sikkens vakschilders
klantscore 8.7
de betere schilder

Snel een prijs ontvangen?

  • Kostenloos
  • Vrijblijvend
  • 8,7/10 beoordeling

Wanden en plafonds schilderen

Het schilderen van wanden en plafonds lijkt een simpele klus maar stiekem zijn er toch heel wat zaken waar op gelet dient te worden. Het risico van strepen zit in een klein hoekje, onvoldoende dekking is ook een risico en het niet goed afplakken zijn de meeste voorkomende risico’s. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen geen zin hebben om dit zelf te doen en er daarom voor kiezen om een erkende schilder in huis te nemen.

Voor het schilderen van wanden en plafonds wordt in het meeste geval gekozen voor latexverf. Dit is een water gedragen verf die relatief goedkoop is. Deze verf is daadwerkelijk in alle kleuren van regenboog verkrijgbaar, als je een ral kleur doorgeeft kan de verkopende partij eigenlijk altijd deze kleur wel mengen van verschillende kleuren latexverf.

Wanden en plafonds latex spuiten

Het spuiten van verf of schilderen van wanden en plafonds geeft een egaler en gladder resultaat, dan wanneer de verf met een verfroller of verfkwast wordt aangebracht. Het spuiten van verf laat geen ongewenste structuren (als kwast strepen) achter, waardoor met name glad gestucte wanden en plafonds er veel strakker en egaler zullen uitzien.

Het spuiten gebeurt met een zogenaamde airless spuitmachine. Dit een mechanische machine die er voor zorgt dat de latexverf onder hoge druk op de wanden en plafonds gespoten wordt.

Een groot aandachtspunten voor het spuiten van latexverf is overigens dat er bijzonder goed afgeplakt moet worden. Tijdens het latex spuiten komt namelijk de nodige vrij die overal op gaat zitten. Als er goed afgeplakt wordt is dit geen probleem, maar als er niet goed afgeplakt wordt kan dit echt een probleem worden, dan zie je op de plekken waar niet afgeplakt een gloed zitten van de kleur die gebruikt is tijdens het spuiten.

Wij kunnen de verf in één of in verschillende kleuren spuiten op uw wanden of plafonds. Prijs technisch is één enkele tint het voordeligst, doordat dit sneller werkt wordt dit door onze schilders het meest toegepast. Voor wanden en plafonds geeft een kleur een zeer ruimtelijk effect. Met meerdere tinten op verschillende wanden of het plafond, ontstaan strakke lijnen tussen de plafonds en wanden. Dit neemt wat meer tijd in beslag vanwege droogtijd van de verf. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de wanden in een glanzende of matte krasvaste coating te laten spuiten. Ideaal voor een keuken wand of gewoon als decoratie in uw woonkamer of verder in huis.

Schilderen of spuiten van wanden en plafonds?

Voor al onze toepassingen hebben wij uitvoerig verschillende soorten verf getest. Zodoende houden wij ons niet aan een merk vast, maar heeft u de keuze uit verschillende verf merken. Uiteraard geven wij u het beste advies, waardoor u een goede keuze kunt maken.
Zoals gezegd is glad stucwerk ideaal (als ondergrond) om te spuiten. Maar ook structuur ondergronden zoals glasvezel behang, spack en spachtelputz zijn prima te spuiten op wanden en plafonds.

Sommigen mensen zijn handig en gaan zelf de verf met een roller aanbrengen, vaak om de kosten voor het schilderwerk te verlagen. Het wil dan nog wel eens voorkomen dat het resultaat dat behaald wordt vlekkerig is of strepen heeft achter gelaten. De teleurstelling is alom groot. En men komt erachter dat schilderen, netjes schilderen, een vak is. Niet voor niets is schilderen een eeuwen oude ambacht die niet zomaar door iedereen uitgevoerd kan worden.

Door wanden en plafonds met verf te spuiten, in plaats van schilderen met de hand, krijg je een gladde laag muurverf, die mooi en egaal opdroogt. En dat niet alleen, door de toepassing van de juiste afplak methodes kunnen wij er ook voor zorgen dat er zeer strakke lijnen te maken zijn. Wist u dat wij ook restauratie en renovatie schilderwerk uitvoeren?

Uw wanden en plafonds perfect geschilderd hebben? Vraag gratis de schilder kosten aan! Als u gebruikt maakt van het offerte formulier op onze site, heeft u uiterlijk binnen twee werkdagen zicht op de kosten. Het is dan wel noodzakelijk dat u uw wensen nauwkeurig omschrijft.

Gratis prijsopgave