Sinds 1988

Uurtarief schilder

Wat is het uurtarief van een schilder buiten, en wat kost een binnenschilder per uur? In de schilderswereld is het gebruikelijk om met uurtarieven te werken.

Op deze pagina vertellen wij u exact wat de de kosten van een schilder is en hoe hij zijn uur prijs berekend.

De schilderwerk prijzen kunnen echter ook per m², of een vast vaste prijs gecalculeerd worden.

Wij kijken en berekenen dan ook de gemiddelde prijzen van schilders op deze pagina.

huis-schilderen

Kosten schilder

Het uurtarief van een buitenlandse schilder ligt vaak lager dan die van een Nederlandse schilder. Toch zit het ‘m vaak in de kwaliteit en de garantie van het nieuw aangebrachte schilderwerk. Het uurtarief van een schilder zwart is uiteraard lager omdat u de btw niet hoeft te betalen.

Vaak is het te mooi om waar te zijn. De kwaliteit is discutabel evenals de garantiemogelijkheden die zijn er namelijk niet.

Wij geven u in dit artikel een overzicht voor het uurtarief van een professionele schilder.

Een binnenschilder kunt u al inhuren voor zeer aantrekkelijke prijzen. Sowieso zijn wij van mening dat schilderwerk helemaal niet duur hoeft te zijn.

Wij van de Schilder-Concurrent vinden het belangrijk om schilderwerk aan te bieden voor iedere portemonnee.

De schilderwerk prijs houden we dan ook laag. Hieronder geven wij een overzicht van de gemiddelde kosten voor het schilderwerk.

De kosten kunnen uiteraard afwijken van de exacte prijzen – ieder huis is immers anders.

SchilderwerkCalculatie prijsSchilderwerkzaamheden
Woonkamer schilderen€ 700,- tot € 1.400,- Sauswerk, kozijnen schilderen, deuren schilderen
Deuren schilderen€ 140,- tot € 1.700,- Van 1 deur tot en met 30 deuren
Muren sauzenVanaf € 87,- per m² Sauzen van muren en de plafonds
Kozijnen verven€ 90,- tot € 140,- Schuren en 2 x schilderen
Trap schilderen€ 190,- tot € 750,- Schuren en 2 x lakken

U kunt u ervoor kiezen om bij grotere oppervlaktes het schilderwerk te laten spuiten of te laten rollen.

In dit geval adviseren wij u van harte om de verf te laten spuiten. Dit wordt gedaan met een airless latexspuit. De verf wordt onder een hoge druk aangebracht en op deze manier verneveld verspreid.

Vaak is het een stuk goedkoper dan verf rollen. Daarnaast is de kwaliteit een stuk beter! Lees hier alles over op de pagina latex spuiten.

Bij sauzen heb je kans op strepen en banen, met een latexspuit is dat geheel niet het geval. Spuitwerk is al beschikbaar van 5,- euro per m², terwijl dit met sauzen rond de 11,- euro ligt. Uiteindelijk kan dit uw veel geld schelen.

schilder

Het uurtarief

Het uurtarief voor een goede, professionele schilder begint meestal vanaf 30,- euro per uur. Dat is zeer voordelig! Het bedrag onder aan de streep kan nog wel eens verschillen.

Schilderwerk is afhankelijk van meerdere factoren, denk hier aan: ondergrond, hoeveelheid, staat, voorbereidende werkzaamheden, afstand van de werkzaamheden etc.

Daarnaast verschillen de prijzen tussen een binnenschilder en een buitenschilder. Op zich is dat logisch. Een buitenschilder heeft te maken met hele andere omstandigheden.

Doordat de schilder buiten werkt, zijn er andere materialen nodig voor het schilderen, dit geldt niet alleen voor de verf. Soms moet de schilder een ladder of steiger inhuren.

Wat heeft invloed op de prijs?

Om zo goedkoop mogelijk uit te wezen en de prijzen of uurtarief schilder te kunnen onder drukken hebben wij hier een aantal goede tips voor u!

 • Schilderwerk voorbereiden:

Als u wilt besparen op uw schilderklus dan kunt u de voorbereidingen van het nieuwe schilderwerk alvast uitvoeren. U kunt als voorbeeld alvast afplakken en gaan schuren. Dit scheelt de schilder een hoop tijd en u geld!

 • Grote van het schilderwerk:

Hoe groter de schilderopdracht is hoe meer korting de schilder zal geven op de totaalprijs van zijn schilderwerk. Wilt u weten wat het schilderwerk voor u woning gaat kosten? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

 • Bereikbaarheid schilderwerk:

Mocht de schilder een schildersklus aannemen waarbij het schilderwerk slecht bereikbaar is ga er dan vanuit dat de prijs van de schilder offerte hoger ligt dan normaal.

