Wanden en plafonds schilderen

Het spuiten van verf of schilderen van wanden en plafonds geeft een egaler en gladder resultaat, dan wanneer de verf met een verfroller of verfkwast wordt aangebracht. Het spuiten van verf laat geen ongewenste structuren (als kwast strepen) achter, waardoor met name glad gestukte wanden en plafonds er veel strakker en egaler zullen uitzien.

Wij kunnen de verf in één of in verschillende kleuren spuiten op uw wanden of plafonds. Prijs technisch is één enkele tint het voordeligst, doordat dit sneller werkt wordt dit door onze schilders het meest toegepast. Voor wanden en plafonds geeft een kleur een zeer ruimtelijk effect. Met meerdere tinten op verschillende wanden of het plafond, ontstaan strakke lijnen tussen de plafonds en wanden. Dit neemt wat meer tijd in beslag vanwege droogtijd van de verf. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de wanden in een glanzende of matte krasvaste coating te laten spuiten. Ideaal voor een keuken wand of gewoon als decoratie in uw woonkamer of verder in huis.

Schilderen of spuiten van wanden en plafonds?

Voor al onze toepassingen hebben wij uitvoerig verschillende soorten verf getest. Zodoende houden wij ons niet aan een merk vast, maar heeft u de keuze uit verschillende verf merken. Uiteraard geven wij u het beste advies, waardoor u een goede keuze kunt maken.
Zoals gezegd is glad stucwerk ideaal (als ondergrond) om te spuiten. Maar ook structuur ondergronden zoals glasvezel behang, spack en spachtelputz zijn prima te spuiten op wanden en plafonds.

Sommigen mensen zijn handig en gaan zelf de verf met een roller aanbrengen, vaak om de kosten voor het schilderwerk te verlagen. Het wil dan nog wel eens voorkomen dat het resultaat dat behaald wordt vlekkerig is of strepen heeft achter gelaten. De teleurstelling is alom groot. En men komt erachter dat schilderen, netjes schilderen, een vak is. Niet voor niets is schilderen een eeuwen oude ambacht die niet zomaar door iedereen uitgevoerd kan worden.

Door wanden en plafonds met verf te spuiten, in plaats van schilderen met de hand, krijg je een gladde laag muurverf, die mooi en egaal opdroogt. En dat niet alleen, door de toepassing van de juiste afplak methodes kunnen wij er ook voor zorgen dat er zeer strakke lijnen te maken zijn. Wist u dat wij ook restauratie en renovatie schilderwerk uitvoeren?

Uw wanden en plafonds perfect geschilderd hebben? Vraag gratis de schilder kosten aan! Als u gebruikt maakt van het offerte formulier op onze site, heeft u uiterlijk binnen twee werkdagen zicht op de kosten. Het is dan wel noodzakelijk dat u uw wensen nauwkeurig omschrijft.

 

Onze erkenning bij Bouwplaza: