Schilderen: wat zijn de kosten? Handige tips

Schilderen is noodzakelijk voor het goed onderhouden van uw woning. Zonder goed schilderwerk verliest uw woning een stukje bescherming, daarnaast ziet het er minder mooi uit.

Hoe kan ik het beste mijn woning schilderen? Wij geven u een aantal handige tips.

Het schilderen van een woning is een klus die vaak onderschat wordt. Daarom geven wij u een aantal handige tips voor het schilderen uw woning.

Wij laten u de gemiddelde kosten zien voor het schilderwerk en geven u een stappenplan.

Snel een prijsindicatie?

Stappenplan schilderen

Het schilderen van een woning gaat niet over één nacht ijs. Er komt net iets meer bij kijken.

Wij hebben voor het zelf schilderen van uw woning een handig stappenplan samengesteld:

Stap 1: Research

Voordat u aan de klus begint is het handig om eerst wat research te doen op het internet. En wellicht kent u vrienden of familie die ervaringen hebben met het zelf schilderen van een huis. Informeer bij ze!

Goede research is de fundering van de schilderklus!

Stap 2: Materialen inkopen

Het is belangrijk om goed te investeren in de schilderklus. Ga voor kwaliteit, zeker als het op verf en materialen aankomt.

Kijk goed naar de ondergrond en welke verf daarbij past. Er zijn vele soorten. Gaat u uw plafond en wanden onder handen nemen?

Kijk dan of u gaat sauzen of latex spuiten. Latex spuiten is een goedkope oplossing en binnen een mum van tijd zit de verf op de muren.

Het resultaat is vrijwel altijd streeploos! Het is wel handig om hier enige ervaring mee te hebben.

Stap 3: Voorbereiding

Dit is een onderdeel wat regelmatig wordt onderschat. Een goede voorbereiding is heel belangrijk voor het uitvoeren van het schilderen. Wanneer de voorbereiding goed wordt gedaan, scheelt dit enorm bij het daadwerkelijke schilderen.

Zo kunt u niet gaan verven over een beschadigde muur heen. Het is belangrijk dat de ondergrond glad is.

Repareer daarom eerst altijd alle oneffenheden voordat u gaat verven. Is de ondergrond nog vies en vet? Maak het dan eerst goed schoon voordat u begint met schilderen.

Op deze manier zal de verf een stuk beter hechten. Wanneer de oude verflaag te erg is aangetast, is het belangrijk om de oude verflaag te verwijderen.

Ja, dat is best wel een werkje. Maar in sommige gevallen is er helaas geen andere keuze.

Wanneer u bijvoorbeeld over witkalk gaat verven, blijft de verf niet goed hechten. Dat is zonde. Verwijder eerst de oude laag voordat u begint aan de nieuwe laag!

In het geval van een houten ondergrond is het handig om het hout eerst te gaan schuren alvorens je aan de slag gaat met schilderen.

Stap 4: Schilderen

Dan zijn we nu aangekomen bij de laatste stap: het daadwerkelijke schilderen. Gaat u zelf aan de slag? Zorg er dan voor dat u aan de volgende dingen denkt:

  • Heeft u grote oppervlakten die u moet schilderen? Maak dan een gebruik van een roller of een latexspuit.
  • Moet u in de hoogte werken? Huur dan een ladder of een steiger.
  • Roer de verf goed voordat u gaat beginnen.
  • Breng minimaal 2 lagen aan, zo blijft het mooi hechten.
  • Leg de kwasten in het water nadat u klaar bent. Zo kunt u ze morgen weer gebruiken.

Schilder tips

U kunt er uiteraard zelf voor kiezen om de kwast te pakken en de verfblikken te openen.

Toch wordt dit vaak onderschat ‘dat doe ik wel even!’ Vaak blijft dit in de praktijk toch even tegen te vallen.

Schilderen voor beginners begint met goed inlezen. Verzamel zoveel mogelijk informatie! Op deze website vindt je onder andere informatie over een huis verven, kozijnen schilderen, buitenschilderwerk en binnenschilderwerk.