 • Waar moet er geschilderd worden?

Woont u in Amsterdam, of Rotterdam dan zal de schilder die zijn schildersbedrijf in Amsterdam heeft zitten goedkoper zijn dan dat hij naar Rotterdam moet rijden. Houd er rekening mee dat er rijkosten worden berekend bij langere afstanden.

 • Verlaagd BTW-tarief 9%:

Als u een bestaande woning wilt laten schilderen die ouder is dan 2 jaar dan vervalt het btw tarief in de 9%. Wilt u een nieuwbouwwoning laten schilderen dan zal de schilder een tarief van 21% moeten berekenen.

Kosten uurtarief schilder

Als u op zoek bent naar een laag uurtarief schilder dan heeft u er natuurlijk niks aan als de schilders langer doen over het afgesproken schilderwerk. Bij de Schilder-Concurrent kunt u er op vertrouwen dat onze schilders zo snel als het maar kan de schilderwerken afronden. Dit doen wij uiteraard met de beste kwaliteit!

Het uurtarief schilder zegt dan ook alleen maar iets wanneer de schilder zich aan de afspraken houd en de oplevering.

Van tevoren afspraken maken

Het is belangrijk om van tevoren goede afspraken te maken met de schilder. Zo weten jullie allebei waar jullie aan toe zijn.

Dat werkt wel zo prettig. Zo kunt u het van tevoren over de materialen en de verf hebben.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Op deze website hebben wij een aantal artikelen geschreven over verscheidene schildersklussen.

Maar u kunt uiteraard ook een offerte bij ons aanvragen! Dit is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Druk de kosten van schilderwerk!

U kunt de kosten nog meer omlaag drukken door bijvoorbeeld een aantal dingen zelf al te gaan doen voordat de schilder komt.

Time needed: 2 days, 5 hours and 10 minutes.

Leest u hier onze bespaartips en bespaar op uw schilder offerte.

 1. Bereid het schilderwerk zelf voor:

  Door van te voren het oude schilderwerk voor te bereiden bespaart u op de kosten van een schilder. Denk hierbij aan het schuren, plamuren en het ontvetten van de te schilderen onderdelen.schuren-schilderwerk

 2. Maak alles zelf goed schoon!

  Nadat u geschuurd heeft is het belangrijk dat u al het schilderwerk goed schoongemaakt en ontvet. Gebruik een goede ontvetter zodat de hechting van de nieuwe verflaag optimaal is.ontvetter

 3. Hoe groot is de schilderopdracht?

  Bij het schilderen van een trap kan een schilder een uurtarief in rekening brengen. Mocht u grotere oppervlaktes hebben zodat de schildersklus groter wordt dan zal de schilder u minimaal 25% korting geven op zijn schilder offertehuis-witten

 4. Offertes aanvragen

  Door de prijzen van schilders te vergelijken en meerdere offertes aan te vragen zult u nooit teveel betalen voor een schilder. Bij de Schilder-Concurrent kunt u geheel vrijblijvend uw schilder offerte aanvragen en ontvangt u binnen 2 minuten uw schilderwerk prijs.schilder-offerte

 5. Hoeveel is de Btw op schilderwerk?

  Als u uw gehele huis wilt laten schilderen door een schilder maar uw huis is ouder dan 2 jaar betaalt u maar 9% btw. Bij een nieuwbouwwoning schilderen is dit Btw-tarief gewoon 21%. Dus heeft u een oudere woning te schilderen? Dan krijgt u 12% btw voordeel.schilderwerk-prijzen

Schilderstarieven

Schilders kunnen met verschillende tarieven werken vaak worden deze tarieven per uur of per klus berekend. De prijzen van een schilder hangen van veel af van het schilderwerk wat zei moeten uitvoeren. Grotere oppervlaktes zoals muren en plafonds zijn altijd voordeliger dan alleen het laten schilderen van een kozijn of deur.

Een vaste prijs wordt vaak gebruikt wanneer de schilderklus omvangrijker is er worden meerdere componenten onder handen genomen. Zo zal de schilder bij grotere schildersklussen meer korting geven op zijn calculatie en de uitgebrachte offerte.

Wat kost binnen schilderen?

Is het binnenschilderwerk in uw huis nodig aan vervanging toe? Dit kunt vaak zien aan de staat van het schilderwerk. Ziet u loslatende verf, blaasjes, scheurtjes of vergaande kleuren? Dan is het tijd voor een nieuwe laag verf. Maar wat kost het schilderen van uw huis binnen?

Wanneer u een schilder gaat inhuren voor binnenschilderwerk kunt u van te voren een prijs per m² of per uur afspreken. Het gemiddelde uurtarief ligt tussen de €30,- en €35,- per uur. Als u een meterprijs afspreekt zal dit tussen de €7,- en €35,- per meter zijn.

