Deuren schilderen

Deuren schilderen hangend of liggend? De voordeur schilderen? Of toch de binnendeuren verven.

Wat de klus ook mag zijn: een deur schilderen moet op de juiste manier gebeuren om het beste resultaat te behalen. Daarom geven wij in dit artikel deuren schilderen tips!

U kunt ook een betaalbare schilder inhuren voor de kozijnen schilderen en de binnen- en buitendeuren.

Wij gaan kijken naar de talloze mogelijkheden die er zijn. We kijken naar de kosten, spuitwerk, rollen en we geven u een paar tips voor het verven van deuren.

Regelmatig krijgen wij vragen binnen over het verven van deuren. Dit zijn vragen als:

  • Hoe duur is het schilderen van deuren en deurposten?
  • Wat kost een deur over laten schilderen?
  • Kost deuren schilderen veel?
  • Wat zijn de normale prijzen voor een schilder?

Een schilder inhuren is niet goedkoop, maar dat wil niet betekenen dat het per se duur hoeft te zijn. De prijzen voor het inhuren van een schilder kunnen behoorlijk uiteen lopen.

Wij vinden het belangrijk dat schilderwerk aantrekkelijk is voor iedere portemonnee, daarom houden wij de prijzen laag, zonder kwaliteit te verliezen.

Het schilderen van deuren en deurposten wordt nog weleens onderschat. Ja, het is een relatief simpele klus wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld het plafond verven. Een deur verven vergt meestal een paar stappen die niet kunnen worden overgeslagen. U wilt uiteraard dat uw deuren strak in de verf zitten zonder strepen en banen.

Het schilderwerk kunt vergemakkelijken door de deur uit de sponning te halen. Nadat dit is gedaan kun je deuren liggend verven. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Snel een prijsindicatie?

Kosten deur schilderen

Wat kost een deur schilderen? Daar is niet zozeer een eenduidig antwoord op te geven. Het schilderwerk begint rond de 200 euro voor 2 deuren. Hoe meer deuren u onder handen laat nemen, hoe goedkoper de prijs per duur zal worden. Hieronder een kostenindicatie:

TYPE KLUSPRIJSINDICATIE
Buiten- en binnendeuren€ 200 – € 750
Binnen- en buitendeuren plus de deurposten€ 600 – € 1.500
Deuren laten spuiten met latexspuit€ 800 – € 1.700

Alle prijzen zijn inclusief btw en materiaalkosten.

Combineren van het schilderwerk

Het is vaak duurder wanneer u verschillende schildersklussen laat uitbesteden op verschillende tijden. U kunt een combinatieklus doen. Zo gaat de schilder aan de slag met meerdere componenten in uw huis. Het kan enorm veel geld schelen! Wanneer u meer diensten bij ons afneemt, kunnen wij u een mooie korting aanbieden.

Hieronder een kostenindicatie van verschillende schilderswerkzaamheden:

OPPERVLAKTEPRIJSAFHANKELIJK VAN
Kozijnen schilderen€ 400 – € 1500 Aantal en oppervlakte
Plafond schilderen€ 200 – € 1.300Van 25 vierkante meter tot 50 vierkante meter – inclusief keuken
Trap schilderen€ 200 – € 600Schoonmaken, ontvetten, schuren, en twee keer aflakken
Dakkapel schilderen€ 360 – € 800Grootte, bereikbaarheid

Kozijnen en deuren schilderen

Vaak kunt u wel zien wanneer het schilderwerk toe is aan nieuwe, frisse laag. Een nieuwe laag verf verandert het aanzicht van uw woning. Een frisse nieuwe look! Zo kunt u er weer een flink aantal jaren op vooruit. De kozijnen en deuren zijn namelijk van grote invloed van de gehele aanblik van het huis, uw visitekaartje.

Type verf

Een geluk bij een ongeluk. Watergedragen verf is verplicht voor binnenschilders. Particulier is dit niet het geval. Hoe gek dat ook klinkt. Je kan kiezen voor verf op waterbasis of synthetische verf. We raden de laatste optie af, de verf stinkt en is slecht voor uw gezondheid. Daarnaast wil deze verf nog weleens verkleuren in de loop der jaren. Wij raden u watergedragen verf aan. Verkleuren komt met dat type verf minder snel voor. De bekendste types verf zijn acrylverf en latex. Deze verfsoorten worden vooral binnen gebruikt, voor bijvoorbeeld de deuren.

Kleur van de verf

Een kleur kiezen is iets persoonlijks. Het is maar net waar uw voorkeur ligt. Wij adviseren u wel om in kleinere ruimtes de kleuren licht te houden. Zo lijkt de ruimte groter en het is een stuk rustiger. De meeste mensen kiezen voor witte deuren, of gebroken wit. U kunt het ook compleet anders doen.

