Schilders: alle kosten op een rijtje

Schilders zijn er in allerlei soorten. Zo zit het ook met de kosten van een schilder. Er is ontzettend veel informatie over de kosten van schilders op het internet. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen nood!

De kosten voor een schilder zijn eigenlijk vrij simpel in te delen. Zo kan een schilder een tarief per uur, per vierkante meter of een totaalprijs berekenen. Vaak komen er nog kosten bij zoals btw, materiaalkosten en voorrijkosten.

Hieronder geven wij u een kostenindicatie voor het inhuren van een schilder:

Type schilderwerkTotaalprijs
Buitenschilder 
Per m²€ 34 – € 40
Per uur€ 40 – € 48
Binnenschilder 
Per m²€ 29 – € 33
Per uur€ 34 – € 40
Spuitwerk per m²€ 5 – € 10
Sauswerk per m²€ 10 – € 16

Voor het gemak hebben wij in de totaalprijs ALLE KOSTEN berekend, dat wil zeggen ook: btw, voorrijkosten en materiaalkosten. Het gaat hier uiteraard om een indicatie, de kosten voor uw project kunnen hiervan verschillen.

Zoals u ziet zijn de kosten voor het inhuren van een buitenschilder wat hoger dan die van een binnenschilder. Dit is in zeker zin heel logisch, want een buitenschilder gaat op een hele andere manier te werk dan een binnenschilder.

Een buitenschilder moet rekening houden met weersomstandigheden, verder heeft een buitenschilder andere materialen nodig. U kunt hier denken aan speciale verf, het huren van een steiger of ladder en het werken met verschillende ondergronden.

Wilt u uw schilder laten verven en korting krijgen? Informeer eens bij uw buren. Bij combinatieklussen kunnen u en uw buren hoge kortingen krijgen op de totaalprijs hoe meer vierkante meters; hoe goedkoper de totaalprijs!

Hoge kortingen op schilders

De kosten per schilderklus willen nog weleens verschillen. Iedere schilderklus is immers anders. Bent u nou benieuwd wat de kosten zijn voor uw schilderklus? Vraag offertes aan! U kunt het beste minimaal 4 offertes aanvragen bij 4 verschillende schildersbedrijven. Zo kunt u de offertes met elkaar vergelijken en uiteindelijk de juiste beslissing nemen.

Door te vergelijken kunt u tot soms wel 45 procent op de totale kosten besparen. Vraag ook bij ons een offerte aan! Een offerte is altijd gratis en vrijblijvend. Onze schilders staan voor u klaar om uw klus tot een succes te maken! De Schilder-Concurrent is een gecertificeerd bedrijf met alleen maar vak-professionals in dienst.

huis-opnieuw-wit-laten-schilderen
Snel een prijsindicatie?

Zelf aan de slag gaan

U kunt uiteraard ook zelf aan de slag gaan met het schilderwerk in uw woning. Toch wordt dit regelmatig onderschat. Er komt veel kijken bij het zelf schilderen, zeker wanneer u ook buiten aan de slag gaat.

Ervaring en vakkennis is een vereiste wanneer u aan de slag gaat. In veel gevallen kan het voordeliger en beter zijn om professionele schilders in te huren voor uw schilderklus. De schilder neemt al uw zorgen uit handen zodat u bezig kan met andere zaken.

Vergeet niet dat tijd ook geld is. In dat opzicht kan een schilder inhuren vaak nog voordeliger zijn dan zelf schilderen. U weet namelijk zeker dat het werk in een keer goed gebeurd. En mocht er onverhoopt wel iets mis gaan dan kunt u terugvallen op de riante garantiemogelijkheden.

Zo kunt u er weer jarenlang op vooruit en kunt u volop genieten van de frisse nieuwe uitstraling van uw woning! Nieuw schilderwerk zorgt ervoor dat uw woning weer als nieuw aanvoelt. Het is niet alleen een lust voor het oog. Het is veel meer dan alleen dat.

Schilderwerk zorgt namelijk ook voor een stukje bescherming. Het schilderwerk beschermt u tegen alle weersinvloeden van buitenaf. Maar dat is nog niet alles: fris schilderwerk is bevorderlijk voor het woonplezier. Kortom: veel voordelen!

Schilders nemen alle zorgen uit handen

Echte professionele schilders weten precies hoe ze te werkt moeten gaan. Dankzij hun diploma’s en jarenlange ervaring kunnen ze iedere ieder schilderklus aan. Of u nou u kozijnen wilt verven, de trap schilderen of het plafond schilderen; de schilder neemt al deze zorgen uit handen.

Doordat de schilder bekend is met de materie zal de klus een stuk sneller gaan wanneer iemand het uitvoert die geen enige ervaring heeft met schildersvak. U hoeft nergens aan te denken. De schilder koopt zelf in en regelt alle materialen en benodigdheden zoals een steiger of een ladder.

Ook heeft u geen last van de gebruikelijke rommel na een schilderklus. De schilder ruimt zelf alles op, zodat alles er snel weer schoon uitziet.

Let goed op voordat u een schilder inhuurt. Er zijn veel spelers op de markt die met absurde prijzen stunten. De kwaliteit van dit soort bedrijven is vaak discutabel. Zo zijn de garantiemogelijkheden vaak tot aan de deur. Binnen een mum van tijd kunt u opnieuw een schilder laten komen. Dat is zonde van het geld! Lees daarom vooraf altijd referenties en reviews van het schildersbedrijf.

