Winterschilder

Wilt u uw nieuwbouwwoning of renovatiewoning laten schilderen? Wilt u flink besparen op kosten schilderwerk? Dan kunt u een winterschilder inhuren. Een winterschilder biedt hoge kwaliteit schilderwerk aan voor een lage prijs. Dit komt doordat de schilder in deze periode minder werk heeft. Dat is zeer gunstig voor de prijs van het schilderen van uw huis. 

Snel een prijsindicatie?

Kosten winterschilder

De kosten voor een winterschilder liggen een stuk lager dan wanneer u buiten de winter een schilder inhuurt. U kunt hier flink van profiteren in de uiteindelijke kosten voor het laten schilderen van de buitenmuren en de gevel van uw woning. De klus uitbesteden kan dan heel voordelig zijn.

Hieronder hebben wij een kostenindicatie gemaakt voor het inhuren van een winterschilder. Het gaat hier om de gemiddelde prijzen voor het schilderwerk in de winter door een winterschilder:

WINTER SCHILDERWERKkosten inclusief materiaal
Binnenschilder 
Spuitwerk per m²€ 5 –   € 10
Sauswerk per m²€ 10 – € 12
Per m²€ 24 – € 30
Per uur€ 29 – € 35
Buitenschilder 
Per m²€ 30 – € 34
Per uur€ 34 – € 40

Uit deze tabel kun je aflezen dat de kosten voor een winterschilder buiten wat hoger zijn dan voor een winterschilder binnen. Op zich is dat heel logisch. Voor het buitenschilderwerk is meer werk nodig en andere materialen. Bij kleine klussen zoals het schilderen van kozijnen en deuren wordt vaak een uurtarief berekend.

Voor grotere klussen met grotere oppervlakten wordt vaak een berekening gemaakt voor de te schilderen vierkante meters. Hoe groter de klus; hoe voordeliger het wordt.

Hoge korting schilderwerk

Wat kost een winterschilder nou precies voor het schilderwerk in uw woning? Vraag bij ons geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn voor het inhuren van een winterschilder.

Vaak is een winterschilder 30 procent goedkoper dan een schilder in bijvoorbeeld de zomermaanden. Tel uit uw winst!

De winterschilders van de Schilder-Concurrent staan voor u klaar! De winterschilder is beschikbaar van november tot medio maart. U kunt er vanuit gaan dat u hoge kwaliteit schilderwerk krijgt voor een scherpe prijs. Wij nemen met alle liefde uw zorgen uit handen in de koude kille maanden.

Het moet uiteraard niet stormen, sneeuwen of hagelen wanneer wij gaan schilderen. Als het alleen koud is kunnen wij prima aan de slag gaan. De winterschilder is bekend met barre temperaturen.

buiten-schilderwerk-stucwerk

Wat doet een winterschilder?

Een winterschilder werkt alleen in de winter. Een reguliere schilder doet dit vaak niet – hoewel er enige overlap is. De winterschilder werkt van november tot en met maart. Binnenschilderwerk doet de winterschilder ook, maar dat staat volledig los van de weersomstandigheden. U kunt in de winter van hoge kortingen profiteren wanneer u een winterschilder inhuurt.

Eerder werd er bijna niet geschilderd in de kille wintermaanden. Nu kan het wel. Dit is volledig te danken aan de materialen. De mogelijkheden zijn er nu om in de winter te schilderen, dankzij de speciale verf. De verf is bestand tegen vocht, kou en andere weersomstandigheden.

Winterschilder voor binnenschilderwerk

De weersomstandigheden hebben als het goed is geen invloed op het binnenschilderwerk. De winterschilder kan ook binnen prima aan de slag gaan. Ook hier kunt u profiteren van de hoge kortingen.

Dankzij de vakkennis is de klus binnen een mum van tijd uitgevoerd. Ventileer wel zorgvuldig nadat het schilderwerk is gedaan. De schilders gebruiken binnen watergedragen verf, deze verf stinkt niet. Vooralsnog raden wij het u aan om te ventileren. De schilder zal u hier verder over inlichten.

