Kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen buiten of toch de kozijnen binnen schilderen? Twee klussen die best wel van elkaar verschillen. Buiten heb je namelijk te maken met hele andere omstandigheden.

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om de kozijnen laten schilderen. Door alle invloeden van buitenaf kunnen kozijnen verkleuren en beschadigen.

Kozijnen verven is een klus die regelmatig wordt overschat. Het is namelijk precisiewerk, alles moet zorgvuldig met een klus worden overgeschilderd. Hoe vaak moet je de kozijnen verven? En hoe werkt het met kunststof kozijnen schilderen?

Het kan geen kwaad om voor het schilderen van de kozijnen en deurposten een professionele schilder in te huren.

De Schilder-Concurrent heeft alle kennis en vakmanschap in huis om iedere schildersklus tot een succes te maken.

In dit artikel duiken wij dieper in op de verschillende mogelijkheden, de kosten, bespaartips en combinatieklussen.

Snel een prijsindicatie?

Kozijnen schilderen kosten

Kozijnen laten schilderen is niet heel goedkoop, maar dat hoeft niet te betekenen dat het duur hoeft te zijn.

Wij van de Schilder-Concurrent vinden het belangrijk om de prijzen laag te houden, zonder de kwaliteit te verliezen. 

Schilderwerk voor iedere portemonnee. Wij krijgen regelmatig vragen binnen over schilderen van kozijnen. Dit zijn vragen als:

 • Wat zijn de kosten voor kozijnen laten schilderen?
 • Hoeveel kost houten kozijnen verven?
 • Moet ik kunststof kozijnen schilderen?
 • Wat is normale prijs voor het overschilderen van kozijnen?
deuren-overschilderen

Wij zullen in dit artikel antwoord proberen te geven op al deze vraag. De prijzen voor schilderwerk lopen nogal wat uiteen. Hieronder ziet u een overzicht van het uurtarief voor een schilder en de totaalprijzen. Dit is slechts een indicatie:

UURPRIJS SCHILDERTOTAALPRIJS KOZIJNEN SCHILDEREN
€ 28 tot en met € 40€ 380 tot en met € 1.400

Omdat deze grafiek vrij breed is, kijken we naar wat specifieke voorbeelden. Wij hebben hieronder voor u drie prijsvoorbeelden in een grafiek gezet

Type klusTotaalprijs inclusief materiaal, verf en btw
2 tot 3 kozijnen.€ 500,-
5 raamkozijnen, 3 deurenmet deurposten€700,-
Alle kozijnen aan de binnen-
en buitenkant.
€1050,-

Kozijnen schilderen combineren

Wij begrijpen dat de prijs belangrijk is voor het inhuren van een schilder. Bij de Schilder-Concurrent kunnen we u aantrekkelijke kortingen geven wanneer schilderwerk laat combineren.

Wanneer u meerdere componenten laat schilderen kan dat behoorlijk schelen. Zeker wanneer u alles apart laat doen – wat vaak een stuk duurder is.

Wanneer u een vak-professional inhuurt kunt u zeker zijn van goede, gedegen kwaliteit. Een erkende schilder heeft dankzij de jarenlange ervaring een schat kennis verzameld.

De verf wordt zo duurzaam mogelijk aangebracht, hierdoor gaat het schilderwerk nog jaren mee.

Vaak blijft de verf een stuk beter hechten dan wanneer u het laat uitbesteden aan een spotgoedkope schilder. Uiteindelijk komt u dan veel duurder uit.

TYPE KLUSGEMIDDELDE PRIJSPRIJS IS AFHANKELIJK VAN
Deuren€260-€1940Hoeveelheid deuren
Plafond€200-€1400M2 plafond
Trap€280-€640Staat en grootte van de trap
Dakkapel€360-€900Bereikbaarheid, staat en grootte

De prijs per uur voor een schilder kan verschillen voor binnen en buiten. De prijs is sowieso afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld het aantal kozijnen dat u wilt laten verven.

