Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk zelf doen of toch uitbesteden? Uw wilt u woning uiteraard mooi houden, een nieuwe laag verf kan uitkomst bieden. Het is dan fijn om de buitenschilderwerk kosten te weten, zodat u weet waar u aan toe bent. Wat kost buitenschilderwerk?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het hoeft in ieder geval niet duur te zijn! In dit artikel duiken we dieper in op de kosten van buitenschilderwerk en geven we je een buitenschilderwerk stappenplan.

De buitenkant van een (nieuwbouw)woning krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden. Regen, storm, hitte en sneeuw zorgen ervoor dat de gevel aangetast kan worden.

Het buitenschilderwerk biedt een beschermende laag. Toch is het zaak om dit buitenschilderwerk regelmatig te laten bijwerken, om het juiste laagje bescherming te houden. Daarnaast wilt u uiteraard dat uw huis er tiptop uitziet. De gevel is hét visitekaartje. De prijzen voor het schilderwerk buiten kunnen behoorlijk uiteenlopen. Het is afhankelijk van meerdere factoren; ondergronden, aantal vierkante meters etc.

Buitenschilderwerk kosten

De kosten voor het buitenschilderwerk van een huis kan behoorlijk verschillen. Om u alvast een beeld ervan te geven hebben wij deze kostenindicatie voor het buitenschilderwerk gemaakt. Dit zijn de gemiddelde kosten voor het buitenschilderwerk van verschillende woningen.

TYPE WONINGGEMIDDELDE TOTAALPRIJS BUITENSCHILDERWERK
Appartement schilderen€1.000 – €2.000
Tussenwoning schilderen€1.400 – €2.800
Hoekhuis of twee onder één kap woning€2.100 – €4.800
Vrijstaand huis of villa€4.500 – €6.400

Het buitenschilderwerk vervangen is een heel ander soort klus dan binnen schilderen. Er komen ander soort zaken kijken bij buitenschilderwerk. Binnen heb je immers geen last van regenbuien, tenminste dat hopen wij. Omdat het belangrijk is dat het buitenschilderwerk in een keer goed gebeurt, is het zaak om voor de beste kwaliteit buitenschilderwerk te gaan.

Er gaat veel tijd in het buitenschilderwerk zitten. Daarom kan het geen kwaad om een buitenschilder voor het buitenschilderwerk in te huren. Een buitenschilder heeft veel ervaring met schildersklussen in de buitenlucht en kan ervoor zorgen dat u woning er weer strak en mooi uit gaat zien. Een binnenschilder is vooral handig voor het binnenschilderwerk.

U kunt van tevoren met de schilder een vaste prijs afspreken als u uw gehele woning wilt laten voorzien van een nieuwe laag verf. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Omdat het hele huis verven aan de buitenkant een vrij grote klus is, kan de schilder u een mooie korting geven voor het buitenschilderwerk. Hoe meer vierkante meters, hoe voordeliger het wordt!

buitenschilderwerk

De kosten van het buitenschilder hebben wij in een handig overzicht gezet:

BUITENSCHILDERWERKGEM. PRIJSAFHANKELIJK VAN
Tussenwoning€1.100Grootte en staat woning
Appartement€800Grootte en staat appartement
Hoekwoning€2.600Grootte en staat woning
Vrijstaand huis€5.400Grootte en staat woning
Voordeur€100Ondergrond/complexiteit
Achterdeur€45Ondergrond/complexiteit
Raamkozijn€18Grootte

De ondergrond is belangrijk voor de prijs. De gemiddelde kosten voor de ondergrond van buitenschilderwerk :

TYPE MATERIAALKOSTEN PER UURBuitenschilderwerk KOSTEN PER M
Hout€23-€38€33-€42
Beton/baksteen€13-€24€27-€43
Overig€34-€38€38-€46

U kunt ervoor kiezen om het uurtarief of het tarief per m2 te hanteren voor een schilder. Natuurlijk is een vaste prijs ook mogelijk. Voor kleinere klussen wordt vaak een tarief per uur of per m2 berekend. Denk hier aan het schilderen van een buitenmuur of een deur. Een schilder kost ongeveer 25 euro per uur.

Per vierkante meter kost het ongeveer 15 euro gemiddeld voor het buitenschilderwerk. Het btw-tarief is geen 21 procent, maar 9 procent! Schilderwerk valt dus in het lange btw-tarief en dat is voordelig voor u! Zowel arbeid, materiaal en het buitenschilderwerk vallen onder het btw-tarief van 9%.

Snel een prijsindicatie?

