Sinds 1988

Glaszetters

Bent u op zoek naar een glaszetter? of glazier? Zoek niet verder! U kunt bij de Schilder-Concurrent naast schilderwerk ook terecht voor glaszetters.

Wij hebben diverse glaszetters in dienst, zij zijn ervaren en gediplomeerd. Onze vakmensen werken nauwkeurig, netjes en vakkundig.

Als erkend glaszetter kunnen wij u ook goed adviseren in de verschillende soorten glas en leveren wij diverse soorten glas. Ook bij schade aan beglazing zijn wij er om u te helpen.

Wij hebben een 24-uurs dienst, die er in alle tijden voor zorgt dat er een noodreparatie plaats vindt. Zodat u nooit in de kou staat, hetzij in uw woning of in uw bedrijf of winkel.

Daarna gaan wij snel tot actie over om ervoor te zorgen dat er spoedig een nieuwe beglazing kan worden geplaatst door onze ervaren glaszetters.

Ideaal is het voor u dat u bij de Schilder-Concurrent ook terecht kunt voor uw beglazing. Zo kunt u uw woning of bedrijfspand laten schilderen en tegelijk kunt u nieuwe ramen of beglazing laten plaatsen.

Wat kost een glaszetter?

Als we met de deur in huis vallen zijn de kosten van een glaszetter erg belangrijk. Veel van onze klanten zijn aan het zoeken naar de gemiddelde prijzen van het plaatsen van nieuw glas. Natuurlijk is de prijs van nieuw glas erg belangrijk want glas is immers niet goedkoop!

Er zijn twee belangrijke aspecten die een glaszetter moet uitvoeren:

  • Glas plaatsen en afkitten
  • Schade herstellen zoals glas polijsten

Maar wat zijn de prijzen van een glaszetter? Worden deze per uur berekend of per stuk glas wat er wordt geplaatst? De arbeidskosten van een glaszetter om uw ramen te vervangen of te polijsten liggen tussen de € 35 en € 55.

Het kosten plaatje om een raam te vervangen zal gemiddeld rond de 200 euro liggen (afhankelijk van de afmeting en of het gaat over dubbelglas plaatsen of enkelglas)

Als je op zoek bent naar nieuwe beglazing of u wilt uw glas laten vervangen dan hangt de prijs van een glaszetter grotendeels af van het soort en type glas wat u kiest. Leest u hieronder de prijzen in ons kostenoverzicht:

Glassoorten/typeGemiddelde prijs per m² incl plaatsing
Draadglas plaatsen€ 90
Plexiglas (5mm) plaatsen€ 110
Gehard glas plaatsen€ 110
Dubbel glas (HR++) plaatsen€ 120
Gelaagd glas plaatsen€ 140
Brandwerend glas plaatsen€ 440

Waarom een glaszetter?

De meeste glaszetters werken of zijn in dienst van een glashandel. Een goede maar goedkope glaszetter is opgeleid om verschillende glaswerken te kunnen verrichten. Denk hierbij aan HR++ glas plaatsen. enkelglas plaatsen, kapotte ramen vervangen enz.

Het inschakelen van een glaszetter zal u de volgende voordelen bieden:

  • Kwaliteit glas plaatsen
  • Garantie op het nieuwe glas
  • Een glaszetter neemt al het werk uit uw handen

Onze glaszetter levert altijd kwaliteit

Als u de glaszetter dubbel glas laat plaatsen dan zullen de eigenschappen van de nieuwe beglazing goed worden benut. Onze glaszetter levert kwaliteit en heeft een zeer ruime ervaring in het plaatsen van ruiten. Plaatsing van glas is een zeer nauwkeurige klus.

Als u isolatieglas zoals HR++ glas laat plaatsen is dit zeker van groot belang. Deze glassoort heeft een speciale isolatiewaarden en is erg duur. Nieuwe ruiten laten plaatsen hoeft natuurlijk niet duur te wezen. Wij van de Schilder-Concurrent maken voor u de goedkoopste offerte geheel vrijblijvend!

Een gebroken raam wil je natuurlijk zo snel mogelijk laten vervangen of herstellen. Je huis is een stuk kwetsbaarder als een van je ramen kapot is. Bij een gebroken raam komt alle regen en wind naar binnen en dat is iets wat u wilt voorkomen.

Glas herstellen

Wilt u snel uw kapotte raam laten herstellen? Dan is het handig om een goedkope glaszetter in te huren. Een glaszetter is een specialist in het zetten van alle soorten glas. Nieuwe ramen zetten is dan ook een fluitje van een cent bij de Schilder-Concurrent……

Omdat de prijzen van nieuwe ramen plaatsen erg uiteenlopen is het verstandig offertes te vergelijken van verschillende glaszettersbedrijven. Let wel op dat een offerte vrijblijvend is!