Wanneer kan ik het beste schilders inhuren?

Schilderwerk blijft meestal een jaar of 7 goed. Soms korter. Soms langer. Het hangt vooral af hoe het schilderwerk is onderhouden en hoe de ruimte geïsoleerd. Tot slot is de ondergrond belangrijk voor de houdbaarheid van het schilderwerk. Vaak kunt u zelf waarnemen wanneer het schilderwerk aan vervanging toe is.

Ziet u blaasjes, scheuren, verkleuringen en beschadigingen? Dan is het tijd voor nieuw schilderwerk! U kunt het ook simpel uittesten door een natte doek tegen de muur te houden. Geeft de verf af? Ook dan is het tijd om een schilder in te schakelen. De verf wil niet goed genoeg hechten, een nieuwe laag verf kan uitkomst bieden.

buitenschilderwerk

Wat is de beste periode om schilders in te huren?

Schilderen worden meestal ingehuurd in de lente in de zomer. Dat zijn vaak de beste periodes om te laten schilderen. Hoewel er geen hittegolf moet zijn. De verf droogt anders veel te snel. Het is ook mogelijk om een winterschilder in te schakelen. De winterschilder – zoals de naam al doet vermoeden – in de winter actief.

In die periode kunt u een schilder inhuren voor een heel voordelig tarief. De schilder heeft rond deze tijd minder werkzaamheden. Een winterschilder werkt met speciale materialen zodat de verf alsnog heel mooi kan hechten. Geen wachttijden meer! Daarnaast bent u op deze manier helemaal klaar voor het voorjaar. Zo kunt u met frisse moed de lentezon tegemoet.

Snel een prijsindicatie?

De ondergrond

Een schilder verft onderdelen van een gebouw of constructie om het te beschermen tegen corrosie, weersinvloeden en andere agressieve vormen van aantasting van de ondergrond. Het materiaal kan variëren van hout, steen en metaal tot kunststoffen.

Schilderen heeft tevens de functie om de ondergronden welke worden geschilderd te verfraaien door met de kleuren te werken. Schilderen kan ook dienen om de aandacht op iets te vestigen. Het is tevens de aangewezen manier van verfraaiing, omdat verf in een veelheid aan kleuren geleverd wordt. Ook een transparante afwerking met lak of beits kan deze vakman verzorgen.

Het laatste doet men als het onderliggende materiaal te mooi of te kostbaar is om met een kleurlaag te verbergen. Naast schilderen houdt hij zich vaak ook nog bezig met behangen en glas zetten.Voor de beste schilder bent u bij de Schilder-Concurrent op het juiste adres. Wij staan al jarenlang garant voor gedegen schilderwerk voor een scherpe prijs.

Sauzen of laten spuiten?

De tijd staat niet stil. Ook niet in de wereld van het schilderwerk. Er zijn allerlei ontwikkelingen bijgekomen. Dit is geheel in uw voordeel. Wanneer er grotere oppervlaktes geschilderd moeten worden is het minder verstandig om met een roller aan de slag te gaan. Er is een effectievere methode: latex spuiten.

Latex spuiten is extra handig voor wanden en plafonds; de wat grotere schildersklussen. Latex spuiten gaat altijd streeploos en baanloos. Het resultaat is dan ook altijd egaal en strak. Wel is het belangrijk dat alles goed wordt afgeplakt voordat er aan de schilderklus wordt begonnen.

De verf wordt door middel van een latexspuit onder hoge druk verneveld. Hierdoor wordt de verf gelijkmatig verspreid over het te verven oppervlakte. Het resultaat is verbluffend.

Tot slot is latex spuiten een heel stuk goedkoper dan sauzen. Doordat het minder tijd kost en het beter kan worden aangebracht blijven de kosten laag. Spuitwerk begint al vanaf slechts 5 euro.

Voor kleinere schilderklussen is het wel handiger om op de ‘ouderwetse’ manier te sauzen. Zeker wanneer het aankomt op precisiewerk.

huis wit verven

Een offerte aanvragen

Een schilder die alles van schilderwerk weet is de schilder van de Schilder-Concurrent. Al onze schilders zijn in het bezit van vakdiploma’s en hebben jarenlange ervaring. Bij ons wordt alleen maar gewerkt met kwaliteitsverf  en door de expertise van onze schilders wordt er flink door geschilderd. Het hele jaar door.

Deze combinatie; vakmanschap en kwaliteit verf dragen zorgen voor een perfect eindresultaat. Overtuig u zelf door de projectfoto’s op onze site te bekijken. Als u bij ons een schilder offerte aanvraagt heeft u binnen maximaal twee werkdagen uitsluitsel in de vorm van een kostenoverzicht.

Wees zo duidelijk mogelijk in de offerteaanvraag. Zo kunnen wij daar haarfijn op inspelen. De Schilder-Concurrent staat voor u klaar! Wij luisteren graag naar uw wensen om uw klus tot een succes te maken. We zijn gecertificeerd bedrijf met alleen maar professionele schilders. Zo kunt u de komende jaren weer flink vooruit met het prachtige schilderwerk in uw woning. Wij begroeten u graag als klant!

Schilder-Concurrent
Bauke Klijn

Bauke Klijn

In 1988 zette Bouke de Schilder-Concurrent b.v op. Het bedrijf groeide uit naar een groot schildersbedrijf.

Lees verder
Schilder-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!