Sinds 1988

Muren spuiten

Het schilderen of verven van muren in een oude of vooral in een nieuwbouwwoning is tegenwoordig achterhaald. Men kiest ervoor om de muren te laten spuiten wat vele malen goedkoper is dan het traditionele verven.

Muren spuiten zoals latex spuiten gaat sneller en is goedkoper met een geweldig eindresultaat.

Leest u op deze pagina alles over de prijzen van muren spuiten, de kleuren en de juiste werkwijze.

huisschilder
Muren laten spuiten

Wat kost muren spuiten?

Muren spuiten word over het algemeen door bijna elke schilder per m² berekend. Als de schilderklus wat kleiner of lastiger is dan zal de schilder een uurtarief in rekening brengen.

Leest u hier in het prijsoverzicht de gemiddelde prijzen inclusief het materiaal die de schilder nodig heeft om uw muren op kleur te spuiten.

SchilderwerkGemiddelde kostprijs per m²
Muren spuiten met latex verf€ 7,- tot aan € 11,-
Dun pleisterwerk spuiten€ 8,- tot aan € 12,-
Spackspuiten muren plafonds€ 9,- tot aan € 12,-

Als u benieuwd bent naar de exacte kosten om bijvoorbeeld uw woonkamer muren te laten spuiten of slaapkamer muren in een andere kleur te laten spuiten dan kunt u geheel vrijblijvend een prijs offerte aanvragen.

Binnen 2 minuten heeft u een gratis prijsindicatie van de kosten om uw wanden in een andere kleur te laten spuiten.

Waarom is muren spuiten goedkoper?

Er is natuurlijk niks mis met het wat ouderwetse sauzen van muren of rollen van een wand of plafond. In het traditionele schilderwerk gaat echter veel tijd in zitten wat de schilderklus weer een stuk duurder maakt.

Bij grotere oppervlaktes zoals je woonkamer plafond of de muren van je huiskamer gaat het spuiten van verf vele malen sneller. Muren spuiten van een nieuwbouwwoning is vaak in een dag klaar.

Omdat het spuiten van wanden sneller gaat ziet u dit zeker terug in de kosten.

Buiten dit zorgt latex spuiten voor een super strak eindresultaat en een egale muur zonder dat u banen, strepen of kleurverschil zult zien. Je muren laten spuiten in kleur is dan ook zeker de moeite waard!

Wat heeft nog meer invloed op de prijs?

Wat een redelijk grote invloed heeft op de prijs is het traditionele schilderen van een muur wat met de kwast en roller wordt uitgevoerd door een schilder. Ook de kwaliteit van de latexverf die wordt gebruikt kunnen de kosten verhogen of verlagen.

Voor het aanbrengen van latexverf zijn er verschillende slijtage klassen. We zullen deze even op een rijtje zetten zodat u een goed overzicht krijgt:

  • Klasse 1 latex schrobvast: Deze latexverf kun je grondig schoonmaken. Dit type latex wordt veel toegepast in woonkamers, badkamers, toiletten en trapgangen.
  • Klasse 2 latex: Deze soort latex is een zeer goede optie als u er van uit gaat dat uw muren wat sneller vuil worden. Bij een normale eengezinswoning of tussenwoning kan je makelijk gebruik maken van een klasse 2 of klasse 3 latexverf. Dit is vele malen goedkoper dan een klasse 1.

Laat u zichzelf goed informeren welke latexverf u het beste kunt gebruiken voor uw bestaande of nieuwbouwwoning. Er zit een enorm prijsverschil tussen de vele merken die verkrijgbaar zijn.

Naast de kwaliteit van de verf is de kleur die u toe wilt passen ook van groot belang voor de totaalprijs.

Zelf doen of een schilder inhuren?

U kunt uiteraard zelf de kwast pakken om te gaan verven. Toch is dit een klus die met enige regelmaat wordt onderschat.

Daarom is het geen slecht idee om het werk uit handen te geven een schilder die beschikt over de snelste en beste technieken.

Schilderwerken hoeven gelukkig helemaal niet duur te zijn. Het is voor iedere portemonnee betaalbaar.

Hieronder hebben wij een gemiddelde kostenindicatie gemaakt van de prijzen voor muren spuiten.