Hoewel slechts één kozijn verven duurder is dan wanneer u alle kozijnen laat verven (relatief gezien). Het buitenschilderwerk is vaak wat duurder dan binnen qua uurloon.

Het werk is ook anders. De schilder moet buiten met heel ander soort verf werken. De verf moet aan flink wat eisen voldoen om de kwaliteit te waarborgen. De kozijnen buiten krijgen namelijk te maak met storm, regen, hitte en sneeuw.

De verf moet daar tegen bestand zijn. Het verven van kozijnen kost best wel wat tijd en aandacht, een schilder neemt graag uw zorgen uit handen. Zo heeft u tijd voor andere dingen, terwijl de schilder uw kozijnen onder handen neemt.

Kosten besparen kozijnen

Vraag vandaag nog een offerte bij ons aan en bespaar flink op kosten voor het schilderwerk! Een offerte aanvragen is bij ons altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Wij laten u graag zien dat wij de scherpste prijzen bieden voor de beste kwaliteit. Vul de offerteaanvraag zo duidelijk mogelijk in, dan weten wij precies wat wij voor u kunnen betekenen.

U kunt de offerte aanvullen met een paar goede foto’s van de kozijnen. En laat ons ook vooral weten wat u wensen zijn! Zo maken wij samen met u de klus tot een groot succes!

deuren-schilderen

Wanneer moet ik mijn kozijnen verven?

Op deze vraag valt geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt geheel af van de staat van uw kozijnen.

De kozijnen binnen moeten meestal om de 7 jaar worden geschilderd, terwijl dat buiten 7 jaar is.

De buitenkant krijgt te maken met alle weersomstandigheden. Het is dan ook belangrijk deze kozijnen het meest in de gaten te houden.

Aan een aantal tekens kun je zien dat de kozijnen opnieuw geschilderd moeten worden:

 • Verkleurde verf
 • De verf zit los en bevat blaasjes
 • Beschadigingen en slijtage
 • Scheuren barsten in de verf

Waarom kozijnen verven?

Kozijnen kunt u zien als de poortwachters van uw huis. Het is een van de belangrijkste onderdelen voor de bescherming van uw woning.

Een nieuwe verflaag op de kozijnen biedt de juiste bescherming.

Het schilderwerk beschermt tegen slechte weersinvloeden. Werk de kozijnen wel met enige regelmaat bij, anders verliezen de kozijnen de beschermende functie.

Doet u dit niet? Dan zullen de kozijnen verder aftakelen, zodat u ze moet vervangen omdat ze wegrotten. Dit kost een hoop meer geld!

Een kozijn vervangen kost al gauw meer dan 700 euro. Dat is een heel stuk duurder dan een nieuwe laag verf.

Probeer dit dus ten alle tijden te voorkomen. Zonde van uw geld!Snel een prijsindicatie?Bereken uw prijs

Snel een prijsindicatie?

Houten kozijnen

Houten kozijnen verdienen goed schilderwerk. Zo houden de kozijnen de juiste beschermingskwaliteit en blijven de kozijnen vocht tegenhouden.

Het voordeel: kozijnen die goed geschilderd zijn gaan lang mee. Moeten kunststof kozijnen of aluminium kozijnen ook geschilderd worden? Nee, niet per se.

Wel kan het zijn dat u ze een ander kleur wilt geven. Het kan namelijk de aanblik van uw woning flink veranderen.

Bij dit soort kozijnen is het wel zaak om een goede grondlaag aan te brengen met grondverf of een primer. De prijzen hiervoor kunt hieronder vinden:

TYPE VERFPRIJS PER LITERM2 P/LVOORBEREIDENDE LAAG
Beits en lak aanbrengen€ 17 – € 4712 – 14 onverdundEind-laag
Dekkende verf aanbrengen€ 17 – € 474 – 18  onverdundBinnen en buitenverf
Grondverf aanbrengen€ 16 – € 379 – 14 onverdundHechtlaag

Kunststof kozijnen verven

Hoewel houten kozijnen wel moeten worden geschilderd is dit met aluminium en kunststof kozijnen niet het geval.