Kosten buitenschilderwerk

Wij snappen als geen ander dat u niet teveel wilt betalen voor buitenschilderwerk. Een schilder inhuren is niet goedkoop, maar hoeft ook zeker niet duur te zijn.

Wij van de Schilder-Concurrent vinden het belangrijk om buitenschilderwerk toegankelijk te maken voor iedere portemonnee. Wij houden de kosten laag zonder daarmee kwaliteit te verliezen.

Vergelijk altijd offertes! Er zijn een aantal hele goedkope aanbieders op de markt, vaak leveren deze schilders discutabele kwaliteit. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan! Bij ons kunt u geheel vrijblijvend én gratis een offerte aanvragen. Leg alles naast elkaar en ga vervolgens vergelijken.

Zo kunt u de beste schilder vinden voor uw klus! Hieronder ziet u een kostenindicatie voor verschillende schildersklussen:

SCHILDERWERKPRIJSINVLOED OP KOSTEN
Trap laten schilderen€ 240 – € 600Schoonmaken, ontvetten en 2x schilderen ( lakken )
Kozijnen laten schilderen€ 300 – € 1800Afhankelijk van type kozijnen en hoeveelheid
Muren laten schilderen€ 210 – € 240Ondergrond
Plafond laten schilderen€ 150 – € 1.200Grootte van het plafond 50 – 70 m2
Deuren laten schilderen€ 740 – € 900Afhankelijk van hoeveelheid deuren en ondergrond

Wanneer buiten schilderen?

Een buitenschilder krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden. Je kan daarom niet op ieder moment gaan schilderen. Wanneer het koud en nat is droogt de verf heel slecht en zal de verf minder goed hechten. Een winterschilder kan uitkomst bieden. In de winter hebben schilders vaak minder klussen, dus dit is erg voordelig. De perfecte temperatuur voor buitenschilderwerk ligt ergens tussen de 10 en de 20 graden.

De twee warme seizoenen zijn misschien wel de slimste om te pakken. In de zomer en de lente kunt u prima buitenschilderwerk laten uitvoeren – zolang de temperatuur niet boven de 25 graden schiet. Hogere temperaturen zorgen ervoor dat verf veel te snel droogt. De luchtvochtigheid mag maximaal 65% zijn.

Dan droogt de verf het beste. Een winterschilder heeft de juiste kennis in huis om met koudere temperaturen te gaan verven. Er wordt gebruik gemaakt van andere technieken en andere materialen voor het buitenschilderwerk

over-schilderen-buitenkant-woning

Waarom de buitenkant van het huis laten schilderen?

Er zijn meerdere redenen waarom buitenschilderwerk van essentieel belang is. Uw huis krijgt te maken met veel invloeden van buitenaf: zon, sneeuw, kou, wind, regen etc. Het schilderwerk beschermt u tegen deze weersomstandigheden. Vooral hout is erg kwetsbaar en moet dus goed onderhouden worden. Houtrot herstellen is een dure- en moeilijke klus. Dit wilt u te allen tijden voorkomen.

Daarnaast is er is nog esthetische reden: de uitstraling van uw huis. Afgebladerde, vergeelde verf ziet er niet uit. Uw krijgt op deze manier een ‘slonzige’ uitstraling. Dat is zonde! Goed buitenschilderwerk zorgt ervoor dat uw huis een compleet nieuw aangezicht krijgt. Het ziet er weer uit als nieuw! Zo kan uw woning er weer een paar jaar tegenaan.

De buitenschilder geeft uw huis een fris nieuw jasje. Een heuse transformatie. Het mooie is dat u ook van kleur kan veranderen! U kunt uw volledige persoonlijke voorkeur hier in kwijt. Geef de kozijnen eens een ander kleurtje en uw huis gaat er weer heel anders uitzien. Het onderhouden van het buitenschilderwerk zorgt ervoor dat uw huis nog lang meegaat en dat alles netjes blijft.

Buitenschilderwerk uitbesteden

Wij zijn ervan overtuigd dat het schilderwerk buiten goed moet worden uitgevoerd. Daarom gebruiken wij altijd twee lagen verf voor het buitenschilderwerk. Dit doen heel veel ‘goedkope’ schildersbedrijven niet, het gevolg is dat het schilderwerk al snel weer vervangen moet worden. Uiteindelijk kost dat nog veel meer geld.

Met twee lagen verf kunt u er vanuit gaan dat het schilderwerk nog jaren blijft zitten. Zo niet? Wij hebben goede garantiemogelijkheden. Wanneer binnen 4 jaar de verflaag los begint te zitten komen wij het repareren. Hoewel dit zelden voorkomt. Wij willen namelijk goed schilderwerk leveren! De Schilder-Concurrent staat voor u klaar!

