Schilder kosten

Wat zijn de kosten schilder per m2? Wat zijn de schilder kosten per uur? De schilders prijzen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Of u nou een schilder wilt inhuren voor uw nieuwbouwwoning of een bestaande woning.

In dit artikel kijken we naar de gemiddelde prijzen van een schilderen voor het overschilderen van uw woning. We kijken naar de kosten binnenschilderwerk en de kosten buitenschilderwerk.

Kosten schilders?

Schilderwerk is niet altijd goedkoop, gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat het dan duur moet zijn. Wij van de Schilder-Concurrent zijn er van overtuigd dat schilderwerk mogelijk moet zijn voor iedere portemonnee.

Bijna alle schilders zullen een prijs berekenen per m2 of per uur. Hoewel je ook van tevoren een vaste prijs kan afspreken met de schilder. Het hangt vooral van de klus af en de omvang daarvan. De kosten lopen uiteraard op wanneer een klus gecompliceerder is

Bereken uw prijs

Een vast tarief is vaak alleen mogelijk wanneer het gaat om een grote schildersklus of een combinatieklus. Er worden dan meerdere componenten geschilderd waardoor de schilder u een aantrekkelijke korting kan geven!

Hieronder ziet u de gemiddelde schilderwerk kosten:

 

SCHILDER / TYPE KLUS

PRIJS PER M2

 

Binnenschilder per uur

€ 23 tot aan € 30

Bereken uw prijs

 

Buitenschilder per uur

€ 29 tot aan € 40

 

Sauswerk per m2

€ 7 tot aan  € 14

 

Spuitwerk per m2

€ 6 tot aan € 8

 

 

De kosten uit deze berekening zijn inclusief btw en materiaalkosten.

Bereken uw prijs

Binnenschilderwerk

De kosten van binnenschilderwerk kunnen behoorlijk uiteenlopen. Ieder huis is immers verschillend. De Schilder-Concurrent kan allerlei soorten schilderwerk uitvoeren, van trap schilderen tot plafond witten. En wat zijn bijvoorbeeld de kosten schilder kozijnen?

Het buitenschilderwerk is vaak een stukje duurder dan het schilderwerk binnen. Dit heeft meerdere redenen. Er is vaak andere verf nodig voor het schilderwerk buiten. Buiten krijg je immers te maken met allerlei weersomstandigheden. Daarnaast moeten er soms steigers worden gehuurd.

De binnenschilder kan uw complete interieur veranderen. Een likje verf kan letterlijk het verschil maken en is zeer bevorderlijk voor het woonplezier. U woning krijgt een geheel andere uitstraling.

De binnenschilder kunt u inhuren voor: deuren, dakkapel, plafonds, muren schilderen, trap, en kozijnen schilderen.

Voor het schilderen van de muren en de plafonds berekent de schilder een prijs per m2. Het gaat om wat grotere oppervlakten. Doordat de schilder grotere oppervlakten moet schilderen, kan het werk heel snel gaan.

deuren-schilderen

Kosten schilder binnen

Ga nooit voor de allergoedkoopste aanbieder. Vaak is de kwaliteit discutabel en kunt u binnen de kortste keren weer een schilder inschakelen met het gevolg dat u alleen nog maar duurder uitkomt. Zonde van het geld.

Wij van de Schilder-Concurrent bieden hoge kwaliteit schilderwerk aan voor scherpe prijzen. Het binnenschilderwerk is belangrijk voor het woongenot. En daarnaast biedt het schilderwerk een stukje bescherming.

Hieronder ziet u een prijsindicatie voor de kosten van binnenschilderwerk:

 

COMPONENT

GEMIDDELDE PRIJS INCL. BTW

AFHANKELIJK VAN

Kozijnen laten schilderen

€ 375 – € 1.400

Vanaf 8m2 tot ook de buitenkozijnen

Deuren laten schilderen

€ 230 – € 1.400

2 t/m 40 deuren inclusief deurposten

Plafond laten schilderen

€ 170 – € 1.100

Van 25 m2 tot 45 m2, inclusief de latexverf

Trap laten schilderen

€ 190 – € 500

 1x witten, schuren en aflakken

Dakkapel laten schilderen

€ 300 – € 740

Prijs voor hele dakkapel inclusief kozijnen én buitenzijde

 

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk gaat heel anders in zijn werk dan het binnenschilderwerk. De schilder krijgt buiten te maken met omstandigheden van het weer. In de winter kunt u voordelig een winterschilder inhuren voor het schilderwerk buiten

De schilder werkt buiten daarnaast met andere materialen; denk hier aan speciale verf, maar ook steigers ladders. De verf voor buiten is een stuk prijziger en moet voldoen aan hoge eisen U wilt immers dat uw woning goed beschermd is.