U kunt er blind van uit gaan dat kleur de gehele levensduur blijft zitten. Natuurlijk is het wel mogelijk om de kleuren van de kozijnen te veranderen, wanneer u bijvoorbeeld de kleur zat bent.

Wij adviseren u om deze klus uit te besteden aan een erkende schilder. Zo blijven de kozijnen in de juiste conditie en kwaliteit.

Omdat het best wel een pittige klus is. Zo blijft de levensduur van de kozijnen intact en kunt u volop genieten van de nieuwe kleur van de kozijnen. De primer is de basis voor het schilderwerk.

Zo blijft de verf goed hechten en voor een langere tijd zitten.

Wanneer u uw huis wilt voorzien van een frisse nieuwe look, kunt u de kozijnen laten schilderen!

Het huis krijgt op de manier ene compleet andere uitstraling. Wissel wat af in de kleuren – geef de deuren bijvoorbeeld een andere kleur.

Bent u benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Vraag dan een offerte bij ons aan. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een offerte op maat. Dit is geheel vrijblijvend én gratis.

kozijnen-laten-verven

Schilderwerk uitbesteden

Het scheelt u een hoop tijd en ook geld. Want tijd is immers geld. In veel gevallen is schilderwerk uitbesteden een goedkope oplossing.

U kunt er op deze manier zeker van zijn dat het schilderwerk in een keer goed is. Dit scheelt enorm. De Schilder-Concurrent is al jarenlang een grote speler in schilderwerk in Amsterdam en omgeving.

Door onze ervaringen en kennis kunnen wij de u de juiste kwaliteit bieden. U kozijnen verdienen deze kwaliteit, zo gaan ze weer jaren mee.

Wij werken enkel met gediplomeerde schilders. Onze team bestaat uit enthousiaste én professionele schilders.

Zo kunnen wij onze kwaliteit waarborgen. De prijzen willen wij laag houden. Zo kunnen wij schilderwerk aanbieden voor iedere portemonnee. Wij hebben goede deals met inkoopbedrijven.

Zo kunnen wij goedkoop verf inkopen. De verf is van zeer hoge kwaliteit, niet de standaard bouwmarkt-verf.

De Schilder-Concurrent staat voor u klaar!

Goedkope schilder inhuren

Vraag vandaag nog een offerte bij ons aan. Wij laten u graag zien dat wij de beste kwaliteit beiden voor de laagste prijs.

Een offerte aanvragen bij ons is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Wij sturen u binnen twee werkdagen een prijsindicatie.

Zo weet u precies waar u aan toe bent als u met ons in zee gaat. Samen met u maken wij de schildersklus tot een succes!

En kunt u nog jarenlang genieten van het schilderwerk!

Je kozijnen laten schilderen? Het is een heel klusje, maar bij voorkeur laat je dit werkje geregeld uitvoeren om ze in optimale staat te houden.

Zowel binnen als buiten kan het nodig zijn je kozijnen te laten schilderen. Om de 5 jaar is een aardig gemiddelde.

Een likje verf

Bij het laten schilderen van kozijnen komt best wel wat kijken. Niet dat het de zwaarste schildersklus is, maar een goede voorbereiding kan je wel helpen.

Uiteraard is de staat van het verfwerk belangrijk om in te schatten hoelang het schilderen van kozijnen in beslag gaat nemen en wat het gaat kosten.

Weet dat je om de paar jaar je kozijnen toch wel van een likje verf moet laten voorzien. Zeker houten kozijnen vergen wel wat onderhoud.

Wij geven je alvast heel wat tips mee, zodat je tijdig kunt ingrijpen.

Vakwerk

Het schilderen van kozijnen is een standaardklusje voor een professionele schilder, maar je onderschat het maar beter niet.

Wil je je kozijnen professioneel onder handen laten nemen, kies dan voor een schilder met ervaring en vergelijk offertes.

Een goede schilder werkt volgens een vast proces en hanteert scherpe tarieven voor het schilderen van kozijnen.

Voor een budget tussen de 30 en 40 euro per uur moet je in principe je kozijnen kunnen laten schilderen door een gespecialiseerde vakman.