Snel een prijsindicatie?

Uit welke onderdelen bestaat buitenschilderwerk?

Eigenlijk alles aan de buitenkant van uw woningen kunt u laten schilderen door een buitenschilder. De volgende onderdelen vallen onder het buitenschilderwerk:

Al deze onderdelen kunnen worden geschilderd door een professionele vakman. Daarnaast kan de schilder u ook speciaal advies geven over de voorbereidingen van het schilderwerk. Zo kan de schilder direct aan de slag!

Om de hoeveel jaar moet ik mijn buitenmuren verven?

Vaak kunt u zelf zien wanneer het buitenschilderwerk moet worden vervangen. Meestal moet het buitenschilderwerk om de 5 á 6 jaar worden vervangen. Na zoveel jaar gaat de verf bladeren of los zitten.

Verleng de levensduur van het buitenschilderwerk door het buiten regelmatig na te lopen op beschadigingen. Dit is bevorderlijk voor de levensduur van het schilderwerk. Er zijn verschillende zaken waar u op kan letten wanneer het schilderwerk vervangen moet worden:

  • De verf is aan het verkleuren
  • De verf is aan het verpoederen (hou een natte doek ertegenaan om het te controleren)
  • De verf is gaan scheuren
  • Er zitten blaasjes in de verf
  • De verf is los gaan zitten

Ziet u een van deze punten in het buitenschilderwerk? Wacht dan niet te lang om een schilder in te huren. Het buitenschilderwerk van uw woning is namelijk dan erg kwetsbaar. Plaatselijk bijwerken heeft vaak geen zin, omdat eigenlijk het hele buitenschilderwerk niet meer balans is. De verf zit er nou eenmaal te lang op.

Een nieuwe laag verf is het devies. In een keer alles laten schilderen is veel goedkoper dan af en toe plekken bijwerken. Daarnaast worden uw muren er niet mooier op. U gaat namelijk verschillende plekken duidelijk zien. Wanneer u alles in een keer laat verven heeft u dat niet.

buitenschilderwerk-overschilderen

Aandachtspunten voor buitenschilderwerk

Wij hebben speciaal voor een u een rijtje samengesteld van aandachtspunten betreft buitenschilderwerk. Dit zijn extra punten om op te letten tijdens het uitvoeren van het buitenschilderwerk. Een professionele schilder kan u uiteraard hier verder mee helpen.

  • Kleurgebruik |Kies voor lichtere kleuren. Lichtere kleuren reageren beter op zonlicht dankzij de reflectie. Donkere kleuren hebben dat minder. Wilt u de gehele gevel in een andere kleur verven? Informeer dan bij uw gemeente. Soms heeft u hiervoor een vergunning nodig. Voorkom nare verrassingen en informeer vooraf! Een buitenschilder kan u hier ook meer over vertellen.
  • Liggende onderdelen | Dorpels van kozijnen krijgen het hard te verduren doordat er vaak water blijft liggen. Houtrot ligt op de loer. Voorkom dit door een dikke verflaag aan te brengen voor goede bescherming.
  • Plamuur | Gebruikt zo min mogelijk plamuur bij het schilderwerk buiten. Plamuur is niet elastisch en kan niet goed tegen vocht, hierdoor zal het schilderwerk sneller scheuren.
  • Ondergrond | De ondergrond is dé fundering van het schilderwerk. Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel is en voorzien van een goede laag grondverf. De verf zal op deze manier veel beter hechten en blijft langer goed.

Korting buitenschilderwerk

Uw huis gaat er straks weer als nieuw uitzien wanneer u een nieuwe laag verf laat aanbrengen door professionele schilder. De juiste afwerking zorgt er daarnaast voor dat uw woning beschermd is tegen alle weersinvloeden. Kozijnen, deurposten en muren gaan op deze manier weer jaren mee. Zo ziet het buitenschilderwerk er weer tiptop uit.

Hoe meer vierkante meters u laat schilderen, hoe voordeliger het wordt. Zo bespaart u flink op de kosten voor het buitenschilderwerk. U kunt ook samen met uw buren ervoor kiezen om het buitenschilderwerk te laten doen. Dit zorgt ervoor dat prijs per vierkante meter nog weer goedkoper wordt.

Onze enthousiaste schilders zijn gediplomeerd en hebben ervaring met schildersklussen in de buitenlucht. Zij zorgen ervoor dat iedere schildersklus een succes wordt.