Het spuiten van latexmuurverf wordt 90% berekend per vierkante meter. Dit komt omdat het spuiten met latex veelal op grotere oppervlaktes wordt gedaan zoals de muren en plafonds in uw woonkamer.

wat-kost-schilderen?

Wat kost buiten schilderen?

Wat zijn de kosten van buitenschilderwerk? De kosten liggen vaak iets hoger dan het schilderen van het binnenschilderwerk. Dit heeft te maken met verscheidene zaken.

Het schilderwerk buiten krijgt te maken met regen, zon, hitte, storm en sneeuw. Verschillende weersomstandigheden. Het doel van het schilderwerk is om u te beschermen tegen alle invloeden van buitenaf.

Het inhuren van een buitenschilder kost gemiddeld € 30,- en € 40,- per m² en per uur is dit € 38,- tot € 50,- per uur. Buiten deze kosten om hanteert een buitenschilder vaak ook een totaalprijs voor de hele woning of is er een keuze voor het jaarlijks onderhouden van het buitenschilderwerk doormiddel van een contract.

Wij schilderen vrijwel al het schilderwerk buiten: gevels, deuren, dakkapel schilderen, houten kozijnen schilderen en boeidelen.

De kosten voor het schilderwerk buiten kunnen verschillen. De ondergrond is dé fundering van het schilderwerk. Dit is van belang voor de prijs. Het maakt ook een heel verschil of u een tussenwoning heeft of een vrijstaande woning.

Een tussenwoning laten schilderen aan de buitenkant kost gemiddeld 1500,- euro terwijl een vrijstaande woning laten schilderen ongeveer 6000,- euro kost. Een hoekwoning kost rond de 3000,- euro.

Moet het schilderwerk helemaal vervangen worden? Dan moet in sommige gevallen de oude laag schilderwerk worden weggebrand.

Dit neemt dubbele kosten met zich mee. Hou daarom het schilderwerk goed bij! Onderhoud buiten zorgt ervoor dat de tarieven lager worden.

Vergelijken de uurtarieven!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vandaag nog een offerte aan! Een offerte aanvragen bij ons is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Vul de aanvraag zo uitgebreid mogelijk in, zodat wij u goed kunnen laten weten wat wij voor u kunnen betekenen.

De Schilder-Concurrent staat voor u klaar!

Vraag altijd bij meerdere schildersbedrijven offertes aan. Zo kunt u ze met elkaar vergelijken en weet u precies welke schilder het beste bij u past.

Zegt het uurtarief echt wat?

Ja, wij zijn ervan overtuigd dat het uurtarief wel iets zegt. Als een schilder veel minder dan €40,- per uur kost, dan kunt u zich zichzelf afvragen wat voor kwaliteit hier tegen over staat.

Er zijn voldoende “klusjesmannen” die voor rond de €20,- per uur werken, maar meestal is de kwaliteit van het werk ronduit slecht te noemen.

Daarbij komt nog eens dat zulke mensen er vaak ook niet voor schromen om goedkope verf te kopen en hier vervolgens ook nog aan verdienen.

Schilder gezocht? u zoekt een goede schilder met veel ervaring en een laag uurtarief?

Daarnaast zijn factoren zoals regio, projectsoort, en materiaalkeuze van invloed op de prijs. Over het algemeen valt het meest te onderhandelen met een schilder ver de randvoorwaarden zoals levertijd, materiaalkeuze en flexibiliteit in uren.

Overigens geldt niet dat het uurtarief van de goedkoopste schilder de beste keus is. Houdt ook rekening met de garanties die een schilder wilt leveren en vergelijk schilders naast de prijs ook op de garanties en de randvoorwaarden.

Bij ons kunt u een hoogstaand pakket verwachten tegen een aantrekkelijk uurtarief voor uw schilder.

Binnenschilderwerk

Betaalbaar uurtarief voor uw schilder

Wat kost een schilder? Bij ons vindt u altijd een betrouwbare schilder bij u in de regio voor een mooi uurtarief. Onze schilders leveren vakwerk tegen een verrassend lage prijs.

U kunt direct informatie opvragen via onze website over het kostenplaatje van uw project zodat u binnen korte tijd kunt beslissen of u het werk wilt uitbesteden.

Een dakkapel schilderen? Ook dit doen wij voor u. Vermeldt altijd in het aanvragen van een offerte een omschrijving van de opdracht. De offerte zal dan zoveel mogelijk zijn toegespitst op uw situatie.

Kenmerken van onze schilders zijn onder andere snel, flexibel, hard werkend, veilig en duurzaam.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!