Sinds 1988

Schilderwerk onderhouden

Als u lang van uw schilderwerk wilt genieten dan is het schoonmaken (zeker van het buitenschilderwerk) een belangrijk aspect om jaarlijks uit te voeren.

Door je schilderwerk onderhouden door een onderhoudsschilder gaat uw binnenschilderwerk of buitenschilderwerk zomaar 2 jaar langer mee.

Op deze pagina vertellen wij u exact hoe je je schilderwerk het beste kan onderhouden en welke schoonmaakmiddelen u hiervoor kunt gebruiken.

Ook schrijven wij een stukje over de kosten van het laten schoonmaken van uw schilderwerk door een schilder.

Onderhoudsschilder

Wat kan een onderhoudsschilder voor u betekenen? Een onderhoudsschilder zorgt ervoor dat uw huis zowel aan de binnenkant als de buitenkant in perfecte staat blijft.

Door een onderhoudscontract op te stellen met een onderhoudsschilder hoeft u zelf nooit meer aan de slag met het schilderwerk schoon te houden of bij te werken.

De kosten van een onderhoudsschilder liggen gemiddeld rond de 30,- euro per maand. Dit is dus 360,- euro per jaar. Hiervoor komt de onderhoudsschilder 2 x per jaar al uw schilderwerken inspecteren en schoonmaken.

Hoe onderhoud je je schilderwerk?

Er zijn veel mogelijkheden om je buiten schilderwerk schoon te houden.

Zo kan je uw houtwerk met azijn, groene zeep of st marc een lekker sopje geven. Maar hoe onderhoudt je je schilderwerk op de juiste manier?

We zullen u een aantal schilder tips geven:

 • Schoonmaken van je schilderwerk: Door je schilderwerk regelmatig met een sopje af te nemen zal u minder last krijgen van houtrot en verlengt u de tijd dat uw schilderwerk overgedaan moet worden. Met name de onderhoudsgevoelige plekjes dient u meer aandacht te geven. Welke plekken dat zijn?
 • De overgang tussen liggend en staand houtwerk
 • De onderkanten van je daklijsten (dakgoten)
 • De houtverbindingen van een raam
 • Uw glaslatten langs uw ramen (heel belangrijk)
 • Gebruik lauw water: Door lauw water te gebruiken en een vochtige doek of spons krijgt u het oude of nieuwe schilderwerk gemakkelijk schoon. Neem de bovenkanten en onderkanten van de deuren en ramen goed mee zodat hier geen vuil achter blijft hangen.
 • Controleer je schilderwerk: Als je je schilderwerk aan het reinigen bent kunt u meteen het houtwerk zoals deuren, kozijnen, glaslatten, en dakkapel goed controleren op gebreken. Let goed op op de volgende aspecten:
 • Blaasjes onder de verflaag
 • Loszittende verf
 • Scheurtjes of barstjes in de verf of hoeken
 • Beschadigingen
 • Verpoederen van de verflaag

Bijwerken van schilderwerk

Hoe kan je schilderwerk het beste bijwerken? En kan je zelf schilderen? Als je bezig bent met het onderhoud van uw schilderwerk aan de buitenkant van uw woning dan kan u tegen beschadigingen of loszittend schilderwerk aanlopen.

In dit geval is het belangrijk dat u meteen de plekjes bijwerkt.

Mocht u niet kunnen schilderen huur hier dan zo snel mogelijk een schilder voor in.

Een vak schilder of huisschilder weet exact hoe hij het buitenschilderwerk plaatselijk moet bijwerken of moet overschilderen.

Voorkom houtrot door op tijd uw schilderwerk bij te werken. Ook uw binnenschilderwerk zal regelmatig schoongemaakt moeten worden.

Denkt u hierbij aan uw kozijnen en deuren schoonmaken maar ook uw trap en trapleuningen.

Door ook het schilderwerk aan de binnenkant van uw woning regelmatig te reinigen zal u de levensduur van het schilderwerk uitstellen.

De meeste mensen geven hun woning met regelmaat een nieuwe schilderbeurt. Als je dit niet doet dan zal de verflaag zijn beschermde functie verliezen en uw verf kan gaan afbladderen.

Heeft u geen zin om elke keer op zoek te gaan naar een huisschilder? Denk er dan is over na om een onderhoudscontract af te sluiten voor je schilderwerk.

Dit geeft u een hoop rust en u bent er zeker van dat uw schilderwerk op tijd wordt bijgewerkt en wordt schoongehouden.

Leest u hier wat allemaal onder een onderhoudscontract valt en wat de gemiddelde kosten hiervan zijn.

schilderwerk-onderhoud

Onderhoudscontract kosten

We zullen u een inzicht geven van het kostenoverzicht van een schilder abonnement voor je huis, flat of appartement.

Als u samen met de schilder van te voren al uw wensen doorspreekt dan kan hij een duidelijk kostenoverzicht opstellen voor al het onderhoud van uw schilderwerken in en rondom uw huis.

De kosten zullen afhankelijk wezen van de hoeveelheid schilderwerk. U kunt er rekening mee houden dat het overschilderen van kozijnen goedkoper zal zijn dan het laten schilderen van je buitenmuren.

Wat kost een schilder en hoe duur is een onderhoudscontract? In het onderstaande schilders abonnement kan u maandelijks voor 30,- euro je schilderwerk laten bijhouden. Dit is een contract voor de duur van 10 jaar.

U hoeft natuurlijk niet alles in een keer te betalen als u dit niet wilt. Sommige specialisten kiezen ervoor om de kosten van het schilderwerk juist wel in een keer te laten betalen.

