Sinds 1988

Latex spuiten

Bent u uw huis aan het verbouwen en laat u de stukadoor uw muren en plafonds opnieuw stucen? Dan zullen deze na het drogen van het stucwerk opnieuw geschilderd moeten worden.

Maar wat is nu het mooiste en goedkoopste per m² latex spuiten of verven met de roller?

Of het nu gaat om een nieuwbouw of oude woning laten spuiten in de latexverf de Schilder-Concurrent berekend altijd de laagste prijs per vierkante meter (m²).

Onze prijzen voor latex laten spuiten liggen gemiddeld 25% lager dan andere latexspuiters calculeren.

Hoe komt het dat de Schilder-Concurrent zo goedkoop is? Wij kopen onze latexverven in grote partijen in.

Op deze manier kunnen wij al vanaf 7,- euro per m² voor 2 lagen latexverf werken ( behoorlijk kostenbesparend dus!!!)

huisschilder-latex-spuiten
Latex wit spuiten

Wat kost latex spuiten?

Wij krijgen als erkend en goedkoop schildersbedrijf veel vragen over wat latex laten spuiten kost. Wij zullen de meest gestelde vragen over latexspuiten inclusief het antwoord even op een rijtje zetten:

 • Wat is de prijs per m² voor het laten spuiten van mijn muren of plafonds in de latexverf? De gemiddelde prijzen variëren enorm per latexspuiter. Zo berekend de ene latexspuiter 3,50 euro per m² terwijl de andere 7,- euro per m² berekend. Hoe dit komt? Latexspuiters werken niet altijd met kwalitatieve latex! Ook berekenen zei het afplakken niet mee en wordt er maar een laagje verf gespoten.
 • Kunnen mijn oude muren met latex gespoten worden? Ook oude muren met wat ouder stucwerk kunnen uiteraard gespoten worden in de gewenste kleuren. Onze latexspuiters zorgen ervoor dat uw muren schilder klaar worden en zullen alle kleine oneffenheden wegwerken. ( het repareren van de muren zit niet in de m² prijs mee berekend.
 • Kan er latex spuiten in mijn nieuwbouwwoning? De muren in uw nieuwbouwwoning worden in de meeste gevallen behangklaar opgeleverd door het bouwbedrijf. Als u een stucadoor inhuurt om deze wanden glad te laten stucen dan kan na het nieuwe aangebrachte stucwerk latex gespoten worden. Behangklare muren zijn niet geschikt om te laten spuiten met latex.

Prijscalculatie latexspuiten per m²

Latex spuiten is in het algemeen goedkoper dan het laten schilderen van je muren. Het spuitwerk wordt veel sneller aangebracht en de latexspuiter is hierdoor een stuk sneller klaar met de latexspuitklus.

De latex spuiten kosten zijn grotendeels afhankelijk of je je plafond wilt laten spuiten of uw muren. Ook het oppervlakte dat u wilt laten verven heeft invloed op de prijs. een latexspuiter kijkt altijd eerst naar de huidige staat van uw muur en plafond voordat hij over gaat tot het spuitwerk.

Leest u hieronder in de calculatietabel de gemiddelde kosten van latexspuiten:

SpuitwerkzaamhedenGemiddelde kosten 2 lagen latex
Latex spuiten muren & plafonds€ 7,- tot aan € 12,- per m²
Schilder/ Latexspuiter€ 30,- tot aan € 40,- per uur

Wat is latex verf spuiten?

Bij het schilderen van muren of plafonds zijn dit voor een latexspuiter grotere oppervlaktes om te schilderen. Als we het hebben over de kosten van latex spuiten is dit erg interessant.

Met de latex spuittechniek spuit de schilder verf op je muren of plafond. Het spuiten van deze muur- of plafondverf gebeurt met een airless latex verfspuit onder een druk van 180 Barr.

Voordeel van latex spuiten

Muren laten spuiten door een latexspuiter heeft vele voordelen ten opzichte van muren laten sauzen. Het is vooral efficiënt als je een groot plafond wilt laten spuiten of alle muren van je huis wilt laten schilderen. Lees hier de voordelen van wanden spuiten:

Egale en strakke afwerking

Zoals wij al vertelde gaat latexspuiten onder een zeer hoge druk. Hierdoor krijg je geen strepen op je muur of je plafond.

