Sinds 1988

Winterschilder

Wilt u uw woning overlaten schilderen omdat uw oude schilderwerk loslaat of niet de kleur meer heeft die u wilt? Dan kunt u flink besparen op de kosten door een winterschilder in te huren.

Een winterschilder zal in de wat koudere maanden van het jaar namelijk een flinke korting geven op de prijs van uw schilderwerk.

Hoeveel kost een winterschilder?

Wilt u uw gehele huis goedkoop laten schilderen? Dan kunt u het beste de juiste vakman inhuren. Op deze manier profiteert u van de beste schilderservice en het beste advies. Maar wat zijn de kosten van het inschakelen van een vak schilder?

Hier onder leest u exact de gemiddelde prijzen van zowel winterschilders als een normale huisschilder. Vergelijk de prijs en trek snel uw conclusie:

SchilderwerkenPrijzen om te vergelijken
Huisschilder
Per m²€ 35 tot aan € 40,-
Per uur€ 37 tot aan € 45,-
Spuitwerk per m² (muren & Plafonds)€ 7 tot aan € 10,-
Sauswerk per m² (muren & Plafonds)€ 11 tot aan € 16,-
Winterschilder
Per m²€ 25 tot aan € 35,-
Per uur€ 25 tot aan € 35,-

Zoals u nu duidelijk kunt zien zijn winterschilders goedkoper dan huisschilders. De prijs per m² berekend een schilder vaak voor het schilderen van grotere oppervlaktes zoals de muren en plafonds in uw woonkamer.

Als de huisschilder of winterschilder een arbeidsintensievere schilderklus moet uitvoeren zoals het schilderen van een trap of het schilderen van kozijnen dan zal de vak schilder een uurtarief berekenen.

Exacte prijs huis schilderen in de winter

Nu u de kosten van een schilder weet wilt u uiteraard weten wat de kosten van een winterschilder zijn? Zoals u boven in onze prijsoverzicht kunt zien is een winterschilder dus goedkoper per uur of per vierkante meter dan een huisschilder.

Een winterschilder schildert uw huis in de wintermaanden. Dit is exact de perioden dat de meeste schilders veel minder schilderwerk hebben uit te voeren. Als u uw huis in de winter wilt laten schilderen door een winterschilder zal u dus vele malen goedkoper uit wezen!

De korting die u kunt krijgen van een winterschilder kan wel oplopen tot aan 35% op de totaalprijs van het schilderwerk.

Met de meeste winterschilders zijn leuke afspraken te maken. Denk hierbij aan kortingen zoals een uur per dag gratis laten schilderen of een flinke korting op de totaal offerte voor het nieuwe schilderwerk.

schilder-kosten

Vind de goedkoopste winterschilder!

Als u uw huis met korting wilt laten schilderen en u weet nu dat een winterschilder veel goedkoper is waar vindt u dan de juiste betrouwbare schilder voor in de winter?

Bij ons zijn de winterschilders nog goedkoper dan u denkt! Door geheel vrijblijvend een schilderwerk offerte aan te vragen zullen wij u verrassen met een prijs waar u achterover van valt.

De Schilder-Concurrent is niet voor niets het goedkoopste schildersbedrijf van Nederland! Na het aanvragen van de offerte heeft u binnen 2 minuten de prijs in uw mailbox!!

Wat is een winterschilder?

Wat is nu het verschil tussen een reguliere huisschilder en de winterschilder? Buiten dat een winterschilder zijn schilderwerken in de wintermaanden uitvoert is er weinig tot geen verschil. Zo is dus eigenlijk een normale vak schilder ook een winterschilder.

Een winterschilder zal uw huis echter alleen in de winterperioden schilderen wat tussen de maanden november en maart valt. Door uw woning in deze maanden te laten overschilderen zal u een stuk voordeliger uit wezen.

U kunt zowel het binnen- als buitenschilderwerk uit handen geven aan de goedkope winterschilder.

Uw winterschilder voor binnenschilderwerk

De weersomstandigheden voor binnenschilderwerk zijn natuurlijk niet van belang. Een winterschilder kan dus zonder enkele problemen uw woonkamer, slaapkamers of keuken schilderen.

U profiteert immers wel van de hoge korting die de winterschilder zal geven op zijn offerte.

Als uw woning aan de binnenkant wordt overgeschilderd moet u er wel rekening mee houden dat u goed ventileert. Zet uw ramen of deuren open zodat de verflucht gemakkelijk uit uw huis verdwijnt.

Schilders zijn verplicht om met een water gedragen verf te schilderen. Verf op waterbasis ruikt u nauwelijks en is veel sneller droog.

Uw winterschilder voor buitenschilderwerk

Als we het over vroeger gaan hebben was het niet mogelijk om je huis te laten schilderen in de winter. De weersomstandigheden lieten dit niet toe en de materialen waren heel anders dan de schilders tegenwoordig gebruiken om woningen aan de buitenkant te schilderen.