De buitenschilder kan de volgende onderdelen onder handen nemen: voordeur, buitendeur, dakkapel schilderen, kozijnen, buitenmuren verven en boeilijsten.

De gemiddelde prijzen van het schilderwerk buiten liggen een stuk hoger dan de prijzen voor het schilderen binnen. Op zich is dat heel logisch. Het werkt buiten is arbeidsintensiever en er moet rekening worden gehouden met externe factoren. Het schilderwerk moet jarenlang meegaan zodat alles mooi fris blijft.

Kosten schilder buiten

De prijzen voor het buitenschilderwerk liggen dus iets hoger. Dat hoeft niet te betekenen dat het enorm duur hoeft te zijn. Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen voor het schilderwerk buiten

 

SCHILDER KLUS

PRIJS INCL. VERF EN BTW

Per m²

€ 29 – € 35

Per uur

€ 35 – € 44

 

Zoals u kunt zien liggen de prijzen inderdaad wat hoger. De schilder moet rekening houden met het weer. Daarnaast moet er gebruik worden gemaakt van speciale materialen.

Het buitenschilderwerk is hét visitekaartje van uw huis. Het is het eerder dat mensen zien wanneer ze naar u toekomen. Natuurlijk is het ook fijn als alles er mooi strak en egaal uitziet.

Schilderwerk buiten heeft daarnaast een beschermende functie. U kunt het zien als een soort huls. Een vergeelde huls met afgebladerde verf is niet uitnodigend. Goed schilderwerk beschermt u tegen alle weersinvloeden.

Wilt u de kosten laag houden voor het schilderen van muren en plafonds? Kies dan voor latex spuiten. De kwaliteit is zeer hoog en de prijzen zijn erg laag, omdat het werk heel snel gaat. De kosten per m2 zijn daardoor een stuk lager. Daarnaast is het resultaat altijd baanloos en streeploos!

buitenschilderwerk5

Kosten woning schilderen

Wat kost schilderwerk voor het schilderen van een huis? Daar valt eigenlijk geen eenduidig antwoord op te geven. Ieder huis is weer anders. U kunt een prijs per m2 of per uur krijgen, maar u kunt er ook voor kiezen om voor een vaste prijs te gaan. Omdat dit een grotere klus is, raden wij u dat aan!

De schilder kan u aantrekkelijke kortingen geven wanneer u schilderwerk combineert. Het is namelijk een stuk omslachtiger en duurder om een schilder verschillende keren te laten langskomen voor verschillende klussen. Combineren is goedkoper.

De prijs is afhankelijk van de grootte van de woning en het type ondergrond. Als het voorgaande schilderwerk heel erg aftands is – met veel beschadigingen – dan kost het een stuk meer werk. Vaak moet de oude schilderlaag dan verwijderd worden.

Hieronder ziet u een prijsoverzicht voor de gemiddelde kosten voor het schilderwerk van de binnen- en buitenkant van een woning:

 

TYPE WONING

PRIJS BINNEN- BUITENKANT VAN WONING

Eengezinswoning

  € 1.750

Hoekwoning of 2 onder 1 kap

  € 5.000

Vrijstaande woning

  € 8.000

Tussenwoning

  € 3.400

 

Een vrijstaande woning laten schilderen is uiteraard het duurste. Er moet namelijk aan alle kanten van het huis iets gebeuren. Dit heb je bij een tussenwoning of een eengezinswoning niet. Bent u benieuwd wat de kosten voor uw huis zijn? Vraag dan een offerte aan! Dit is gratis en geheel vrijblijvend.

Buitenschilder en binnenschilder

Een buitenschilder is duurder dan het inhuren van een binnenschilder. Buitenschilders maken gebruik van andere soorten verf en andere materialen zoals steiger, ladders en hoogwerkers. Het combineren van schilderwerk is dus ook mogelijk! Vaak is het een stuk voordeliger wanneer u schilderwerk laat combineren.

Zwart schilderwerk

De schilder draagt geen inkomstenbelasting af, dus geen btw voor u. Dit heet zwart werken en is uiteraard verboden. Er zijn schilders die voor iets meer dan een tientje al komen schilderen. De kwaliteit is vaak belachelijk slecht, evenals de garantieregelingen.