Door latexspuitwerk heb je altijd een egaal resultaat. Als je je muren laat sauzen met een roller dan zie je vaker oneffenheden of strepen bij een bepaalde lichtval (ook wel strijklicht genoemd)

Goedkoop

Het laten sauzen van je muren betaald u bij een schilder gemiddeld tussen de € 9 / € 14 per m² (vierkante meter). Dit is dus duurder dan latex spuiten!

Er moet wel rekening gehouden worden bij latex spuiten dat err veel tijd verloren gaat aan het afplakken van uw woning. Dit neemt namelijk meer tijd in beslag dan een schilder uw muren met de hand zou schilderen.

Latex spuiten gaat snel! Daarom os latex laten spuiten door latexspuiters goedkoop. Een schilder kan binnen een zeer korte tijd veel vierkante meters afwerken. Een voorbeeld is dat 300 of 400 m² makkelijk op een dag gespoten kan worden.

De droogtijd van latex is vele malen korter dus een tweede laag spuiten kan vaak al op de zelfde dag worden aangebracht. Zo gaat latexspuiten dus zeer snel en hoeft u geen dagen te wachten tot dat de schilder of stukadoor klaar is.

Latexverf makkelijk schoon maken

Natuurlijk worden ook uw witte muren smerig. Maar hoe maak je latexverf op je muur schoon? Schoonmaken van verf op je muren is redelijk makkelijk schoon te maken. Dit kan met een sopje van lauw water. Met een klein sponsje haal je gemakkelijk kleine vlekjes of strepen weg.

Airless latex spuiten is een van de mooiste en strakste afwerkingen voor uw huis. Het is een manier van goedkoop schilderwerk aanbrengen met een zeer hoge kwaliteit.

Laat bijvoorbeeld uw woonkamer, slaapkamer of keuken lekker goedkoop witten door een van onze goedkope latexspuiters.

U bespaart niet alleen maar tijd en een hoop geld Latex laten spuiten is in de meeste gevallen 40% per vierkante meter goedkoper dan schilderen.

 • Goedkoop en snelle oplossing
 • Egaal en strak schilderwerk
 • Geen strepen of banen in het schilderwerk
 • Eindresultaat dekt snel
 • Gelijkmatige verdeling van verf
 • Geeft minder rommel
Plafond wordt gespoten

Waarom latex spuiten?

Glad stucwerk verven kan op 2 verschillende manieren. U kunt dus kiezen om een schilder uw muren opnieuw te laten witten maar een schilder kan uw muren of plafonds ook wit spuiten.

Het laten spuiten van latex is vrij makkelijk uit te voeren mochten uw muren van glad pleisterwerk ( stucwerk ) zijn gestukadoord door een goedkope stukadoor.

Op de vraag waarom zou ik latex laten spuiten? Is het antwoordt vrij simpel! Latexspuitwerk is goedkoop en sneller aangebracht dan het normale vereven van je muren of plafonds.

De afgelopen jaren heeft de technologie niet stilgestaan. Ook in de wereld van schilderen is er een hoop veranderd.

Daar hebben wij als schildersbedrijf uit Amsterdam flink veel profijt van. Het traditionele verven wordt nog steeds wel veel gedaan – ook door ons. Latex spuiten gaat echter heel anders in zijn werk. Er wordt gebruik gemaakt van een airless spuitmachine.

Deze machine brengt de verf, door middel van verneveling aan op de muren en plafond. Het resultaat ervan is eigenlijk altijd goed. Latex spuiten zorgt ervoor dat alles mooi egaal en strak wordt.

Muren spuiten

Als u uw muren opnieuw wilt laten schilderen omdat u de kleur van uw muren wilt veranderen dan dan kunt u kiezen voor schilderwerk of spuitwerk.

Heeft u geen zin en tijd om dit zelf te doen huur dan een schilder in om uw muren te laten spuiten voor een zeer scherpe prijs per m².

