Dakkapel schilderen

Een dakkapel laten schilderen, een dakkapel schilderen steiger? Wat zijn de dakkapel verven kosten? Een dakkapel schilderen ladder? Wat de klus ook mag zijn; de mogelijkheden zijn eindig. Is uw dakkapel toe aan nieuw likje verf? Dan kan het geen kwaad om dit te laten verven.

Wij geven u in dit artikel talloze tips en laten u zien dat een dakkapel verven niet duur hoeft te zijn. Wij krijgen regelmatig vragen over de prijzen van het schilderwerk:

  • Wat kost buitenschilderwerk?
  • Is een dakkapel schilderen duur?
  • Wat een kost een dakkapel laten schilderen door een schilderen?

 

Een dakkapel laten schilderen is niet spotgoedkoop, maar dat wil natuurlijk niet betekenen dat het per se duur hoeft te zijn. Wij vinden dat u recht heeft op een eerlijke- en een mooie prijs. De Schilder-Concurrent biedt talloze mogelijkheden voor al het schilderwerk.

Kosten dakkapel verven

Heeft u dakkapel een likje verf nodig? Dan kan het geen kwaad om een erkende schilder in te huren. De prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen, omdat ieder huis anders is. Wanneer u dakkapel kenmerken vertoond van schade, vergeling, of andere oneffenheden is schilderen altijd een goed idee. Zo kan het dakkapel nog jaren meegaan.

Bereken uw prijs

Hieronder laten we u een prijsindicatie zien voor het laten schilderen van een dakkapel. Het is een grove schatting, want geen dakkapel is hetzelfde. De prijzen zijn de kosten per uur en de totale prijs van de schildersklus.

 

PRIJS VAN BUITENSCHILDER

per uur

Totaalprijs voor schilderen dakkapel

dit is een gemiddelde

€ 29 – € 40 € 400 – €890

 

Zoals u kunt zien zitten er nogal wat verschillen in de prijzen. Wat kost het inhuren van een schilder voor een dakkapel voor mij? Dat hangt af van verschillende factoren. Wij kunnen u daarom geen exacte prijs geven omdat we eerst een aantal dingen moeten weten over uw dakkapel. De prijs van het schilderwerk is afhankelijk van:

  • Materiaal van het dakkapel (hout, aluminium, kunststof)
  • Afmetingen van uw dakkapel
  • Staat van het dakkapel
  • Bereikbaarheid van het dakkapel

 

Bereken uw prijs

Bent u nou benieuwd wat de exacte kosten zijn voor het laten schilderen van uw dakkapel? Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan! Binnen 2 werkdagen krijgt u een offerte op maat in uw mailbox. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis. Wij kunnen u op deze manier laten zien wat wij voor uw dakkapel kunnen betekenen en u weet dan precies waar u aan toe bent.

Het uurtarief voor een schilder ligt tussen de 34 en de 40 euro per uur. De totaalprijs voor het laten schilderen van uw dakkapel (zie: bovenstaande factoren) ligt tussen de 500 en de 980 euro. Dit is inclusief btw, loon schilder, verf en alle materiaalkosten.

buiten-schilderwerk-overschilderen

Waarom een dakkapel schilderen?

Er zijn meerdere redenen voor het regelmatig laten bijwerken van het dakkapel. Een dakkapel krijgt te maken met verschillende weersomstandigheden: regen, storm, sneeuw, hitte, hagel etc. Dit maakt dakkapellen heel erg kwetsbaar. Goede kwaliteit verf zorgt ervoor dat uw dakkapel beschermd is voor ongeveer 6 jaar.

Wanneer u na 5 á 6 jaar het niet laat overschilderen, verliest de verf de beschermende functie. Dit is zonde. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd de dakkapel te laten overschilderen. Doet u dat niet? De verf zal dan verder afbladeren, alles gaat verkleuren. Gevolg? Houtrot en lekkage. Dit wilt u uiteraard te alle tijden voorkomen.

Levensduur verlengen dakkapel

De kosten zullen op deze manier alleen nog maar hoger worden. Achterstallig onderhoud zorgt ervoor dat er herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden om het dakkapel te ‘redden’. De kosten van herstelwerkzaamheden zijn veel hoger dat het overschilderen van een dakkapel. Zonde van het geld!

Het kan geen kwaad om het dakkapel regelmatig schoon te maken. Ook zo verlengt u de levensduur. Geef houtrot geen kans! Voor eventuele reparaties kunt u ook een schilder inhuren. Vanaf begin jaren ’80 werden er vele huizen gebouw met kunststof dakkapellen. Ook deze dakkapellen kunt u laten schilderen!