Wij raden u dit hoe dan ook af. Naast dat je geen garantie hebt, kun je nergens terecht wanneer het schilderwerk slecht is, met ongelukken en schade heeft u een nog groter probleem.

Vaak is het uiteindelijk alleen maar duurder omdat er binnen een mum van tijd een andere schilder moet komen opdraven om het over te schilderen. Geld is geld. Het is zonde om het geld in de shredder te duwen. Ga daarom altijd voor kwaliteit.

buiten-schilderwerk-overschilderen

Ga voor kwaliteit!

Aan kwantiteit heeft u niks, aan kwaliteit wél. U schilderwerk gaat nog jarenlang mee wanneer u een professioneel vakman inhuurt. Vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende schildersbedrijven. Zo kunt u ze met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken.

Lees ook altijd referenties en reviews van de schildersbedrijven, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Zo weet u honderd procent zeker dat u de juiste schilder in huis haalt. Alle schilders van de Schilder-Concurrent hebben een schildersdiploma en jarenlange ervaring met schildersklussen.

Zelf schilderen of uitbesteden aan schildersbedrijf?

Schilderwerk wordt nog weleens onderschat van ‘oh dat doe ik wel even!’. Vaak valt het dan ook nog eens flink tegen. Voor goed schilderwerk is ervaring nodig, tijd en moeite. Want er komt behoorlijk wat kijken bij het schilderen van een woning

U begint met de voorbereidende werkzaamheden, verf uitzoeken, steigers huren en de juiste materialen in huis halen. Wij begrijpen dat u uw zorgen uit handen wilt geven aan een professionele schilder. Het scheelt wellicht een hoop frustraties en onrust.

U kunt lekker gaan ontspannen terwijl de schilders u woning onder handen nemen. Zo kunt u nog jarenlang genieten van het mooie schilderwerk. En u kunt er honderd procent zeker van zijn dat het schilderwerk goed wordt uitgevoerd. Een hele geruststelling!

Grondig vergelijken

De kostprijs van een schilder bestaat meestal uit een aantal vaste onderdelen. Houdt je met deze factoren rekening, dan kun je een voordelige schilder op de kop tikken.

Het benodigde materiaal, de moeilijkheid van het werk, de afstand en de te schilderen oppervlakte: het zijn stuk voor stuk belangrijke elementen die bepalen hoeveel een schilder kost. Uiteraard speelt ook de vakkennis en expertise een rol. Vergelijken loont en een verduidelijking van de afzonderlijke uurprijzen kan zeker helpen.

Het grondig vergelijken van offertes is dus nodig als je wil weten hoeveel een schilder kost. Let er ook altijd op dat je alle factoren meeneemt van de kostprijs, wanneer je de prijzen en schilders met elkaar gaat vergelijken. Bekijk het volledige plaatje en informeer of er bovenop de uurprijs van de schilder ook nog andere kosten van toepassing zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je de kostprijs van je schilder ook goed inschatten.

Wat zijn de kosten van het schilderen?

Om te bepalen hoeveel een schilder kost moet je rekening houden met verschillende componenten. Een beetje doorvragen en de offerte die je van je schilder krijgt, is vaak nodig. Afhankelijk van de schilder kan de kostprijs op verschillende manieren samengesteld worden. Zo wordt er bij grote oppervlaktes vaak een prijs per vierkante meter gebruikt.

Dit is vaak voordeliger dan een prijs per uur, wat voor kleinere projecten gangbaar is. Het uurtarief ligt bij een gemiddelde schilder op zo’n 40 euro per uur, al zijn uitzonderingen mogelijk. Duurder wil niet per se zeggen beter en goedkoper is daarom niet slecht. Vaak zijn er ook nog wel extra kosten waar je rekening mee moet te houden wanneer je naar het tarief van een schilder kijkt.

Veel voorkomende kosten zijn onder meer de verplaatsingskosten, de kosten van de materiaal -en als het om buitenwerken gaat- ook vaak de eventuele kosten van een stelling om op hoogte te werken. Afhankelijk van de aard van de schilderwerken zijn er ook voorbereidende werken nodig. 

over-schilderen-buitenkant-woning

Kosten schilder buiten en binnen

Het ene schilderwerk is het andere niet. Hoeveel een schilder kost hangt vaak af van welk type werk hij/zij dient uit te voeren. We onderscheiden de volgende twee mogelijkheden:

  • Buitenschilderwerk
    Dit type schilderwerk is meestal wat grover maar is wel noodzakelijk om je woning in goede staat te houden. Afhankelijk van de oppervlakte en het materiaal dat nodig is (bijvoorbeeld voor schilderwerk in de hoogte) kan de prijs variëren. Reken voor een volledig vrijstaande woning op om en bij de 6000 – 8000 euro. Ook de periode wanneer er schilderwerken nodig zijn speelt een rol. Het spreekt voor zich dat het in de winterperiode vaak kalmer is bij buitenschilders, waardoor je een lager tarief kunt bekomen. Een winterschilder kan dan een mooie optie zijn.