De schilders van deze tijd gebruiken voor buitenschilderwerk speciale verf. Deze hoge kwaliteitsverf droogt veel sneller en is geschikt voor lagere temperaturen.

Veel schilders dekken hun net aangebrachte schilderwerk af met een dampdoorlatende folie. Het is dan tegenwoordig geen enkel probleem meer om je huis aan de buiten kant opnieuw te laten schilderen door een winterschilder.

buiten-schilderwerk-stucwerk

Voordelen winterschilder

Waarom zou je je huis in de winter laten overschilderen? En waarom zou je een winterschilder inhuren? Een winterschilder bied buiten dat het schilderwerk goedkoper is veel meer voordelen dan u denkt.

Wij zetten de voordelen van een winterschilder even op een rijtje:

  • Een winterschilder is goedkoper: U kunt flink wat kosten besparen wanneer u een schilder boekt in de periode van november tot maart.
  • De winterschilder kan direct aan de slag!: De schilder is vaak direct al beschikbaar. Een schilder heeft minder werk in de wintermaanden, dus vaak is hij veel sneller beschikbaar voor u.
  • Het schilderwerk is al klaar voor het zomerseizoen: Zo kunt u in de warmere maanden volop genieten van het frisse schilderwerk in uw woning. De klus is immers in de wintermaanden al gefikst.
  • Bescherming van de gevel: U huis krijgt met nieuw schilderwerk een nieuwe beschermende huls. Zo kunt u er de komende maanden weer flink tegenaan.

Onderhoudsabonnement voor de winter

Onze schilders staan voor u klaar. U kunt er ook voor kiezen om een onderhoudsabonnement bij ons te nemen. Op deze manier blijft u schilderwerk in topconditie.

Regelmatig controleren wij het schilderwerk op beschadigingen, wij werken bij waar het nodig is zodat alles mooi blijft. Dit kan uiteindelijk flink schelen op de kosten en uw schilderwerk blijft langer goed en mooi.

Combineren schilderwerk

Naast dat een winterschilder voor u binnen en buiten aan de slag kan gaan, staan wij ook voor u klaar voor andere klussen. Wat dacht u van de badkamer schilderen, de radiator verven of glaszetten?

De Schilder-Concurrent heeft de vakspecialisten in huis. Wanneer u klussen combineert hoeft de schilder minder vaak langs te komen.

Daarnaast kan de schilder u een hoge korting geven. Een ander mogelijkheid is het combineren van gevels in de winter. Spreek bijvoorbeeld met u buurman over het schilderen van beide gevels.

Doordat de schilder veel vierkante meters moet verven kan hij u en uw buurman een scherpe prijs geven.

winterschilder

Betaal niet teveel voor uw schilderwerk!

Laat uw huis schilder de winterschilder het advies advies op maat geven voor het winter onderhoud. De Schilder Concurrent biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise van de winterschilder,

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het offerte formulier en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

 Vragen & Antwoorden

Wat is een winterschilder?

Schilder-kosten

Winterschilders schilderen het meest in de wintermaanden. Een winterschilder hanteert een lager tarief dan een normale huisschilder. Binnenschilderwerk of buitenschilderwerk is bij een winterschilder veel goedkoper. Lees hier alle prijsinformatie.

Wat kost een winterschilder?

goede-schilder

Als je een winterschilder wilt inhuren voor buiten kost u dit gemiddeld tussen de 15,- en 35,- euro per vierkante meter.(m²) Wilt u dat de winterschilder een uurtarief hanteert reken dan op 25,- tot 35,- euro per uur. Voor schilderwerk binnen zal een goedkope winterschilder tussen de 15,- en 35,- euro per m² berekenen.

Is een winterschilder goedkoper?

schilder

Omdat een winterschilder uw huis in de winterperioden schildert is de prijs van het schilderwerk vele malen goedkoper. De exacte korting die een winterschilder geeft ligt tussen de 30% en 40% op de totaalprijs.

Wat is het uurtarief van een winterschilder?

wat-kost-schilderen?

Als je een winterschilder voor buitenschilderwerk inhuurt kost u dit rond de € 20,- en € 33,- per m² of € 25,- tot € 35,- per uur. Bij buitenschilders komt het regelmatig voor dat zei een totaalprijs maken voor de hele buitenkant te schilderen van uw woning.

Hoeveel betaal je voor een schilder?

schilderwerk-prijzen

Wat kost een schilder en hoeveel betaal je voor je nieuwe schilderwerk? De gemiddelde prijs van een binnenschilder varieert tussen de €30,- en €40,- per uur. De m² prijzen liggen tussen de €20,- en de €30,-.

Schilder-Concurrent
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1988 zette Jouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!