Goedkope behangers gezocht?

Wilt u goedkope behangers inhuren? Dan zit u op de pagina helemaal goed. Wij geven u in dit artikel een aantal tips hoe u het beste een behanger kan vinden die goede kwaliteit levert voor een scherpe prijs.

Een goedkope behanger kunt u vinden door minimaal vier offertes bij verschillende bedrijven aan te vragen. Zo komt u de behanger tegen die het beste bij uw klus past. Offertes vergelijken kan soms tot wel 40 procent schelen op de totale kosten.

Wij van de Schilder-Concurrent werken al jarenlang met professionele behangers. Zij zorgen ervoor dat u zich nergens meer zorgen over hoeft te maken. De vakspecialisten hebben alle kennis in huis om iedere behangklus tot een succes te maken. Zo krijgt u de allerstrakste wanden; een egaal en glad resultaat!

Glasvezelbehang

Kwaliteit is belangrijk. Zeker wanneer het op behang plakken aankomt. Glasvezelbehang is onze ogen een juiste keuze voor het behangen van wanden. Het resultaat is mooi, strak en egaal. Zo zien wij het graag. Wij werken met de allerfijnste materialen van hoge kwaliteit. U wilt immers dat behang nog jaren mee kan gaan.

Gelukkig hoeft een behanger inhuren helemaal niet duur te zijn. Het kan zelfs heel voordelig. Wij werken met alleen maar professionals en vakmensen. De Schilder-Concurrent staat voor u klaar. Of u nou een behangklus heeft, een trap moeten laten schilderen of het huis wilt laten verven; voor iedere klus hebben wij de juiste professional in huis.

Snel een prijsindicatie?

Strak behang

Wij vinden het belangrijk dat het werk in een keer goed gebeurt. Daarom zorgen wij dat de volgende componenten inclusief zijn:

 • Onze gedegen service
 • Glasvezelbehang
 • Het lijmen met de lijmmachine
 • Glasvezellijm
 • Het sauswerk – een laag met goede latex (dekkend)
 • Overige materiaalkosten
 • Garantie

Wij vinden het belangrijk dat het resultaat strak en goed is. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, kunt u uiteraard terugvallen op onze garantiemogelijkheden. Wij komen het dan speciaal voor je herstellen. Gelukkig komt het zelden voor dat er iets misgaat. Meer over ons weten? Lees dan onze referenties en reviews.

De juiste behanger vinden

Helaas zijn er ook een aantal spelers op de markt die stunten met idioten prijzen. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. De garantiemogelijkheden zijn discutabel evenals de kwaliteit. Het gevolg is dat u binnen een mum van tijd weer een behanger moet inschakelen. Zonde van het geld! Lees daarom van tevoren altijd reviews! Zo weet u precies wat u in huis haalt.

Check daarom van tevoren altijd recensies en referenties. Zo weet u precies wat u ongeveer kan verwachten.

glasvlies-behanger

Tips voor het besparen van kosten op behangers

Hieronder hebben wij een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet om op de kosten te besparen voor het inhuren van een behanger:

 • Doe alvast wat voorbereidende werkzaamheden | Dit kan behoorlijk wat geld schelen. Vaak moeten er vooraf nog wat kleine werkzaamheden plaatsvinden voordat de behanger aan de slag kan gaan. Maak de ondergrond alvast goed schoon met een ontvetter of een ander schoonmaakmiddel, dan hoeft de behanger dat alvast niet meer te doen!
 • Repareer | Oneffenheden, scheurtjes en bobbels staan natuurlijk niet zo mooi. Daarom kan het alvast schelen om ze zelf alvast bij te werken met een plamuurmiddel of door te schuren.
 • Vraag minimaal 4 offertes aan | Vergelijken kan behoorlijk wat schelen op de prijs voor een behanger. Vraag daarom altijd minimaal 4 offertes aan. Op deze manier kunt u ze naast elkaar leggen en met elkaar vergelijken.

Prijs behangen muren

U kunt muren op een professionele wijze laten behangen met glasvezel, renovlies of behang. De prijzen voor het behangen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Normaal behang in een nieuwbouwwoning kost ongeveer tussen de 5 euro en de 11 euro per vierkante meter. Glasvezelbehang is wat duurder. Dat kost gemiddeld 9 euro per vierkante meter. Toch raden wij glasvezelbehang aan.