Een latexspuiter is een schilder die gespecialiseerd is in het spuiten van latexmuurverf. Latex laten spuiten op uw muren van uw oude of nieuwbouwwoning is altijd goedkoper dan het laten verven met een roller en kwast.

Wilt u weten wat het kost om uw muren in een andere kleur te laten spuiten? Vraag hier dan binnen 2 minuten de prijs aan!

Een compleet huis laten spuiten met latex muurverf kan al in een dag inclusief het afplakken van uw gehele huis.

Plafond spuiten

Als uw plafonds in uw woonkamer, slaapkamer of keuken en badkamer zijn vergeeld (verkleurd) dan is het tijd om een vak schilder in te huren. Een vak schilder is een schilder die ook als latexspuiter gecertificeerd is.

Het opnieuw spuiten van je plafond in een andere kleur kost gemiddeld 7,- euro per m².

De prijs van latexspuiten voor je plafonds is inclusief afplakken en het materiaal. Wilt u graag uw plafonds een andere kleur laten schilderen? Kies dan voor onze goedkope latexspuiter!

Voor en erna

Nieuwbouw spuiten

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht? Gefeliciteerd! Nieuwbouwwoningen zijn zeer geschikt om airless te spuiten met latex. Wanden en plafonds spuiten in een nieuwbouwwoning is vele malen goedkoper dan het traditionele schilderwerk.

Buiten dit is het tijdbesparend en krijgt u een veel mooier eindresultaat. Wist u dat u uw woning ook met spuitpleister kunt laten stucen? Dit is per m² een stuk goedkoper dan traditioneel stucwerk.

Lees op deze website van de Stuc-Concurrent alles over het prijsverschil hiervan.

Behangklare muren nieuwbouw

Als u de eigenaar bent geworden van een nieuwbouwwoning dan zal u er rekening mee moeten houden dat alle muren behang klaar worden opgeleverd door de aannemer. Dit wil zeggen dat de muren niet klaar zijn om met verspuitbare latexverf af te werken.

De behangklare muren moeten dus schilderklaar gemaakt worden door een stukadoor of vakschilder.

Behangklare muren sausklaar maken

De muren van een nieuwbouw huis zullen dus moeten worden voorzien van een dunne pleisterlaag (ook wel filmlaag genoemd)

Een pleisterlaag laten aanbrengen op de muren van je nieuwbouw woning is niet al te duur. De kosten hiervoor liggen tussen € 8,00 en € 10,00 per/m² exclusief de btw. Een filmlaagje stucwerk zal alle oneffenheden doen verwijderen zoals bij betonwanden.

Als de stukadoor na de finish laag klaar is en het stucwerk is droog dan kunnen onze vak schilders hun spuitwerkzaamheden verrichten. Maar voordat wij overgaan naar het latex spuiten lopen wij met een bouwlamp alle muren en plafonds nog een keer goed na.

Ook kitten wij alle hoeken en naden dicht met een laagje kit (non crack acrylaatkit)

Na het kitten spuiten wij uw betonmuren en tussenwanden 2 keer in de latex in de door uw gekozen kleur.

Wanneer de verf gaat drogen trekken deze strepen vaak niet weg. Het eindresultaat is op deze manier vaak minder mooi dan verwacht. Met latex spuiten heeft u nooit meer strepen en banen.

Doordat de verf gelijkmatig wordt verdeeld is het resultaat altijd strak en glad. Wat ook meevalt zijn de kosten,

latex spuiten per m² kost niet veel. En ook hier geldt: hoe meer oppervlakte, hoe goedkoper de m² prijs voor een latexspuiter gaat worden.

Voor grote oppervlaktes is latex spuiten heel aantrekkelijk, zeker wanneer het gaat om meer dan 100 m². Is het onder de 100 m²?

Dan verf rollen ook een goed optie zijn. Latex kan op verscheidende ondergronden worden aangebracht:

 • Gipsplaten
 • Nieuw stucwerk
 • Spachtelputz
 • Plafonds
 • Betonnen muren
spuiten-van-uw-muren

Kosten latex spuiten

Op het internet gaan allerlei aanbiedingen rond, toch is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoeveel latex spuitwerk nou kost. Veel aanbiedingen op het internet zijn te mooi om waar te zijn.