Kosten glaszetter vergelijken

De keuze is reuze wanneer het op glaszetten aankomt. Helaas zijn er ook heel veel spelers op de markt die discutabele kwaliteit leveren.

De prijzen zijn ridicuul laag en vaak is dat ook te mooi om waar te zijn. Binnen een mum van tijd moet het raamwerk wéér vervangen worden, met de eindconclusie dat u alleen nog maar duurder uitkomt.

We hebben speciaal voor u een prijsindicatie in elkaar gezet. Zoals u kunt zien lopen de prijzen voor een glaszetter behoorlijk uiteen. Iedere klus is weer anders.

Vergelijk daarom altijd offertes met elkaar, zodat u straks de juiste keuze kan maken. Hieronder ziet de gemiddelde kosten voor het zetten van glas:

Kosten worden berekend:Gemiddelde prijzen
Per uur ( Uurtarief )30 tot aan 45 euro

Waarom lopen de kosten nou zo uiteen voor een glaszetter? Dit heeft te maken met de vele spelers sop de markt. De concurrentie is hoog. Er wordt veel gestunt met prijzen, dit soms ten koste van de kwaliteit. Lees daarom goed de reviews voordat u ergens een offerte opvraagt.

Verder kunnen de kosten ook verschillen door het type klus. Het verschil in glas, de soort, de reistijd en het type werk; allemaal factoren die invloed hebben op de prijs.

Wij duiken nog iets dieper in op de kosten voor het glaswerk plaatsen en of vernieuwen in uw woning. Het is uiteraard ook goed om te achterhalen wat de gemiddelde prijzen zijn van verschillende soorten glas waar u een keuze uit kunt maken.

Wilt u een zeer hoog rendement behalen? Kies dan voor HR+++ glas. Deze glassoort heeft een zeer hoge isolatiewaarden en is de beste maar ook de duurste in isolatieglas soorten. Lees hier de gemiddelde prijzen van verschillende soorten isolatie glas:

Soort glasPrijs per (m2) vierkante meter
Conventioneel dubbel glas plaatsen110 euro per m2 incl plaatsing
HR glas plaatsen120 euro per m2 incl plaatsing
HR+ glas plaatsen120 euro per m2 incl plaatsing
HR++ glas plaatsen130 euro per m2 incl plaatsing
HR+++ glas plaatsen170 euro per m2 incl plaatsing
Hardglazen deuren en ramen plaatsen300 tot aan 2100,- euro incl plaatsing
Glas in lood plaatsen170 tot aan 330 euro per m2 incl plaatsing

Ook hieruit kunt u opmaken dat de kosten enorm kunnen verschillen. Het is dus geheel afhankelijk van wat er moet gebeuren.

Wat kost nieuw glas voor je woning?

Als u al het glas van uw oude huis wilt vervangen dan is het belangrijk te weten wat het vernieuwen van glas voor een hele woning kost.

Van zelfsprekend is dat het vervangen of vernieuwen van glas bij een vrijstaande woning meer kost omdat deze een veel grotere raamoppervlakte heeft dan een appartement of tussenwoning.

Soort woningGals oppervlakte PrijscalculatieStookkosten besparing
Appartement20 tot 30 m2€ 1.600 tot € 2.300€ 180 per jaar besparing
Tussenwoning25 tot 40 m2€ 2.300 tot € 2.850€ 230 per jaar besparing
Hoekwoning35 tot 45 m2€ 3.200 tot € 4.000€ 270 per jaar besparing
2 onder 1 kap40 tot 50 m2€ 4.100 tot € 4.800€ 380 per jaar besparing
Vrijstaande woning60 tot aan 80 m2€ 6.300 tot € 6.800€ 480 per jaar besparing

Invloed op kosten

Stel u woont in een appartement van 15 hoog. Dan kunnen de kosten fors hoger worden. Het is een stuk lastiger om het glas te zetten.

Op de begane grond is een soortgelijke klus een stuk makkelijker, dus goedkoper. Het kan ook zijn dat er andere materialen nodig zijn om het raam te vervangen. Ook dit kan verschillen in de prijs.

Dan is er nog de afstand, kies altijd een glaszetter die niet te ver van u af woont. Anders betaald behoorlijk wat voorrijkosten, dat is zonde van uw geld.

Overige kosten

Uiteraard wilt u de kosten vooraf duidelijk hebben. Bijna alle glaszetters rekenen reiskosten en voorrijkosten. Wij adviseren u dan ook om een glaszetter te zoeken die vlakbij woont. Zo bespaart u op deze kosten.