Wij luisteren graag naar u wensen en brengen dit met alle liefde in de praktijk. De Schilder-Concurrent staat garant voor kwalitatief schilderwerk voor een scherpe prijs. Bekijken onze referenties-pagina voor ervaringen van vorige klanten.

Vraag vandaag nog een offerte bij ons aan! Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Wij laten u graag kennis maken met onze gedegen kwaliteit en onze lage prijzen. Zo kunt volop genieten van het frisse, nieuwe uiterlijk van uw woning.

Buitenschilderwerk, een klus die eens in de zoveel jaar staat te gebeuren zeker als u uw huis graag in goede staat wilt behouden.De buiten schilders zijn bedreven in het schilderen van buiten muren en/of kunnen uw gevel schilderen. Uw huis wordt rondom in de steigers geplaatst en binnen enkele dagen (afhankelijk van de grootte van het perceel) ziet uw huis er weer uit om door een ringetje te halen.

Door goed buitenschilderwerk  met de juiste afwerking voorkomt u problemen van weersinvloeden, scheuren en verslechtering van de gevels. Wij weten exact met welke verf wij moeten werken om het beoogde resultaat te bereiken.

Ook kunnen onze schilders zaken opmerken (loszittende dakpannen, problemen met de goot of regenpijp) terwijl zij op de steiger hun werk doen. Mochten er andere reparaties nodig zijn dan hebben wij in de bouwwereld onze contacten om dat ook voor u te verzorgen.

Het buitenschilder-abonnement

Een ander naam voor buitenschilder is ook wel winter- of onderhoudsschilder. Bij de Schilder-Concurrent bestaat ook de mogelijkheid een onderhoudscontract af te sluiten, eens in de zoveel jaar komen wij dan uw huis opnieuw schilderen. Wel zo makkelijk voor u, u heeft er dan verder geen omkijken naar en blijf het buitenschilderwerk mooi.

Niet met vorst buiten schilderen

Buitenschilderwerk kosten liggen niet bijzonder hoog en zeker niet bij ons. U kunt bij ons uitgaan van lage tarieven voor het vakwerk dat u krijgt. Wij bieden u perfect schilderwerk op uw buiten muren, goed uitziende verzorgde gevels, vakmanschap, nauwkeurigheid en een goede service.

Wilt u inzage in onze kosten voor uw specifieke project met betrekking tot buitenschilderwerk, vraag dan nu een offerte aan.

Wij helpen u graag. U vindt ons offerte formulier op onze site.  Een huis dat rondom strak in de verf staat geeft een mooi aanzicht. De Schilder-Concurrent, het schildersbedrijf voor al uw schilderwerken, renovatie, buiten schilderwerk, schilder onderhoud, kortom het erkende schildersbedrijf voor bedrijven en particulieren die vakkundig schilderwerk wensen

Hopelijk snel tot ziens als nieuwe klant.

Kosten voor buitenschilderwerk

De kosten voor het buitenschilderwerk zijn erg afhankelijk van de werkzaamheden en het doel van het schilderwerk. Wanneer het schilderwerk van de hardhouten kozijnen vernieuwd moet worden dan is het duurder omdat de oude verflaag netjes verwijderd moet worden, er geschuurd moet worden en vervolgens overnieuw geschilderd moet worden.

Niet in de winter buitenschilderwerk

Daarnaast is het probleem van buitenschilderwerk dat het niet altijd mogelijk is. Het weer dient goed mee te zitten voordat er geschilderd wordt. Wanneer het bijvoorbeeld regent nadat je geschilderd hebt kan de verf uit gaan lopen en dan is het werk voor niks gedaan. Daarnaast is het schilderen wanneer het vriest ook een slecht idee, de verf reageert namelijk op vrieskou. Wij adviseren dan ook om niet in de winter te schilderen.

Gratis offerte voor buitenschilderwerk

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor het laten schilderen van de buitenkant van uw woning. Wij proberen een offerte aanvraag altijd binnen 2 werkdagen te beantwoorden zodat u snel inzicht heeft in de kosten van het buitenschilderwerk.

We verzoeken u zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de precieze situatie is en wat er precies moet gebeuren aan het buitenschilderwerk. Op deze manier kunnen we een zo nauwkeurig mogelijke offerte maken, uiteraard maken we vooraf sowieso nog een keer een afspraak om op locatie te kijken zodat we een definitieve offerte voor het buitenschilderwerk kunnen maken.

Schilder-Concurrent
Bauke Klijn

Bauke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!