Sinds 1988

Restauratieschilder

Bent u op zoek naar een renovatieschilder of een restauratieschilder? Dan bent u bij de Schilder-Concurrent uit Amsterdam aan het juiste adres.

Als je langs de Amsterdamse grachten loopt of de Grote markt in Groningen zal u de prachtige oude panden en herenhuizen zien staan die een echte geschiedenis bieden aan Nederland.

Om deze prachtige geschiedenis te behouden zijn er goede restauratieschilders nodig om het oude schilderwerk weer als nieuw te renoveren.

Restaurantschilder

Gespecialiseerde restaurateur

Restauratieschilder wordt je niet zomaar. Een restaurateur is een schilder die speciaal is opgeleid om deze functie goed te beheren en op de juiste manier kan uitvoeren.

Een huis laten verbouwen is een stuk makkelijker dan een grachtenpand uit 1800 laten restaureren. Als restauratieschilder ben je bezig met de volgende schilderwerken:

Als restauratieschilder moet je dus zeker je schilderwerken zeer goed kunnen uitvoeren. Het schilderen varieert enorm door de verschillende technieken en objecten die gerestaureerd moeten worden.

Wat kost een restauratieschilder?

De kosten van een schilder voor normaal schilderwerk in en rondom uw huis zijn standaard tarieven. Er wordt voor standaard uurtarieven de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Dit zijn voor een huisschilder de standaard schilderwerken die om de 5 jaar moeten worden uitgevoerd. Voor een restauratieschilder is dit een heel ander geval. Het uurtarief van een restaurateur ligt een stuk hoger dan die van een huis tuin en keuken schilder.

Leest u hier in de prijzentabel de gemiddelde kosten van restauratieschilders:

RestauratieschilderwerkPrijs restaurateur schilder
Restauratieschilderwerk binnen
Per m²€ 45,- tot aan € 70,-
Per uur€ 50,- tot aan € 90,-
Bladgoud restauratiePrijs aanvragen
HoutsnijwerkPrijs aanvragen
Restauratieschilderwerk buiten
Per m²€ 50,- tot aan € 90,-
Per uur€ 60,- tot aan € 110,-

U ziet dat een restauratieschilder dus een stuk duurder is per uur of per vierkante meter dan een normale goedkope schilder.

Als u een mooi restauratieklus heeft waarbij u echt een restauratieschilder zal moeten inhuren dan wilt u bij voorhand weten wat het restauratieschilderwerk gaat kosten.

Als u geheel vrijblijvend een offerte aanvraag invult verteld u ons dan exact wat er moet gebeuren en wij sturen u de prijsindicatie binnen 2 minuten toe.

Oude panden, kerken en gebouwen zijn fragiel. Deze gebouwen krijgen te maken met allerlei weersomstandigheden die van invloed zijn op de staat van het gebouw.

Het is belangrijk dat dit soort gebouwen blijven voortbestaan. Een professionele vakman kan een goede oplossing voor restauratie en renovatie schilderwerk zijn. Zo weet u zeker dat de klus in veilige handen is. 

Meerdere vakgebieden vallen samen bij dit soort bijzondere klussen. Naast schilderen, zullen wij eerst kijken naar de reparaties die nodig zijn om het schilderwerk uit te voeren.

Houtrot willen wij ten alle tijden voorkomen. Is er al sprake van houtrot? Maakt u zich geen zorgen!

Wij kunnen dit soort plekken helen door te werken met een speciale pasta. Zo kunnen we alles in ere herstellen. Want dat verdiend zo’n prachtig pand!

Wij krijgen regelmatig vragen binnen over renovatie- en restauratie schilderwerk. Dit zijn vragen als:

Renovatieschilderwerk oude panden en kerken

Voor oude panden, kerken en monumenten is specifieke ervaring nodig. Dit soort bijzondere gebouwen verdienen een speciale aanpak, zodat ze nog lang goed en mooi blijven.

Wij helpen u daar graag bij. Dankzij onze ervaringen met dit soort klussen kunnen wij ook voor u een meerwaarde zijn. Het schilderwerk van oude panden is niet simpelweg een laagje verf aanbrengen en weer weggaan.