Het is belangrijk om hiervoor een speciale primer te gebruiken. Dit is voor het voor behandelen van de verflaag. Zo blijft alles een stuk beter hechten. Het resultaat is dat uw dakkapel er weer als nieuw uit gaat zien.

Bereken uw prijs

Kosten besparen dakkapel

Een dakkapel schilderen wordt nog weleens onderschat. Het is zeker niet de makkelijkste schildersklus. Er moet hoog gewerkt worden en het schilderwerk moet van hoge kwaliteit zijn om alle weersomstandigheden te weerstaan.

Daar komt nog bij dat het schilderwerk van het dakkapel van belang is voor de levensduur van uw woning.

U wilt immers rot en lekkage voorkomen. In dit artikel proberen wij u zoveel mogelijk informatie te geven over hoe u het beste voor uw dakkapel kan zorgen. Bespaar op de kosten en vraag vandaag nog een offerte bij ons aan! Naast dat u een mooie prijs van ons krijgt, kunt u hoogstaand schilderwerk van ons verwachten. Onze vakspecialisten staan voor u klaar!

Stappenplan dakkapel verven

Wat komt er allemaal kijken bij het schilderen van een dakkapel? Wij nemen u stapsgewijs mee. Er zijn verschillende onderdelen die belang zijn voor het goed verven van het dakkapel.

  • Controleer eerst de dakkapel goed. Kijk er of de boeiboorden onder het dak nog in goede staat verkeren. Ziet u verkleuringen, bladerende verf of blaasjes? Dan moet eerst de ondergrond worden gerepareerd.

 

  • Bij beschadiging kunt u het beste de oude verflaag verwijderen. Bij kleine beschadigingen kan een vulmiddeltje als uitkomst bieden. De oude verflaag verwijderen is in het geval van kleine beschadigingen niet nodig.

 

  • Schilder niet over de bestaande schilderlaag heen zonder voorwerk. Breng eerst grondverf aan, schuur alles licht op en ontvet alles goed. Wilt u gaan voor het allermooiste resultaat? Breng dan over de laag grondverf 2 verflagen aan. Het resultaat is op die manier stevig!

Schilderwerk uitbesteden of toch zelf uitvoeren?

Het schilderen van een dakkapel is een klus apart. Het is een klus die veel werk vraagt en enige ervaring is absoluut noodzakelijk. De klus moet uitgevoerd worden op hoogte. De plek is vaak lastiger te bereiken.

Waarschijnlijk heeft u een ladder of een steiger nodig. Veiligheid is daarnaast ook belangrijk. Denk hierbij aan een zekering met tuigje. Wanneer u zelf gaat schilderen is het huren van een steiger handig. Houdt er rekening mee dat de schildersklus enkele dagen gaat kosten.

Veiligheid is essentieel voor het uitvoeren van deze klus op hoogte. De werkzaamheden verdienen daarnaast enige tijd, omdat nauwkeurigheid een vereiste is. De voorbereiding is de fundering van de gehele klus.

Wilt u uzelf een hoop werk besparen? Huur een professionele schilder in. Hiermee geef je al het werk uit handen. De Schilder-Concurrent staat voor u klaar! Wij bieden hoogstaande kwaliteit schilderwerk voor lage kosten. Onze schilderen zijn gecertificeerd en professioneel. Zo gaat uw dakkapel nog jaren mee!

Vaak is een schilder inhuren goedkoper dan het zelf schilderen. U hebt immers een steiger nodig, materialen en goede verf.

dakkapel-laten-schilderen

Schilderklus combineren

Hoe groter de opdracht hoe meer korting en voordeel. Het kan geen kwaad om het gehele buitenschilderwerk in een keer te laten schilderen. Dat is een stuk goedkoper dan om alles apart te laten doen. Wij kunnen uw gehele huis weer als nieuw laten lijken, door de gevel weer strak in de verf te zetten.

Zo krijgt uw huis een compleet ander aanzien. Wij kunnen uw kozijnen, deuren en muren voorzien van een frisse laag verf. Zo is uw huis weer jarenlang beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. Vraag uw buren hier ook eens over. Wellicht kunt een klus combineren en kunt u flinke korting krijgen.