Welke soorten kozijnen zijn er?

Raamkozijnen heb je binnen en buiten. Maar naast dat feit zijn er ook kozijnen in verschillende materialen die allemaal een andere aanpak vergen.

Wij zetten even de belangrijkste materialen op een rijtje:

 • Kunststof kozijnen
  Deze kozijnen zijn veruit het populairst. Logisch, ze gaan lang mee, zijn weerbestendig en vaak niet al te duur. Als je dit kozijn goed onderhoud gaat het makkelijk 50 jaar mee. Bovendien isoleren deze kozijnen uitstekend en zijn ze recycleerbaar. Vaak blijkt een kunststof kozijn de voordeligste keuze en vergt dit type kozijn amper onderhoud. Het design kies je grotendeels zelf en ook schilderen moet maar sporadisch gebeuren, tenzij je van kleurtje wil wisselen.
 • Houten kozijnen
  Warm en authentiek, dé kenmerken van houten kozijnen. Let wel: ze vergen meer onderhoud en schilderwerk. Als je houten kozijnen voor buiten wil, kies je best voor hardhout. Die gaan makkelijk 50 jaar mee als je je kozijnen geregeld schildert en laat onderhouden. Houten kozijnen isoleren goed, gaan lang mee en zorgen voor een authentieke uitstraling. Vaak zijn ze wel net iets duurder en ook op het vlak van onderhoud komt er meer bij kijken. Deze kozijnen laat je toch best om de 5 jaar schilderen. Bij houtrot kun je ook maar beter snel ingrijpen anders kan de schade oplopen.
 • Aluminium kozijnen
  Kies je voor aluminium kozijnen dan hoef je je weinig zorgen te maken op het vlak van onderhoud. Het gaat om sterk materiaal waar je amper naar moet omkijken. Qua isolatie heeft het materiaal de voorbije jaren een serieuze inhaalbeweging gemaakt. Het schilderen van deze kozijnen is in principe niet nodig.

Hoe gaat kozijnen schilderen in zijn werk

Een professionele schilder zal min of meer volgens het onderstaande stappenplan te werk gaan bij het schilderen van de kozijnen.

 1. Hij ontvet de oude verflaag met een goede verfreiniger. Afwassen met schoon water en laten drogen.
 2. Vervolgens wordt de oude laag afgeschuurd. Oude verf kun je er met een verfkrabber afhalen. Soms kan het nodig zijn om de volledige oude verflaag te verwijderen. Gebruik hier afbijtmiddel voor.
 3. Spoel het geheel goed na met water om te voorkomen dat er afbijtresten blijven zitten.
 4. Is de verflaag nog netjes, dan kan er onmiddellijk geschuurd worden. De schilder zal de juiste korrel gebruiken naargelang de staat van de verf. Meerdere keren schuren kan nodig zijn.
 5. Vervolgens weer goed schoonmaken en stofvrij maken.
 6. Het afplakken van de ruit is bij het schilderen van een kozijn natuurlijk nodig. Zo hoef je de verf niet van de ruiten te verwijderen. Kwalitatieve verftape voorkomt dit. Een deftige schilder zal de tape na het schilderen van de kozijnen snel verwijderen, zo krijg je immers het beste resultaat en een mooie strakke lijn.
 7. Grondverf kan nodig zijn. Wil je echt van kleur switchen dan is grondverf altijd noodzakelijk. Zo zal de uiteindelijke kleur beter dekken. Na de grondverf zal de schilder het geheel weer even opschuren.
 8. Eventuele oneffenheden kunnen geplamuurd worden. Ook nu kun je best weer even een laag grondverf laten voorzien.
 9. Dan is het tijd voor het uiteindelijke schilderwerk. Een professionele schilder gebruikt het aangepaste materiaal en gebruikt de juiste technieken. Na het drogen kan er nog wat gecorrigeerd worden. Kleine onregelmatigheden in de verf worden nu weggewerkt.
 10. Een vakkundige schilder zal twee lagen verf voorzien, dit geeft een beter resultaat. De glans is beter en de kleur voller.