Ze worden vaak gebruikt als lokkertje en meestal valt het schilderwerk ook flink tegen.

De muren worden een keer gespoten en beschadigingen worden niet eens nagekeken. Uiteindelijk bent u dus duurder uit.

Een goede latexspuiter kijkt altijd eerst alles zorgvuldig na op oneffenheden en beschadigingen. Eerst moet dat gerepareerd worden.

Daarna kan pas de eerste laag aangebracht worden, daarna volgt er nog een controle voordat er aan de tweede laag begonnen wordt.

Prijzen voor rond de 3,- á 4,- euro per m² zijn niet reëel en meestal is de kwaliteit ervan dusdanig slecht dat het schilderwerk snel nog een keer moet worden uitgevoerd.

De normale prijzen beginnen vanaf 6,- euro per m². Het hangt vooral af van het merk verf en de kleur.

Kiest u voor een duurder merk? Dan loopt de prijs meestal ook op. Hieronder ziet u een kostenindicatie:

Latexspuitwerk inclusief afplakkenGemiddelde prijsLagen
Latex spuiten ( Kleur wit )€ 6,-2 lagen latex
Latex spuiten  ( Kleuren )Vanaf € 11,-2 lagen latex

Uit deze indicatie kunnen we halen dat latex spuiten in de kleur wit het goedkoopste is. Bij kleuren moet er meer worden afgeplakt, hierdoor lopen de kosten op.

Kleur mogelijkheden spuitwerk

De meeste mensen willen hun muren overlaten schilderen omdat ze hun wanden een andere kleur willen geven. De meest gewilde kleuren van het moment zijn wit, mat zwart of antraciet grijs. Maar de plafonds in een woonkamer of slaapkamer blijven in de meeste gevallen wit.

Hoe meer verschillende kleuren u kiest hoe duurder het latex spuiten per m² gaat kosten. Dit komt omdat mocht u de ene muur wit laten spuiten en de aan grenzende muur antraciet grijs de latexspuiter moet wachten dat de witte muur droog is omdat deze weer opnieuw moet worden afgeplakt.

Het nadeel van latex spuiten is dat er een nevel ontstaat door de hoge druk van de airlesspuitmachine.

Hoe meer kleuren hoe duurder

Kiest u voor witte muren en plafonds? Dan bent u altijd het goedkoopste uit. Hoe meer kleuren u gaat kiezen, hoe duurder het gaat worden.

Uiteraard zo’n investering wel de moeite waard. Er zijn veel mogelijkheden, ook in de glansgraden. U kan kiezen uit hoogglans latex, zijdeglans latex en matte latex.

Ga voor mat! Dit geeft een rustiger eindresultaat. Glans is vrij druk en intens. Matte latex is daarnaast prima schoon te houden met een doek.

Verder zijn er talloze mogelijkheden wat betreft de kleuren. Het is maar net wat u zelf graag wilt.

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor het spuitwerk in uw woning? Vraag dan vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan! Wij bieden de beste kwaliteit spuitwerk voor een zeer scherpe prijs.

Hoe meer u wilt laten spuiten, hoe goedkoper het uiteindelijk wordt. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een offerte op maat.

Onze schilders staan voor u klaar! Dankzij hun jarenlange ervaring en vakmanschap kunnen ze iedere schildersklus aan. Of u nou uw badkamer wilt laten schilderen, de kozijnen wilt laten verven of een geheel huis.

Droogtijd latex

De meest moderne vorm van schilderen is op dit moment het spuiten van latex muurverf op wanden en plafonds. Deze spuitmethode is ideaal voor de wat grotere oppervlaktes.

Dit komt omdat het spuiten van latex vele malen sneller gaat dan het ouderwetse rollen. Spuiten van latex voorkomt strepen en banen van de roller.

Daarnaast gaat spuiten ook veel sneller dan het verven met een roller of met een kwast.

Wanneer een eengezinswoning, hoekwoning of tussenwoning netjes afgeplakt is kan het spuiten van alle wanden en plafonds binnen een dag geklaard zijn.