Hoe meer schilderwerk, hoe meer u kunt onderhandelen over de prijs. De gemiddelde kosten voor het gehele schilderwerk kunt u vinden in de onderstaande tabel:

 

TYPE WONING GEMIDDELDE BUITENSCHILDERWERK TOTALE KOSTEN
Appartement of Flat € 850,-
Tussenwoning of Eengezinswoning € 1.300
Hoekhuis of 2 onder 1 kap huis € 2.700
Vrijstaande woning € 5.700

Onderhouden schilderwerk

Is uw huis net geschilderd? Dan wilt u vanzelfsprekend zo lang mogelijk genieten van het frisse schilderwerk. Wij begrijpen dat als geen ander. U kunt de kwaliteit als het ware verlengen door regelmatig onderhoud te laten plegen. Door de verschillende weersomstandigheden krijgt het buitenschilderwerk behoorlijk wat te verduren.

Zand kan zich gaan hechten in het houtwerk en verf kan gaan bladeren door temperatuurschommelingen. Maak het schilderwerk regelmatig even schoon en blijf alles controleren op verkleuringen en blaasjes. Hiermee verlengt u de levensduur van het schilderwerk aanzienlijk.

Heeft u geen zin om dit zelf te gaan doen? Dat begrijpen wij. Wij kunnen uw schilderwerk schoon houden. Een onderhoudscontract is wellicht iets voor u. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij nemen graag uw werk uit handen.

Type verf

De schilders nemen meestal zelf verf mee naar de schildersklussen. U kunt ook zelf kiezen voor verf. Wij vinden de kwaliteit van Sigma verf erg goed en constant voor uw dakkapel.

Hieronder kunt u daarvan de prijzen zien – mocht u zelf uw dakkapel gaan verven. De meeste houten dakkapellen zijn al voorzien van grondverf, u heeft dan alleen nog dekkende verf of een laklaag nodig. Hieronder ziet u de kosten voor een liter verf en hoeveel vierkante meter u hier uit kan halen voor uw dakkapel:

 

TYPE VERF PRIJS PER LITER VERF SIGMA AANTAL M2 PER 1 LITER UITLEG
Grondverf Sigma € 18 – € 38 7 tot 13 m2 Onderlaag / hechtlaag
Beits / lak Sigma € 19 – € 50 10 tot 15 m2 Beschermlaag
Dekkende verf Sigma € 19 – € 48 2 tot 7 m2 Slijtvaste verf voor binnen en buiten

De laagste prijs voor laten schilderen dakkapel

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Ons advies is om dit bij meerdere bedrijven te doen, zodat u ze met elkaar kan vergelijken. Op deze manier kunt u zelf de beste keuze maken voor uw dakkapel. U ontvangt bij ons binnen 2 werkdagen een offerte.

Bij ons krijgt de scherpste prijs voor de beste kwaliteit voor uw dakkapel! De Schilder-Concurrent is al jarenlang een betrouwbaar schildersbedrijf in Amsterdam en omgeving. Onze enthousiaste schilders zijn allemaal gediplomeerd. Wij staan voor uw klaar! Zodat u nog jarenlang kan genieten van het mooie schilderwerk!

dakkapel-schilderen

Ook uw dakkapel schilderen wij graag. Wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen op hoogte makkelijk werkt. Bovendien bouwen wij, als het nodig is, een steiger op. Van daaruit kunnen de schilders overal makkelijk en veilig bij. Wij hebben in ons team een aantal schilders die geen problemen met hoogtes hebben en hier ervaring mee hebben.

Het schilderen van uw dakkapel is eigenlijk idem dito aan het schilderen van bijvoorbeeld een kozijn.  Afhankelijk van de staat van het hout van uw dakkapel kunnen wij inschatten hoeveel tijd er nodig is uw dakkapel er als nieuw uit te laten zien.

Veilig uw dakkapel laten schilderen

Op ons schildersbedrijf website treft u veel informatie aan. Wij hechten veel waarde aan het verschaffen van informatie voor u als klant. Wij vinden het belangrijk dat u een juiste indruk krijgt van ons bedrijf en daar waar nodig informatie kunt vinden.

Mocht u juist die informatie niet vinden waar u naar op zoek bent ….(we kunnen het ons haast niet voorstellen) omschrijf het dan op het bijbehorende offerte formulier.

U omschrijft op het offerte formulier uw vraag  zodat wij direct contact met u kunnen opnemen voor een antwoord op uw vraag en eventueel, een scherpe offerte voor uw dakkapel.

Wellicht een klein advies tot slot …. als wij toch uw dakkapel opnieuw in de verf zetten, overweegt u dan eens of het misschien een idee is om de rest van de ramen en deuren aan de buitenzijde ook voor u te mogen schilderen. Wij hopen u in ieder geval snel te mogen begroeten als klant. Zo dat uw dakkapel er straks tiptop uitziet!

SCHILDER-CONCURRENT

Bereken uw prijs