Niet elke schilder zal op deze manier werken en verschillende wegen leiden naar Rome.

Een professionele schilder weet hoe hij kozijnen moet schilderen. Zoals je merkt komt er bij het schilderen van kozijnen heel wat kijken en moet er niet enkel geverfd worden.

Er kan behoorlijk wat tijd inkruipen, een betaalbare schilder vinden is dus de boodschap.

schilderwerk offerte

De levensduur van je kozijnen verlengen

Wil je heel wat jaren van je kozijnen en het schilderwerk genieten, dan zijn er wel wat tips om rekening mee te houden. Zeker als je over houten kozijnen beschikt kun je maar beter rekening houden met de volgende tips:

 • Houd je kozijnen schoon
  Lap je je ramen, neem de kozijnen dan mee. Gewoon reinigingsmiddel is ideaal.
 • Kies een goede houtsoort
  In principe kan een kozijn uit elke houtsoort gemaakt worden, maar kies je voor hardhout, dan kun je jaren verder. Bij voorkeur kies je voor duurzaamheidsklasse 1.
 • Schilder om de 5 jaar

Idealiter schilder je je kozijnen om de drie jaar, maar zeker om de 5 jaar.

Zit je met aluminium kozijnen, dan kunnen we deze tips meegeven:

Ook bij aluminium kozijnen loont goed onderhoud. Regelmatig schoonmaken met een sopje dus. Zo krijgen zuren geen kans.

Minimaal twee keer op het jaar je kozijnen reinigen is sowieso nodig, maar beter nog doe je het elk kwartaal.

Je aluminium kozijnen preventief behandelen zodat ze minder stof aantrekken is ook verstandig. Er zijn vuilafstotende shampoos op de markt en ook alumiumwas kan een oplossing bieden.

Verder loont het ook altijd de moeite om de bewegende delen af te stellen en de scharnieren te reinigen met een borsteltje.

Een niet vet smeermiddel laat alles soepel draaien.

Besparen op een schilder

Wil je besparen op een schilder bij het schilderen van je kozijnen? Dan zijn er drie mogelijkheden: Je kunt zelf de handen uit de mouwen steken, maar zoals je al gemerkt zal hebben is schilderen best een intensief klusje waar heel wat tijd in gaat zitten.

Heb je tijd, dan kan dit een optie zijn, maar je hebt ook kwalitatief materiaal nodig.

Een andere mogelijkheid is om de voorbereidende werken op jou te nemen het schilderen van je kozijnen aan een professional over te laten. Zo bespaart je schilder aardig wat tijd en jij heel wat geld.

Het spreekt voor zich dat het schilderwerk staat of valt bij de voorbereiding, dus pak dit grondig aan.

Wil je toch met een professional werken, dan kun je ook besparen op je schilder door meerdere offertes aan te vragen.

Zo kun je de prijzen van verschillende schilders tegen elkaar afwegen.

Niet elke schilder vraag evenveel voor het schilderen van kozijnen. Zoals eerder aangehaald moet je een kwalitatieve schilder kunnen vinden voor een kostprijs tussen de 30 en 40 euro per uur.

Vaak komen hier nog wel verplaatsing- en onkosten bovenop. Houd dus rekening met de totaalprijs en bekijk elke offerte grondig. Verlies zeker de kleine lettertjes niet uit het oog.

 Vraag vandaag nog je offerte aan.

Ben je op zoek naar een vakman die tegen een scherpe prijs je kozijnen komt schilderen? Vraag vandaag dan nog hier je offerte aan. 

Niet alleen ben je zeker van de voordeligste prijs, je doet ook beroep op een vakman en de offerte is geheel vrijblijvend.

Door voor ons te kiezen, kun je tot maar liefst 40% besparen op het schilderen van je kozijnen, wat mooi meegenomen is.

Het kost niets, dus waarom zou je het niet doen. Vraag vandaag nog je offerte aan!

Schilder-Concurrent
Bouke Klijn

Bouke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!