SchildersklusPrijs inclusief materiaal
Binnenschilder
Per m²€ 25,- tot aan € 30,-
Per uur € 30,- tot aan € 35,-
Spuitwerk per m²€ 5,- tot aan € 10,-
Sauswerk per m²€ 10,- tot aan € 14,-

Zoals u ziet is sauswerk een stuk prijziger, dit komt onder andere omdat het meer werk kost dan muren spuiten.

De prijzen zijn inclusief materialen en btw.

Wat meteen al opvalt zijn de grote verschillen tussen de prijzen van sauswerk en spuitwerk. De schilder kan drie verschillende tarieven hanteren voor het spuiten van muren.

  • Een uurtarief
  • Tarief per vierkante meter
  • Totaalprijs

Bij gecompliceerde klussen wordt meestal een tarief per uur berekend, voor grotere klussen met vele vierkante meters wordt meestal een tarief per vierkante meter berekend.

Heeft u een zeer omvangrijke klus? Dan kunt u met de schilder een totaalprijs afspreken. Het kan ook zo zijn dat u gebruikt maakt van een combinatieklus.

U laat bijvoorbeeld uw hele huis verven, ook dan kan de schilder uw een totaalprijs geven en een aantrekkelijke korting.

Houdt u der wel rekening mee dat het om een prijsindicatie gaat. Bent u benieuwd wat de prijs is voor uw project?

Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een schilderwerk offerte aan. Binnen 2 werkdagen weet u wat de prijzen zijn voor uw schilderproject.

De professionele schilder kan haarfijn inspelen op al uw wensen zodat u weer jaren vooruit kan met frisse nieuwe kleuren in uw woning.

binnenschilder-Amsterdam
Binnen schilderwerk

Muren spuiten; de spuittechnieken

We duiken in deze alinea dieper in de wereld van de technieken van spuiten.

Ook hierin kunnen we onderscheid maken in spackspuiten en latexspuiten. Deze technieken hebben zowel voor- als nadelen. We lichten ze hieronder nader toe:

Spackspuiten

Het spackspuitwerk wordt gespoten als pasta, maar krijgt uiteindelijk een hele mooie structuur. een bijzonder techniek met een mooi eindresultaat.

U kunt het zien als stucen en schilderen van een nieuwbouwwoning 2 in 1.

Met de machine wordt onder hoge druk de verf aangebracht, u krijgt een dun laagje pleisterwerk als resultaat. U kunt zelf de keuze maken als u grove korrel wilt gebruiken of een fijne korrel.

Het is een goedkope oplossing voor bijvoorbeeld de wandafwerking van een nieuwbouwwoning.

Er is wel een nadeel, en dat is met het spuiten van de machine iets kwetsbaarder is, soms kan een spackspuiter moeilijk de reparatie plekken repareren.

Latex spuiten

Latex spuiten is geheel anders weer dan spackspuitwerk. Waar spackspuitwerk een structuur heeft, is latex spuiten in het geheel glad. Het latex spuitverf heeft geen structuur waardoor u dus met een hele andere techniek werkt en dat is u krijgt egale muren.

U ziet geen strepen en banen, de afwerking is altijd strak en egaal. Daarnaast is het makkelijk schoon te houden.

Wel is het zaak om van te voren oneffenheden weg te halen, zodat de afwerking op en top strak is. Bij spackspuitwerk hoeft dit in mindere mate, omdat het een afwerking met structuur is.

Hoe werkt het spuiten van muren?

Voor het spuiten van latex gebruikt de schilder airless verfspuit. De verf wordt onder hele hoge druk verneveld, om het vervolgens gelijkmatig te verdelen over de muren.

Doordat het een airless techniek is, wordt de verf heel verfijnd verdeeld over de muren. Het resultaat is op deze manier altijd strak en egaal.

U hoeft niet bang te zijn voor banen en strepen, het spuiten van het plafond is op deze manier vrij snel gepiept.

U kunt naast het muren spuiten ook het plafond laten spuiten. Dit is voor de schilder een stuk gemakkelijker en goedkoper dan het sauzen van het plafond. Bij elkaar opgeteld een tijdrovende klus!

Ondergronden voor muren spuiten

Latex spuiten kan op iedere ondergrond. Wilt u voor het beste resultaat gaan?

Dat wil zeggen zo strak en egaal mogelijk dan kunt u het beste eerst goed de ondergrond checken.