Kies daarnaast altijd voor een glaszetter die aangesloten is bij een branchevereniging. Zo weet u honderd procent zeker dat u de juiste kwaliteit in huis haalt.

Degenen die bij een branchevereniging zitten moeten voldoen aan hoge eisen. Zo blijft de kwaliteit oerdegelijk en consistent.

Kosten glasschade

Het kan natuurlijk zo gebeurt zijn! Glasschade of een raam wat kapot is gegaan door de wind of een bal van de buurjongens door het raam. Het is altijd een vervelende situatie als er glasschade optreed. Maar wie is aansprakelijke voor het kapotte ruit en bent u goed verzekerd?

Het belangrijkste is eigenlijk wie gaat de ramen vervangen en wat kost het om een nieuw raam te laten plaatsen?

Als het duidelijk is wat of wie de oorzaak is van de glasschade dan moet u zo snel mogelijk zorgen dat u de glasscherven opruimt. Zeker als u kleine kinderen heeft.

Neem contact op met uw verzekeraar die ervoor kan zorgen dat er snel een glaszetter komt die het nieuwe glas komt inmeten!

Combinatie schilderwerk en glaszetten

De Schilder-Concurrent is al jarenlang een betrouwbaar schildersbedrijf én glaszetter in Amsterdam omgeving. Wij staan garant voor hoge kwaliteit, vriendelijke service en scherpe prijzen.

Wilt u bijvoorbeeld uw huis laten schilderen, de trap laten schilderen of de gevel laten schilderen?

Wat uw klus ook is, wij kunnen het voor u regelen. Wanneer u werkzaamheden laat combineren kunt u flink besparen op de kosten. Wanneer u klussen los laat uitbesteden, komt u vaak een stuk duurder uit.

De Schilder-Concurrent staat voor u klaar! Vraag vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan. Binnen twee werkdagen laten wij u de mogelijkheden zien.

Zo kunt u weer volop genieten van het mooie raamwerk in uw woning!

Goedkope schilder & glaszetter

Weet u niet zo goed wat een glaszetter doet? Een glaszetter is een specialist in alle werkzaamheden die nodig zijn bij het plaatsen van glas in kozijnen van ramen en deuren.

De beglazing wordt vooral geplaatst in woningen, broeikassen, kantoren en winkels. Glaszetters zijn werkzaam in de nieuwbouw en in de bestaande bouw.

Bij de bestaande bouw gaat het vaak om een raam dat gesneuveld is, of als een woning gerenoveerd wordt en er moet opnieuw beglazing worden aangebracht.

Het oude glas moet altijd goed verwijderd worden evenals het oude kit, voordat de nieuwe beglazing geplaatst kan worden.

Afhankelijk van het kozijn, ligt het eraan of het glas van binnen- of van buitenaf geplaatst moet worden.

Kortom de glaszetter zorgt voor alle beglazing in en om een woning, bedrijf, winkels en dergelijke. Tevens zorgt de glaszetter er ook voor om schade aan glas zo snel mogelijk te herstellen, zodat u hier geen hinder aan ondervindt.

Wilt u een uitgebreid advies over het juiste schilderwerk, of een uitgebreid advies over glas of glaszetters?

Zoek niet verder, hier bij de Schilder-concurrent kunt u voor alles terecht. Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, voor een advies en onze lage tarieven.

Vragen & Antwoorden

Wat is een glaszetter?

schilder

Een goede glaszetter is een vakman die nieuw glas plaatst en vervangt bij zowel nieuwbouw als oude woningen. Een glaszetter wordt grotendeels betaald door de verzekeringsmaatschappij waarbij u verzekerd bent.

Wat doet een glaszetter?

Schilder-kosten

Een glaszetter kan uw kapotte ruit in een zeer korte tijd vervangen. De kosten van nieuw glas laten plaatsen worden of per m2 berekend of per uur. Lees hier meer over op deze pagina.

Wat kosten glaszetters eigenlijk?

goede-schilder

De gemiddelde kosten van glaszetters worden vaak per uur berekend. Het uurtarief ligt tussen de 30 en 40 euro per uur. De gemiddelde tijd om een nieuw raam te plaatsen zal rond de 2 uur liggen.

Welk glaszettersbedrijf is het goedkoopste?

wat-kost-schilderen?

Er zijn veel glaszettersbedrijven die elke soort glas kunnen leveren tegen scherpe prijzen. Echter is het belangrijker wie het glas gaat plaatsen? Een goede glaszetter is moeilijk te vinden. Lees hier alles over de kosten van een glaszetter op deze informatie pagina.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!