Schilderwerk: prijzen 2021 en soorten schilderwerk

Schilderwerk is belangrijk voor het goed onderhouden van uw huis.

Goed schilderwerk biedt een beschermende functie tegen alle invloeden van buitenaf.

Daarnaast is goed schilderwerk bevorderlijk voor het woonplezier. U kunt het mooi laten aansluiten op de rest van uw interieur.

Voor de beste kwaliteit schilderwerk kunt u het beste een vakspecialist inhuren. Een professionele schilder weet alles van verschillende soorten schilderwerk.

Goed schilderwerk hoeft helemaal niet duur te zijn. Schilderwerk is eigenlijk toegankelijk voor iedere portemonnee. 

Snel een prijsindicatie?

Schilderwerk prijzen 2021

U kunt uiteraard zelf de kwast pakken om aan de slag te gaan. Toch wordt schilderwerk met enige regelmaat onderschat.

Er komt namelijk best wel wat bij kijken. In veel gevallen is het een stuk voordeliger om een professionele schilder in te huren. Zo weet u zeker dat het schilderwerk in een keer goed gebeurt.

Hieronder ziet u de prijzen voor het inhuren van een schilder:

Type werkzaamhedenTotaalprijs
Buitenschilderwerk 
Per m²€ 34 – € 40
Per uur€ 40 – € 48
Binnenschilderwerk 
Per m²€ 29 – € 35
Per uur€ 35 – € 39
Spuitwerk per m²€ 5- € 10
Sauswerk per m²€ 10 – € 14

De bovenstaande kosten zijn inclusief btw en materiaalkosten.

Een professioneel schildersbedrijf kan haarfijn en flexibel inspelen op iedere schilderklus. Of het nou gaat om een trap schilderen, een dakkapel schilderen, kozijnen schilderen of behang verven: alles is mogelijk.

Doordat een schildersbedrijf verschillende vakprofessionals in dienst hebben, kunnen ze goed inspelen op verscheidene soorten schilderklussen. De prijzen per klus kunnen weleens verschillen, omdat vrijwel iedere schilderklus weer anders is.

Een schilder werkt met verschillende tarieven: een tarief per uur, een tarief per vierkante meter (m2) of een totaalprijs.

Het tarief is in zekere zin afhankelijk van het type schilderklus. Arbeidsintensieve klussen zoals een dakkapel verven, een kozijn verven of deuren verven rekent de schilder meestal een tarief per uur.

muren-sauzen

Exacte kosten schilder

U zag hierboven al een kostenindicatie voor de prijzen van schilderwerken. Wat is nou de exacte prijs voor uw klus?

Doordat iedere schilderklus weer anders is, is het verstandig om hiervoor een offerte aan te vragen. In de offerte krijgt u een goed inzicht in de kosten voor uw schilderklus.

Ieder schildersbedrijf is weer anders. Zo kunnen de kosten tussen de schildersbedrijven behoorlijk verschillen.

Daarom is het belangrijk om niet één offerte, maar minimaal vier offertes aan te vragen bij verschillende schildersbedrijven.

Op deze manier kunt u de voordeligste én de beste optie kiezen. Soms kan dit tot wel 45 procent schelen op de kosten.

Leg de offertes naast elkaar en loop alles zorgvuldig door. Kijk daarnaast ook naar de referenties en reviews van de schildersbedrijven op het internet. Zo weet u honderd procent zeker dat u de juiste keuze maakt.

Betrouwbare schildersbedrijven zijn gecertificeerd en hebben meerdere reviews op het internet staan die een goed beeld geven van de schilderwerken.

Wees in de offerteaanvraag zo concreet mogelijk. Hoe concreter u bent, hoe duidelijker de prijs aansluit bij uw klus.

muren-verven

Wanneer schilderwerk vervangen

Er is geen exacte datum voor het vervangen voor het schilderwerk. Soms is het om de 7 jaar, soms is het om de 10 jaar.

Het schilderwerk krijgt het soms hard te verduren. Alle weersinvloeden kunnen ervoor zorgen dat het schilderwerk afneemt in kwaliteit.

Wanneer u barstjes, scheuren en bobbels ziet in het schilderwerk is het tijd om een schilder te laten langskomen.

Het schilderwerk verliest op deze manier de beschermende functie. Wacht er daarom niet te lang mee. Wanneer u de laag verf nog meer laat verpauperen kan het zijn dat overschilderen geen optie meer is.

Het gevolg is dat eerst de oude laag verwijderd moet worden. Dubbel zoveel werk en zonde van uw geld.

Buitenschilderwerk

Voor het schilderwerk buiten zijn er andere materialen nodig dan voor het binnenschilderwerk. Dit komt doordat we buiten te maken hebben met regen, wind, sneeuw, storm en hitte.

Nederland is een land van wisselende weersinvloeden. Hierdoor krijgt het schilderwerk het soms zwaar te verduren. Meestal moet het schilderwerk buiten om de 7 jaar opnieuw worden overgeschilderd. Soms zelfs al eerder. Het hangt er vanaf hoe het schilderwerk is onderhouden.