Snel een prijsindicatie?

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is veel steviger en dikker dan normaal papierbehang. Ja, het kost dan ook net wat meer werk. Daarom kan een behanger inhuren uitkomst bieden. Het behangen van glasvezel begint met het aanbrengen van behanglijm, nadat het droog is moeten de muren geverfd worden met latex of een latex spuit.

Het resultaat mag er dan ook echt zijn! Glasvezel staat bekend om hele degelijke kwaliteit die nog jaren meegaat.

Kosten behangers

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Er staat veel informatie over behangers op het internet met kosten die behoorlijk uiteenlopen. De kosten voor behangers liggen rond de 25 euro per uur. Gelukkig gaan behangers lekker snel te werken. Meestal doet een behanger ongeveer 3,5 uur over een kamer behangen. De kosten liggen dan rond de 80 – 90 euro.

Bespaar op de kosten! Zorg dat de behanger direct al aan de slag kan gaan. Haal oneffenheden weg en maak de muur goed schoon. Zo kan de behanger direct aan de slag met waar hij eigenlijk voor komt: behangen!

Welke muren zijn geschikt om te behangen?

Niet alle muren zijn in principe geschikt om te behangen. Dit heeft te maken met de ondergrond. De ondergrond noemen wij ook wel de fundering van het uiteindelijke behang en/of schilderwerk. Wanneer de muur oud is en vol zit met oneffenheden, scheuren en gaten kan dat vaak nog wel bijgewerkt. Wanneer de muren vochtig zijn, is het vaak een ander geval.

Het behang wil op vochtige muren slecht hechten, de vochtgraad moet dan naar beneden worden gebracht om het geschikt te maken voor een laag behang. Wanneer het behang niet goed wilt plakken is er een grote kans dat snel weer gaat loslaten. Dan moet alles weer opnieuw gebeuren. Dat is zonde van het geld.

Ga altijd voor kwaliteit en laat u van tevoren goed adviseren door de behanger. Zo komt alles goed en kunt u binnenkort genieten van de nieuwe frisse look van uw interieur. Wat zijn de nou eigenlijk de voordelen van behang ten opzichte van andere wandafwerkingen?

Behang is:

 • Afwasbaar / in de meeste gevallen
 • Geen schilderwerk meer nodig
 • Goedkoop per vierkante meter
 • Enorme keuze in kleuren
 • Patronen mogelijk
behanger-inhuren

Bij de Schilder-Concurrent kunt u ook kiezen voor het laten behangen van muren en wanden. Onze schilders kunnen op professionele wijze uw muur voorzien van prachtig behang. U kunt uiteraard zelf kiezen wat voor soort behang u wenst. Behang is er in diverse soorten, zo heb je:

 • Behangpapier = simplex, duplex, rauhfaser
 • Met kunststof versterkt behang = vinyl, schuimvinyl, vescom
 • Glasvlies en glasweefsel

Het is overigens wel verstandig om bij de keuze voor behang rekening te houden met de staat van uw muren. Vinylbehang is vaak sterker en dikker waardoor onregelmatigheden in uw muur minder, tot niet opvallen.

Behangen voor betaalbare prijzen

Tegenwoordig heb je behang  in verschillende stijlen zoals: retro behang, kinderkamer behang, baby-kamer, klassiek behang, barok behang, granol behang, uni behang en zo zijn er nog een aantal stijlen. Wij kunnen u alle soorten behang en alle behang stijlen leveren.
Daarnaast behangen wij vakkundig de ruimte die u wenst en kunt u genieten van kwalitatief behang.

Vaak wordt behang toegepast om bepaalde effecten te bereiken. Denkt u bijvoorbeeld aan behang dat het licht reflecteert door de glanzende eigenschap van het behang. Op deze manier voelt de ruimte ruimer en lichter aan.

Wilt u ook genieten van mooi behang in uw huis, perfect aangebracht? Vraagt dan via het offerte formulier een prijsopgave aan. U heeft binnen maximaal twee werkdagen uitsluitsel in de vorm van een offerte. Wist u trouwens dat de laatste trend is dat niet het behang maar de muren worden ingesmeerd met behangplaksel? Op deze manier hoeft er niet meer met natte behang banen gewerkt te worden! Wel zo prettig en het werkt een stuk makkelijker en sneller.

Schilder-Concurrent
Bauke Klijn

Bauke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!