Wilt u gaan voor het beste resultaat schilderwerk? Dan kunt u het beste een professionele vakman inhuren voor het uitvoeren van de klus.

De schilder heeft er immers voor geleerd en heeft de juiste diploma’s op zak. Zo kunt u er zeker van zijn dat het in een keer goed gebeurd.

Vaak is dat nog een stuk goedkoper. Vergeet niet dat tijd ook geld is. U bent behoorlijk wat tijd kwijt voor zo’n klus.

En in sommige gevallen kan het resultaat tegenvallen, met het gevolg dat u nog duurder uit bent. Een schilderen inhuren voorkomt dit soort narigheid.

muren-sauzen

Besparen op de kosten van schilderen

Natuurlijk begrijpen wij dat u de kosten laag wilt houden. Gelukkig hoeft schilderwerk helemaal niet duur te zijn. Om u alvast een beeld te geven hebben wij hieronder een prijsindicatie voor u samengesteld.

Type werkzaamhedenTotaalprijs
Buitenschilderwerk 
Per m²€ 34 – € 40
Per uur€ 40 – € 48
Binnenschilderwerk 
Per m²€ 29 – € 35
Per uur€ 35 – € 39
Spuitwerk per m²€ 5- € 10
Sauswerk per m²€ 10 – € 14

De totaalprijs is inclusief de materiaalkosten, de btw en de overige kosten.

Latex-spuitwerk

Korting op schilderen

Er zijn verschillende manieren waarop u flink wat geld kan besparen voor het schilderwerk. Uiteraard is het dan belangrijk om wel de kwaliteit te waarborgen.

Schilderwerk hoeft in onze ogen niet duur te zijn.

Er zijn een aantal spelers op de markt die schilderwerk aanbieden voor absurd lage prijzen.

Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. Bij deze ‘schildersbedrijven’ zijn de garantiemogelijkheden slecht evenals de kwaliteit van het schilderwerk.

Het gevolg is dat u binnen een mum van tijd weer een schilder moet inschakelen. Zonde van het geld!

Wilt u een goed schildersbedrijf voor een scherpe prijs? Vraag dan meerdere offertes aan bij schildersbedrijven.

Zo kunt u de offertes met elkaar vergelijken en kunt u de beste optie kiezen. Dit kan soms tot wel 45 procent korting schelen op de totaalprijs.

Lees van tevoren wel goed de reviews en de referenties van de bedrijven voordat u met ze in zee gaat.

Ook wij bieden hoogstaand schilderwerk voor een scherpe prijs. Vraag vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan! Binnen 2 werkdagen krijgt u een offerte op maat in uw mailbox.

Moet ik mijn woning schilderen?

Het antwoord hierop is volmondig een ja. Ook schilderwerk kan ‘over datum’ raken.

Dit kun je op een paar manieren checken. Wanneer de kleuren gaan verkleuren, blaasjes zichtbaar worden, er scheuren in het schilderwerk is het tijd om het schilderwerk te gaan vervangen.

Schilderen kunt u het beste niet te lang uitstellen. Want het gaat steeds meer verpauperen tot het op een gegeven moment te lastig is om het nog simpel te herstellen.

Ook de kosten nemen hierdoor toe. Dat is zonde, want zover hoeft het niet te komen.

De uitstraling van uw woning vervaagt, het blijft het visitekaartje. Het is zonde wanneer u een afgebladerd visitekaartje afgeeft.

Daarom is het belangrijk om het schilderwerk eens in de zoveel jaar onder handen te laten nemen.

Daarnaast heeft schilderwerk een beschermende functie. Als het schilderwerk in discutabele staat is, vervalt tevens de beschermende functie uw huis wordt kwetsbaar.

Goed schilderwerk beschermt u tegen alle weersinvloeden van buitenaf.