Echter zit er uiteraard een droogtijd vast aan de verse verflaag. Hoe lang duurt het drogen van de verf op je muren of plafonds?

De laag verf die gespoten is is de zelfde dag droog (meestal binnen 20 uur). Echter het uitharden van de latexverf laag kan wel tot 2 weken duren. Dit is vaak te zien aan het lostrekken van de verflaag als men te vroeg af wil plakken.

Als de verflaag niet uitgehard is dan trek je de verf zo van de muren af!! Let hier dus goed op!!

Goed afplakken met latex spuiten

Het spuiten van latex muurverf is veel minder arbeidsintensief dan het rollen van verf. Er is alleen veel afplakwerk te verrichten bij het gebruik van latex.

Alles moet worden afgeplakt zoals ramen, deuren, kozijnen, trappen en misschien wel het belangrijkst: de vloer.

Wanneer er latex gespoten moet worden is het van groot belang dat er goed afgeplakt wordt. Dit is van het grootste belang omdat met airless spuiten van latex er erg veel nevel van de verf vrijkomt.

Deze nevel komt echt overal terecht, alles, maar dan ook echt alles wat niet gespoten moet worden moet perfect afgeplakt worden.

Als alles is afgeplakt kan men beginnen de ondergronden met een voorstrijk middel te behandelen.

Dit gebeurt alleen als de wanden erg zuigend zijn anders is dit natuurlijk overbodig.

Voordelen latexspuitwerk

Waarom zou u kiezen voor latex spuiten? We zullen de voordelen even onder elkaar zetten:

1. Latex wordt gelijkmatig over het oppervlak aangebracht. Met schilderen gebeurt dit minder goed.
2. Latex is streeploos – u ziet bij latex geen strepen of aanzetten.
3. Latex is goedkoper dan normaal schilderwerk. Dit komt door de hoge productiviteit van de spuiters die veel sneller kunnen spuiten dan schilderen.
4.  De verf is in 1 keer dekkend. (dit zorgt ervoor dat het goedkoper is en dat de productiviteit toeneemt).
5. Latex is toepasbaar op elk soort plafond of wand.
6. Latex is in iedere kleur leverbaar.

Gratis een prijsopgave

Wilt u ook de mogelijkheden bespreken van latex spuiten omdat u door deze informatie overtuigd bent van het beoogde effect?

Vraagt u dan met het offerte formulier op onze site een offerte aan. Als u de vierkant te spuiten meters opgeeft, krijgt u van ons een kosten indicatie en het uurtarief schilder te weten. Door prijzen te vergelijken bent u altijd voordeliger uit als u uw gehele woonkamer wilt laten schilderen.

Vergelijk de prijzen van latexspuiten per m² en kies voor de voordeligste latexspuiter!!

Vragen & Antwoorden

Wat kost latex laten spuiten per m²?

Schilder-kosten

De prijzen per m² voor het latex spuiten van je muren of plafonds liggen gemiddeld tussen de 6,- euro en de 12,- euro. De prijs is erg afhankelijk van hoeveel kleuren u kiest. Lees hier alles over de kosten van verfspuiten.

Waarom latex spuiten?

kleur-kunststof-kozijnen

Het verfspuiten van latex muurverf Is altijd streep en baanloos. De kans op strepen en banen is vele malen hoger als u uw muren of plafonds laat rollen. Buiten dit is de latexspuiter sneller klaar en bent u een stuk goedkoper uit.

Kan een nieuwbouw woning met latex gespoten worden?

Als u de trotse eigenaar bent van een nieuwbouw huis dan zijn de muren nog niet klaar om met verf gespoten te worden. De wanden van een nieuwbouwwoning worden behanklaar opgeleverd en dit betekend (zeker de betonmuren) dat deze eerst een laagje stucwerk nodig hebben.

Is latexspuiten goedkoper dan schilderen?

huis-laten-schilderen

Ja zeker, of u nu uw kozijnen wilt laten spuiten of uw trap spuiten van verf is altijd sneller en goedkoper dan traditioneel schilderwerk. Lees hier alles over het prijsverschil.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!