonkamer opnieuw laten schilderen?

Al deze bovenstaande vragen zullen invloed hebben op de prijs van het nieuwe schilderwerk. Ook het uurtarief van een schilder, de grote van de oppervlakte van de wanden en de plafonds en de moeilijkheid graat van het schilderen van de deuren, kozijnen of trap.

Als u benieuwd bent naar de gemiddelde prijzen van schilderwerk dan kunnen wij u het volgende vertellen. De meeste schilders hanteren een vaste vierkante meter prijs of uurtarief. Het meeste schilderwerk heeft een gemiddelde prijs van tussen de €30,- tot aan €40,- per m² of een uurprijs van €30,- tot aan €45,-

Het opnieuw schilderen van muren of plafonds ook wel sauswerk genoemd wordt per m² berekend. de gemiddelde kosten van sauswerk liggen tussen de €8,- tot €14,- per m²

Prijs per uur of per vierkante meter?

Voor kleine klussen hanteren schilderbedrijf meestal een uurtarief. Ze kunnen goed inschatten hoe lang ze met de klus bezig zijn. Bij grotere klussen is het verstandiger om in plaats van een uurtarief een vaste prijs per vierkante meter af te spreken. Wanneer de klus iets langer duurt, kom je dan niet voor vervelende verrassingen te staan.

Meer weten over de kosten van schilders? Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle kosten!

Leest u hieronder in de gemiddelde prijzentabel wat een goedkoper binnenschilder of goedkope buitenschilder kost!

SchilderprojectBuitenschilderBinnenschilder
Schilderwerk (per m²)€ 30,- tot aan € 40,-€ 30,- tot aan € 35,-
Sauswerk (per m²)€ 10,- tot aan € 15,-n.v.t
Spuitwerk (per m²)€ 6,- tot aan € 10,-n.v.t
Uurtarief schilder€ 35,- tot aan € 40,-€ 40,- tot aan € 45,-
goedkope-schilder

Goedkoop Btw-tarief voor schilderwerk

Als u goedkoop uw nieuwe schilderwerk wilt laten uitvoeren dan is hiervoor een btw-regeling die ervoor kan zorgen dat u vele malen voordeliger uit bent. Profiteer van een laag btw-tarief op schilderwerken door de 9% btw regeling. Deze gaat in op het moment dat uw woning ouder is dan 2 jaar.

Helaas voor het schilderen van een nieuwbouwwoning gaat dit dus niet op. Hier zult u gewoon 21% btw over moeten betalen.

Wanneer betaal je wel 21% btw voor?

Maar ook het afkitten van ramen, plinten of het stucwerk valt allemaal onder het verlaagde btw-tarief van 9%.

Een goedkope schilder vind je voornamelijk door online meerdere offertes op te vragen en deze goed naast elkaar te leggen.

Vergelijken en schilders tegen elkaar uitspelen loont vaak. De uurlonen van de schilders kunnen heel uiteenlopend zijn, dus als je gaat voor de eerste de beste schilder betaal je vaak een heel stuk te veel.

Bent u op zoek naar een goedkope schilder? Dan zit u hier goed. De Schilder-Concurrent biedt hoogstaand schilderwerk aan voor een lage prijs.

Al onze schilders zijn gediplomeerd en ervaren met de meest uiteenlopende schilderklussen.  Of het nou gaat om kozijnen schilderen, een trap schilderen of een geheel huis schilderen; de Schilder-Concurrent heeft de juiste experts in huis om uw klus tot een succes te maken.

huis-schilderen

Goedkope schilder vinden

Hoe is het mogelijk dat wij de kosten laag kunnen houden en de kwaliteit van het schilderwerk hoog? Dit komt doordat wij efficiënt en daadkrachtig te werk gaan. Wij houden de kosten laag door slim in te kopen in grotere partijen.

Wij hebben veel schilders tot onze beschikking, zo is er altijd wel eentje bij u in de buurt. Dit scheelt reiskosten. Wij vinden dat u een eerlijke prijs moet krijgen voor het schilderwerk. Er zijn veel spelers op de markt die dat niet doorberekenen naar onze klanten. In onze ogen is dat oneerlijk.

Schilderwerk moet beschikbaar zijn voor iedere portemonnee, dat is tevens de reden waarom wij de kosten laag willen houden. Schilderwerk moet toegankelijk zijn voor iedereen.

U kunt een goedkope schilder dus zo vinden! Wij bieden schilderwerk aan voor iedere klus. Van grote omvangrijke klussen tot kleine schildersklussen en reparatieklussen.

