Schilder Tips

Schilderen wordt nog weleens onderschat. Het is een vak dat draait om precisie, vakmanschap en doorzettingsvermogen. Voor goed schilderwerk heb je meestal een opleiding nodig. In dit artikel geven wij je een aantal schilder tips voor een mooi resultaat.

Schilderwerk luistert heel nauw. Wij hopen u in dit artikel een aantal verftips te kunnen geven zodat u ook zelf aan de slag kan gaan. Hoewel het niet hetzelfde gaat als schilderen van een schilderij, komt het bij schilderen van een huis ook neer op kunst.

Type Schilderwerk

Schilderwerk is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet erg te zijn. Zo heeft iedereen zijn eigen vakgebied. De basis voor schilderwerk begint eigenlijk bijna altijd met dé fundering.

De fundering voor het schilderwerk noemen wij de ondergrond. Er zijn talloze ondergronden, denk hier aan: hout, stuc, steen, beton etc. Voor iedere ondergrond zijn weer andere materialen nodig. De verf moet immers goed hechten, anders is het behoorlijk zinloos.

schilderwerk offerte
Snel een prijsindicatie?

Materialen

Vooraf is het vooral belangrijk dat u uzelf goed inleest in de materie. Zo kunt u ongeveer weten wat u kunt verwachten tijdens het schilderen. Het zou namelijk zonde zijn als u met de verkeerde verf aan de slag gaat.

Dan kunt u binnen een mum van tijd opnieuw beginnen met schilderwerk, met het gevolg dat de kosten fors hoger worden. Dat is zonde van het geld. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te weten welke verf geschikt is voor welke ondergrond. Zo krijgt u het beste resultaat.

Wij snappen als geen ander dat niet iedereen zin heeft in een verfklus. U kunt er ook voor kiezen om het schilderwerk uit te besteden. De kosten voor het inhuren van een schilder bij de Schilder-Concurrent zijn verrassend laag! Vraag vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Op deze website vindt u nog veel meer informatie over schilderwerk. Of het nou gaat om een trap schilderen, kozijnen verven, een huis schilderen, een muur verven of binnenschilderwerk. Alles is mogelijk!

Buitenschilderwerk

Het hele huis verven is een hele klus. Zeker als u zowel de binnen- als buitenkant wilt laten schilderen. Buiten komen er hele andere dingen kijken bij het schilderwerk. Het schilderwerk moet voldoen aan andere eisen.

Het huis heeft het zwaar te verduren in een land als Nederland. Hittegolven, sneeuw, storm, regen, hagels etc. Al deze weersomstandigheden hebben invloed op de gevel van uw woning. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel jaar de buitenkant van het huis te verven.

De verflaag biedt bescherming. Maar niet alleen dat: een nieuwe laag verf ziet er ook nog eens heel mooi uit. U kunt uw huis een compleet nieuwe uitstraling geven. Het is hét visitekaartje. Van verlopen schilderwerk wordt niemand vrolijk.

Voor het buitenschilderwerk heb je vaak andere materialen nodig dan binnen. Meestal moet er een steiger gehuurd worden of een ladder om alle werkzaamheden uit te voeren. Een professionele schilder kan u helpen met deze omvangrijke klus.

schildersbedrijf

Binnenschilderwerk

Een muur schilderen binnen is vaak wat makkelijker. Toch is dit een klus die met enige regelmaat wordt onderschat, met het gevolg dat u bij het drogingsproces banen en strepen ziet. Bij verf rollen is dit vaak het geval.

U kunt er ook voor kiezen om een latexspuit te huren (of het te laten uitvoeren door een professionele schilder) voor het binnenschilderwerk. Latex spuiten is een zeer effectieve manier van schilderen.

Met latex spuiten heeft u geen last van strepen en banen. De verf wordt onder hoge druk aangebracht en als het ware verneveld. Binnen een mum van tijd zit de verf op de muren. Vooral voor grotere oppervlakten is dit zeer effectief.

Het nadeel is dat u alles goed moet afplakken, meer dan bij het klassiek rollen van verf. Dit komt doordat de verf verneveld wordt en zich makkelijker verspreidt. Met afplakken kunt u uw vloeren en meubelen goed beschermen.