Zwarte deuren en kozijnen kunnen heel elegant staan – wanneer de muren wel wit zijn geschilderd. Het geeft een prachtig contrast. Het is mooi om de kozijnen en de deuren op elkaar aan te sluiten. Zo komt er meer eenheid in uw woning.

U kunt er ook voor kiezen om twee kleuren te gebruiken voor op uw deur – afhankelijk van het ontwerp van de deur. Dit kan heel speels worden en levert een verrassend resultaat op.

Snel een prijsindicatie?

Voorbereiden schilderwerk

Voordat u begint met schilderen is het eerst zaak om aantal voorbereidingswerkzaamheden uit te voeren. We beginnen met de scharnieren van de deur, de deurklink en de cilinder. Deze moeten van de deur af. Zo blijft enkel de houten deur over. Dit werkt een stuk makkelijker dan wanneer je de deur laat zitten. Maak vervolgens de deur vetvrij en schoon.

Is de deur droog? Dan kan er geschuurd worden met een schuurmachine of schuurpapier. Na het schuurwerk nog even met een droge doek over het oppervlakte heen. Daarna is het tijd voor de grondverf. Dit is de eerste laag. Gebruik voor de laag grondverf een kwast of een roller. Laat de laag grondverf een paar uur drogen.

Repareer vervolgens de kleine scheurtjes en gaatjes met plamuur of een houtvuller. Wanneer alles goed is opgedroogd kunt u beginnen met de volgende laag grondverf. Is de laag droog? Schuur dan het oppervlakte nog lichtjes, zo blijft de verf beter hechten. Ga nogmaals met een droge doek over het oppervlakte voordat u begint met schilderen. Laat de laklaag goed drogen, minimaal 2 dagen. Nadat het droog is kunt u nogmaals gaan schuren om vervolgens de deur af te gaan lakken. Klaar!

over-schilderen-buitenkant-woning
Verven oude deuren en nieuwe deuren

Beide deuren kunt u uiteraard gaan verven. Bij oude deuren is er soms net wat meer werk nodig. De verf is vaak gaan bladeren of misschien al erger: de deur is gaan rotten. Een deur vervangen is een stuk duurder dan een deur opnieuw gaan verven. Laat het nooit zover komen! Probeer altijd de deuren en kozijnen goed te checken op onvolmaaktheden.

Repareer kleine scheuren en gaatjes en controleer alles zorgvuldig. Zo voorkomt u houtrot.

Het verven van een oude deur kan best wel een intens karweitje zijn. De huidige verflaag moet eerst worden weggehaald. Dit kun je doen door de verf te laten afbranden. Gaten, scheuren en oneffenheden moet worden gerepareerd met een plamuurmiddel. Hierna komt het aan op veel schuren. Vervolgens volgt u de stappen die wij hierboven ook hebben besproken.

Grondverf, lakken. En veel schoonmaken en schuren. Een nieuwe deur schilderen kost veel minder werk. Vaak hoef je geen verf af te branden of een laag grondverf aan te brengen.

Streeploos verven

Gaat u verven met een roller? Streeploos verven is dan bijzonder lastig. Toch zijn er een aantal schilderstips om banen en strepen zoveel mogelijk te voorkomen. Een goede voorstrijk/primer is essentieel, het maakt de kans op strepen een stuk kleiner. Rol daarnaast de verf niet te dik.

Dikke lagen verven lijkt goed te werken, toch is dit helemaal niet het geval. Je maakt juist meer kans op strepen en banen. Met een kwast werk je hoekjes af. De rest kunt u het beste met een roller te werk gaan. Wanneer de verf pas droogt kunt u de strepen en banen zien. Omdat de verf ongelijkmatig droogt. Wilt u helemaal geen strepen en banen? Laat dan het werk uitbesteden aan een professionele schilder. Een airless latex spuit kan uitkomst bieden!

Latex spuiten is de ideale techniek voor een streeploos resultaat. Het werk gaat heel erg snel. De verf wordt onder een hoge druk verneveld en op deze manier aangebracht. Het resultaat is dan ook altijd strak en egaal.

Een ideale oplossing voor het mooiste schilderwerk. Een schilder kan uw zorgen uit handen nemen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan! Dit is geheel gratis en vrijblijvend.

Type deuren

Deuren zijn er in allerlei soorten. Het is goed om na te gaan waar uw deur van is gemaakt. Zo kunt de juiste verf kiezen. De meeste deuren worden gemaakt van: aluminium, borddeuren, houten deuren (eik, vuren etc.).

deuren-schilderen

Kunststofdeuren

Kunststofdeuren verven is een ander soort klus dan houten deuren verven. Kunststofdeuren hebben in principe geen laag verf nodig. Wel kan het zijn dat u toe bent aan een ander kleurtje. Voordat u begint met het schilderen van de kunststof deur is het belangrijk om eerst een primerlaag aan te brengen. Dit zorgt voor een goede hechting tussen deur en verflaag.