Het schilderwerk buiten heeft een beschermende functie. Goed schilderwerk beschermt u tegen alle weersinvloeden.

Zo voorkomt u onnodige slijtage. Uw gevel gaat op deze manier nog jaren mee. Ook de kozijnen zijn heel gevoelig, zeker wanneer ze van hout zijn.

Wanneer kozijnen niet goed genoeg verzorgd worden, krijgt u al snel te maken met lekkage en andere vervelende ongemakken.

Kozijnen opnieuw laten verven is een stuk goedkoper dan kozijnen vervangen. Kijk dit met enige regelmaat even na.

De prijzen voor buitenschilderwerk zijn hoger dan die van het binnenschilderwerk. Dit komt doordat buiten verven compleet anders gaat dan binnen schilderen.

Vaak moet er een steiger worden gehuurd. Daarnaast werkt de buitenschilder met andere schildermaterialen.

De buitenschilder kan de volgende componenten onder handen nemen: schuur, schuttingen, dakgoot, de gevel, kozijnen en deuren.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk zorgt voor de gehele omlijsting van het interieur. Meestal moet het binnenschilderwerk om de 8 jaar worden vervangen. Wanneer de verf gaat afbladeren, scheurtjes en vochtplekken zichtbaar worden, is het tijd om een nieuwe laag verf te laten aanbrengen.

Van een aftandse laag verf wordt niemand vrolijk. Nieuw schilderwerk is bevorderlijk voor het woonplezier.

Daarnaast kunt u het personaliseren doormiddel van patronen, verschillende kleuren en accenten. De schilder kan u hier meer over vertellen.

Een plafond schilderen heeft net wat meer voeten in de aarde.

Doordat de schilder boven zijn macht moet werken is het een arbeidsintensievere klus. Dit is ook de reden waarom een plafond verven wat duurder is dan het verven van bijvoorbeeld een muur.

Een binnenschilder kan de volgende componenten onder handen nemen: een trap, wanden, plafonds, deuren en kozijnen.

spuiten-van-uw-muren
Snel een prijsindicatie?

Sauzen en latex spuiten

De tijd staat niet stil. Ook in de wereld van schilderwerk is er veel veranderd. Naast het klassieke sauzen met een roller is er ook de mogelijkheid om de muren te laten spuiten met een latexspuit.

Deze methode is uitermate geschikt voor wanneer er grote oppervlaktes moeten worden geschilderd.

Latex spuiten laat vrijwel altijd een feilloos resultaat achter. Banen en strepen zijn voorgoed verleden tijd.

De verf wordt onder hoge druk verneveld en op deze manier gelijkmatig verdeeld. Het resultaat is strak en egaal. Daarnaast gaat het ook nog eens heel snel. Het is wel belangrijk om alles goed af te plakken.

Als kers op de taart is er nog de prijs. Latex spuiten is namelijk erg goedkoop doordat het snel en makkelijk kan gebeuren.

De prijzen kunnen op deze manier aantrekkelijk laag blijven.

Latex-spuitwerk

Onderhoud van schilderwerk

Wanneer de schilder is langs geweest is het heel belangrijk om te genieten van het nieuwe schilderwerk in uw woning. 

Uiteraard wilt u er zelf zolang mogelijk van genieten. Daarom is het handig om schilderwerk regelmatig te onderhouden.

Wij hebben speciaal voor u een paar onderhoudstips voor schilderwerk op een rijtje gezet:

  • Controleer het schilderwerk regelmatig. Ziet u oneffenheden, kleine beschadigingen? Of misschien wel viezigheid? Haal dit weg en werkt het eventueel bij. Zo voorkomt u grote beschadigingen of vochtproblematiek.
  • Maak het schilderwerk minimaal twee keer per jaar schoon met een vochtige doek en e.v.t. een ontvetter. Stof en vuil krijgen op deze manier geen kans om gehecht te raken aan uw muren.
  • Slechte ventilatie is een doodsteek voor het schilderwerk in een woning. Daarnaast is het ook nog eens heel ongezond voor u. Ventileer daarom altijd goed! Zo kan de verf blijven ademen.
  • Werk beschadigingen bij. Zorg ervoor dat de schade niet grote wordt en werk het direct bij.

Type verf

Het is al bijna 20 jaar verplicht om watergedragen verf te gebruiken. De verf op waterbasis is milieuvriendelijker en daarnaast minder schadelijk voor uw eigen gezondheid.

Voor het schilderwerk binnen wordt meestal latexverf gebruikt of acrylverf.

Voor buitenschilderwerk zijn behoorlijk wat opties. Eigenlijk is het vooral afhankelijk van de ondergrond.

De ondergrond is dé fundering van het schilderwerk. De verf buiten moet aan strenge eisen voldoen. De verf krijgt namelijk te maken met storm, regen, sneeuw, hitte etc.