Schilder tips plafond

Bij favoriete schildersklussen staat het plafond schilderen zeker niet op nummer één. Het is een lastige klus. Je werkt boven je macht en vaak heb je hiervoor een ladder nodig.

Het is een schildersklus die niet voor iedereen is weggelegd, omdat het nogal een werkje is. Onze professionele schilders nemen graag uw zorgen uit handen, om uw plafond een frisse nieuwe laag verf te geven. Zo weet u honderd procent zeker dat het in een keer goed gebeurd. Onze experts kunnen uw plafond in alle mogelijke kleuren sauzen!

schilder
Snel een prijsindicatie?

Schilder tips op een rijtje

Hieronder hebben wij een aantal wetenswaardige schildertips voor u op een rijtje gezet

  • Gebruik een latexspuit voor grotere oppervlakten. Hiermee voorkomt u banen en strepen
  • Huurt u een schilder in? Informeer dan naar de kosten schilder
  • Maak de verf iets dunner met terpentine
  • Warm de verf van tevoren op, zo vloeit het materiaal een stuk beter. Laat op deze manier de verf op kamertemperatuur komen
  • Onderschat de ondergrond niet, repareer beschadigingen en zorg dat alles mooi glad wordt
  • Doe vooronderzoek, dit is bevorderlijk voor de gehele klus
  • Wil je de verf bewaren? Doe een beetje water bovenop de verf. Giet het wel de volgende dag weer af
  • Toch schilderwerk uitbesteden? Combineer dan de werkzaamheden. Uiteindelijk bespaart u hiermee flink op de totale kosten. U kunt er ook voor kiezen om het schilderwerk te combineren met bijvoorbeeld de buurman
  • Verf uw meubels en ga de radiator verven, dit geeft uw interieur een compleet nieuwe uitstraling!

Uitbesteden of zelf verven?

U kunt uiteraard zelf aan de slag gaan met het schilderwerk in uw woning. Onderschat dit niet! Het kost veel tijd en inspanning. Tijd is ook geld. In veel gevallen is een schilder inhuren uiteindelijk veel voordeliger.

De Schilder-Concurrent staat voor u klaar om uw schildersklus tot een succes te maken! Onze schilders zijn enthousiast én gediplomeerd. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Laat ons in de offerte zo duidelijk mogelijk weten wat de bedoeling is, zo kunnen wij daar perfect op inspelen. Meer lezen over de ervaringen van onze klanten? Neem dan een kijkje op de referenties-pagina.

Temperatuur

Als u gaat schilderen houdt dan de volgende tips in de gaten. Stel u ramen en deuren gaat schilderen. Zorg dan dat het houtwerk geschuurd en vetvrij is. Repareer eventuele gaatjes in het houtwerk en breng, als deze handelingen achter de rug zijn, (repareren, schuren en afnemen met ammoniak) de eerste laag grondverf aan.

Probeer alleen te schilderen met verf dat net onder kamertemperatuur is. U kunt hierbij denken aan zestien tot achttien graden. Zorg er in ieder geval voor dat de verf niet warmer wordt dan 22,5 graden omdat in warme verf belletjes kunnen ontstaan. Deze belletjes tasten het eindresultaat van een schilder klus zichtbaar aan. Indien u in de winter wilt verven is het aan te raden om gebruik te maken van speciale verf die niet wordt aangetast door de kou.

Alle schilder tips vind u op onze website

Wanneer het buiten erg koud is kan dit namelijk ook het eindresultaat sterk beïnvloeden als u niet beschikt over winterproof verf. Mocht u deze risico’s willen vermijden dan kunt u de klus ook aan ons over laten.

Mocht u toch zelf aan de slag gaan en u werkt met een nieuwe kwast, haal uw kwast dan even met de haren over een schuurpapiertje heen en weer. Op deze manier worden eventueel los zittende haren verwijderd en komt dat niet terecht in uw schilderwerk.

Informeer over de mogelijkheden die wij voor u kunnen betekenen via de website! Wilt u weten wat de schilder prijzen zijn? kijk dan op deze pagina en laat ons voor u een prijs berekenen.

Schilder-Concurrent
Bauke Klijn

Bauke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!