Voordat de primer wordt aangebracht, moet er eerst worden geschuurd. Na het schuren, primeren en de grondverf aanbrengen kunt u gaan afschilderen. De klus is niet heel ingewikkeld. Wel vergt het heel veel tijd en geduld.

U kunt ook de deuren laten spuiten met latex. Dan kunt u er 100 procent zeker van zijn dat het resultaat streep- en baanloos is. Voor kunststof is dit sowieso een goed idee. Op kunststof plakt de verf net wat minder, latex spuiten kan uitkomst bieden.

De deuren kunnen gespoten worden in een daarvoor bestemde spuiterij. Ook wij kunnen uw deuren spuiten voor een aantrekkelijke prijs! Zo weet u zeker dat het werk goed gebeurt.

Besparen op kosten deuren schilderen

Onze schilders staan voor u klaar! Alle schilders van de Schilder-Concurrent zijn gediplomeerd en hebben de juiste ervaring in huis om uw klus tot een succes te maken! Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vandaag nog offerte bij ons aan! Dit is geheel gratis en vrijblijvend.

Binnen twee werkdagen krijgt u van ons een offerte op maat. Wij bieden de scherpste prijzen voor hoogstaande kwaliteit. Combineer uw schildersklus zodat wij u een mooie korting kunnen geven. Zo ziet het schilderwerk in uw huis er weer tiptop uit.

Een deur schilderen is niet één van de moeilijkste schilder klussen. Echter is de voorbereiding wel heel belangrijk.  Zo zal de deur goed ontvet moeten worden, en los zittende verf delen moeten worden verwijderd.

Hierna kunt u de deur met een fijn schuurpapier of schuur blokje opschuren voor een optimale hechting van de grondverf. Als u klaar bent met de eerste laag grondverf kunt u de deur plamuren met lak plamuur om weer een egale structuur te krijgen. Als de plamuur droog is kunt u deze fijn schuren en daarna in de grondverf zetten.

buiten-schilderwerk-overschilderen

Laten schilderen van de deuren

Wanneer u geen tijd of zin heeft, of wanneer u gewoon wilt weten dat het schilderen van de deuren perfect moet gebeuren kan het raadzaam zijn om een schilder in te huren voor deze klus. Wanneer u een erkend schildersbedrijf in huis neem weet u bijna zeker dat het schilderen goed gebeurd en heeft u een bepaalde garantie op het geleverde werk.

Bovendien hoeft u zelf geen moeite te doen met afplakken en verschillende materialen in de bouwmarkt kopen. Een schilder neemt u al het werk uit de handen.

Juiste verf voor deur

Het is van groot belang dat de juiste verf gekozen wordt voor het schilderen van een deur. Zo moet een deur jarenlang meegaan, met de juiste verf gaat dit gemakkelijker dan met een goedkope verf. De kwaliteit van de verf is van groot belang wanneer de deur geverfd moet worden.

Zelfs als u een schilder inhuurt kunt u controleren of wel de juiste verf gebruikt wordt. erkende bedrijven zoals wij dat ook zijn zullen altijd wel de juiste verf gebruiken voor de juiste klus. Maar er zijn ook voldoende andere bedrijven die het iets minder nauw met de regels nemen en goedkope verf gebruiken voor het schilderen van een deur. Dit is een slechte zaak omdat de deur dan simpelweg minder lang mooi blijft.

Deuren spuiten of schilderen? wat is mooier

Nu de gehele deur in de grondverf staat kan het afschilderen beginnen. Zorg dat alle stof verwijderd is van de deur en ook uit de ruimte waar u de deur schildert. Dit moet in één keer goed gebeuren anders verspilt u uw kostbare verf (en tijd). Deuren schilderen is iets dat wij dagelijks doen. Wij hebben daarvoor de mankracht en de expertise in huis.

Uiteraard kunt u ook op een referentieklus kijken. Dit is dan bij iemand thuis waar we in het verleden een deur geschilderd of gespoten hebben.

Offerte voor deuren schilderen

Uiteraard kunt u dit zelf doen maar veel mensen hebben in hun vrije weekend, na een week hard werken, meer zin in leuke en ontspannende bezigheden. Het is overigens bij de Schilder-Concurrent nog nooit voorgekomen dat wij een offerte hebben ontvangen voor het schilderen van slechts één deur. En dat is het ook vaak voor de mensen. Kozijnen, deuren en ramen, daar zit vaak veel reparatie-  en voorbereidingswerk aan vast. Helemaal als u voor een schitterend eindresultaat wenst te gaan.

Informeer uzelf en  hopelijk doet u inspiratie op. Wij kijken in ieder geval uit naar uw offerte aanvraag. Wellicht tot ziens als nieuwe klant.

Schilder-Concurrent
Bouke Klijn

Bouke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!