sikkens vakschilders
klantscore 8.7
de betere schilder

Snel een prijs ontvangen?

Trap schilderen

Een trap schilderen houdt in de meeste gevallen in dat het gehele trappengat of trappenhuis geschilderd wordt. De reden dat dit een moeilijke klus is, is omdat een trappenhuis vaak hoog onbereikbare plekken kent, met een keukentrap of ladder op trap staan vinden  veel mensen toch niet prettig. Dit is direct de reden dat veel mensen er voor kiezen om een schilder in te schakelen voor het schilderen van een trap.

Al heel vaak een trap geschilderd

Zoals aangeven schakelen mensen die een trap willen schilderen vaak een schilder in. Derhalve hebben wij erg veel opdrachten ontvangen voor zulk werk. Inmiddels zijn we erg bedreven in het schilderen van een trappengat en hebben we zelfs methodes ontwikkeld om trappen en zelfs steigers veilig op een trap te zetten.

Wanneer u dus een betrouwbare partner zoekt om uw trap te laten schilderen bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag een vrijblijvende offerte aan en laat u verassen door onze zeer scherpe prijzen.

Juiste methode om trap te schilderen

Omdat een trap zo intensief gebruikt wordt is het zaak dat de verf goed en slijtvast is. Wij gebruiken daarom speciale verf die dit ook goed aankan. Bovendien brengen we op het loopgedeelte van een trap en de trapleuning 3 lagen verf aan. We willen simpelweg dat de verf heel lang mee gaat en dat u ons volgend jaar niet weer voor dezelfde klus moet inschakelen.

Dit betekent dus dat we geen goedkope verf gebruiken en zeker de verf niet aanlengen. Er zijn voldoende slijtvaste verfsoorten die bedoeld zijn voor het gebruik op een houten trap of op een houten vloer. Uiteraard is deze verf wel duurder dan “normale” verf, maar het is het geld dubbel en dwars waard.

Wij schilderen uw trap

Uw trap schilderen? Vaak wordt niet alleen de trap geschilderd maar bedoeld men het gehele trappenhuis. Voor ons is dat uiteraard geen probleem. Afhankelijk van de onderhouds staat van de trap, en dan met name de stootborden en de treden, kunnen wij u een advies geven over de benodigde tijd om uw trap of trappenhuis te schilderen. Er bestaan nog weleens misverstanden over het schilderen van een trap. De meeste mensen bekleden hun trap (treden en stootborden) met tapijt.

De zijkanten van de trap, de trapleuning en de wanden aan de zijkant van de trap moeten dan geschilderd worden. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u een geheel kale, houten trap wenst die afgewerkt moet worden met bijvoorbeeld een doorzichtige lak. Ook dit is een mogelijkheid, alleen u kunt zich wellicht voorstellen dat er veel uren in het schuren .. en voor behandelen van de trap gaat zitten en daar zijn uiteraard manuur kosten aan verbonden.

Spuiten van een trap is mooier?

Het spuiten van een trap gaat uiteraard sneller en geeft een mooier en strakker resultaat, mits goed voorbehandeld. De keus is uiteraard aan u en is denken wij, mede afhankelijk van de kosten. Surft u verder over onze site om u te informeren en bekijkt u vooral de projectfoto’s. Hier krijgt u een goed beeld van hetgeen u kunt verwachten en wellicht doet u zelfs inspiratie op.

Wij hopen u snel als nieuwe klant te mogen begroeten.

Gratis prijsopgave