Wij snappen dat u niet teveel wilt betalen voor schilderwerk. Daarom houden wij de prijzen laag en de kwaliteit hoog. De Schilder-Concurrent staat voor u klaar! Snel een prijsindicatie? Bereken uw prijs

Betaalbaar laten schilderen

Wanneer u een schildersbedrijf inschakelt om zo betaalbaar mogelijk ow vrijstaande woning, tussenwoning of appartement geheel opnieuw te laten schilderen dan is het belangrijk dat uw goede referenties en recensies van het schildersbedrijf kunt achterhalen.

Mocht er onverhoopt wel iets misgaan kunt u altijd terugvallen op gunstige garantievoorwaarden. Gelukkig komt dit zelden voor.

Check ook altijd of het schildersbedrijf gecertificeerd is, dit zegt veel over de kwaliteit van het schilderwerk. Hieronder ziet u een prijsindicatie voor de kosten van schilderwerk.

De uiteindelijke kosten kunnen hier uiteraard iets van afwijken, omdat iedere schilderklus weer anders is.

Type schilderwerkTotaalprijs incl btw
Buitenschilder 
Per m²€ 34 – € 40
Per uur€ 40 – € 48
Binnenschilder 
Per m²€ 29 – € 33
Per uur€ 34 – € 40
Spuitwerk per m²€ 5 – € 10
Sauswerk per m²€ 10 – € 16

Zoals u ziet zijn de prijzen zeer voordelig. De kosten zijn dan ook nog eens inclusief btw en materiaalkosten, dat scheelt enorm.

Uit deze grafiek kunnen we aflezen dat de schilder drie verschillende tarieven hanteert: een uurtarief, een tarief per vierkante meter (m2) en een totaalprijs.

schilder-offerte

Goedkope schilder service

We hadden het eerder al over de garantiemogelijkheden. In onze ogen is het erg belangrijk om als schilder goede service te geven. De tijden zijn voorbij waarin een schilder enkel schildert. Een schilder kan namelijk veel meer dan alleen schilderen.

Zo kan een schilder met u meedenken over de mogelijkheden van het schilderwerk. De schilder kan u gedegen adviezen geven over het interieur, bepaalde kleuren en patronen. Rommel is verleden tijd.

De schilder ruimt zelf zijn rommel op naar het afschilderen van de klus. Alles wordt schoon opgeleverd, dat scheelt u weer werk en tijd.

Er zijn een aantal spelers op de markt die stunten met idiote prijzen voor schilderwerk. Deze schilders leven vaak discutabele kwaliteit en dito service.

Het is spotgoedkoop, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Binnen een mum van tijd kunt u opnieuw een schilder inschakelen, met het gevolg dat u alleen nog maar duurder uitkomt. Dat is zonde van het geld en de tijd!

Korting op je schilder

U kunt flinke korting op een schilder krijgen, daar zijn verscheidene mogelijkheden voor. Overleg eens met uw buren. Hebben de huizen naast u ook een laagje verf nodig? Ja? Dat komt goed uit.

De schilder heeft op deze manier meer werk in een keer te doen. Het gevolg is dat hij hierdoor meerdere vierkante meters moet verven en hoe meer vierkante meters, hoe lager de prijs pér vierkante meter.

U krijgt dus flinke korting wanneer u klussen laat combineren. Handig voor u en handig voor uw buren. U kunt u ook uw binnenschilderwerk en buitenschilderwerk op elkaar aan laten sluiten, ook hier kunt u een aantrekkelijke korting mee krijgen.

Vraag naar de mogelijkheden bij de schilder die u wilt inhuren! Of u nou een goedkope schilder in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam zoekt; overal zijn er mogelijkheden.

huis-verven

Goedkoop schildersbedrijf

Wij van de Schilder-Concurrent kunnen onszelf een goedkoop schilderbedrijf noemen. Zo zijn er meer. Doordat wij veel schilders in dienst hebben, hebben wij veel meer mankracht dan bijvoorbeeld een zzp’er.

Hierdoor blijven onze prijzen laag en aantrekkelijk voor iedereen.

Zzp-schilders

De tarieven van een zzp-schilder liggen soms wat lager dan de prijzen bij een schildersbedrijf. De flexibiliteit van een zzp-schilder ligt echter een stuk lager, evenals de snelheid van de schilder.

Voor grotere klussen zijn er soms meerdere schilders nodig, een schildersbedrijf kan daar beter op inspelen dan een zzp-schilder. Verder willen niet meer dan lof uitspreken over onze zzp-collega’s. Ook zij leveren goede kwaliteit schilderwerk voor mooie prijzen.