Meestal wordt er gekozen voor sterke dekkende laag verf, vaak op oliebasis.

Zelf schilderen of toch uitbesteden?

Het klinkt heel aantrekkelijk en goedkoper om zelf de kwast te pakken en aan de slag te gaan. Schilderwerk wordt regelmatig onderschat omdat er behoorlijk wat bij komt kijken.

Kennis vooraf is belangrijk. Als u verder weinig tot geen ervaring heeft met schilderwerken kan het behoorlijk wat tijd gaan kosten. En tijd is natuurlijk ook geld.

Daarom is het laten uitbesteden aan een professioneel schildersbedrijf vaak nog een stuk goedkoper. De schilder gaat immers snel en efficiënt te werken om tot een hoogstaand resultaat te komen.

Je weet honderd procent zeker dat je goede kwaliteit in huis haalt wanneer je een gecertificeerd schildersbedrijf laat langskomen. De schilder neemt al uw zorgen uit handen.

Daarnaast is het een stuk veiliger om een schilder het werk te laten doen. Hij heeft de ervaring en expertise. Ook om met lastige plekken aan de slag te gaan.

Waarom schilderwerk uitbesteden?

  1. Het scheelt u tijd
  2. U hoeft zich nergens zorgen over te maken
  3. U weet zeker dat u hoge kwaliteit in huis haalt
  4. Veiliger, de schilder weet precies wat hij moet doen
  5. U kunt terugvallen op garantievoorwaarden

Goedkope schilder

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Begrijpelijk. Er zijn behoorlijk wat spelers op de markt actief. Helaas zijn er ook bedrijven die idioot lage prijzen voor schilderwerk vragen.

Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. De kwaliteit van dit soort schilders is vaak erg slecht, evenals de garantiemogelijkheden.

Lees daarom altijd referenties en reviews van schildersbedrijven en kijk goed of het bedrijf gecertificeerd is. Zo weet u honderd procent zeker dat u de juiste kwaliteit krijgt.

Vraag altijd meerdere offertes aan bij meerdere schildersbedrijven. Zo kunt u schildersbedrijven met elkaar vergelijken. Wie past het beste bij uw schilderklus? Wanneer u gaat vergelijken kunt u tot soms wel 45 procent besparen op de totaalprijs.

Voor een goed onderhoud van uw schilderwerk is het belangrijk dat het vakkundig moet worden uitgevoerd.

Vakkundigheid staat voor kwaliteit en deze twee bevorderen de levensduur van uw kostbare woning en geeft meer wooncomfort. Voor schilderwerk buitenshuis geldt hetzelfde, hoewel hier iets meer bij komt kijken.

binnenschilderwerk

Zoals het plaatsen van steigers, goed schuurwerk, maar voor alle schilder werkzaamheden is het essentieel dat er gebruik moet worden gemaakt van professionele gereedschappen, de juiste verfsoort en vakmanschap.

Iets wat de Schilder – Concurrent in huis heeft. U vindt bij ons al schilders voor een tarief van minder dan 30 euro per uur en minder dan 7 euro per m2.

Daarnaast geven wij een NOA certificaat af waardoor wij u minimaal 5 jaar kwaliteitsgarantie kunnen geven.

Het schilderwerk waar de Schilder-Concurrent zich onder andere mee bezighoudt:

Voor schitterend strak en streeploos schilderwerk bieden wij Airless verf spuiten. Dit is een kwalitatief hoge manier om uw wanden en plafond te laten verven.

Het airless verf spuiten kan in iedere gewenste kleur en verschillend van ruimte. Een prachtige voordelige investering.

Een voordelige en kwalitatieve oplossing voor al uw schilderwerk, is de Schilder – Concurrent. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek de lage kosten en prijzen van de Schilder- Concurrent. Latex spuiten is dé juiste manier voor snel en goedkoop schilderwerk.

Daarnaast is de kwaliteit ook nog eens een stuk beter dan die van het traditionele sauzen.

Schilderwerk van onze schilders is van zeer hoge kwaliteit tegen een scherp tarief!

Voor een scherpe schilders offerte bent u hier op de juiste website. Wij kunnen uw binnen schilder namelijk snel en perfect schilderwerk laten uitvoeren tegen zeer lage kosten.

Gelooft u dit niet? Laat u dan overtuigen door het aanvragen van een offerte. Dit kan direct via deze website! 

Vindt u dat u al genoeg informatie heeft gekregen en wilt u liever weten hoe voordelig wij uw project kunnen schilderen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan en wij berichten u zo spoedig mogelijk terug.

Hopelijk mogen wij u snel als nieuwe klant begroeten. De Schilder-Concurrent is een groot schildersbedrijf in de regio Amsterdam.

Wij staan al jarenlang garant voor hoge kwaliteit schilderwerk voor bijzonder scherpe prijzen.

Meer weten over de ervaringen van onze klanten? Neem dan een kijkje op onze referenties-pagina voor meer informatie.

Schilder-Concurrent
Bouke Klijn

Bouke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!