Voorkom problemen en laat u woning regelmatig onder handen nemen. Niet alleen is dit bevorderlijk voor uw woonplezier het is ook belangrijk voor uw veiligheid.

Snel een prijsindicatie?

Handige tips voor na het schilderen

Wij snappen dat u dit soort werkzaamheden niet te vaak wilt uitvoeren. Daarom is het belangrijk om na het schilderen dingen te blijven doen zodat u niet zo snel weer alles onder handen hoeft te nemen.

Onderhoud is het device. Zo kunt u lang mogelijk van het prachtige schilderwerk genieten. Hou alles bij en controleer regelmatig op beschadigingen, zo blijft alles langer goed.

Tips voor het onderhouden van schilderwerk

  • Controleer het schilderwerk regelmatig op beschadigingen
  • Werk beschadigingen bij
  • Maak het schilderwerk ongeveer 2 keer per jaar goed schoon. Doe dit met een vochtige doek en een ontvetter
  • Ventileer u woning goed, weinig isolatie tast het schilderwerk aan.

Besparen op de kosten van schilderen?

Het schilderen neemt vaak meer tijd in beslag dan van tevoren wordt ingecalculeerd.

Wij begrijpen dat u hier geen tijd voor heeft. Daarnaast hebben wij u in dit artikel laten zien wat er allemaal bij het schilderen van een woning komt kijken, het is niet niks.

Een professionele schilder neemt graag uw zorgen uit handen. Zodat u tijd heeft voor andere dingen.

verven-van-de-muren

U hoeft zich op deze manier geen zorgen te maken over het schilderwerk. De schilder weet namelijk precies wat er moet gebeuren.

Vraag altijd meerdere offertes bij verschillende schildersbedrijven zodat u de juiste schilder kan vinden die bij u past.

Het vergelijken van schilders kan ervoor zorgen dat u een extra voordelig tarief krijgt voor het schilderwerk in uw woning. Vraag ook bij ons een offerte aan! De Schilder-Concurrent staat voor u klaar! Binnen 48 uur krijgt u van ons de offerte binnen.

Neem gerust een kijkje bij onze referenties. Vul de offerte zo uitgebreid mogelijk in, zodat wij goed kunnen inspelen op uw wensen.

Zo kunt straks volop genieten van het frisse schilderwerk in uw woning!

Voor het schilderen van uw huis , binnen of buiten kunt u ten alle tijden terecht bij de Schilder-Concurrent.

Na een verbouwing is schilderwerk vaak het laatste wat u zelf doet of  laat doen. De mogelijkheid bestaat natuurlijk ook dat u gewoon zin heeft in een nieuw fris huis.

Afhankelijk van de staat van uw plafonds en muren kunnen wij snel inschatten wat er daadwerkelijk moet gebeuren om het mooiste resultaat te bereiken.

U kunt zich wellicht voorstellen dat als uw muren beschadigd zijn, dat alleen schilderen niet echt opschiet.

Wij zullen u dat ook laten weten omdat wij staan voor kwaliteit. Stel dat voordat wij gaan schilderen het aan te bevelen is eerst uw muren en plafonds te laten stukadoren, dan kunnen wij u hierin adviseren.

Ook kunt u in plaats van schilderen uw muren en plafonds laten spuiten. Dit gaat snel en het resultaat is als super strak te omschrijven.

Laten schilderen voor betaalbare prijzen!

Als u wilt laten schilderen voor een betaalbare prijs kan dit bij ons schilderbedrijf. Waarom wij betaalbaar zijn?

Wij kopen ons materiaal zeer scherp in. Van dit prijsvoordeel profiteert u als klant direct mee. Verder hebben onze professionele schilders de vaart er goed in.

Overigens zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dit scheelt uiteraard weer in manuren.

Bent u ondertussen benieuwd geworden naar onze scherpe tarieven, vult u dan een offerteformulier in en binnen maximaal 2 werkdagen heeft u zicht op de kosten.

 

Schilder-Concurrent
Bouke Klijn

Bouke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!