Goedkoop zwart laten schilderen

Een zwart betaalde schilder is vaak spotgoedkoop. Zij houden zich niet aan de regels van waar schildersbedrijven zich aan houden.

Dit geeft ze een bepaalde ‘vrijheid’, waardoor ze de tarieven laag kunnen houden. In veel gevallen ziet u dit terug in de kwaliteit die de schilders bieden. Een zwart betaalde schilder kost ongeveer 11 euro per uur.

Ja, zo’n laag tarief klinkt inderdaad zwaar aantrekkelijk. Toch is dit uiteindelijk veel duurder en wel om meerdere redenen.

De kwaliteit is vaak een stuk slechter waardoor het schilderwerk snel weer aan vervanging toe is. Bij een zwart betaalde schilder kunt u tevens niet terugvallen op garantiemogelijkheden.

Na een jaar of 2 kunt wéér een schilder laten komen, dat is ronduit zonde van het geld. Ga daarom altijd voor een gedegen schildersbedrijf met goede referenties en certificaten.

Dan weet u honderd procent zeker dat u kwaliteit in huis haalt.  buitenschilderwerk5

Gunstige btw-tarief schilderwerk

Is u woning ouder dan 2 jaar? Mooi! Dat komt goed uit want dan valt het schilderwerk bij u in het lagere btw-tarief van 9 procent belasting. Dat is aanzienlijk lager dan het btw-tarief van 21 procent belasting. Dit scheelt behoorlijk op de eindprijs van het schilderwerk.

Heeft een nieuwbouwwoning die net is opgeleverd? Dan valt u helaas in het hoge btw-tarief van 21 procent. Het lage tarief is in werking getreden door de afbouwsector.

Zij krijgen het zo een stuk makkelijker met renovatiewerkzaamheden.

Dit is in uw voordeel! Meer info hierover kunt u vinden op de website van de belastingdienst.

Bespaartips schilder inhuren

Speciaal voor u hebben wij nog een aantal handige bespaartips op een rijtje gezet. Zo kunt u nog meer geld besparen op de kosten van een schilder!

  1. Bespaartip 1 | Voorbereidende werkzaamheden

Dit kan behoorlijk wat schelen op de uiteindelijke prijs van het schilderwerk. Begin zelf alvast met de voorbereidende werkzaamheden voor de schilderklus. Controleer het te schilderen oppervlakte goed op eventuele beschadigingen, oneffenheden, scheurtjes en bobbels. Werk dit bij met een vulmiddel, schuurpapier etc. Zo zijn de muren glad en kan de schilder direct aan de slag. Zijn de muren vuil? Maak het dan goed schoon met een ontvetter of schoonmaakmiddel.

  1. Bespaartip 2 | Btw

Is uw huis ouder dan 2 jaar? Dan valt u in het lage btw-tarief van 9 procent! Dit kan behoorlijk schelen op de eindprijs

  1. Bespaartip 3 | Vergelijk offertes

Vraag minimaal 4 offertes aan bij 4 verschillende schildersbedrijven. Zo kunt u de bedrijven met elkaar vergelijken. Welke is het goedkoopste? Welk schildersbedrijf past het beste bij uw klus? Vergelijk de bedrijven goed met elkaar, soms kan dit wel 45 procent schelen op de uiteindelijke prijs!

  1. Bespaartip 4 | Garantie

Misschien wel de belangrijkste tip. Vergelijk de garantiemogelijkheden goed met elkaar. Slechte garantievoorwaarden kunnen veel zeggen over de kwaliteit van het schilderwerk.

Let wel op want een goedkope schilder is één ding, hij/zij moet natuurlijk wel vakwerk afleveren. Wij geven je in dit artikel alvast mee hoe je je een goedkope én vakkundige schilder selecteert en zo honderden euro’s kunt besparen. Bovendien bezorgen we ook een richtprijs, zodat je je geen buil kunt vallen en een veel te duur betaalde schilder inschakelt.

Hoe vind je een goedkope schilder?

Schilder werkzaamheden in huis en op zoek naar een voordelige schilder? Dat kan, er zijn heel wat betrouwbare schilders die vakwerk leveren tegen een scherp tarief.

Een belangrijke eerste stap is in je kennis- en vriendenkring rondhoren of iemand een goedkope schilder kent of ervaring heeft met betaalbare schilders.

Als deze schilder bij je kennissen vakwerk heeft afgeleverd, dan mag je er quasi zeker van zijn, dat ook jouw schilderwerk een succes wordt.