Wij vinden het belangrijk om voor dit soort speciale werkzaamheden de tijd te nemen om reparaties door te voeren en goed te kijken naar de ondergrond.

Vakmanschap

De juiste materiaalkeuze is van groot belang voor oude panden. Vaak is deze ondergrond al meerdere keren beschilderd in de loop der jaren. Soms is het op de juiste manier gedaan en soms ook niet.

Wij kijken er zorgvuldig na voordat we aan de slag aan. Op deze manier kunnen wij de juiste materialen inzetten die wij nodig denken te hebben.

We slaan de brug tussen de oude verfproducten en de nieuwe verf technische mogelijkheden. We willen uiteraard het gebouw respecteren. Dus we gaan niet onnodig materialen weghalen of vervangen.

Repareren is het devies! Zo blijft het pand zo authentiek mogelijk. Verf afbranden is soms noodzakelijk, maar vaak ook niet.

Een nieuwbouwsschilder zou het sneller wél doen. Daarom zetten wij de juiste schilders in voor dit klussen. Schilders die ervaringen hebben met oude panden.

Regels gemeente

Een professionele vakman is op de hoogte van de gemeentelijke regels. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het schilderen van oude panden – met name monumenten.

Aan de buitenkant mag meestal weinig worden veranderd. De schilder is hiervan op de hoogte. Hij kan rekening houden met de eisen van de welstandcommissie.

De commissie heeft bepaalde eisen wanneer het aankomt op het uiterlijk en de kleur van de bijzondere gebouwen.

Een beschermd aangezicht kun je niet ineens in compleet andere kleuren gaan schilderen.

De professional is hier volledig van op de hoogte en kan samen in overleg met u aan de slag gaan. Zo kan het pand zorgvuldig worden geschilderd en gerenoveerd.

Wanneer schilderen?

Wanneer moet je schilderen? Wij raden het u af om renovatiewerkzaamheden te laten uitvoeren tijdens hittegolven of regenachtige periodes.

U kunt er voor kiezen om een winterschilder in te huren. In de winter hebben de meeste schilders veel minder werk.

Het is voordelig om dan een schilder te boeken voor een renovatieklus. Vaak kan de schilder u kortingen geven tot wel 30 procent. Dit scheelt behoorlijk op de totale kosten.

Wij houden ons ook bezig met restauratie en renovatie van schilderwerken. Bij restauratie of renovatie zien wij ons zelf wel eens als de dokter van een te behandelen patiënt.

Door het oude schilderwerk te restaureren, krijgt het object (uw huis of bedrijf of anders) nieuw leven.  Maar restauratie of renovatie doe je niet zomaar, hier is ervaring wel vereist.

Gelukkig werken er bij ons goedkope schildersbedrijf bedrijf schilders die het vak al meer dan 20 jaar uitoefenen.

Stel u heeft traditioneel lijstwerk of ornamenten in het plafond verwerkt, dan kunt u er bij ons van op aan dat wij deze in oude historie voor u herstellen en in de verf zetten.

Desnoods leunen wij op de ervaring van onze collega’s van de Stuc-Concurrent. Alles om uw huis er prachtig uit te laten zien.

Vragen & Antwoorden

Wat is een restauratieschilder?

Schilder-kosten

Een restauratieschilder restaureert het schilderwerk van monumenten en oude herenhuizen. Een restaurateur schilder is een zeer vakbekwame schilder met meer dan 20 jaar schilder ervaring. Lees hier alles over restauratieschilders.

Wat kost een restauratieschilder?

goede-schilder

De kosten van een restauratieschilder liggen een stuk hoger dan die van een normale huisschilder. Lees hier de exacte uurtarieven of vierkante meter prijzen om oud schilderwerk te laten restaureren.

Wat is een decoratieschilder?

Erkende-schilder

Een decoratieve schilder is een schilder die muren of houtwerk beschilderd met tekeningen of decoratie versieringen. Decoratief schilderwerk wordt in de meeste gevallen per uur berekend. Lees hier alles over het uurtarief.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!