In dit geval worden alleen maar de overige kosten over 9 jaren verspreid betaald. ( kosten voor een schilderwerk inspectie en onderhoud )

JarenSchilderwerk buitenshuisKostprijsBetalingBetaling per maand
1Basis schilderwerk€ 2.200,-€ 1.300
2€ 390,-€ 30,-
3€ 390,-€ 30,-
4Schilderwerkinspectie & onderhoud€ 350,-€ 390,-€ 30,-
5€ 390,-€ 30,-
6€ 390,-€ 30,-
7Overschilderen€ 2.000,-€ 390,-€ 30,-
8€ 390,-€ 30,-
9€ 390,-€ 30,-
10Schilderwerkinspectie & onderhoud€ 350,-€ 390,-€ 30,-
onderhoud schilderwerk

Regelmatig het schilderwerk bijwerken

Dit wordt nog weleens overschat. Geef de verf regelmatig een beetje aandacht. Dat verdient het schilderwerk. Zo blijft alles in een topconditie en kan het schilderwerk nog jaren mee.

Inspecteer alles met enige regelmaat. Doe dit wel wanneer de weersomstandigheden goed zijn. Tijdens een vochtige periode is het niet echt handig om het schilderwerk bij te gaan werken.

Kijk goed naar kitnaden. U wilt niet dat vocht door het hout wordt opgenomen. Dit heeft van invloed op de kozijnen en andere materialen. Dat zou zonde zijn.

Ventilatie

Ventilatie in je woning is erg belangrijk. Als u ergens langs muren/plafonds donkere vlekken of aanslag ziet dan is er vaak iets loos met de ventilatie.

Wanneer vocht blijft rondspoken in uw woning en geen kans krijgt om afgevoerd te worden krijgt u schimmel en andere lelijke plekken.

Wanneer alles goed geventileerd wordt zult u dit minder snel krijgen.

Vuile en vochtige lucht wordt dan namelijk goed afgevoerd. Zet ramen veel open en controleer alles zorgvuldig. Raken ramen aan de binnenkant beslagen? Dan ventileert u waarschijnlijk niet voldoende.

onderhoud schilderwerk

Gratis onderhoud offerte

Vraag vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan! We laten u graag kennismaken met onze gedegen kwaliteit en onze scherpe prijzen.

De mogelijkheden zijn eindig! De Schilder-Concurrent staat voor u klaar! Wij zijn een schilderbedrijf in Amsterdam en omgeving. Onze schilders zijn allemaal gediplomeerd én enthousiast.

Wij hebben de expertise en de ervaring in huis om uw klus tot een succes te maken. Het zou zonde zijn als uw schilderwerk niet in goede conditie blijft en dat u uiteindelijk alles moet laten overdoen.

Voorkom dit en laat het regelmatig onderhouden door een schilder met ervaring en kennis.

Zo kunt u nog jarenlang genieten van het mooie schilderwerk in uw huis! En blijft alles in een mooie conditie!

Houd je schilderwerk mooi!

Als u uw huis al een keer door een professioneel schildersbedrijf heeft laten schilderen dan is u destijds vast de vraag gesteld of dat bedrijf regelmatig bij u terug mag komen om het schilderwerk in optimale conditie te houden.

Als schilderwerk namelijk regelmatig wordt “onderhouden” dan blijft de kwaliteit van het schilderwerk in goede conditie.

De weersomstandigheden veroorzaken schade aan de verf. Deze zal gaan bladderen/loslaten en daardoor wordt het hout aangetast en gaat uiteindelijk rotten.

Een onderhoudsschilder repareert bestaande schilderwerken door een nieuwe laag verf aan te brengen of door met andere technieken bestaande verfwerken te repareren.

Regelmatig is het nodig om een geheel nieuwe verflaag aan te brengen over een oude verflaag.

Vandaar dat wij onze klanten deze vraag wel altijd stellen. Hebben wij namelijk een object mogen schilderen en ziet het huis er weer pico bello uit dan willen wij graag dat dit zo blijft, vandaar dat wij geheel vrijblijvend een onderhoudscontract aanbieden.

Vragen & Antwoorden

Waarmee maak je houtwerk schoon?

houtwerk-schoonmaken

Als u uw houtwerk in of buiten uw huis wilt schoonmaken dan adviseren wij om St. Marc allesreiniger te gebruiken. Dit reinigingsmiddel kunt u verdunnen met lauw water. Met een doek of spons is uw houtwerk weer snel schoon. Lees hier meer over schilderwerk onderhouden

Hoe maak je schilderwerk schoon?

Schilder-kosten

Belangrijk is om je schilderwerk goed te reinigen met St. Marc of ammoniak. Dit doet u altijd met warmwater en een spons of stoffer. Zowel kunststof kozijnen als houten kozijnen kunt u op deze manier gemakkelijk schoonhouden.

Wat is onderhoudsschilderwerk?

schilderwerk-onderhoud

Een onderhoudsschilder zorgt ervoor dat uw schilderwerk op tijd wordt onderhouden. Dit betekend bij een onderhoudscontract dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het schoonmaken of bijwerken van het schilderwerk. Eens in het jaar komt de onderhoudsschilder het schilderwerk inspecteren.

Waarmee maak je houten kozijnen schoon?

schilder

Als u jaarlijks uw houten kozijnen wilt schoonmaken gebruik dan een sopje met St. Marc. Dit is een zeer goed reinigingsmiddel. Na het schoonmaken van je houten kozijnen kunt u met een zachte doek de kozijnen afnemen zodat deze weer droog zijn.

Waarmee kan ik het beste ontvetten?

schilderwerk-prijzen

Er zijn meerdere reinigingsmiddelen die zeer goed ontvetten. Denk hierbij aan ammoniak, Universol of St.Marc. Deze middelen zijn niet goedkoop maar reinigen prima.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!