Wil je zeker zijn van de goedkoopste schilder? Dan is er eigenlijk maar één optie. Je zult offertes moeten opvragen. Door offertes op te vragen en te informeren naar de uurtarieven van schilders kun je de voordeligste schilder vinden.

Wil je zeker zijn van de laagste prijs, dan zijn een 5-tal offertes toch wel het minimum. buiten-schilderwerk-overschilderen

Prijsverschillen tussen schilders zijn niet uitzonderlijk en kunnen in de honderden euro’s lopen. Wil dit zeggen dat je alle offertes manueel moet opvragen bij de verschillende schilders? Nee, dat is niet noodzakelijk want er zijn ook websites waar je met één druk op de knop meerdere offertes kunt opvragen.

Ook tussen de offertes die je dan krijgt zitten ongetwijfeld heel wat betrouwbare schilders. Referenties checken kan altijd en via Google Reviews kun je vaak heel waardevolle info sprokkelen. J

e merkt het, er zijn dus verschillende opties om snel je offertes van goedkope schilders vast te krijgen. Uiteraard kun je ook het internet afspeuren en de schilders stuk voor stuk contacteren, maar dan ben je natuurlijk wel een tijdje zoet. Anderzijds als het je heel wat centen oplevert, waarom zou je het dan niet doen?

Schilderwerk offerte

Als je een offerte voor je schilderwerk aanvraagt is het belangrijk dat je gedetailleerd aangeeft wat je nodig hebt. Anders krijg je misschien een prijs die de werkelijkheid niet gaat benaderen en dat zou zonde zijn. Een goedkope schilder vinden begint dus bij het geven van een gedetailleerde beschrijving van de werken.

Vraag ook steeds voldoende offertes aan en doe dit bij voorkeur bij regionale schilders. Een goedkope schilder moet vaak niet van al te ver komen zodat je geen peperdure vervoerskosten aangerekend krijgt.

Geloof ons maar als we zeggen dat de transportkosten in de uiteindelijke prijs verrekend zijn. Let bij het vergelijken van offertes ook op dat je appelen met appelen vergelijkt. Als de offertes qua inhoud al te veel van elkaar afwijken kun je natuurlijk onmogelijk vergelijken.

Wat op het eerste zicht de voordeligste schilder lijkt, hoeft dit niet te zijn als deze met inferieure producten werkt of veel meer uren nodig heeft om de klus te klaren.

De goedkoopste schilder hoeft dus niet altijd de voordeligste uurprijs te hebben. Het mooie aan gegroepeerd offertes kunnen aanvragen is alvast dat je een heleboel tijd wint en je één aanvraagt richt aan meerdere leveranciers. Ze vertrekken dus stuk voor stuk met dezelfde info.

Schilder werkzaamheden laten uitvoeren

Het spreekt voor zich dat je schilder werkzaamheden maar beter tijdig voorziet in je planning. Hoe sneller je aan je offerteronde kunt beginnen, hoe voordeliger.

Moet je last minute nog een schilder te pakken krijgen, dan swingen de prijzen vaak de pan uit. Goedkope en vakkundige schilders zitten vaak vol en je moet ze dan ook een hele tijd op voorhand strikken en vastleggen.

Wacht je te lang om je schilder werkzaamheden in te plannen, dan betaal je vaak een heel stuk meer.

Wat natuurlijk kan helpen als je de prijs van je schilder werkzaamheden wat wil drukken is al zelf wat voorbereidend werk doen. Zo spaart de vakman tijd uit, waardoor het uurtarief van de schilder ook minder hoog oploopt.

Betrouwbare schilders vinden

Waar je betrouwbare schilders vindt? In je netwerk natuurlijk. Hoor eerst eens in je intieme kring of ze recent beroep hebben gedaan op betrouwbare schilders. Wie weet hebben zij wel de gouden tip voor je en kunnen ze je aan een goedkope schilder helpen.

Verder vind je natuurlijk op het internet een hele waaier aan schilders, maar hoe pik je er de betrouwbare en goedkope schilders uit? Door af te gaan op reviews. Je kunt op Facebook en Google vaak heel wat reviews vinden over schilders.

Je moet ze natuurlijk met een korreltje zout nemen, maar ze vertellen je vaak heel wat over een schilder. Telt een schilder tientallen positieve reviews, dan mag je er quasi zeker van zijn dat je met een vakman te maken hebt.

Verder kun je ook een betrouwbare schilder vinden via sites waar je meerdere offertes tegelijkertijd kunt aanvragen. Zij werken vaak enkel samen met betrouwbare schilders en ze vormen zo eigenlijk een eerste screening.

