Sinds 1988

Nieuwbouw schilderen

Is uw nieuwbouw huis eindelijk opgeleverd? Dan kunt u nu eindelijk uw droomhuis de kleuren geven die u wilt.

Maar wanneer kan je een nieuwbouwwoning gaan schilderen en hoe gaat een vak schilder te werk bij het verven van je muren en plafonds, deuren en trap?

Er zijn dus best een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden voordat je de muren van je nieuwbouw kan laten schilderen.

Op deze pagina vertellen wij u exact wanneer een nieuwbouwhuis geschilderd kan worden en wat de prijzen per m² zijn als u uw muren in kleur laat sauzen.

nieuwbouw-schilderen
Nieuwbouw schilderen

Wanneer een nieuwbouw woning schilderen?

Geduld is een schone zaak als we het gaan hebben over het verven van nieuwbouwwoningen. Je kunt pas beginnen met het schilderen als de betonmuren voorzien zijn van een nieuwe stuclaag.

De wanden (betonmuren) in een nieuwbouwwoning worden namelijk behangklaar opgeleverd.

Behangklare muren zitten nog vol met oneffenheden en kleine gaatjes. U komt er dan ook niet onderuit om een betaalbare stukadoor in te huren om de muren te laten stucen.

Nadat de bepleistering van de muren in uw nieuwbouw woning uitgehard zijn kunt u de keuze maken om deze te laten spuiten met latexverf of te laten rollen door een nieuwbouw schilder in de door uw gekozen kleur.

Het verschil tussen muren laten spuiten of muren laten rollen is dat het spuiten van wanden zeker in een nieuwbouwwoning goedkoper is en vele malen sneller gaat.

Een latex spuiter is in de meeste gevallen bij een tussenwoning of hoekwoning al binnen 2 dagen klaar om uw gehele huis te laten spuiten.

Tip: schilderen nieuwbouw

De vochtigheid van de muren en plafonds is een belangrijk aspect. Je kan zelf kijken of uw muren niet te vochtig zijn om te schilderen door een vochtigheidsmeter aan te schaffen.

Kiest u om uw muren te laten verven door een professionele nieuwbouwschilder? Dan zal hij van te voren de vochtigheidsgraad van de wanden in uw nieuwbouwhuis opmeten.

Trap schilderen

Hoeveel kost het om je hele nieuwbouw te laten schilderen inclusief de trap, deuren, kozijnen enz? De prijs voor het laten verven van uw gehele nieuwbouw woning hangt grotendeels af van het aantal kleuren en de te schilderen onderdelen.

Alle verschillende schilderwerken zoals het schilderen van je nieuwbouwtrap hebben verschillende prijzen. Als deze prijzen bij elkaar maken de eindprijs of kostprijs van uw gehele woning te laten schilderen.

We zullen u een prijstabel laten zien van het laten schilderen van diverse soorten schilderklussen in een nieuwbouwwoning:

SchilderwerkenGemiddelde calculatie prijs
Muren & plafonds in kleur schilderen€ 11,- tot aan € 15,- per m²
Deuren laten schilderen€ 60,- tot aan € 90,- per deur
Trap schilderen (met open treden)€ 12,- per traptrede
Trap schilderen (met gesloten treden)€ 18,- per traptrede
nieuwbouw-trap-schilderen
Nieuwbouw trap schilderen

Hoe wordt een nieuwbouwtrap geschilderd?

Hoe kan je het beste een trap schilderen als je nieuwbouwwoning net is opgeleverd? En is het laten spuiten van een trap niet veel mooier dan verven?

We zullen u hier uitleg geven hoe een trap in nieuwbouwwoningen het beste geschilderd kunnen worden zodat u de keuze heeft om zelf je trap in de verf te zetten of toch een schilder hiervoor inhuurt?

  • Een schilder zal beginnen met het afplakken van de muren langs de trap. Hierna zal de trap worden opgeschuurd met een fijne korrel.
  • Na het schuren zal de schilder de trap ontvetten met een goede ontvetter en stofvrij maken met een stofzuiger of stofborstel.
  • Grondverf aanbrengen: Een primerlaag zoals grondverf aanbrengen kan je het beste in twee lagen doen. Grondverf geeft de juiste hechting aan uw eind laag (laklaag) Als u de trap niet in de grondverf verft dan zal de laklaag loslaten.
  • Aflakken trap: Als de grondverf droog is is het tijd om de trap af te lakken. Een trap aflakken doet men in 2 lagen. Als de eerste laag droog is schuurt men deze op om zo de tweede laklaag goed te laten hechten.

Is een trap laten spuiten goedkoper?

Trappen vooral in een nieuwbouw woning zijn de blikvanger van je woonkamer. Vooral als u een opentrapgat naar u woonkamer toe heeft.