Winterschilder voor buitenschilderwerk

Vroeger was niet alles beter. Zo ging buitenschilderwerk vroeger een stuk lastiger in de winter. Anno 2020 kan er een stuk meer. Dankzij speciale verfsoorten is er veel mogelijk. De verf droogt relatief snel en denkt daarnaast goed af. Dit is handig voor wanneer het gaat regenen of vriezen. Schilderwerk in de winter is dus geen enkel probleem meer. Het heeft alleen maar voordelen én het scheelt u behoorlijk wat geld.

Snel een prijsindicatie?

Voordelen winterschilder

Wij zetten de voordelen van een winterschilder even op een rijtje:

  • Een winterschilder is goedkoper. U kunt flink wat kosten besparen wanneer u een schilder boekt in de periode van november tot maart.
  • De winterschilder kan direct aan de slag! De schilder is vaak direct al beschikbaar. Een schilder heeft minder werk in de wintermaanden, dus vaak is hij veel sneller beschikbaar voor u.
  • Het schilderwerk is al klaar voor het zomerseizoen. Zo kunt u in de warmere maanden volop genieten van het frisse schilderwerk in uw woning. De klus is immers in de wintermaanden al gefikst.
  • Bescherming van de gevel. U huis krijgt met nieuw schilderwerk een nieuwe beschermende huls. Zo kunt u er de komende maanden weer flink tegenaan.

Onderhoudsabonnement voor een winterschilder

Onze schilders staan voor u klaar. U kunt er ook voor kiezen om een onderhoudsabonnement bij ons te nemen. Op deze manier blijft u schilderwerk in topconditie. Regelmatig controleren wij het schilderwerk op beschadigingen, wij werken bij waar het nodig is zodat alles mooi blijft. Dit kan uiteindelijk flink schelen op de kosten en uw schilderwerk blijft langer goed en mooi.

Combineren schilderwerk

Naast dat een winterschilder voor u binnen en buiten aan de slag kan gaan, staan wij ook voor u klaar voor andere klussen. Wat dacht u van de badkamer schilderen, de radiator verven of glaszetten? De Schilder-Concurrent heeft de vakspecialisten in huis. Wanneer u klussen combineert hoeft de schilder minder vaak langs te komen.

Daarnaast kan de schilder u een hoge korting geven. Een ander mogelijkheid is het combineren van gevels in de winter. Spreek bijvoorbeeld met u buurman over het schilderen van beide gevels. Doordat de schilder veel vierkante meters moet verven kan hij u en uw buurman een scherpe prijs geven.

Inhuren winterschilder

Er zijn dus een hoop voordelen aan het inhuren van een winterschilder in de koudere periodes van het jaar. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Vraag vandaag nog een offerte bij ons aan! Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Zo kunt u straks weer volop genieten van het mooie schilderwerk in uw woning. Wilt u meer weten over de ervaringen die klanten met ons hebben? Neem eens een kijkje op de referenties-pagina.

winterschilder

Een nieuwe uitstraling

De winterschilder is al sinds jaar en dag een begrip in Nederland. Van november tot aan maart kunt u gebruik maken van de winterschilder. Tijdens de winter wordt het maximale uit het vakmanschap van de winterschilder gehaald. Wilt u tijdens de grauwe wintermaanden uw huis of bedrijfspand opfrissen met een prachtige kleur voor een nieuwe uitstraling?

De winterschilder! U wilt graag uw huis schilderen, uw interieur voorzien van een nieuw kleurtje, een andere vibe. Nu is het niet altijd gemakkelijk om daar zelf aan te beginnen, het is een behoorlijk karwei. Hiervoor hebben wij de winterschilder. De vakschilder voorziet in al het binnenschilderwerk en in het schilder onderhoud.

De Schilder-Concurrent kan zich als schildersbedrijf ook tot de afwerkingsbedrijven noemen. Dit komt doordat wij ons bezighouden met wandafwerkingen in badkamers, woonkamers, slaapkamers en  het plafond.

Wij verzorgen prachtige schilderwerken, ook kunt u de keuze maken voor airless verfspuiten. Dit geeft een mooier, egaler en strakker resultaat dan dat u met de hand laat schilderen. Natuurlijk is dit afhankelijk van uw smaak en inrichting.

Goed advies van een winterschilder

Laat uw huis schilder de winterschilder het advies advies op maat geven voor het winter onderhoud.De Schilder Concurrent biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise van de winterschilder, Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het offerte formulier en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

 

Schilder-Concurrent
Bouke Klijn

Bouke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!