Schilders die hun afspraken niet nakomen worden meestal geweerd. Er zijn dus heel wat manieren om aan een betaalbare en betrouwbare schilder te komen. Om jou om de juiste keuze te maken en met een vakkundige schilder in zee te gaan.

Afwerkingsniveau bepaalt mee de prijs

Geen twee schilders zijn gelijk. Uiteraard kan het uurtarief tussen schilders stevig verschillen, maar soms heeft dat ook te maken met het afwerkingsniveau dat wordt geleverd.

Het spreekt voor zich dat een hoger afwerkingsniveau ook duurder is. Om een hogere graad van afwerking te bekomen, moeten meer uren geklopt worden, waardoor het totale kostenplaatje natuurlijk duurder wordt.

Het is natuurlijk de kunst om net dat afwerkingsniveau te vinden dat je nodig hebt, tegen het goedkoopste tarief.

Bepaal dus bij voorkeur ook het afwerkingsniveau dat je wenst. Wil je dat alles tot in de kleinste puntjes in orde is, of ben je met minder tevreden? Hoe minder gedetailleerd werk er nodig is, hoe goedkoper het schilderwerk.

Bovendien heb je dan natuurlijk een ruimere keuze uit schilders.

over-schilderen-buitenkant-woning

Uurtarief schilder

Wat een schilder kost? Een goedkope schilder herken je meestal aan zijn lage uurtarief. De gemiddelde kosten van een schilder kunnen we je alvast meegeven. Reken toch wel op een kostprijs van 40,- euro per uur.

Een buitenschilder zal trouwens vaak net iets meer aanrekenen dan een binnenschilder. Logisch want het werk vergt ook meer inspanning en de schilder moet in weer en wind presteren.

Weet dat je op het uurtarief van de schilder kunt besparen door voor een lokale schilder te kiezen. Zo bespaar je op transportkosten. Soms kan het ook interessanter zijn om niet via een uurtarief te werken maar via een prijs per m². Zo weet je meteen wat je schilderwerk kost.

Zeker wanneer het om grote oppervlaktes gaat wordt er vaak een prijs per vierkante meter gehanteerd. Zit je met gedetailleerd schilderwerk, dan zal een vakman quasi altijd een prijs per uur hanteren.

Door verschillende offertes te vergelijken en te kiezen voor een vakman met een laag uurtarief, kun je zo aardig besparen.

Winterschilder is duurder

Niet enkel het vakmanschap, de regio en de urgentie heeft een invloed op het uurtarief en de kostprijs van je schilder, ook het seizoen speelt een rol. Zo betaal je een winterschilder vaak minder.

De vraag daalt, de goedkope schilders gaan op zoek naar bijkomend werk en de prijzen dalen. Voor jou een buitenkansje natuurlijk. Vaak liggen de tarieven tot 10,- euro per uur lager.

Zeker bij langdurige of grote klussen scheelt dat een aardige slok op de borrel. Kun je je schilderwerken uitstellen, dan kan het dus lonen om tot de winter te wachten. Vraag je dan meerdere offertes op, dan merk je al snel dat de kosten lager liggen.

Ontvang gratis je offerte van een goedkope schilder

Ben je op zoek naar een vakman tegen een scherpe prijs? Vraag vandaag dan nog hier je offerte aan. Niet alleen ben je zeker van de voordeligste prijs, je doet ook beroep op een vakman en de offerte is geheel vrijblijvend.

Door voor ons te kiezen, kun je tot maar liefst 40% besparen, wat toch mooi meegenomen is, nee? Het kost niet, dus waarom zou je het niet doen. Vraag vandaag nog je offerte aan!

Vragen & Antwoorden

Wat kost een goedkope schilder?

schilder

De kosten van een betaalbare schilder liggen per uur of per m² gemiddeld 20% lager dan normaal gesproken. Bereken hier uw prijs van uw nieuwe schilderwerk binnen 1 minuut!

Hoeveel betaal je voor een schilder?

Schilder-kosten

Een schilder kan een prijs per uur berekenen maar ook de schilders klus aannemen om een totaalprijs te maken. Wilt u snel een totaalprijs ontvangen? Vraag hem dan hier aan en ontvang hem binnen 2 minuten.

Geeft een goedkope schilder garantie?

goedkope-schilder

Ook een wat goedkopere schilder geeft garantie op zijn schilderwerk. Wilt u meer weten over de garantie die een schilder geeft? Lees dan alles over de garantie voorwaarden op deze pagina.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!