De vraag” is het laten spuiten van een trap, kozijn, deuren of muren en plafonds goedkoper dan traditioneel schilderwerk krijgen wij met regelmaat voor onze kiezen.

Het antwoord hierop is ja, een trap laten spuiten is goedkoper dan laten verven en het eindresultaat is nog mooier ook!

Trappen worden door ons gespoten met een traplak in de kleur die u wilt. Of het nu RALL 9010 is of mat zwart. U kunt alle kleuren kiezen die u wilt.

Waarom een trap spuiten goedkoper is komt omdat het spuiten van trappen vele malen sneller gaat dan de verf met de hand aan te brengen. Ook is het eindresultaat kras vast en kan eventueel in antislip worden gespoten.

Trappen zijn vaak een blikvanger in de woning met een behoorlijke oppervlakte. Daarom kiezen we er vaak voor om trappen te spuiten. Dit bespaard niet alleen de nodige arbeid maar een trap spuiten levert een egaler resultaat dan schilderen.

Door de spuitmachine is het heel eenvoudig alle traptreden te voorzien van een strakke laag verf. Het enige nadeel van een trap laten spuiten in een bewoonde woning is het afplakwerk. In de nieuwbouw heeft u hier amper last van.

Kozijnen & deuren

De kozijnen, deurposten en deuren van een nieuwbouwwoning worden in de fabriek al geheel op kleur gespoten en behandelt. Dit wordt in de meeste gevallen met een systeemverf afgelakt.

Deze verfsoort heeft zeer goede eigenschappen voor nieuwbouwwoningen zoals:

  • Vochtregulerende werking
  • Ademende verf
  • Dampdoorlatend

Tijdens het bouwen van nieuwbouw komt er veel vocht in je woning terecht. Dit vocht moet er ook weer uit. Vocht in een nieuwbouwwoning kan wel een halfjaar blijven hangen wat het schilderwerk niet ten goede doet. Dit is zeker het geval als je je deuren en kozijnen wilt laten schilderen.

Na een jaar of 3 zal de systeemverf van de deuren en kozijnen gaan verkleuren en kunt u uw deuren en kozijnen over laten verven.

Als de vak schilder een nieuwe verflaag aanbrengt dan zullen zowel uw deuren als kozijnen de eerste 7 jaar weer goed beschermd zijn.

Leest u hier alles over het schilderen van deuren of het schilderen van kozijnen.

nieuwbouwvloer-verven

Betonvloer verven

Wat kun je gaan doen met de vloer van een nieuwbouwwoning? En wat is de beste vloer? Kun je de betonvloer verven? Of wilt u laminaat laten leggen?

Een nieuwbouwvloer zal je als eerste moeten laten egaliseren. Na het egaliseren van de zandcementdekvloer kunt u overwegen deze in een mooie kleur te vereven of een andere soort van vloerafwerking te kiezen.

Er zijn veel mogelijk heden om uw vloeren in uw nieuwbouwwoning te laten bekleden. We zetten voor u de meest gebruikte vloeren even om een rijtje:

De kosten om een nieuwbouwvloer af te laten werken zijn geheel afhankelijk van welke vloerafwerking u kiest. Hieronder ziet u een prijstabel van verschillende vloeropties inclusief de prijzen per m² voor het leggen van uw nieuwe vloer:

Hoeveel kost een vloer inclusief leggen per m²?

Soorten vloeren nieuwbouwPrijs leggen
Laminaat vloer laten leggen€ 14,- tot aan € 40,- per m²
Betonlook vloer laten leggen€ 40,- tot aan €100,- per m²
Parket (visgraat) vloer leggen€ 50,- tot aan €120,- per m²
Tegelvloer laten leggen€ 20,- tot aan € 40,- per m²
Egaliseren nieuwbouw vloerVanaf € 6,- per m²

De vloeren prijzen kunnen flink uiteen lopen. Als u uw nieuwe vloer wilt laten leggen dan krijgt u een prijs all inclusief. Ook het vloeroppervlakte en het leggen van de vloer heeft een grote invloed op de prijs per vierkante meter.

We zullen u nog wat prijsvoorbeelden geven:

Mogelijkheden vloeren Vloer leggen prijs
Gietvloer laten leggen€ 40,- tot aan € 90,- per m²
Epoxyvloer laten leggen€ 30,- tot aan € 70,- per m²
Uitvlakken betonvloer€ 10,- tot aan € 16,- per m²
Nieuwbouwvloer laten verven€ 20,- tot aan € 30,- per m²
Over oude vloer heen egaliseren€ 9,- tot aan € 14,- per m²

Nieuwbouwwoning laten stucen

Als u uw muren en plafonds van uw nieuwbouwwoning wilt laten schilderen dan zal u eerst uw nieuwbouwwoning moeten laten stucen.