Voor het beste resultaat moet het oppervlakte vlak zijn behangklaar stucen. Zo krijgt u uiteindelijk het beste resultaat.

In nieuwbouwwoningen worden muren bijna altijd behangklaar opgeleverd. In bestaande woningen kost dit soms net wat meer werk. Het is het waard. Op deze manier krijgt u het allermooiste resultaat.

Haal daarom oneffenheden weg, repareer scheurtjes en verwijder lelijke bobbels. 

In veel gevallen kan stucwerk uitkomst bieden. Een dun laagje stuc zorgt ervoor dat de wanden weer vlak zijn.

Zijn ze vlak? Mooi! Dan kan de airless verfspuit de klus afronden. 

Bespaartips muren spuiten

Bespaartip 1: Voorbereiding
Ga alvast aan de slag voordat de schilder komt. Zorg ervoor dat de muren mooi vlak zijn, repareer eventuele beschadigingen en maak de muur een beetje schoon. Daarnaast kunt u daarna beginnen met afplakken. Zo kan de schilder direct aan de slag met muren spuiten, het kan behoorlijk schelen op de totale kosten! 

Bespaartip 2: lage btw
Is uw woning ouder dan 2 jaar? Ja? Dat komt goed uit! Op deze manier kunt u gebruik maken het lage btw-tarief van 9%. Wanneer u een woning heeft die jonger is dan 2 jaar moet u helaas wel het reguliere tarief van 21% belasting betalen. Het kan uiteindelijk behoorlijk schelen op de totale kosten. 

Bespaartip 3: combinatieklus
Hoe meer vierkante meters u laat schilderen, hoe goedkoper de prijs van het schilderwerk per vierkante meter wordt. Zo kan de schilder naast de muren in uw woning ook andere componenten onder handen nemen. Denk hier bijvoorbeeld aan de badkamer verven, de trap schilderen, het plafond spuiten etc. De vakschilder hoeft op deze manier minder vaak langs te komen. U kunt ook een afspraak maken uw buren voor schilderwerk. Zo kunnen u en uw buren profiteren van een hele mooie kortingen op het schilderwerk en het spuitwerk. 

Bespaartip 4: offertes aanvragen Vraag minimaal 4 offertes aan bij verschillende schildersbedrijven. Op deze manier kunt u de prijzen voor muren spuiten met elkaar vergelijken. Dit kan soms tot wel 45 procent schelen op de totale kosten. Check vooraf altijd reviews en referenties van schildersbedrijven. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook het geval. 

Bespaartip 5: winterschilder
Een winterschilder schildert in de koude kille maanden. Zo gaat u met fris schilderwerk het voorjaar in. De winterschilder is goedkoper dan de reguliere schilder, dit komt doordat schilders in deze periode minder werkzaamheden hebben. Zo kan muren spuiten een stuk goedkopere zijn in de koude winterperiode.

Offerte muren spuiten

Bent u benieuwd wat de kosten zijn van spuiten in uw woning? Vraag dan vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan !

De schilder-concurrent staat bekend om de scherpe prijzen en de hoge kwaliteit. Onze schilders luisteren graag naar u wensen om uw klus tot een succes te maken.

De Schilder-Concurrent staat voor u klaar! Zo kunt u weer jaren vooruit met het nieuwe schilderwerk in uw woning.

Vraag & Antwoorden

Wat zijn de kosten van muren spuiten?

De gemiddelde vierkante meter prijs voor het laten spuiten van uw wanden ligt tussen de 7,- en 12,- euro per m². Afhankelijk van de kwaliteit van de verf die u kiest en kleur. Wilt u weten wat het spuiten van u muren gaat kosten? Vraag hier dan vrijblijvende de exacte prijs aan.

Kan ik zelf muren spuiten?

Schilder-kosten

Als u zelf een poging wilt wagen om uw muren met latexverf te gaan spuiten raden wij dit echt af!! Spuiten gaat onder hogedruk en kan levensgevaarlijk zijn als je hier geen ervaring mee hebt. Lees hier alles over de gevaren van spuitwerk!

Is muren spuiten mooier dan rollen?

schilder

Ja zeker, spuitwerk voor muren en plafonds heeft een veel strakker eindresultaat dan het aanbrengen van latexverf met een roller. Lees hier alles over het spuiten van muren of plafonds.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!