 

  • Binnenschilderwerk
    Een binnenschilder heeft vaak net wat minder materiaal nodig dan een buitenschilder. Qua prijs verschilt het niet zo gek veel, dus voor beide klussen zijn goedkope schilders te vinden. Reken voor binnenschilderwerk op een 40 euro per uur, de kosten kunnen gemiddeld wel wat schelen. Hoe gedetailleerder het schilderwerk, hoe meer tijd er in kruipt en hoe hoger de prijs. Bij grote oppervlaktes wil een goedkope schilder al wel eens iets van zijn prijs afdoen. Combineren is bijna altijd goedkoper!

Materiaalkosten

Hoeveel de ene schilder ten opzichte van de andere schilder kost hangt vaak samen met de materiaalkosten. Ze verdienen veel minder op de materiaalkosten. Het gaat hier vaak om een verdoken kost die de offerte kunstmatig omhoog haalt. Uiteraard dien je er zeker van te zijn dat je schilder kwalitatieve verven en materialen gebruikt, maar dat wil niet zeggen dat de materiaalkosten duur hoeven te zijn.

Een goedkope schilder kan de prijs drukken door een correcte materiaalkosten door te rekenen en hier geen toeslagen op te heffen. De meest voorkomende materialen zetten we even voor je op een rijtje:

  • Grondverf: tussen de 10 en 30 euro per liter
  • Dekverf: tussen de 15 en 30 euro per liter
  • Steigerhuur: ongeveer 25 euro per dag

 

Het gaat hier om richtprijzen, maar een voordelige schilder zal zelden tot nooit duurder zijn. Wijken de prijzen toch sterk af van de bovenstaande prijzen, dan loont het zeker de moeite om je verder te informeren.

Wat zijn de arbeidskosten

Mensen aan het werk zetten is duur.  De arbeidskosten vormen veruit de duurste kost bij schilderwerken. Zelfstandigen dienen natuurlijk ook uit de kosten te komen, vandaar dat de uurprijzen kunnen oplopen. Natuurlijk blijft het wel betaalbaar.

Reken toch op om en bij de 40 euro per uur als de gemiddelde kosten van een schilder. Een goedkope schilder moet je in principe iets voordeliger op de kop kunnen tikken en zal ook niet overdrijven met de materiaalprijzen die worden doorgerekend. Als een goedkope schilder toch ondersteuning heeft, is dit vaak van studenten of tijdelijke arbeidskrachten. Dit kan de totale kosten drukken, terwijl de kwaliteit van het geleverde schilderwerk vaak even goed is. Hoeveel een schilder kost hangt dus voor een groot stuk samen met de arbeidskosten.

Kosten schilder woning

Wil je een complete woning laten schilderen?  Dan kunnen de kosten soms best wel oplopen. Zeker als je de binnen- en buitenkant onder handen wil laten nemen. Reken voor een vrijstaande woning waar de buitenzijde van geschilderd dient te worden toch op een 5 à 6.000 euro als totaalprijs. Een goedkope schilder zal daar in principe nooit boven zitten.

Wil je ook de volledige binnenkant laten beschilderen dan mag je deze prijs optrekken. Met een budget van 35 euro per vierkante meter zit je bij een goedkope schilder in principe altijd goed. Houd er rekening mee dat schilders voor detailwerk vaak met een aparte uurprijs werken. Dit omdat ze minder goed kunnen inschatten hoeveel tijd ze gaan spenderen aan de klus.

Ontvang vandaag nog je offerte van een goedkope schilder

Ben je op zoek naar een vakman tegen een scherpe prijs? Vraag vandaag dan nog hier je offerte aan. Niet alleen ben je zeker van de voordeligste prijs, je doet ook beroep op een vakman en de offerte is geheel vrijblijvend. Door voor ons te kiezen, kun je tot maar liefst 40% besparen, wat toch mooi meegenomen is, nee? Het kost niet, dus waarom zou je het niet doen. Vraag vandaag nog je offerte aan! En u kan precies de kosten schilder inschatten!

SCHILDER-CONCURRENT

Bereken uw prijs