Er zijn veel spookverhalen over wel of niet je nieuwbouwwoning laten stucen. Dit komt omdat er in sommige nieuwbouwwoningen scheurvorming optreed.

Dit is een beetje een ouderwets verhaal. Tegenwoordig zijn er speciale materialen om je nieuwgebouwde woning te laten stukadoren door een stukadoor. Je hoeft geen 5 jaar meer te wachten zodat je woning uitgezet is en al het vocht is verdwenen.

De kans op krimp- of haarscheurtjes is dus nihil geworden. Wilt u graag weten wat het kost om uw muren en plafonds te laten stucen van uw nieuwbouwwoning? Vraag dan geheel vrijblijvend bij de Stuc-Concurrent uw offerte aan.

Prijzen schilderwerken

Wat zijn de prijzen van schilderwerken? En hoe wordt de prijs van schilderwerk berekend door een schilder? Dit zijn natuurlijk geen onbelangrijke vragen. U wilt van te voren graag weten wat het laten schilderen van uw nieuwbouwwoning gaat kosten.

Sauswerk kost gemiddeld tussen de € 9,- en € 13,- per m² maar als u goedkoper uit wilt wezen dan kiest u voor spuitwerk wat tussen de € 7,- en € 9,- per m² kost. Muren laten spuiten is altijd goedkoper dan traditioneel schilderwerk.

Sauswerk kost tussen € 10,- en € 15,- per m² en spuitwerk tussen de € 6,- en € 10,- per m². Deze prijzen zijn inclusief arbeidsloon en 2 lagen verf, wat gebruikelijk is​.

Als u van plan bent een huischilder in te huren dan wilt u de kosten op voorhand weten. Het meeste wat voor de hand ligt is dat een schilder een prijs per m² of een prijs per uur in rekening brengt.

Deze kosten beginnen al vanaf € 30,- en lopen op als de schilderwerken wat moeilijker te bereiken zijn zoals het opnieuw laten schilderen van een dakkapel.

Bij grotere schilderwerken zoals een heel huis laten schilderen zal de schilder een totaalprijs in zijn offerte zetten. Hieronder ziet u een prijzentabel met verschillende schilder tarieven:

Schilderwerk nieuwbouwCalculatie prijzen
Nieuwbouw buiten schilderen 
Per m²€ 25,- tot aan € 30,-
Per uur€ 30,- tot aan € 40,-
Nieuwbouw binnen schilderen 
Per m²€ 20,- tot aan € 25,-
Per uur€ 30,- tot aan € 35,-
Spuitwerk per m²€ 7,-  tot aan  € 9,-
Sauswerk per m²€ 9,- tot aan  € 13,-

Goedkoop je nieuwbouw laten schilderen

Wij streven altijd naar de beste kwaliteit. Wij zijn een erkend schildersbedrijf en hebben goede recensies.

Het contact met u staat bij ons altijd op nummer 1. Wij luisteren naar uw wensen en maken naar aanleiding daarvan een planning en een plan.

Dit bespreken we eerst met u voordat we aan de slag gaan. Zo krijgt u straks precies het resultaat dat u voor ogen had. en nog goedkoper dan u had gedacht ook.

Dankzij ons goedkoop schilderwerk kunt nog jaren genieten van de prachtige kleuren in het huis. Bent u benieuw wat wij voor u kunnen betekenen? 

Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan. 

Vragen & Antwoorden nieuwbouw

Hoe lang moet ik wachten om mijn nieuwbouw huis te schilderen?

schilder

Tegenwoordig hoef je niet meer te wachten om een nieuwbouwhuis te laten stucen of te laten schilderen. Als u uw nieuwbouwwoning enkele dagen goed door laat tochten dan verdwijnt het vocht als sneeuw voor de zon en kunt u al uw muren en plafonds zelf schilderen of u kiest er voor een goedkope schilder in te huren.

Hoe nieuwbouw schilderen?

goede-schilder

Het is belangrijk dat u bij het schilderen van een nieuwbouwwoning zowel op de muren als de plafonds een vorstrijkmiddel gebruikt. Een primer of voorstrijk zorgt ervoor dat de verflaag niet te snel droogt en geeft een uitstekende hechting.

Wat kost het om mijn hele nieuwbouw huis te laten schilderen?

Schilder-kosten

De kosten van het gehele nieuwbouwhuis te laten schilderen liggen tussen de 2000,- euro en 8000,- afhankelijk wat u voor schilderwerken wilt laten uitvoeren. Leest u op deze pagina alles over het laten schilderen van nieuwbouw inclusief alle bijbehorende prijzen.

Moet ik eerst mijn nieuwbouw woning laten stucen?

Erkende-schilder

Voordat u een schilder wilt inhuren zullen de behangklare muren eerst moeten worden gestukadoord. Leest u hier alles over de kosten van een stukadoor en de prijzen per m2 van stucwerk.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!